האם טאבלט עם מסך E-INKיהיה נח לשימוש בתואר במקום מחברת ועט?
שלום,
משהו למד והשתמש בטבלט בעל מסך E-INK ויכול לתת חוות דעת אם זה נח לשימוש שותף במקום מחברות ועט מבחינת גודל מסך 10.3 וקצב ריענון לכתיבה שותפת?
מחפש טאבלט שישמש אותי נטו לכתיבה, אין לי צורך להריץ עליו אפלקיציות/תוכנות למינהן (תואר הומאני).
ההתלבטות כרגע בין remarkable 2 ל-Supernote A5X. הביקורות על שניהם טובות רק לא מצאתי ביקורת של אדם שהשתמש בטאבלטים האלה נטו לצורך לימודי תואר.
תודה מראש לעוזרים
משהו למד והשתמש בטבלט בעל מסך E-INK ויכול לתת חוות דעת אם זה נח לשימוש שותף במקום מחברות ועט מבחינת גודל מסך 10.3 וקצב ריענון לכתיבה שותפת?
מחפש טאבלט שישמש אותי נטו לכתיבה, אין לי צורך להריץ עליו אפלקיציות/תוכנות למינהן (תואר הומאני).
ההתלבטות כרגע בין remarkable 2 ל-Supernote A5X. הביקורות על שניהם טובות רק לא מצאתי ביקורת של אדם שהשתמש בטאבלטים האלה נטו לצורך לימודי תואר.
תודה מראש לעוזרים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
תודה על התגוב
יש לי מחשב נייד 15.6" ללא מסך טאצ'. מרגיש לי הרבה יותר נח לכתוב במקום להקליד.
חשבתי על דווקא על טאבלט מהסוג שציינתי שיהיו בו פחות דברים מסיחים את הדעת שישמש אך ורק לכתיבה לצורך התואר.
תודה על התגובה, אתה יכול לפרט למה אתה ממליץ דווקא על מחשב נייד ולא טאבלט?...
יש לי מחשב נייד 15.6" ללא מסך טאצ'. מרגיש לי הרבה יותר נח לכתוב במקום להקליד.
חשבתי על דווקא על טאבלט מהסוג שציינתי שיהיו בו פחות דברים מסיחים את הדעת שישמש אך ורק לכתיבה לצורך התואר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
אתה צריך כלי שיאפשר לך בקלות להכניס טקסט, לצרף קבצים, קישורים, תמונות, לשתף עם חברים, לקחת את הרשימות של החברים וכדומה.
עם המחשב הנייד אתה עושה הכל בלי בעיה. עם המחברת הדיגיטלית? בהצלחה.
עם המחשב הנייד אתה עושה הכל בלי בעיה. עם המחברת הדיגיטלית? בהצלחה.
קח את האייפד הכי זול שאתה יכול להרשות לעצמך + עט + מדבקת מסך סטייל Paperless.
לא צריך SIM, לא צריך הרבה אחסון.
המדבקה מרגישה כמעט כמו נייר, אבל בגלל שזה טאבלט יש לך צבעים ואפשר לתקן ולערוך וזה סופר נוח.
מאד ממליץ על GoodNotes ועל Notability. הן חופפות בהרבה דברים, אבל יש לכל אחת יתרונות במקומות אחרים.
המדבקה מרגישה כמעט כמו נייר, אבל בגלל שזה טאבלט יש לך צבעים ואפשר לתקן ולערוך וזה סופר נוח.
מאד ממליץ על GoodNotes ועל Notability. הן חופפות בהרבה דברים, אבל יש לכל אחת יתרונות במקומות אחרים.
- Leffetripel
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
הבעייה העיקרית היא זיהוי כתב יד OCR בעברית - לא קיים.
לכן כל איחזור של מידע מאוחר יותר יהיה קשה.
אם אתה מתכוון לכתוב הערות על קבצים קודמים PDF/PPT זה כבר יהיה מסודר יותר.
אם אין צורך בווידאו, הייתי מעדיף eink, ספציפית boox, ספציפית tab ultra c החדש.
יש לי מכשיר ישן של boox ואני מאוד מרוצה, וזה מה שהייתי משדרג אליו.
אמנם אני בתואר ריאלי, אבל טאבלט טוב נותן עבודה מאד טובה, וכמעט אין צורך בלפטופ אם זה לא למסך שני או דברים מאד ספציפיים. יש לך גם אפשרות לסנכרן בקלות בין הטאבלט למחשב/סלולר דברים כמו תמונות/קבצים/קישורים והטאבלט יכול לשמש כמסך משני אלחוטי ללפטופ זה מאד נוח לעבודה עם הרבה טקסט ואתה צריך יותר שטח מסך. יש גם מקלדות ועכברים אלחוטיים לטאבלט. דווקא לפטופ הרבה פחות נוח לי רוב הזמן.
