כאמור שר התקשורת רוצה לעשות ששידורי עידן פלוס דרך האנטנה יהיו לצפיה דרך האינטרנט,
דבר שיכול לפגוע במי שאין לו גם לאינטרנט כסף לשלם כל חודש למשל לא מעט קשישים,
אבל מה שאני רוצה לדבר עליו פה זה על הצעת חוק פרטית של חבר כנסת, שלפי ההצעה הזאת למי שיש שידורי עידן פלוס דרך האנטנה אז תהיה לו אפשרות לצפות שם בערוצים 9, 14, 24, בעזרת זה שהערוצים האלה כלומר ערוצים יותר חלשים, שלא כולם הם רק ימניים,יוכלו לשלם פחות כסף על שהשידור שלהם יהיה בעידן פלוס, אני מנחש ולא בטוח שלפי הצעת החוק הזאת שבעידן פלוס דרך האנטנה אז שחוץ מתאגיד כאן שמשדר שם עכשיו באיכות HD, אז כל הערוצים האלה יקלטו באיכות SD,
בנוסף לזה באנטנה בתוך הבית לא בכל מקום תמיד קולטים טוב את כל שידורי עידן פלוס,
ואולי גם יש אנשים שמהסיבות שלהם הם לא יכולים לשים על גג הבית שלהם אנטנה גדולה כדי לקלוט יותר טוב את שידורי עידן פלוס דרך האנטנה,
אולי למשל כי בעיר מודיעין עדיין לא בכל מקרה מותר לשים על גג הבית אנטנה?
אולי כי בעל הפנטאוז בבניין שכל הגג שייך לו, הוא לא מסכים שהשכן ישים על הגג הזה אנטנה גדולה בגלל העדפה אישית שמאוד חשובה לו?
זה מה שחבר הכנסת הזה כתב :
מרחיבים את הגיוון בתקשורת!
בקרוב גם 150 אלף בתי אב המנויים על עידן פלוס, יוכלו לצפות בערוצים: 14, 9, 24 ולא רק בשלושת הערוצים 11, 12, 13.
ביום רביעי תעלה הצעת החוק שלי שעיקרה הגברת הגיוון.
עיקר ההצעה הוא הפחתת האגרה השנתית, העומדת היום על 1.8 מליון ש"ח ואשר הערוצים הקטנים אינם מסוגלים לעמוד בה.
המגוחך הוא שהערוצים הגדולים אינם נדרשים כלל לעמוד בתנאים אלה וכיום האוצר מממן בחמישה מיליון את קשת ורשת בעידן פלוס.
כחלק מהתפיסה הליברלית, שתמיד הייתה נחלת הימין בישראל, אני גאה לקדם הצעה זו, אשר תגביר את הגיוון בתקשורת ואת חשיפת ציבורים גדולים לערוצים שונים ודעות שונות.
לגבי אלה שיתנגדו, חשוב להזכיר את אמירתו של ווינסטון צ'רצ'יל: "יש אנשים שהתפיסה שלהם לגבי חופש הביטוי היא שלהם מותר לומר מה שהם רוצים אך אם מישהו מעז להתנגד להם הרי זו שערוריה".
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=Nif5oz
למי שיותר קל לו לראות דרך הטוויטר שאולי בהמשך הצפיה בו תהיה תשלום, אז זה הקישור למה שהוא כתב
אז האם לדעתכם הצעת החוק הזאת היא טובה לציבור במדינת ישראל? או שהיא לא מספקת ויכולה לגרום יותר לאיבוד כסף שיכול להיות למשהו אחר לטובת הציבור בישראל?
הצעת החוק הפרטית של חבר הכנסת אריאל קלנר שהוא לא שר התקשורת, וזה לחיזוק תכני עידן פלוס דרך האנטנה
אז בניגוד לפרסום אז הצעת החוק של בקריאה ראשונה באולם המליאה של כנסת ישראל נדחתה לזמן לא ידוע.
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 22/07/2023 1:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
סתם פופוליזם זול.18/07/2023 2:29רמאש כתב: כאמור שר התקשורת רוצה לעשות ששידורי עידן פלוס דרך האנטנה יהיו לצפיה דרך האינטרנט,
דבר שיכול לפגוע במי שאין לו גם לאינטרנט כסף לשלם כל חודש למשל לא מעט קשישים,
אבל מה שאני רוצה לדבר עליו פה זה על הצעת חוק פרטית של חבר כנסת, שלפי ההצעה הזאת למי שיש שידורי עידן פלוס דרך האנטנה אז תהיה לו אפשרות לצפות שם בערוצים 9, 14, 24, בעזרת זה שהערוצים האלה כלומר ערוצים יותר חלשים, שלא כולם הם רק ימניים,יוכלו לשלם פחות כסף על שהשידור שלהם יהיה בעידן פלוס, אני מנחש ולא בטוח שלפי הצעת החוק הזאת שבעידן פלוס דרך האנטנה אז שחוץ מתאגיד כאן שמשדר שם עכשיו באיכות HD, אז כל הערוצים האלה יקלטו באיכות SD,
בנוסף לזה באנטנה בתוך הבית לא בכל מקום תמיד קולטים טוב את כל שידורי עידן פלוס,
ואולי גם יש אנשים שמהסיבות שלהם הם לא יכולים לשים על גג הבית שלהם אנטנה גדולה כדי לקלוט יותר טוב את שידורי עידן פלוס דרך האנטנה,
אולי למשל כי בעיר מודיעין עדיין לא בכל מקרה מותר לשים על גג הבית אנטנה?
