המלצה למכונת קפה ומטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם. אני מגיע לכאן אחרי שראיתי הרבה סקירות ואני יותר מבולבל מרגע לרגע.
כיום יש לי מכונת קפסולות נספרסו, השנייה ברצף. בשנים הראשונות דווקא היה בסדר. מאז שפג הפטנט שלהם הרמה ירדה והיום אין קפסולה שטעימה לי. הכל יוצא דלוח או מר מדי.
בקיצור, אני מחפש לרכוש מכונה (ומטחנה). אני אמנם מתכוון להעמיק וללמוד אבל אני לא הולך להגיע לרזולוציה של decent. אני רוצה כוס אפסרסו טובה מאוזנת עם גוף אבל לא רוצה להפוך את זה למשימת שיגור לירח. יש לי חוש טכני ואני לא חושש מ MODS אבל גם לא רוצה להיסחף עם פרויקטי DIY.
בהתחלה הסתכלתי על breville barista על שלל הנגזרות שלה אבל אז נתקלתי בסקירה של james hoffman של מכונות בתקציב 1500 דולר והבריסטה ביניהן והרושם שקיבלתי זה שהסגמנט מחיר הזה לא כזה טוב למרות שמדובר בלא מעט כסף.
עכשיו אני שואל את עצמי האם מכונה מחליפת חום כמו ECM Mechanika VI Slim היא מכונה שתתן תוצאה מדהימה לאורך זמן או שכדאי להכין את עצמי (ואת אשתי :) ) לכך שבשביל זה צריך להתאמץ עוד ולהסתכל על סגמנט המחיר הבא של lelit bianca v3 או ECM synchronika או משהו באזור ואם כן איזה דגם. אני לא יודע בשלב זה לתחום תקציב. מן הסתם אני לא רוצה לזרוק כסף אלא אם זה הבדל משמעותי מאוד בתמורה.
במטחנה חשבתי על EURIKA דגם כמו EUREKA ORO SINGLE DOSE או Specialita Mignon. אם יש מטחנות מוצלחות יותר בטווח הזה של עד אלפיים שקלים (מחיר אילת) אשמח לשמוע.

breeze
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

לפי המכונות שתארת אני מבין שיש תקציב יפה.
קודם כל תחליט אם אתה מעוניין במכונת מחליף חום או במכונת דוד כפול. אני כבר 15 שנים עם מכונת מחליף חום ומתכוון להחליף אותה בקרוב - גם כן למכונת מחליף חום.
מכונות דוד כפול בדרך כלל יהיו גדולות יותר ועם תחזוקה יקרה יותר.
ממכונת מחליף חום אפשר להוציא קפה שלא נופל ממכונת דוד כפול, אך ככל שתחפש ניואנסים קטנים יותר בתוצאה יש יתרון ליכולת השליטה בטמפ׳ וביציבות שלה בדוד כפול.
יתרון נוסף של דוד כפול - במידה ואתה מארח הרבה ו/או מכין הרבה כוסות ברצף התפוקה תהיה גבוהה יותר.
ל ECM יש מכונות ברמה גבוהה

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #3 

ממש עכשיו עלתה ללוחות מכונה של. Profitec 700. וגם מטחנה של יוריקה
שווה בדיקה
לא מכיר את המוכר!

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

05/06/2023 15:55  
breeze כתב:
לפי המכונות שתארת אני מבין שיש תקציב יפה.
קודם כל תחליט אם אתה מעוניין במכונת מחליף חום או במכונת דוד כפול. אני כבר 15 שנים עם מכונת מחליף חום ומתכוון להחליף אותה בקרוב - גם כן למכונת מחליף חום.
מכונות דוד כפול בדרך כלל יהיו גדולות יותר ועם תחזוקה יקרה יותר.
ממכונת מחליף חום אפשר להוציא קפה שלא נופל ממכונת דוד כפול, אך ככל שתחפש ניואנסים קטנים יותר בתוצאה יש יתרון ליכולת השליטה בטמפ׳ וביציבות שלה בדוד כפול.
יתרון נוסף של דוד כפול - במידה ואתה מארח הרבה ו/או מכין הרבה כוסות ברצף התפוקה תהיה גבוהה יותר.
ל ECM יש מכונות ברמה גבוהה
...
אני לא מארח הרבה :lol: זה מסוגל להכין שתי כוסות בבת אחת... אני צריך לכל היותר ארבע כוסות ברצף... השאלה הגדולה שלי האם אני יכול להכין אספרסו טוב בעקביות ועדיין שיהיה מקום לגדול אם אני רוצה לרדת יותר לפרטים...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”