נערך לאחרונה על ידי Haimbin ב 25/07/2023 17:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
פחות מתחבר למוצרים של אפל. החשש שלי שבגלל שזה טבאבלט רגיל לכל דבר יהיו לי סתם הסכות דעת כי אני מודע שקשה לזה שלי קשה לשבת על התחת להיות מרוכז במשהו אחד.25/07/2023 8:20emage כתב: קח את האייפד הכי זול שאתה יכול להרשות לעצמך + עט + מדבקת מסך סטייל Paperless.
מאד ממליץ על GoodNotes ועל Notability. הן חופפות בהרבה דברים, אבל יש לכל אחת יתרונות במקומות אחרים....
יש גודל ספציפי למסך שיהיה מספיק נח לכתוב עליו? אם אני לא טועה מחברת רגילה מוגדרת כA4 שזה שווא ערך למסך 13.3".
עם איזה BOOX אתה משתמש עכשיו?25/07/2023 9:58Leffetripel כתב: הבעייה העיקרית היא זיהוי כתב יד OCR בעברית - לא קיים.
...
זהו שלא ציינתי את הנושא של כתב יד בעברית. אני מאמין שאעדיף לשמור את הקבצים בכתב היד האישי שלי שפשוט תיהיה לו אופציה לגבות את המידע בענן ועל גבי הכונן במחשב הנייד. שזה ימשיך להיות קריא בכל מקום שאני הצתרך לגשת למידע.
אני רוצה שהטאבלט ישמש אותי במקום המחברות שהכל יהיה מסודר במקום אחד נגיש ונח.
פחות מתעניין בכל העניין ההקלדה. מחפש טאבלט עם מסך ועט טוב לכתיבה. כמובן שתיהיה אפשרות להעביר את המידע מהטאבלט למקומות אחרים כמו המחשב הנייד בבית ולשמור אותו בענן, שהמידע יהיה מגובה, זמין ונגיש.25/07/2023 10:43Haimbin כתב: אמנם אני בתואר ריאלי, אבל טאבלט טוב נותן עבודה מאד טובה, וכמעט אין צורך בלפטופ אם זה לא למסך שני או דברים מאד ספציפיים. יש לך גם אפשרות לסנכרן בקלות בין הטאבלט למחשב/סלולר והפוך דברים כמו תמונות/קבצים/קישורים והטאבלט יכול לשמש כמסך משני אלחוטי ללפטופ זה מאד נוח אם עובדים עם הרבה טקסט ואתה צריך יותר מקום. יש גם מקלדות ועברים אלחוטיים לטאבלט. דווקא לפטופ הרבה פחות נוח לי רוב הזמן....
בתור אחד שמשתמש ביומיום בסמרטפון אנדרואיד אין לי צורך בעוד מכשיר שאפשר יהיה להתקין עליו שלל אפליקציות. מעוניין במכשיר שנטו ישמש אותי ללימודים מחוץ לבית ולא להפוך את זה לעוד מכשיר מולטיטסקינג במיוחד כשיש סמארטפון בכיס ביומיום.25/07/2023 16:14Arie10 כתב: חבר לעבודה משמתמש כבר כשנה ב BOOX, הוא טוען שהחיים שלו מתחלקים לשניים...לפני הרכישה ואחריה !
אני יודע שבארה"ב Remarkable הרבה יותר נפוץ, אבל שם הם משתמשים באייפונים ו BOOX שעובד על אנדרואיד לא מעניין אותם....
- Leffetripel
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
עכשיו אני משתמש בnova pro, זה מכשיר 7.8 אינצ' משנת 2019.25/07/2023 13:00Muzon כתב: עם איזה BOOX אתה משתמש עכשיו?
זהו שלא ציינתי את הנושא של כתב יד בעברית. אני מאמין שאעדיף לשמור את הקבצים בכתב היד האישי שלי שפשוט תיהיה לו אופציה לגבות את המידע בענן ועל גבי הכונן במחשב הנייד. שזה ימשיך להיות קריא בכל מקום שאני הצתרך לגשת למידע.
אני רוצה שהטאבלט ישמש אותי במקום המחברות שהכל יהיה מסודר במקום אחד נגיש ונח....
