מכונת מקינטה
-
YAAKOV-SHIRA
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- שם מלא: יעקב בש
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
אני רגיל להכין קפה במקינטה, תמיד היה יוצא מצויין, משום מה לאחרונה הקפה יוצא בצבע חום קצת דומה לתה חזק, לא מספיק ארומתי, יש למישהו מושג למה זה?
ועוד דבר מה זה הדיסקיות נייר שמקבלים עם המקינטה, איך אני משתמש בהם?
ועוד דבר מה זה הדיסקיות נייר שמקבלים עם המקינטה, איך אני משתמש בהם?
בהנחה שאתה משתמש באותו קפה בדיוק השתמשת קודם (ולא עברת לסוג אחר או לטחינה אחרת [אפילו באטצ' שונה של אותו מקור]) אז נראה לי שיש אצלך בעייה עם הלחץ ויש בריחה. וודא שאתה סוגר טוב את המקינטה ושאין בריחה משסתום שחרור הלחץ.
בלי לדעת בדיוק על אילו דיסקיות אתה מדבר, הסוג שאני מכיר של דיסקיות נייר למקינטה מיועדות לבוא כאופציה מעל הקפה (אחרי שמלאת את הכוסית בקפה אתה שם מעל את דיסקית הנייר ואז סוגר) כדי לשפר את יצירת הלחץ והחליטה של הקפה. מצד שני עוד לא ניתקלתי במקינטה שמסופקת עם חבילה כזו - איזו מקינטה יש לך?
מזכיר גם שבמקינטה צריך למלא את הסלסלה בקפה במלואה ושאין לדחוס את הקפה (אם כי מודה שלאשתי יש וויכוח עם ה"במלואה"
)
בלי לדעת בדיוק על אילו דיסקיות אתה מדבר, הסוג שאני מכיר של דיסקיות נייר למקינטה מיועדות לבוא כאופציה מעל הקפה (אחרי שמלאת את הכוסית בקפה אתה שם מעל את דיסקית הנייר ואז סוגר) כדי לשפר את יצירת הלחץ והחליטה של הקפה. מצד שני עוד לא ניתקלתי במקינטה שמסופקת עם חבילה כזו - איזו מקינטה יש לך?
מזכיר גם שבמקינטה צריך למלא את הסלסלה בקפה במלואה ושאין לדחוס את הקפה (אם כי מודה שלאשתי יש וויכוח עם ה"במלואה"
- MotiSchenker
- חבר פעיל

- תגובות: 69
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
ראיתי את הטריק של שימוש בפילטרים עגולים מנייר, מהסוג שעושים בהם שימוש בארופרס, בכמה סרטונים ביו טיוב שעוסקים בקפה. המטרה היא למנוע חדירת חלקיקי קפה לתוך המשקה המוכן, כי זה עלול ליצור טעמי לוואי מרירים מאד של קפה שרוף. מניסיון, שימוש בפילטר נייר משפר את הטעם בצורה משמעותית. אני כמעט ולא משתמש במקינטה, אבל כשאני משתמש בה, אני תמיד שם פילטר נייר. אפשר לשים את הפילטר מעל הקפה, או בין הגמוניה לבין החלק עם החורים. זה תלוי בגודל המקינטה ובגודל הפילטר נייר- בחלק מהמקרים יש בעיה לסגור את המקינטה באופן מספיק מהודק ואז תחת לחץ יש בריחה של מיים. צריך לנסות בשני האופנים ולראות מה עובד טוב יותר. בכל מקרה, ממליץ לא לותר על הפילטר נייר. אגב, ניתן לרכטש אותם בנפרד בכל מקום שמוכר אבזטר לארופרס, או אפילו להכין לבד מנייר פילטר לקפה פוראובר.
-
YAAKOV-SHIRA
- חבר שרק התחיל

תודה. איך אני מווודא שאין בריחת לחץ מהמקינטה
- MotiSchenker
- חבר פעיל

זה קל. רואים טיפות זולגות מהמקום שבו מיכל המים מתחבר בהברגה. אתה גם יכול לשים לב לרעש של מים מתאדים, כשהטיפות נופלות על משטח כרים חם.
-
YAAKOV-SHIRA
- חבר שרק התחיל

מוזר, כי לא יצא שום טיפת מים, יכול להיות שלא ההקפדתי למלאות את המסננת במלואה.
אבדוק את זה שוב.
תודה
אבדוק את זה שוב.
תודה
- MotiSchenker
- חבר פעיל

יש כאן הסבר די מפורט. לדעתי יענה על כל שאלה אפשרית בנושא.