מערכת שמע ברכב חדש

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בהליך רכישת הרכב החדש (לא משנה כרגע מהו), עליתי לקטגוריה יותר גבוהה בין השאר בגלל מערכת שמע בעלת 8 רמקולים של BOSE. כגודל הציפייה - גודל האכזבה. למרות שברכב יש ממש סאב וופר בבאגאז', נראה לי פשוט שהותקנו רמקולים נחותים שמפיקים צלילים דלים וממש מאכזבים. האם יש משהו לעשות בעניין הזה מול היבואן? למשל, לערוך איזה בדיקה אובייקטיבית אצל מומחה שיעיד על רמת מערכת השמע שהותקנה בפועל?

אפילו ברשתות הרדיו הרגילות (גלצ, 103 וכול'), יש הפרעות סטטיות בזמן שאני שומע תכניות.

חייב לציין כי נמסר לי מהיבואן שהרדיו והרמקולים הותקנו טרם הגיע הרכב לארץ.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

דבר ראשון תתחדש !
שנית, רדיו רגיש לקליטה ומיקום ולכן הפרעות סטטיות אינן קשורות לרמקולים אלא לאנטנה או היחידת ראש, לכן הרמקולים לא אשמים פה. לגבי הרמקולים אין פה באמת אפשרות להתלונן ליבואן ואפילו לא ליצרן, ובדיקה אובייקטיבית לא תעזור כי לא הבטיחו כלום חוץ מזה שתהיה לך מערכת עם 8 רמקולים של חברה יענו טובה עם כיול מסויים. אולי הכיול שעשו בכלל לא בטעם שלך וזה כבר נושא מאד סובייקטיבי.
הדברים היחידים שאתה יכול לעשות הם:
1) למצוא אדם עם רכב דומה ולבדוק את המערכת אצלו/ה ולראות האם יש הבדל (כלומר האם יש לך פגם במערכת)
2) לנסות לשחק עם האקוויליזר וההגדרות ביחידת ראש כדי להגיע לתוצאה יותר טובה.
3) התקנה של רכיבים חיצוניים

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #3 

איזה רכב, ג'ילי ?

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

לא, ומה זה משנה? הרכב זו לא הפואנטה.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #5 

סתם, כי ראיתי שבג'ילי מפרסמים

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

בטח אותו דראעק...
בטח חוויה לא נשכחת. אפילו עכשיו כשאני במיטה, אני עצבני על הסאונד הגרוע...

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

רק שתהיה בעניין שיש המון אנשים שקנו יונדאי איוניק 5 שעולה 200+ אלף שחיכו לה המון זמן והיו מאוכזבים ממש מהסאונד(גם מערכת bose) - אפילו פתחו קבוצת וואטסאפ ופייסבוק של שדרוגי סאונד והנחות קטנות על מוצרים ועבודה מחנות מסויימת במרכז.
נ.ב - כמעט בכל תעשיית הרכב מותקנות מערכות של Bose, הם חתמו עם המון המון חברות

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #8 

ממתי BOSE נחשבת לחברה טובה ?
זה מותג שנוצר כדי להאכיל את האמריקאים לוקשים !

אני יכול להעיד שב CX30 (EXECUTIVE) ממש הופתעתי מהסאונד של המערכת.
קודם היתה לי איוניק והסאונד היה ח$א !

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אף אחד לא טען שהם טובים 😂 ואתה צודק, פשוט לרוב עדיפים על גבי רמקול חסר כל שם וזה נראה טוב בעלון מכירות של הרכב.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 253 פעמים

שליחה #10 

חוץ מ ב טסלה שמגיעה עם מע' סטוק סוףףף, בכל הרכבים מערכות סטריאו נחותות עד עלובות, מי שמחפש איכות, חייב פרוייקט איטום + החלפה של לפחות הרמקולים הקיימים.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

העיקר שבהדרכה על הרכב הדגישו שיש בבגאז' סאבוופר..
רגע, אולי התכוונו להמבורגר של בוגר קינג?

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

נניח שארצה להחליף חלק מהרמקולים לאיכותיים יותר? עצם העובדה שהם הותקנו ע"י היצרן עלול להוות בעיה בשליפה של הישנים והתאמת חדשים יותר? האם זה עלול לפגוע בתנאי האחריות של הרכב?

