רוצים לדעת למה רב הרכבים בארץ וב US הם רכבי SUV? ולמה מחירי הרכבים עלו לאחרונה?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73237
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #1 

אני אישית לא מת על הטרנד הזה ושמחתי מאוד לגלות שהיצרן המועדף עליי עדיין מייצר רכבי סדאן (מה שנקרא "משפחתית" ולא קרוסאובר). אבל למה זה קורה? למה כל היצרנים באופן כמעט גורף מבטלים את רב דגמי הסדאן ועוברים לקרוסאובר?

מסתבר שיש לזה סיבה שנעוצה בחקיקה האמריקאית אשר נותנות "הנחות" בהגבלות על יצרנים בייצור ריכבי קרוסאובר לעומת סדאן. די הפתיע אותי.

ד"א - הידעתם שהסיכוי לפגוע בהולך רגל בצורה אנושה יותר גדל כאשר אתם נוהגים ב SUV? ושרב התאונות ב SUV קטלניות יותר מאשר במשפחתיות?

נערך לאחרונה על ידי Huber ב 07/08/2023 14:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 454 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

Re: רוצים לדעת למה רב העולם עבר ל SUV?

שליחה #2 

קראתי השבוע שרשור של חוקר מהארוורד בנוגע לנזקים של רכבים גדולים (לינק לשרשור)

בגדול הוא מדבר בין השאר -
  • רכבים בארה"ב (ואירופה בפיגור) נעשים גדולים יותר וכבדים יותר.
  • המעבר לרכבים חשמליים מאיץ את נושא המשקל בגלל הסוללות והדרישה לטווחים ארוכים.
  • רכב כבד בולם לאט יותר על מרחק גדול יותר.
  • לרכבים גדולים יש יותר אזורים מתים בשדה הראייה, וסיכוי גבוה יותר לפגיעת ראש / פלג גוף עליון בהולכי רגל.
  • המשקל הגבוה גם שוחק צמיגים מהר יותר

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #3 

אמריקה זה לא כל העולם

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #4 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78784
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #5 

בארה"ב בכלל מה שהכי פופולרי זה pickup trucks הרבה מזה בגלל הצורך שלהם לשנע ציוד ובגלל שהשטח רחב הרבה יותר ולכן אין מגבלות מקום.

SUV גבוה בהרבה, מה שנותן גם נוחות וגם תחושה של שליטה בשטח, נראה לי שזה מגיע משם.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #6 

06/08/2023 20:39  
oferlaor כתב:
SUV גבוה בהרבה, מה שנותן גם נוחות וגם תחושה של שליטה בשטח, נראה לי שזה מגיע משם.
...
לא.
זה בא ממקום של: אפשר בקלות לחנות על מדרכות, כיכרות וכל מיני מקומות שלא יועדו שרכב יחנה עליהם.
וגם... אני יותר גדול אז לא אתן זכות קדימה והרכב השני יעדיף לתת לי "לקחת" את זכות הקדימה.
לפחות בישראל.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #7 

זה מגיע מהסיבה שהמבנה של suv הרבה יותר יעיל מבחינת תא הנוסעים והמטען על אותו תוואי שטח של הסדאן.

Adigaforever
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #8 

מי שחושב שלארה"ב (השוק השני בגודלו בעולם) לא משפיע על שאר העולם שיחשוב שוב.
חברות הרכבים פשוט עברו לכסף הקל כשהצרכן מדרבן אותו לזה.
הן משקיעות פחות כסף בפיתוח של מכוניות SUV (פחות רגלוציה) שמתומכרים יותר גבוה ואני מאמין שגם יותר רווחיות ממשפחתיות.
בנוסף לכך הן חלק ממעגל תעשיית הנפט.

לא צריך מחקר של הרווארד בשביל להבין שניגוח של רכב SUV מהצד תהיה הרבה יותר קטלנית מרכב משפחתי.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

06/08/2023 20:21  
shmizan כתב:
מה הקשר בין חקיקה בארה"ב לשאר העולם?

ארה"ב היא אחת הצרכניות הכי גדולות בעולן והיצרנים מיישרים קו לפי הצריכה שם. ו"מה הקשר בין חקיקה למצב" - על זה בדיוק הווידאו, צפה בו ונוכל לנהל דיון נורמלי.

