בלט בדיסק(כנראה)
שלום לכולם,
נדמה לי שיש לי בלט בדיסק,מפני שאני מרגיש שעמוד השדרה לא ישר ובולט טיפה במקום מסויים.
חיפשתי באינטרנט טיפה ומצאתי את הבחור הזה:
רציתי לשאול אם מישהו היה אצלו או שניסה טיפול עם מיטה דומה?
אם כן,איך היה הטיפול והאם עזר?
תודה לכל העוזרים)
נדמה לי שיש לי בלט בדיסק,מפני שאני מרגיש שעמוד השדרה לא ישר ובולט טיפה במקום מסויים.
חיפשתי באינטרנט טיפה ומצאתי את הבחור הזה:
רציתי לשאול אם מישהו היה אצלו או שניסה טיפול עם מיטה דומה?
אם כן,איך היה הטיפול והאם עזר?
תודה לכל העוזרים)
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
היית אצל רופא?
עשית CT או MRI?
אתה לא יכול להחליט לבד שיש לך בלט דיסק.
בטח שלא ע"י "מרגיש שעמוד השדרה לא ישר".
עשית CT או MRI?
אתה לא יכול להחליט לבד שיש לך בלט דיסק.
בטח שלא ע"י "מרגיש שעמוד השדרה לא ישר".
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
אתה אמיתי ? סתם ככה ? בלי כאבים או סיבה אחרת לחשוב על זה בכלל ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46323
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
@VicArt
אם כבר איבחנת את עצמך עם ד"ר גוגל, אז כבר תתקדם לטיפול באותה דרך.
לגבי הסרטון, מודגם שם כירופרקטיקה. חשוב לומר שכירופרקטיקה נכנסת תחת המטריה של רפואה אלטרנטיבית, כלומר ללא הוכחות לאפקטיביות שלה. אתה משלם הרבה ומבזבז את הזמן שלך על מישהו שעושה קליקים.
האיגוד האמריקאי לרפואה מגדיר את העוסקים בכירופרקטיקה כרמאים ומתחזים רפואים:
https://news.google.com/newspapers?id=_ ... uack&hl=en
הטיעונים נגד רפואה אלטרנטיבית מנומקים היטב כאן:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7 ... 7%99%D7%AA
מובנת ההרגשה הטובה של לעשות קליקים בגוף, אבל לא לחשוב שזה פותר בעיה כלשהי.
אם כבר איבחנת את עצמך עם ד"ר גוגל, אז כבר תתקדם לטיפול באותה דרך.
לגבי הסרטון, מודגם שם כירופרקטיקה. חשוב לומר שכירופרקטיקה נכנסת תחת המטריה של רפואה אלטרנטיבית, כלומר ללא הוכחות לאפקטיביות שלה. אתה משלם הרבה ומבזבז את הזמן שלך על מישהו שעושה קליקים.
האיגוד האמריקאי לרפואה מגדיר את העוסקים בכירופרקטיקה כרמאים ומתחזים רפואים:
https://news.google.com/newspapers?id=_ ... uack&hl=en
הטיעונים נגד רפואה אלטרנטיבית מנומקים היטב כאן:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7 ... 7%99%D7%AA
מובנת ההרגשה הטובה של לעשות קליקים בגוף, אבל לא לחשוב שזה פותר בעיה כלשהי.
בינתיים לא הייתי אצל רופא,אך גם עליהם אני לא סומך יותר מידי,וזה לא נובע בגלל אי אמונה כלשהי במקצועיות שלהם אלא פשוט בגלל שהם לרוב לא משקיעים ורק מחכים לסיים את יום העבודה שלהם.
יש לי בעיה בברך,שכתוצאה ממנה הייתי אצל שלושה רופאים,ותאמת? אף אחד מהם לא עזר בכלום..
עד שלא באים אליהם חצי מתים,הם לא עוזרים ואפילו לא שולחים לצילומים.
דווקא בחור אחד שעשה קליקים עזר,וזה התבטא בתחושה טובה יותר לאחר הטיפולים. (ולי אישית כמעט ואין בכלל קליקים)
אני פתוח לכל-כל עוד זה עוזר ומרגישים את זה.
עם הרופאים,כפי שהסברתי,הבאסה שפשוט לא איכפת להם,ולי לא יוצא לשחק אותה ולהתלונן כדי שיביא לי הפנייה לצילום.
יש לי בעיה בברך,שכתוצאה ממנה הייתי אצל שלושה רופאים,ותאמת? אף אחד מהם לא עזר בכלום..
עד שלא באים אליהם חצי מתים,הם לא עוזרים ואפילו לא שולחים לצילומים.
דווקא בחור אחד שעשה קליקים עזר,וזה התבטא בתחושה טובה יותר לאחר הטיפולים. (ולי אישית כמעט ואין בכלל קליקים)
אני פתוח לכל-כל עוד זה עוזר ומרגישים את זה.
עם הרופאים,כפי שהסברתי,הבאסה שפשוט לא איכפת להם,ולי לא יוצא לשחק אותה ולהתלונן כדי שיביא לי הפנייה לצילום.