לשמור את הקבצים בענן אין בעיה הוא ממיר את הפתקים לPDF ושומר, הוא שומר גם הערות על PDF שאתה מביא ממקור חיצוני (ספרים/מאמרים).
אתה יכול לראות את האפשרויות בתוכנה של BOOX בסרטון ששלחתי ביוטוב.
אבל לאחזר את המידע, ללא חיפוש מפורש בטקסט עברי, אומר שתצטרך לרשום מפתח או טאגים לכל עמוד - לדעתי לא נוח.
תודה רבה, זה בעצמם בגלל שאין תמיכה עברית ב-ocr כמו שציינת שזה יהיה תקף גם ל-remarkabke ול-supernote?25/07/2023 17:27Leffetripel כתב: עכשיו אני משתמש בnova pro, זה מכשיר 7.8 אינצ' משנת 2019.
לשמור את הקבצים בענן אין בעיה הוא ממיר את הפתקים לPDF ושומר, הוא שומר גם הערות על PDF שאתה מביא ממקור חיצוני (ספרים/מאמרים).
אתה יכול לראות את האפשרויות בתוכנה של BOOX בסרטון ששלחתי ביוטוב.
אבל לאחזר את המידע, ללא חיפוש מפורש בטקסט עברי, אומר שתצטרך לרשום מפתח או טאגים לכל עמוד - לדעתי לא נוח....
פיסית לא יצא לי לנסות לכן מתייעץ עד כמה מכשיר כזה יכול להיות נח לשימוש יומיומי בשותף לסטודנטים.25/07/2023 23:46magshield כתב: יצא לך לחוות מסך E ink?
אני לא יודע בכתיבה במכשיר של בוקס, אבל בקריאה - שלא תחשוב שהמסך זז לך כמו מסך רגיל. הכל הרבה יותר איטי ובדיליי....
לפי עשרות הסירטונים שיצא לי לראות הדיליי לא נראה כזה נורא, כמובן שלא יצא לי לראות משהו שכותב ברצף במשך שיעור שלם כדי להבין איך מכשיר כזה מתפקד בכתיבה לאורך זמן ארוך רציף.
ממה שראיתי לא ראיתי כמעט אף אחד בתואר עם מסכי E-INK, זמני התגובה שלהם בעט דיי גדולים ביחס לטאבלטים רגילים שיש היום ולדעתי האישית זה מאד מעצבן (מניסיון שלי על פלאפונים ומסכים "רגילים" עם זמן תגובה גבוה), אולי אפשר להתרגל אבל לא נוח כשצריך לכתוב מהר. הE-ink היחידים שלדעתי יכולים להרגיש נוח לכתיבה כיום זה Remarkable 2 וSupernote A5X. ראיתי כמה בודדים עם מסכים של Wacom שלהם מהירות תגובה דומה למה שציינתי (בערך 20 מילישניות)
התלבטות שלי היא בין 2 הדגמים שציינת במידה וחוסר התמיכה כמו שציין אחד המגיבים בכתב יד עברי בחיפוש טקסט בכתב יד לא פוגע בחווית השימוש.26/07/2023 9:38Haimbin כתב: ממה שראיתי לא ראיתי כמעט אף אחד בתואר עם מסכי E-INK, זמני התגובה שלהם בעט דיי גדולים ביחס לטאבלטים רגילים שיש היום ולדעתי האישית זה מאד מעצבן (מניסיון שלי על פלאפונים ומסכים "רגילים" עם זמן תגובה גבוה), אולי אפשר להתרגל אבל לא נוח כשצריך לכתוב מהר. הE-ink היחידים שלדעתי יכולים להרגיש נוח לכתיבה כיום זה Remarkable 2 וSupernote A5X. ראיתי כמה בודדים עם מסכים של Wacom שלהם מהירות תגובה דומה למה שציינתי (בערך 20 מילישניות)...
אני יכול לצלם לך איך נראה דפדוף דפיםשל ספר ב-Boox אם תרצה. בעיני זה לא נוח גם כשזה כבר כתוב, אז קל וחומר כשאתה מי שכותב.26/07/2023 6:46Muzon כתב: פיסית לא יצא לי לנסות לכן מתייעץ עד כמה מכשיר כזה יכול להיות נח לשימוש יומיומי בשותף לסטודנטים.
לפי עשרות הסירטונים שיצא לי לראות הדיליי לא נראה כזה נורא, כמובן שלא יצא לי לראות משהו שכותב ברצף במשך שיעור שלם כדי להבין איך מכשיר כזה מתפקד בכתיבה לאורך זמן ארוך רציף....