איך זה מסביר את כמויות ג'יפוני הסקודה שאני רואה על הכביש?

הסרטן מסביר בדיוק את זה. לא צפית אז בגלל זה אינך מבין.

לדעתי, בישראל, זה נובע מהעקרון הידוע "לי יש גדול יותר"

השערה שלך בלבד - הסרטון מציג הוכחה לסיבות הגיוניות שונות לחלוטין.
...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

06/08/2023 20:39  
oferlaor כתב:
בארה"ב בכלל מה שהכי פופולרי זה pickup trucks הרבה מזה בגלל הצורך שלהם לשנע ציוד ובגלל שהשטח רחב הרבה יותר ולכן אין מגבלות מקום.

...
חלקית כן - אבל זה לא מה שגרם להשתטלות של SUV על שוק הרכב. הסרטון מסביר בדיוק למה זה קרה, וגם אותי זה הפתיע.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה #11 

נמחק.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

shmizan - בשום שלב לא טענתי שיש השפעה של זה על אירופה, אני יודע בוודאות שיש לזה השפעה על המצב בארץ ורואים את זה על הכביש בבירור (כנס לכל חניון באיזור שלך, ספור כמה SUV יש לעומת רכבי סדאן וחזור אלינו עם התוצאות).

בשביל למנוע בלבול ושלא יובן שזה מה שטענתי איכשהו - אפילו ערכתי את הכותרת למקד את הדיון בהם ובנו שמושפעים מהם בהרבה מאוד תחומים, כולל רכבים.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה #13 

נמחק.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

Re: רוצים לדעת למה רב הרכבים בארץ וב US הם רכבי SUV?

שליחה #14 

07/08/2023 10:42  
shmizan כתב:
אז אתה יודע בוודאות שרגולציה בארה"ב גורמת ליותר ג'יפונים אירופאיים וקוריאניים (שכמעט אין בארה"ב) להופיע בארץ?
סבבה (Y)
...
06/08/2023 22:31  
Adigaforever כתב:
מי שחושב שלארה"ב (השוק השני בגודלו בעולם) לא משפיע על שאר העולם שיחשוב שוב.
חברות הרכבים פשוט עברו לכסף הקל כשהצרכן מדרבן אותו לזה.
הן משקיעות פחות כסף בפיתוח של מכוניות SUV (פחות רגלוציה) שמתומכרים יותר גבוה ואני מאמין שגם יותר רווחיות ממשפחתיות.
בנוסף לכך הן חלק ממעגל תעשיית הנפט.
...

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #15 

סוגיה מעניינת, US באמת מובילים בכל העולם ברכבים גדולים ומסתבר שזה לא רק כי יש להם מלא מקום, לא הכרתי בכלל את עניין החקיקה, רק שהם פחות מחמירים מאירופה.

אבל הטיעון לא תופס לישראל.. חוץ מבשנה/שנתיים האחרונות שהתחלנו לקבל יותר רכבים מארה"ב, הייבוא הוא בעיקר אירופאי, בישראל אין כזאת חקיקה של זיהום לפי גודל,אנחנו עובדים לפי תקני Euro והדירוג שלנו. אנחנו כמו אירופה יחסית צפופים לכן יש לנו כלי רכב יותר קומפקטיים - הדוגמאות הכי בולטות הן הצורה של המשאיות ואוטובוסים אצלנו/אירופה לעומת ארה"ב, וברכבים המגוון וסוג הרכבים אצלנו שונה מאד בדגמים ובמנועים וכן גם בגודל מאשר אלו שבארה"ב. כל הסיבות שישראלי רוצה SUV נאמרו כבר מקודם:

- SUV גבוה בהרבה, מה שנותן גם נוחות וגם תחושה של שליטה בשטח (או לפחות ביטחון עצמי) ומחשבה שאוטו גדול ישמור עלי יותר טוב
- לי יש גדול יותר
- אפשר בקלות לחנות על מדרכות, כיכרות וכל מיני מקומות שלא יועדו שרכב יחנה עליהם - כלומר לעבור מכשולים עירוניים שברכב קשה יותר
- אני יותר גדול אז לא אתן זכות קדימה והרכב השני יעדיף לתת לי "לקחת" את זכות הקדימה.

