כיום יש לי מכונת קפסולות נספרסו, השנייה ברצף. בשנים הראשונות דווקא היה בסדר. מאז שפג הפטנט שלהם הרמה ירדה והיום אין קפסולה שטעימה לי. הכל יוצא דלוח או מר מדי.
בקיצור, אני מחפש לרכוש מכונה (ומטחנה). אני אמנם מתכוון להעמיק וללמוד אבל אני לא הולך להגיע לרזולוציה של decent. אני רוצה כוס אפסרסו טובה מאוזנת עם גוף אבל לא רוצה להפוך את זה למשימת שיגור לירח. יש לי חוש טכני ואני לא חושש מ MODS אבל גם לא רוצה להיסחף עם פרויקטי DIY.
בהתחלה הסתכלתי על breville barista על שלל הנגזרות שלה אבל אז נתקלתי בסקירה של james hoffman של מכונות בתקציב 1500 דולר והבריסטה ביניהן והרושם שקיבלתי זה שהסגמנט מחיר הזה לא כזה טוב למרות שמדובר בלא מעט כסף.
עכשיו אני שואל את עצמי האם מכונה מחליפת חום כמו ECM Mechanika VI Slim היא מכונה שתתן תוצאה מדהימה לאורך זמן או שכדאי להכין את עצמי (ואת אשתי
במטחנה חשבתי על EURIKA דגם כמו EUREKA ORO SINGLE DOSE או Specialita Mignon. אם יש מטחנות מוצלחות יותר בטווח הזה של עד אלפיים שקלים (מחיר אילת) אשמח לשמוע.

