המלצה להרכבת מחשב
היי חברים.
מחפש להרכיב מחשב gamer שיעבוד כמו שצריך ל-5 שנים הבאות.
כרגע רכשתי מספר חלקים:
כרטיס מסך :Gigabyte GeForce RTX 4070 GAMING OC 12GB
ספק כוח: MSI MPG A850G PCIE5
SSD:
Crucial P3 2TB M.2 PCIe Gen3
ההמלצה שקיבלתי בחנות:
מעבד: Intel Core i5 13600 2.7GHz 24MB Cache s1700 - Tray
קירור למעבד: Arctic Freezer i35
לוח אם: GIGABYTE B760M GAMING X DDR4 LGA1700
זכרון: Kingston FURY BEAST 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
מארז: בסביבות 300 ש"ח
מה אתם אומרים, האם לא נוצרים לי צווארי בקבוק או האם האם ניתן לשדרג משהו בעוד כ-400 ש"ח ?
מחפש להרכיב מחשב gamer שיעבוד כמו שצריך ל-5 שנים הבאות.
כרגע רכשתי מספר חלקים:
כרטיס מסך :Gigabyte GeForce RTX 4070 GAMING OC 12GB
ספק כוח: MSI MPG A850G PCIE5
SSD:
Crucial P3 2TB M.2 PCIe Gen3
ההמלצה שקיבלתי בחנות:
מעבד: Intel Core i5 13600 2.7GHz 24MB Cache s1700 - Tray
קירור למעבד: Arctic Freezer i35
לוח אם: GIGABYTE B760M GAMING X DDR4 LGA1700
זכרון: Kingston FURY BEAST 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
מארז: בסביבות 300 ש"ח
מה אתם אומרים, האם לא נוצרים לי צווארי בקבוק או האם האם ניתן לשדרג משהו בעוד כ-400 ש"ח ?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
1. קח בחשבון שזה כרטיס מסך שיותר מתאים למשחקים ב-1440P מאשר 4K. לא יודע מה התוכניות שלך ל-5 שנים הקרובות מבחינת מסך וכו'.
2. לא ממליץ על ספקי כוח של חברות כמו MSI, ASUS, GIGABYTE. יש דברים שהם יודעים לעשות בחברות האלו. האמינות של הספקי כוח שלהם עוד לא הוכחה. עדיף חברה מתמחה כמו קרוסאיר או סיסוניק.
3. מעבר לעניין האסתיתקה, מארז חשוב לקירור של המערכת ולאפשרות לשדרג בעתיד (נניח כרטיס מסך חדש יותר שיהיה מן הסתם גדול יותר).
2. לא ממליץ על ספקי כוח של חברות כמו MSI, ASUS, GIGABYTE. יש דברים שהם יודעים לעשות בחברות האלו. האמינות של הספקי כוח שלהם עוד לא הוכחה. עדיף חברה מתמחה כמו קרוסאיר או סיסוניק.
3. מעבר לעניין האסתיתקה, מארז חשוב לקירור של המערכת ולאפשרות לשדרג בעתיד (נניח כרטיס מסך חדש יותר שיהיה מן הסתם גדול יותר).
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

Ksp המליצו לך לרכוש ספק כוח באמזון ??
זה שהוא חצי מחר לא אומר שהוא טוב...
אתה צריך לדעתי להבין את אן אתה מתכוון לשדרג ל-4k או ל-1440p. הכרטיס מסך הזה לא מתאים ל-4k.
זה שהוא חצי מחר לא אומר שהוא טוב...
אתה צריך לדעתי להבין את אן אתה מתכוון לשדרג ל-4k או ל-1440p. הכרטיס מסך הזה לא מתאים ל-4k.
ChinggisKhan
לא הבנתי מה הבעיה עם החברות האלה בספקי כוח. גם ככה החברות האלה כולל קורסאיר לא מייצרות ספקים ועובדות עם פלטפורמות של יצרני OEM (כמו סיסוניק FSP Flower ואחרות)
אמורים להסתכל על פר דגם. מי היצרן ובאיזה TIER נמצא הדגם ברשימה
לא הבנתי מה הבעיה עם החברות האלה בספקי כוח. גם ככה החברות האלה כולל קורסאיר לא מייצרות ספקים ועובדות עם פלטפורמות של יצרני OEM (כמו סיסוניק FSP Flower ואחרות)
אמורים להסתכל על פר דגם. מי היצרן ובאיזה TIER נמצא הדגם ברשימה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

בגדול אתה צודק. בפועל לרוב הם גובים פרמיה על השם שלהם שהוא מוכר יותר להדיוטות ולכן מרשים לעצמם להשתמש בספקים נחותים מבחינת רכיבים. אין לאף אחד מספיק מידע על האמינות שלהם. אני מעדיף סיסוניק או קרוסאיר שיש לי ניסיון מעולה איתם מבחינת אמינות וביצועים.