אולי כי בעל הפנטאוז בבניין שכל הגג שייך לו, הוא לא מסכים שהשכן ישים על הגג הזה אנטנה גדולה בגלל העדפה אישית שמאוד חשובה לו?
זה מה שחבר הכנסת הזה כתב :
מרחיבים את הגיוון בתקשורת!
בקרוב גם 150 אלף בתי אב המנויים על עידן פלוס, יוכלו לצפות בערוצים: 14, 9, 24 ולא רק בשלושת הערוצים 11, 12, 13.
ביום רביעי תעלה הצעת החוק שלי שעיקרה הגברת הגיוון.
עיקר ההצעה הוא הפחתת האגרה השנתית, העומדת היום על 1.8 מליון ש"ח ואשר הערוצים הקטנים אינם מסוגלים לעמוד בה.
המגוחך הוא שהערוצים הגדולים אינם נדרשים כלל לעמוד בתנאים אלה וכיום האוצר מממן בחמישה מיליון את קשת ורשת בעידן פלוס.
כחלק מהתפיסה הליברלית, שתמיד הייתה נחלת הימין בישראל, אני גאה לקדם הצעה זו, אשר תגביר את הגיוון בתקשורת ואת חשיפת ציבורים גדולים לערוצים שונים ודעות שונות.
לגבי אלה שיתנגדו, חשוב להזכיר את אמירתו של ווינסטון צ'רצ'יל: "יש אנשים שהתפיסה שלהם לגבי חופש הביטוי היא שלהם מותר לומר מה שהם רוצים אך אם מישהו מעז להתנגד להם הרי זו שערוריה".
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=Nif5oz
למי שיותר קל לו לראות דרך הטוויטר שאולי בהמשך הצפיה בו תהיה תשלום, אז זה הקישור למה שהוא כתב
אז האם לדעתכם הצעת החוק הזאת היא טובה לציבור במדינת ישראל? או שהיא לא מספקת ויכולה לגרום יותר לאיבוד כסף שיכול להיות למשהו אחר לטובת הציבור בישראל?...
העובדה היא שאותם ערוצים יכולים כבר היום לעלות לפלטפורמה. הסיבה שהם לא משדרים שם היא שהם לא מוכנים לשלם על השידור. הסיבה השניה היא שמהוט ויס הם לא רק שלא משלמים אלא אפילו מקבלים תשלום בהתאם לרייטינג שלהם, ככה שאין להם שום אינטרס לשדר בפלטפורמה.
נכון להיום כל הערוצים בעידן פלוס משדרים שם (ומשלמים עבור השידור) כי הרשיון שלהם מכריח אותם לשדר שם. יש סיבה לזה ש-12 ו-13 לא משדרים בעידן ב-HD - הם לא מוכנים לשלם יותר מהמינימום שהם חייבים לפי הרשיון.
עכשיו לגבי הצעת החוק הזאת - יש שתי אפשרויות:
אפשרות אחת היא שהיא תהפוך את השידור במערך לחינם עבור כל ערוץ שיש לו רשיון. יש רק בעיה קטנה שהתשלום הזה מיועד לתחזוקה של המערך, שעולה כמה עשרות מליוני שקלים בשנה, ואם ערוצים לא יצטרכו לשלם על השידור אז מי כן ישלם עליו? מן הסתם משלם המיסים. חוץ מזה אגב, עדיין יש את העניין שהם מקבלים תשלום מהוט ויס, אז אני לא יודע כמה הם יהיו מעוניינים לשדר בעידן. די ברור שהצעת החוק מכוונת בעיקר לערוץ 14, שבהיותו ערוץ תעמולה יש לו יותר אינטרס מל-9 ו-24.
האפשרות השניה היא שהיא תאפשר ל-14, 9, 24 לעלות למערך בחינם אבל לא תבטל את התשלום לערוצים 12, 13 והתאגיד - מה שכמעט בוודאות יוביל לעתירה לבג"ץ ובסיכוי סביר או לביטול של החוק או להפיכת השידור לחינם לכל הערוצים, ואז ראה אפשרות 1.