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לא קשור לאחריות ולמי שזה חשוב, ועדיף להעיף הכל שעה אחת קודם מאשר להתבאס, להחזיק ברכב שנתיים ואז להעיף הכל.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

כבר נתתי למערכת הזו צ'אנס מכמה מקורות שמע ובכולם הסאונד פשוט דראעק! לא ייאמן שהם משוויצים שבקטגוריה המסויימת של הרכב הזה יש 8 רמקולים של BOSE כאילו אנחנו אמורים לשמוע "חוליו איגלסיאס מהתחת" (הגשש החיוור...).
אשמח לקבל המלצה על רמקולים איכותיים (אולי אחליף רק 4 הקדמיים) שהם בגודל של הקיימים (צריך תמונה?)?

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

לרוב האנשים זה מספק ואף מעבר, למי שבעניין איכויות זה פשוט ישר לפח אשפה. אז קונים רכב לא משנה מה יש בו תכין עוד 3 לשידרוגים בצד זה הכל. תהנה.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים

שליחה #16 

אני מאמין שאם בשידרוג מערכת מהיצרן תשלם 10,000 ש"ח, אם תוציא את אותו הסכום על מערכת after market, תקבל תמורה הרבה יותר טובה למחיר.

איפה הבעיה? שמערכת after market תדרוש פירוק והרכבה של פלסטיקים ברכב לעומת מערכת שמגיעה מהיצרן ומורכבת בזמן הרכבת הרכב.
האם מערכות יצרן הן טובות? אני מאוד מאוכזב ממה שאני מקבל ביחס עלות - תועלת.

בתור אחד נהג על לא מעט רכבים (ממאות אלפים ועד מיליונים), המערכת היחידה שסיפקה אותי היתה הבורמייסטר במרצדס ששכרתי בחו"ל. כמובן שלא רלוונטי למה שאני נוהג בארץ ולא רלוונטי למה שפותח השירשור מדבר עליו.

מה אתה יכול לעשות, בהתחשב בכך ששמיעת מוזיקה ברכב ממש חשובה לך? לקחת את הרכב למתקין מערכות "מומחה" ולהתקין מערכת טובה בסכום לא קטן

המון בהצלחה!

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

אני רוצה להאמין שכאשר יש בבגאז' סאבוופר שמוטמן מתחת למשטח האיחסון האחורי, ומכיוון שאין כאן השפעה של "רדיו דיסק" וכול', אז אולי רק החלפה של רמקולים תשדרג את הסאונד שבעיקרון צלילי הבאס שלו הם עקב אכילס של המערכת. הצלילים הגבוהים בסדר.
השאלה רמקולים של איזה חברה לחפש והאם לכל חברה יש את כל הגדלים שאחד מהגדלים יתאים למה שיש ברכב שלי?!

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

לא ממליץ להתעסק עם סאבים ברכב זה לא כלכך פשוט כי הסאב ירעיד לך את הרכב וכל הפלסטיקים יצקצקו לך בנסיעה תתחיל לשמוע רעשים מכל מיני דברים לא תגמור עם זה לעולם. אלה אם אתה עושה פרוייקט איטום לפני(חייב). אני הייתי מחליף את כל הרמקולים הקיימים ומוסיף זוג טוויטרים קדמי בעליון, מכייל הכל קצת אחרת בגבול הקיים ומסיים עם זה, שתצליח.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

רכב כבר הגיע מהיבואן עם סאבוופר בבגאז' + 8 רמקולים מאד נחותים של BOSE.

בעיקרון, שירות לקוחות אמרו לי לתאם בדיקה עם המרכז התפעולי (מוסך..) ואם יימצא שהטענה צודקת, אולי יעשו משהו (בתקווה שהכוונה היא שיחליפו את הרמקולים). אבל אני רוצה להיות ערוך למצב שיסרבו ואז אצטרך לבדוק דרכים אחרות לפעול נגד זה, אבל בינתיים הייתי רוצה לדעת לאיזה רמקולים כדאי לי להחליף.
image.png
רמקול בדלת.png

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

תפתח כיסויים תמדוד גודל בדלתות קדימה ואחורה ותזמין מאמזון מה שבדיל/משלוח חינמי, תזמין טוויטרים יש של אינפיניטי טובים, תחפש amazon Wearhouse תזמין משם, זה מוצרים שלקוחות קונים ומחזירים, הם לא יכולים למכור את זה כ חדש כי האריזה נפתחה פעם אחת, הם בודקים מחזירים הכל סגור יפה, לא כמו פה מחזירים למדף, שם המחיר יורד לכיוון 50 אחוז תבדוק. תשים בסל 4 זוגות, תחלק עד 75 לכל משלוח ותזמין בהפרשים של 3 ימים, יגיע תחליף לאט לאט הכל לבד, תהנה.

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”