- Amir64
-
- גורו

זה לא נכון.29/07/2023 18:31VicArt כתב: בינתיים לא הייתי אצל רופא,אך גם עליהם אני לא סומך יותר מידי,וזה לא נובע בגלל אי אמונה כלשהי במקצועיות שלהם אלא פשוט בגלל שהם לרוב לא משקיעים ורק מחכים לסיים את יום העבודה שלהם.
עד שלא באים אליהם חצי מתים,הם לא עוזרים ואפילו לא שולחים לצילומים....
לדוגמה עכשיו יש לי בעיית כאב בכף רגל.
נכנסתי לאורתופד אקראי שהתור אליו היה הכי קרוב (בכללית).
בדק ידנית כמה דקות, שלח לרנטגן מיידי וקרא לי להכנס כשקיבל את התוצאות. היה תקין.
שלח לאולטראסאונד, שם זיהו בעיה, וגם זיהו חשש לבעיה אחרת, והמליצו על CT להשלמת אבחון.
כרגע ממתין לתור ל- CT, ובינתיים הומלץ על פיזיותרפיה.
לא כל בעיה אפשר לפתור בקלות. לא כל בעיה ניתנת לפתרון ללא ניתוח, וגם אם היו ממליצים לך על ניתוח בוודאי לא היית ממהר לבצע אותו.
ההימור הכי גדול שלך זה להחליט לבד מה יש לך ומה הדרך לטיפול, אם בכלל דרוש טיפול.
אתה יכול ללכת לכירופרקט כזה, שלא יודע בדיוק מה הבעיה שלך ויכול לעשות הרבה יותר נזק מאשר תועלת.
אין ביטוי חיצוני לבלט בדיסק הניתן לגילוי באמצעות מישוש.
סתם לדוגמה, יכול להיות שאתה יושב יותר מידי שעות, ורק לקום מידי פעם יכול לפתור את הבעיה, אם בכלל יש בעיה.
- Amir64
-
- גורו

דרך אגב,
יש המון עוסקים בתחומים כאלו, כמו כירופרקטיקה שקוראים לעצמם ד"ר, כי הוציאו דוקטוראט בפילוסופיה, למשל, ואין להם רישיון עיסוק ברפואה.
חיפוש קצר במאגר הרופאים בעלי רישיון בישראל מראה שלא קיים "ד"ר יואב שטיין" במאגר.
קיים אחד - יואב שמעון שטיין, אבל הוא בעל רישיון עיסוק בפסיכולוגיה, אז זה כנראה לא אותו אחד.
אז כבר הוא מטעה כשהוא מכנה את עצמו "ד"ר יואב שטיין" בהקשר של טיפול רפואי בישראל.
יש המון עוסקים בתחומים כאלו, כמו כירופרקטיקה שקוראים לעצמם ד"ר, כי הוציאו דוקטוראט בפילוסופיה, למשל, ואין להם רישיון עיסוק ברפואה.
חיפוש קצר במאגר הרופאים בעלי רישיון בישראל מראה שלא קיים "ד"ר יואב שטיין" במאגר.
קיים אחד - יואב שמעון שטיין, אבל הוא בעל רישיון עיסוק בפסיכולוגיה, אז זה כנראה לא אותו אחד.
אז כבר הוא מטעה כשהוא מכנה את עצמו "ד"ר יואב שטיין" בהקשר של טיפול רפואי בישראל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

@Amir64
יפה רשמת. הבעיה כפי שאתה יכול לתאר לעצמך, שהיום אנשים מאמינים בצורה עיוורת לכל טיקטוק\יוטיוב\משפיען רשת שאמר משהו.
אני כבר רואה כיצד פותח השרשור מחר יזמין תור אצל הכירופרקט הקרוב לבית מגוריו.
יפה רשמת. הבעיה כפי שאתה יכול לתאר לעצמך, שהיום אנשים מאמינים בצורה עיוורת לכל טיקטוק\יוטיוב\משפיען רשת שאמר משהו.
אני כבר רואה כיצד פותח השרשור מחר יזמין תור אצל הכירופרקט הקרוב לבית מגוריו.
בשביל פיזיותרפיה צריך הפניה מאורטופד וצריך סיבה. התורים בקופות למכונים על הפנים תור לעוד איזה חצי שנה.
יש מכונים פרטיים שאפשר ללכת, עם תורים קרובים, אפילו במימון חלקי של הקופה עם הפנייה, אבל לא יעשו לך כלום ללא אבחון. במכון שהלכתי פעם היה את המכונה, המטפל מחליט מה יכול להתאים לך לפי האבחנה.
דווקא כירופרקט פרטי אפשר להשיג מהיום להיום, הייתי פעם, לא בטוח אם עזר או שהזמן שעבר עזר. יש גם דרך המשלים לפחות בקופה שלי.
יש מכונים פרטיים שאפשר ללכת, עם תורים קרובים, אפילו במימון חלקי של הקופה עם הפנייה, אבל לא יעשו לך כלום ללא אבחון. במכון שהלכתי פעם היה את המכונה, המטפל מחליט מה יכול להתאים לך לפי האבחנה.