כלומר הדבר היחיד והעיקרי שכן משפיע על ישראל מארה"ב ברכבים זה התרבות שלנו שמנסה להידמות יותר לאמריקאית

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

מסתבר שהעלייה בייצור רכבי SUV הולך ומעלים אתה קטגוריית המשפחתיות ה"זולות" (ושוב, כמובן שזה מחלחל גם אלינו):

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #17 

07/08/2023 11:48  
Haimbin כתב:
- SUV גבוה בהרבה, מה שנותן גם נוחות וגם תחושה של שליטה בשטח (או לפחות ביטחון עצמי) ומחשבה שאוטו גדול ישמור עלי יותר טוב
- לי יש גדול יותר
- אפשר בקלות לחנות על מדרכות, כיכרות וכל מיני מקומות שלא יועדו שרכב יחנה עליהם - כלומר לעבור מכשולים עירוניים שברכב קשה יותר
- אני יותר גדול אז לא אתן זכות קדימה והרכב השני יעדיף לתת לי "לקחת" את זכות הקדימה.

כלומר הדבר היחיד והעיקרי שכן משפיע על ישראל מארה"ב ברכבים זה התרבות שלנו שמנסה להידמות יותר לאמריקאית
...
1. רכב גדול וכבד יותר באמת שומר על עצמו טוב יותר וגם על הנוסעים, עובדה פיזיקלית בהנחה שמבחינה בטיחותית מאובזר זהה לרכב קטן\קל יותר.

2. "אפשר בקלות לחנות על מדרכות, כיכרות וכל מיני מקומות שלא יועדו שרכב יחנה עליהם"\ "אני יותר גדול אז לא אתן זכות קדימה והרכב השני יעדיף לתת לי" . טיעונים דמגוגיים לחולוטין, סביר להניח שכל אלה שנהגו\נוהגים כך נהגו באותו אופן גם לפני שהיה להם SUV.

3. סיבות אחרות הם מראה\עיצוב וטיעונים פרקטיים יותר כמו תא מטען יותר נוח גדול ונגיש, כניסה\יציאה מהרכב יותר נוחה.
קצת כמו סטיישן רק שהרכב גם נראה סביר. בנוסף למטיילים, פחות חשש לפגיעה ברכב בדרכי כורכר גם בלי הנעה 4X4.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78784
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #18 

הבעיה שככל שזה מגן יותר על יושבי הרכב, זה מסכן את האנשים שמחוצה לו...

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #19 

07/08/2023 16:18  
oferlaor כתב:
הבעיה שככל שזה מגן יותר על יושבי הרכב, זה מסכן את האנשים שמחוצה לו...
...
זה כבר תלוי בחבילת הבטיחות שמתלווה לרכב.
אמצעים כמו זיהוי הולכי רגל, תנועה בשטח מת, בלימת חירום עוזרים גם לאנשים\כלי רכב שמחוץ לרכב.

מה שעצוב הוא שבכלי רכב הבאמת מסוכנים כמו אוטובוסים\משאיות שגם עולים מליונים אין אמצעי בטיחות אפילו בסיסיים מסתבר. לפחות ככה נראה אחרי שראיתי את סרטון האוטובוס שהמשיך לסוע ללא שליטה כמה מאות מטרים ולא בלם את עצמו במצב שהנהג מנוטרל ולא מתפקד.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #20 

@gildmor כל הטענות שרשמתי הם ציטוטים של אנשים ברחבי השרשור הזה. לצערי הרב מס' 2 נשמע כמו אוסף של משפטים דמגוגיים אבל הכרתי ומכיר יותר מידי אנשים שמרשים לעצמם יותר על הכביש כי יש להם רכב גדול, יותר מאשר שאם היה להם משפחתית "רגילה" או רכב קטן.

הסיבות האחרות לגמרי תקפות, פשוט אין להן קשר לשוק האמריקאי כמו שכתוב בכותרת, והוא כמעט בכלל לא משפיע עלינו,למרות גודלו, אלא זה פשוט הדרישות של השוק הישראלי.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”