ביקורת טסלה Y פרפורמנס לאחר שבועיים

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
משתף את החוויה שלי מטסלה מודל Y פרפורמנס לאחר שבועיים

רקע
חושב לעבור למכונית חשמלית מזה שנתיים. הטריגר לקנייה עכשיו היתה להספיק לרכוש לפני עליית המס של 1.1.24
בדקתי, קראתי, ראיתי את מרבית הרכבים החשמליים בשוק.
תקציב עד 280K.

למה טסלה
חוויה שונה מרכב מסורתי ומחשמליות אחרות.
אוהב את העצוב של ה Y פרפורמנס, נראית שרירית ואגרסיבית במיוחד עם הגלגלי 21" והספויילר האחורי.
ביצועים.

סיכום חוויה לאחר שבועיים

הרכב טיל בליסטי, לוחצים על הדוושה ושום דבר לא מכין אותך לכוח הזה.
הכוח זמין, מיידי, ותמיד שם. אפילו מפחיד קצת בהתחלה. מחייב ריסון עצמי (הייתי ממליץ להורים עם ילדים בגיל "נהג צעיר" להגביל אותם רק למוד chill)
חווית נהיגה שונה עם כל המידע ופעולות מהמסך. יותר מידי מינימליסטי לטעמי על גבול פגיעה בבטיחות מרכב שמתיימר להיות סופר בטיחותי.
סאונד - משובח. אחד מהטובים ששמעתי ברכבים.
מושבים - המושבים עצמם נוחים מאוד אבל העור טבעוני שזה שם מכובס לפלסטיק זוועת עולם. לא נושם וגורם לתחושה מעיקה לאחר זמן נסיעה.
פתיחת דלתות - הידיות לא נוחות לפתיחה, אפשר להתרגל לזה אבל זה באמת דיי עלוב.
טריקת דלתות - השם ישמור, טורק את הדלת ומרגיש שהיא הולכת להשבר, טריקה חזקה ללא בלימה וגם צליל הטריקה מרגיש של רכב פשט משנות ה 80.
מצלמות - כל כך הרבה מצלמות ברכב ועדיין אין מצלמה קדמית בשביל לראות מה קורה מקדימה. אין תצוגה 360 מעלות, אין אפשרות לראות מבט על הגלגלים במיוחד בתמרוני חנייה בלי לשפשף את המדרכה (הגלגלים מאוד פגיעים, שטח חתך נמוך לטובת ספורטיביות, בלי צמיג בשרני). ממש רגרסיה ומקשה מאוד על תמרוני חנייה.
חיישנים - טסלה כצעד של התייעלות (חסכה 144$ ובטח עוד דקה וחצי של זמן הרכבה במפעל), החליטה להסיר את החיישנים מהטמבון הקדמי והאחורי. פשוט שטות מצערת! כל רכב בשליש מחיר מטסלה מגיע עם חיישנים, השימוש במצלמות לטובת תמרוני חנייה זה בדיחה. אי אפשר לסמוך על זה, לא מדוייק ועם שטחים מתים.
בקרת שיוט - בקרת שיוט אדפטיבית, עובדת דיי טוב.
אוטופיילוט - למעשה בקרת שיוט אדפטיבית עם שמירה על הנתיב. עובד דיי טוב כל עוד אתה באותו נתיב לאורך נסיעה ארוכה. כל 2 דק בערך מחייב אותך להפעיל לחץ על ההגה לראות שאתה עירני. זחילה בפקקים עובד פחות טוב, הנסיעה לא חלקה ולא באמת זוחלת אלא יותר תאוצה ועצירה אגרסיבית מידי לטעמי.
סוללה - טווחי הנסיעה המוצהרים הם בגדר פנטזיה. בשימוש יום יומי שההמלצה להטעין את הרכב ל 80% ולא לרדת מ 20% נותן טווח ריאלי של פחות מ 200קמ. ליום יום זה אמור להספיק ל 90% מהאנשים. הבעיה היא שכל לחיצה על הדוושה מורידה דרמטית את הטווח. כל "קיק דאון" מוריד 2% מהסוללה אז קנית רכב פרפורמנס ונוסע 90קמש על chill?? לא אומר לעבור על החוק ולהתפרע, אפילו תאוצה מרמזור לרמזור בשביל להינות קצת מהעוצמה יש לה הקרבה משמעותית בחיי הסוללה. הטסלה זה כמו אייפון, חייבים להטעין כל ערב ואתה מסודר.
בידוד רעשים - יש הרבה רעש רוח במהירות 100 קמש +.
חוויה בתוך הרכב - תחושה מאוד זולה, ממש לא פרימיום, הכפתורים להורדת החלונות פשוטים מאוד, ממש פלסטיק הכי פשט שיש, אין ידיות לנוסעים מעל החלון, אין תא אכסון למשקפיים, שני תאי אכסון ענקיים במרכז ללא סדר פנימי, אין תאורת אווירה והרכב ממש חשוך בלילה.