דווקא כירופרקט פרטי אפשר להשיג מהיום להיום, הייתי פעם, לא בטוח אם עזר או שהזמן שעבר עזר. יש גם דרך המשלים לפחות בקופה שלי.
- Amir64
-
- גורו

לא יודע... קיבלתי תור לפיזיותרפיה לתאריך שהוא 10 ימים ממועד בקשת התור.
לדעתי גם זה לא זמן סביר, אבל זה לא חצי שנה.
לדעתי גם זה לא זמן סביר, אבל זה לא חצי שנה.
אמיר64
לצערי זה מה שקרה לי,ועוד יותר גרוע שכל רופא מצא בעיה שונה (מדלקת ועד לבעיה במיניסקוס)
אף אחד מהם לא שלח אותי לאף סוג של צילום..
כשהלכתי לכירופרקט פרטי,הוא סירב לגעת ברגל עד שלא יהיה לי צילום)
אין לי מושג ואני לא מבין בעניין,אבל כן מרגישים שיש כאלה שמתאמצים למצוא את הבעיה או לפחות מנסים לעשות משהו ואילו אחרים מחכים רק לסיים את היום.
לאמא שלי הייתה בעיה עם הברך לפני כשנתיים,וכתוצאה מכך היא הלכה למספר רופאים שלא עשו יותר מידי.
כל אחד מהרופאים שאמא שלי הייתה אצלו,סיפר סיפורים שונים,עד שבסופו של דבר הברך התנפחה והייתה צריכה לעשות ניתוח.
יש רופאים טובים אין ספק,אבל בינתיים מתוך מה שלי יצא לראות,לרובם כלל לא איכפת ואפילו צילום קשה להוציא מהם.
ד''א תודה שבדקת ומצאת שלא מדובר כלל בדוקטור..)
בעניין התורים לפיזיותרפיה,אכן יש בעיה במכבי מניסיון אישי.
Ziv_R
לא מאמין בצורה עיוורת לכל טיקטוק וכו.. וכלל לא אוהב ללכת לרופאים (בלי שום קשר למה שרשמתי.. עוד מהילדות)
פשוט נמאס שיש אי נוחות בגב,ובגלל שהרופאים לא עוזרים עם בעיות אחרות,מחפש פתרונות במקומות אחרים..
אסף
תודה על המידע.
לא ידעתי שיש מכונים שאפשר ללכת אליהם במימון חלקי של הקופה,במידה ויש הפנייה)
לצערי זה מה שקרה לי,ועוד יותר גרוע שכל רופא מצא בעיה שונה (מדלקת ועד לבעיה במיניסקוס)
אף אחד מהם לא שלח אותי לאף סוג של צילום..
כשהלכתי לכירופרקט פרטי,הוא סירב לגעת ברגל עד שלא יהיה לי צילום)
אין לי מושג ואני לא מבין בעניין,אבל כן מרגישים שיש כאלה שמתאמצים למצוא את הבעיה או לפחות מנסים לעשות משהו ואילו אחרים מחכים רק לסיים את היום.
לאמא שלי הייתה בעיה עם הברך לפני כשנתיים,וכתוצאה מכך היא הלכה למספר רופאים שלא עשו יותר מידי.
כל אחד מהרופאים שאמא שלי הייתה אצלו,סיפר סיפורים שונים,עד שבסופו של דבר הברך התנפחה והייתה צריכה לעשות ניתוח.
יש רופאים טובים אין ספק,אבל בינתיים מתוך מה שלי יצא לראות,לרובם כלל לא איכפת ואפילו צילום קשה להוציא מהם.
ד''א תודה שבדקת ומצאת שלא מדובר כלל בדוקטור..)
בעניין התורים לפיזיותרפיה,אכן יש בעיה במכבי מניסיון אישי.
Ziv_R
לא מאמין בצורה עיוורת לכל טיקטוק וכו.. וכלל לא אוהב ללכת לרופאים (בלי שום קשר למה שרשמתי.. עוד מהילדות)
פשוט נמאס שיש אי נוחות בגב,ובגלל שהרופאים לא עוזרים עם בעיות אחרות,מחפש פתרונות במקומות אחרים..
אסף
תודה על המידע.
לא ידעתי שיש מכונים שאפשר ללכת אליהם במימון חלקי של הקופה,במידה ויש הפנייה)
דרך אגב בעניין הבלט בדיסק,כנראה שלא קראתי מספיק והבנתי נכון.
כשאני מעביר את היד על עמוד השדרה,במקום שלא נעים לי,יש כמו בליטה קטנה על העמוד שדרה,ולכן חשבתי שזה בלט בדיסק..
לא ידעתי שאי אפשר להרגיש את הבלט בכלל( AMIR61 )
כשאני מעביר את היד על עמוד השדרה,במקום שלא נעים לי,יש כמו בליטה קטנה על העמוד שדרה,ולכן חשבתי שזה בלט בדיסק..
לא ידעתי שאי אפשר להרגיש את הבלט בכלל( AMIR61 )
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הפתרון היחידי לבעיות שלד ושרירים זה אורטופד. אין לפסול את כל תחום האורטופדיה בגלל נסיון אישי שלילי.