מעבד למחשב נייד
-
User___name
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 0
היי,
איזה מעבד יותר חזק
i5-1135G7
או
i5-1235U
מיועד לעבודת אופיס אקסלים וכו' וצפייה בסרטים.
תודה
איזה מעבד יותר חזק
i5-1135G7
או
i5-1235U
תודה
U - עד 15 וואט, מיועד לחיסכון חשמל
G7 - עם ליבה גרפאית חזקה ( בעצם הכי חזקה אין מעל G7).
עדיף את הG7, הוא יהיה חזק יותר ותוכל לעבוד יותר טוב מול קבצי אקסלים גדולים במיוחדים, תמיכה יותר טובה בסרטים עם HW acceleration ועוד.
עדיף את הG7, הוא יהיה חזק יותר ותוכל לעבוד יותר טוב מול קבצי אקסלים גדולים במיוחדים, תמיכה יותר טובה בסרטים עם HW acceleration ועוד.
16/05/2023 10:24Haimbin כתב: U - עד 15 וואט, מיועד לחיסכון חשמל
עדיף את הG7, הוא יהיה חזק יותר ותוכל לעבוד יותר טוב מול קבצי אקסלים גדולים במיוחדים, תמיכה יותר טובה בסרטים עם HW acceleration ועוד....
1. לא, 15 וואט זאת צריכת הבסיס ולא הגבול העליון. הוא יכול לצרוך עד 55 וואט.
2. לא, ה-G7 בדגם הזה הוא רק עם 80 יחידות עיבוד. יש דגם מעליו עם 96 יחידות.
3. לא, לשני המעבדים שצויינו יש בדיוק את אותו מעבד גרפי - Intel Iris Xe Graphics G7 80EUs
4. אין שום קשר לעבודה מול אקסל וגם אם היה ה-i5-1235U עדיף בגלל ריבוי ליבות.
מבחינת נתונים יבשים בלבד, ה-i5-1235U עדיף כמובן.16/05/2023 9:51User___name כתב: היי,
איזה מעבד יותר חזק
i5-1135G7
או
i5-1235U
תודה...
אולי אתה מדבר על תחום המחשבים שהם לא ניידים, מעבד U לרוב יעבוד בלפטופ בTDP מעל 30W וגם זה לזמן מאד קצר, כי לרוב המעבדים האלו הם חסכוניים ונמצאים במחשבים ניידים מאד דקים ששם חשובה צריכת האנרגיה ואין להם קירור מספק, אז הם מוגבלים תוכנתית לפחות.
בשאר הדברים אתה באמת צודק, בנתונים היבשים ה1235U לוקח וגם לשניהם אותו GPU ככה שפות"ש זה לא באמת יהיה משנה. טוב לראות שהם עשו קפיצה דיי משמעותית בדור 12 גם בתחום התחתון של מחשבים ניידים.
בשאר הדברים אתה באמת צודק, בנתונים היבשים ה1235U לוקח וגם לשניהם אותו GPU ככה שפות"ש זה לא באמת יהיה משנה. טוב לראות שהם עשו קפיצה דיי משמעותית בדור 12 גם בתחום התחתון של מחשבים ניידים.
1. אני מדבר בדיוק על המעבדים שפותח האשכול ציין וכמובן שהם מיועדים למחשבים ניידים. הם נמצאים באיזה מחשב שהיצרן בוחר לשים אותם, בהתאם לצרכים.
2. מעבד לא "עובד" ב-TDP ונראה שאתה מתבלבל בין TDP לבין צריכת חשמל.
3. אף יצרן מעבדים לא מגביל את צריכת החשמל תוכנתית. זה נעשה בזמן הייצור עם פיוזים או בשינויי קושחה במידת הצורך.
2. מעבד לא "עובד" ב-TDP ונראה שאתה מתבלבל בין TDP לבין צריכת חשמל.
3. אף יצרן מעבדים לא מגביל את צריכת החשמל תוכנתית. זה נעשה בזמן הייצור עם פיוזים או בשינויי קושחה במידת הצורך.
אולי אני מבלבל קצת את המושגים, אבל TDP מתייחס לכמות החום המרבית שמערכת הקירור יכולה לפנות - זה עד כמה שאני יודע. ברור לי שאינטל לא מגבילה והכוונה שלי הייתה שיצרני המחשבים הניידים מגבילים את הביצועים של חלקים מסויימים לפי תכנון מערכת הקירור במחשב. או שהם מראש יקנו חלקים שעובדים עם צריכת חשמל מקסימלית נמוכה יותר או שהם מגבילים את החומרה שלא תעבור את75-80 מעלות במחשב נייד. ברוב המקרים זה שקוף לאנשים ואז מקבלים מוצרים נחותים יותר ממה שאנחנו חושבים.
תודה על הדיון המעניין
תודה על הדיון המעניין