לסיכום
הדגם 3 המחודש מתקן חלק מהדברים שרשמתי עם כסאות מאווררים, תאורת אווירה, בידוד רעשים יותר טוב. מאמין שברגע שיגיע למודל Y יתן שיפור משמעותי.
אני דיי ברגשות מעורבים, מצד אחד רציתי חווית נהיגה שונה, טכנולוגית, ביצועים ויש את זה בטסלה, מצד שני אחרי שמתלהבים מהביצועים ונוסעים ביום יום אני מחפש קצת יותר פינוקים מהעולמות של רכבי הפרמיום שזה אין במודל Y. הרכב הוא יקר אבל ממש לא יוקרתי. למי שקונה את דגמי הכניסה באיזר 220K זה עוד מובן, ברכב שמגרד את ה 300K יש קצת יותר ציפיות.
נערך לאחרונה על ידי ambar ב 07/09/2023 10:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

שתי הערות. חושב שעדיף להמנע מנהגים צעירים בלי קשר למצב נהיגה. זה פשוט רכב יותר מדי עוצמתי לנהג לא מנוסה.

וךגבי הזחילה. נסה להוריד עם הגלגלת את מהירות הנסיעה ותראה איך הרכב נרגע בפקקים.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

07/09/2023 9:52  
oferlaor כתב:
שתי הערות. חושב שעדיף להמנע מנהגים צעירים בלי קשר למצב נהיגה. זה פשוט רכב יותר מדי עוצמתי לנהג לא מנוסה.

וךגבי הזחילה. נסה להוריד עם הגלגלת את מהירות הנסיעה ותראה איך הרכב נרגע בפקקים.
...
תודה עופר, אנסה בפקק הבא שבטח יקרה בנסיעה הקרובה :)
דרך אגב זה נכון לגבי האוטופיילוט או גם לבקרת שיוט ה"רגילה"?

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #4 

נשמע שאתה ממש לא שלם עם הרכב,
האם עשית נסיעת-מבחן לפני הקניה? YP זה לא רכב לכל אחד,
זאת מין "חיה" מוזרה כזאת שנועדה לתת לך הרגשה של רכב "קצה"
אבל בשינוייים מזעריים על פלטפורמה של SUV משפחתי,
בתור בעלים של אחת אתה צריך לדעת למה אתה נכנס מראש בשביל לעשות את החשבונות.

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #5 

בקיצור נשמע כמו אולטרא מברגה חשמלית עם ביצועי קצה אבל עם טווח של רץ מרתון ..
למה להשקיע סכום שכזה על רכב שלא עושה את מה שמתיימר לעשות?(אבל ברמה קיצונית).
שלא נדבר על המיקרוגל על גלגלים..
הזוי
להנות וכמה שיותר :)
OLED77G4 / HTPC RYZEN 9 3900X RTX3070TI MADVR/ PIONEER LX504 /
MOREL MT3

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

כמה שטויות בפוסט אחד..
הזוי

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

07/09/2023 10:13  
kaplaey2 כתב:
נשמע שאתה ממש לא שלם עם הרכב,
האם עשית נסיעת-מבחן לפני הקניה? YP זה לא רכב לכל אחד,
זאת מין "חיה" מוזרה כזאת שנועדה לתת לך הרגשה של רכב "קצה"
אבל בשינוייים מזעריים על פלטפורמה של SUV משפחתי,
בתור בעלים של אחת אתה צריך לדעת למה אתה נכנס מראש בשביל לעשות את החשבונות.
...
נהגתי על מודל 3 פרפורמנס של חבר.
בנסיעת מבחן אתה בהיי על כל היתרונות ופחות רגיש לחסרונות.
רק שהרכב שלך ואתה חווה איתו את הכל, נסיעה רגילה לעבודה, נסיעת קצה, נסיעה ארוכה, חווית הטעינה אז אתה באמת יכול לקבל תמונת מצב אמיתית.
ידעתי לקראת מה אני נכנס. הייתי בטוח שהיתרונות יגברו על החסרונות, הרי בסוף זה שאלה של אלטרנטיבות, מה באותו כסף הייתי יכול לקנות שירצה אותי. חשבתי שזאת טסלה Y/P.

שכחתי להוסיף לחסרונות רדיום סיבוב קצר מאוד, מצריך שוב פעם יותר תמרונים.

על כל דבר "קטן" שכתבתי אפשר לטעון שזה קטנוניות, בפועל כל הדברים הקטנים האלה מסתכמים לחווית נהיגה לא כזאת מהנה.
יש הרבה הייפ סביב טסלה, הם נחשבים לפורצי דרך בהנגשת רכבים חשמליים לציבור. לטעמי זה הרבה הייפ...
טסלה הם בסוף חברת טכנולוגיה שעושים רכבים, המודל שלהם בנוי על cost optimization בכל שלבי הייצור, הרכבה, בגלל זה הם הכי רווחיים בתעשיית הרכב (אם אני זוכר מרוויחים 9K$ על כל מודל Y) בפועל רואים ומרגישים איפה חסכו עלינו. השאלה אם זה מתאים לכל אחד...כנראה שאני לא אחד מהם.

מצד שני אני רק שבועיים עם המכונית, נראה אם אני אלמד לאהוב אותה...מקסימום אמכור אותה בינואר :)

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

07/09/2023 11:14  
TheCoolest כתב:
כמה שטויות בפוסט אחד..
הזוי
...
יש לך את זה ביותר מתנשא?
משתף חוויה אמיתית שלי, למה הזלזול הזה?
עוד טסלה פאן בוי בטח

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@ambar
סליחה אם לא הייתי ברור, אבל הגבתי לחבר totlip.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

07/09/2023 11:31  
TheCoolest כתב:
@ambar
...
אוייש עכשיו אני מתנצל על התגובה שלי :4U:

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

07/09/2023 11:31  
TheCoolest כתב:
@ambar
...
היי ארתור כרגיל על טעם ריח ושימושיות נורמלית אין מה להתווכח .
בכל מיקרה בהצלחה אחרי 150000 ק"מ
להחליף סוללות במחיר של חצי רכב.
שטויות בעיניך לא בעיניי.
היה ברשותי AUDI ETRON Q4
למשך חודשיים .. גיסי היה בחול נכון אומנם יותר יקר מהטסלה אבל *** באותה המידה..
MOREL MT3

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

@totlip
טעם וריח זה לגיטימי, אבל לכתוב שטויות ולפזר FUD זה משהו אחר.
אין שום בעיה עם הסוללות אחרי 150,000 ק"מ. לא יודע איך זה באי-טרון, אבל סוללות חדשות של טסלה כבר היום עולות הרבה פחות מ"חצי ממחיר הרכב", וסוללות refurbished עולות הרבה פחות מזה.
מעבר לזה, יש אחריות של 8 שנים על הסוללה. והסוללות שלהם כבר הוכחו כאמינות ומחזיקות לאורך מאות אלפי מיילים בלי דגרדציה משמעותית. גם אם רוב הטעינות מתבצעות במטענים מהירים.
והערה שלך על המיקרוגל זה גם שטויות שלא מבוססות במציאות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #13 

@ambar
לדעתי טסלה זה לא רכב שמתאים לכולם. זה עניין של גישה והעדפה אישית מבחינת עיצוב ותכנון.
אם תסתכל, תראה שההייפ, לרוב, מדבר על הטכנולוגיה והביצועים, הרבה פחות על פאר. ויש לא מעט הערות על האיכות.
אולי אני לא בררן, אבל לא מצאתי משהו שממש מפריע לי מבחינת איכות החומרים שאני בא במגע איתם ביומיום.
אני עם המודל 3 שלי כבר שנתיים, ואחרי שהגדרתי וכיוונתי את הכל (מושב, הגה, מראות, מזגן, מה עוד נשאר? מולטימדיה) כמו שאני אוהב, לא חושב שאיי פעם הייתי צריך לגעת שוב בהגדרות האלה. הכל נשמר וגם הולך איתך לרכב אחר אם אתה משכיר רכב או מקבל גישה באפליקציה לרכב של חבר\בן משפחה.

מאד אוהב את המינימליסטיות, מסכים שאולי HUD היה משפר, וגם סימון אזהרה במראה לשטח מת (למרות שיש את זה במסך, בד"כ אתה מסתכל במראה)
אבל בסה"כ מד המהירות נמצא בפינה השמאלית של המסך, כך שלא שמתי לב שזה דורש ממני הרבה מאמץ כדי להעיף מבט על המהירות. איזה מידע נוסף אתה באמת צריך בזמן נסיעה? שואל ברצינות.

אף פעם לא הבנתי את עניין הסאונד של טריקת הדלת. אבל שוב, לא שמתי לב למשהו בעיתי עם הטריקה אצלי.

אצלי יש חיישנים, כך שאני לא יודע איך זה בלי החיישנים. אבל אף פעם לא ראיתי צורך במבט מלמעלה. מבין את מי שהיה רוצה את זה, לי לא חסר.

הטווח "אופטימי" כי הוא לפי תקן WLTP. המדידה של EPA אומרת כ-300 מייל, שהם 480 ק"מ. זה כמובן מ-100% עד 0% ובנהיגה מתונה. מן הסתם שאם אתה מתגרזן אז הצריכה תהיה הרבה יותר גבוה, בעיקר עם פתיחות. ואין שום בעיה לטעון כל יום. מגיע הביתה\לעבודה, מתחבר וטוען.
כמו עם כל רכב ספורט, הוא לא יהיה חסכוני כשלא נוהגים רגוע ו\או מתגרזנים איתו.

לדוגמה גם אם היתה אצלי תאורת אווירה ברכב, זה היה מבוטל, לא מבין למה צריך את זה.

אז כמו שאמרתי, אני מניח שזה תלוי בהעדפות אישיות של הבן אדם. יש כאלה שאוהבים את הרכב ויש כאלה שלא כל כך כי הם ציפו למשהו שונה.

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

07/09/2023 13:05  
TheCoolest כתב:
@totlip
טעם וריח זה לגיטימי, אבל לכתוב שטויות ולפזר FUD זה משהו אחר.
אין שום בעיה עם הסוללות אחרי 150,000 ק"מ. לא יודע איך זה באי-טרון, אבל סוללות חדשות של טסלה כבר היום עולות הרבה פחות מ"חצי ממחיר הרכב", וסוללות refurbished עולות הרבה פחות מזה.
מעבר לזה, יש אחריות של 8 שנים על הסוללה. והסוללות שלהם כבר הוכחו כאמינות ומחזיקות לאורך מאות אלפי מיילים בלי דגרדציה משמעותית. גם אם רוב הטעינות מתבצעות במטענים מהירים.
והערה שלך על המיקרוגל זה גם שטויות שלא מבוססות במציאות.
...
לא שטויות כלל ..
לא אמרתי שיש בעייה אחרי 150000 מה כן יש ירידה בהספק שלהן ובנוסף בחום מעל 35 מעלות בחוץ הטווח יורד הפעלת מזגן הטווח יורד לטווח שמלכתחילה נמוך מההצהרות .
או לחילופין טמפ נמוכות הרכב כלל לא נטען ..
למרות שהיה מחובר כל הלילה ..
בקיצור המון בעיות תקרא על הבעיות בחול ולא במדינת הקומבינה.
שלא נדבר על התלקחות של הסוללות לא מיקרה 1 וגם לא 100 שזה קורה .
או לחילופין התנגשות לא רצויה במכוניות ביטחוניות כגון משטרה וכו..
או לחכות לצמיג חודשיים או למזגן שהתקלקל אחרי חודשיים והרכב במוסך 3 חודשים...
בקיצור מיועד לחובבי גאדגטים ולא לרכב נהיגה .
MOREL MT3

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

מחירון סוללות לרכבים חשמליים
https://ibb.co/f2pJWpx
MOREL MT3

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #16 

07/09/2023 14:30  
TheCoolest כתב:
@ambar

כמו עם כל רכב ספורט, הוא לא יהיה חסכוני כשלא נוהגים רגוע ו\או מתגרזנים איתו.
...
כתבת פה על דברים שאחרים כתבו, שזה "שטויות", אז תרשה לי - מה שאתה כותב זה שטויות.
הטסלה מודל 3 הסטנדרטית, וגם ה YP אינה רכב ספורט בשום צורה. יש למה מימד אחד של "ספורט" שהוא תאוצה בקו ישר. רכב ספורט הוא רכב שתיקח אותו לכבי שנס הרים ותמדוד לו זמנים שם. את הטסלה מודל 3 הסטנדדטית (?) שלך אפשר לקחת רק לסנטה פוד. MX5 הוא רכב ספורט. מודל 3 סטנדרטי הוא ממש, אבל ממש - לא.

כמו כן, ההשוואה לרכב ספורט לא נכונה בשום צורה, מבחינת צריכת דלק או חשמל. רכב ספורט שנוסע על חשמל, תמיד יהיה פחות חסכוני מרכב שאינו ספורטיבי, גם בנסיעה רגועה. מעבר לכך, גם אם משתוללים איתו, זה יגרום לצריכת הדלק לעלות, ואפילו באופן דרמטי, נניח 6 קילומטר לליטר, או אפילו פחות. אבל
אתה
תמיד
תהיה
במרחק של
חצי שעה נסיעה
מקסימום
מ"טעינה" שלו חזרה למאה אחוז טווח, וזה חצי שעה רק בגלל שיש מצב שתצטרך לסוע 25 דקות, ו 5 דקות לטעון.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #17 

@totlip

המחירון הזה לא נכון בכלל.
באתר של טסלה יש קטלוג של כל חלק וחלק ברכב שכולל גם מחירון.
בפעם האחרונה שבדקתי, סוללה חדשה של טסלה סטנדרט עלתה בערך 35K (לפני מע"מ ועבודה), סוללה מחודשת בערך 22K.
של דואל מוטור (לונג ריינג' ופרפורמנס) עלו בערך ב-10K יותר.

אחרי 150,000 ק"מ יש ירידה בקיבולת, אבל לא משמעותית, לרוב הירידה בין 5-10% גג. שם גם זה בד"כ מתייצב.
הפעלה של מזגן בחום כבד משפיעה על הטווח כי המזגן עובד יותר חזק. אותו דבר קורה בכל רכב אחר.
בטמפ' נמוכות רק טויוטה לא טוענת, טסלה אפשר לטעון בלי בעיה גם בטמפ' של 30- מעלות ומטה.
סוללות לא מתלקחות סתם, סיכויי התלקחות של רכבים חשמליים נמוכים מספר מונים מרכבים רגילים. יש הרבה יותר שריפות של רכבים רגילים מרכבים חשמליים, זה פשוט לא מככב בחדשות.
בנוסף, מרבית הטסלות היום מגיעות עם סוללות LFP, שסיכויי התקלחות של סוללות כאלה הרבה יותר נמוכים מסוללות "רגילות".

התנגשויות לא רצויות הן בסופו של דבר באשמת הנהג, כי מערכת הקרוז קונטרול היא אך ורק מערכת עזר ולא מחליפה את הנהג. אם אתה מפעיל אותה והולך לישון, זו בעיה שלך. אני לא אומר שהתקריות האלה זה מצב תקין או צפוי, אבל זה לא שולל את האחריות מהנהגים.
חוץ מזה, זה old news כי הרבה פעמים עד שמפרסמים כל מני חדשות כאלה, טסלה מתקנת את הבעיה בעדכון תוכנה שכולם מקבלים.

לא יודע לגבי לחכות חודש לצמיגים, לא יצא לי להחליף עדיין. אנשים שאני מכיר שהתפוצץ להם צמיג בגלל עליה על בורג בכביש החליפו בלי שום בעיה ובלי לחכות.
תקלות מזגן היו נפוצות בתחילת הדרך, טסלה טיפלה בבעיות האלה מזמן. לרוב הלקוחות הם עשו טיפול מונע.

אתה אוסף old news כארגומנטים, זה לא תופס.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 07/09/2023 17:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #18 

@nir11
אתה כרגיל נכנס איתי לדקויות, ומעלה נושאים ורכבים שבכלל לא קשורים לנושא הדיון.
ואתה יודע טוב מאד למה התכוונתי, אבל סתם בא לך להמשיך את הויכוחים בעוד ועוד שרשורים של טסלה.
אז אם לא הייתי ברור קודם, הכוונה שלי הייתה לזה שלא מדובר בדגם רגיל שבו ליעילות ולטווח יש חשיבות עליונה.
בוא נקרא לו "דגם ביצועים" ולא "ספורט", בסדר? עכשיו זה מקובל עליך?
בפרפומנס הדגש הוא יותר על ביצועים ופחות על יעילות.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #19 

היי, לדעתי החישוקי 21 זו צרה צרורה. בטוח זה משפיע עלייך לרעה בחווית הנהיגה בצורה דרמטית ולא שווה את היתרון במראה (לדעתי). רק 19" בא בחשבון לדעתי אבל טסלה לא נותנת לקחת אותם בדגם ה p.. מבאס

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

תספר את זה ל2 גיסים שלי אחד בניו יורק ואחד בטורונטו ..מרבית החורף הרכב יושב בגראז אבל היי העיקר מסך גדול ..
בקיצור רכב לא יעיל לא נוח לנסיעות טיפה מעבר לעבודה בית
אבל עולה 280000..
תגיד אתה באמת עובד קשה על לשכנע את עצמך ואת קוראי הפורום
לגבי השריפות ממש לא old news..
רק בחודשיים האחרונים שתי אוניות תובלה של רכבים עלו באש אחת ליד נורבגיה ואחת ליד סין ..תנחש על מה נפל החשד?
ההתנשאות הזאת שלך בתגובות לא עושות רושם נקודה .
טוב לך אם הרכב תהנה.
וכשאחר לא נהנה התגובה של טסלה לדעתי לא מתאים לכל אחד ..לא מחזיקה מים..בקושי את הטיעונים שלך זה בקושי מחזיק.
אתה אומר שיש ירידה של בין 5 ל10 אחוז אדרבה במיוחד לרכב שגם ככה מחזיק לבן אדם 200 קמ..
אז כן כל קמ שנוסף לנסיעה מבורך..ירידה של הטווח לא.
סוללה ריפרביש ?למה ?
שעוד כמה שנים שוב החלפה תשמע זה הזוי.
MOREL MT3

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”