קניית מכונת קפה (ומה שמסביב) - עד 7K
שלום,
אני מעוניין לרכוש מכונת קפה, מטחנה (אני מגיע מנספרסו- אז כמובן גם בריטה, כד הקצפה, ידית, דוחס וכו׳ וכו׳).
לרוב יוכנו 2 כוסות קפה ברצף, בבוקר לאחר שקמים (שעת הבוקר משתנה, אז אולי התחממות מהירה של המכונה זה יתרון).
בנוסף, הרוב המוחלט של הקפה שנכין יהיה עם חלב (הפוך/קורטדו), אז דוד מחליף חום הוא דרישה מינימלית.
אין צורך בכניסת מים חיצונית.
התקציב הוא עד 7K (כולל קניה באילת, עם אפשרות לחריגה במידה ושווה את זה)
חשבתי על המכונות האלה:
1. Lelit MaraX - PL62X - מחיר 4230 ש״ח באילת
2. ECM Mechanika VI Slim - מחיר 5718 ש״ח באילת
ֿ3. Profitec PRO 500 Quick Steam - מחיר 5889 ש״ח באילת
מטחנה
1. Eureka Mignon Specialita chrome כ1600 ש״ח באילת
שאר הציוד (בריטה, פילטרים, נוזל ניקוי, כד הקצפה, דוחס, מפזר, משטח דחיסה, פח ריקות, ידית חליטה) - עוד כ-800 ש״ח, כולל קניה מעלי אקספרס.
במידה ואני הולך על ה-MaraX, אני נשאר במסגרת התקציב.
במידה ואני הולך על המכונות האחרות, אני חורג במקצת מהתקציב.
אשמח לשמוע את עצתכם ואפילו המלצות שונות.
אני מעוניין לרכוש מכונת קפה, מטחנה (אני מגיע מנספרסו- אז כמובן גם בריטה, כד הקצפה, ידית, דוחס וכו׳ וכו׳).
לרוב יוכנו 2 כוסות קפה ברצף, בבוקר לאחר שקמים (שעת הבוקר משתנה, אז אולי התחממות מהירה של המכונה זה יתרון).
בנוסף, הרוב המוחלט של הקפה שנכין יהיה עם חלב (הפוך/קורטדו), אז דוד מחליף חום הוא דרישה מינימלית.
אין צורך בכניסת מים חיצונית.
התקציב הוא עד 7K (כולל קניה באילת, עם אפשרות לחריגה במידה ושווה את זה)
חשבתי על המכונות האלה:
1. Lelit MaraX - PL62X - מחיר 4230 ש״ח באילת
2. ECM Mechanika VI Slim - מחיר 5718 ש״ח באילת
ֿ3. Profitec PRO 500 Quick Steam - מחיר 5889 ש״ח באילת
מטחנה
1. Eureka Mignon Specialita chrome כ1600 ש״ח באילת
שאר הציוד (בריטה, פילטרים, נוזל ניקוי, כד הקצפה, דוחס, מפזר, משטח דחיסה, פח ריקות, ידית חליטה) - עוד כ-800 ש״ח, כולל קניה מעלי אקספרס.
במידה ואני הולך על ה-MaraX, אני נשאר במסגרת התקציב.
במידה ואני הולך על המכונות האחרות, אני חורג במקצת מהתקציב.
אשמח לשמוע את עצתכם ואפילו המלצות שונות.
בוקר טוב
יש לי נסיון עם שתי המכונות האחרונות שציינת, יש אותם לחברים קרובים (לי יש רוקט אפרטמנטו)
ֿמכונות מצוינות באיכות בניה טובה מאוד.
האתגר יהיה בשמירה על טמפרטורת החליטה אבל גם זאת לא בעיה אבל שים לב שתצטרך להוסיף למכונה מד טמפרטורה לראש החליטה - עלות של 70 דולר לערך.
אורן (Boren) חבר באתר יוכל לספר לך יותר על המכונה של לליט לה יש ביקורות טובות מאוד מחברים בפורום ואני מניח שאֶתגר הטמפרטורה בראש החליטה יהיה קטן יותר.
ֿבכל מקרה, אתה בהחלט תרגיש את השדרוג ממכונת נספרסו!
לגבי המטחנה, יש לי את היוריקה שציינת, אחלה מכונה! שקטה וטוחנת מהר וגם נראית טוב
בהצלחה
יש לי נסיון עם שתי המכונות האחרונות שציינת, יש אותם לחברים קרובים (לי יש רוקט אפרטמנטו)
ֿמכונות מצוינות באיכות בניה טובה מאוד.
האתגר יהיה בשמירה על טמפרטורת החליטה אבל גם זאת לא בעיה אבל שים לב שתצטרך להוסיף למכונה מד טמפרטורה לראש החליטה - עלות של 70 דולר לערך.
אורן (Boren) חבר באתר יוכל לספר לך יותר על המכונה של לליט לה יש ביקורות טובות מאוד מחברים בפורום ואני מניח שאֶתגר הטמפרטורה בראש החליטה יהיה קטן יותר.
ֿבכל מקרה, אתה בהחלט תרגיש את השדרוג ממכונת נספרסו!
לגבי המטחנה, יש לי את היוריקה שציינת, אחלה מכונה! שקטה וטוחנת מהר וגם נראית טוב
בהצלחה
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
בעקרון עדיף מכונה עם דוד כפול על פני מחליף חום. הסבר כאן. הבעיה היא שמכונות כאלה יקרות והתקציב קצת בעייתי. המכונה היחידה עם שני דוודים שנמכרת בארץ ושמשאירה מספיק מקום בתקציב למטחנה נורמלית היא Belleza Bellona. מציע שתסתכל על סרטונים כדי לבדוק אם היא מתאימה לך (מבחינת עיצוב ותכונות).
ואם ללכת על מכונה עם מחליף חום, אז הייתי בודק אם ה-Nuova Simonelli Oscar II שנמכרת בארץ מגיע עם OPV, ואם הוא מכוון ל-9 בר. יש דיווחים מחו"ל שבגירסה העכשווית זה המצב. אם כן, זה פותר את הבעיה העקרית עם המכונה הזו, שמבחינות אחרות נותנת הרבה מאוד בשביל המחיר שלה. אני מניח ש- welovecoffee.co.il יכולים להביא אותה לסניף שלהם באילת, ושם היא אמורה לעלות כ-3200 ש"ח.
לגבי מטחנה, כדאי לבדוק איתם אם יש להם אפשרות להביא את ה-Eureka Mignon Libra לאילת. אם כן אז ביחד עם המכונה הנ"ל זה משאיר לך בדיוק 800 ש"ח בתקציב לאביזרים אחרים. המטחנה הזו בעקרון מאוד דומה ל-Specialita של אותו יצרן, אבל כוללת שקילה אוטומטית. זה מאפשר לך לקבל בעקביות את אותו משקל של שוט, גם אם אתה משנה את עובי הטחנה או את הפולים. מטחנות עם טיימר פחות עקביות מהבחינה הזו.
כיוון אחר שכדאי לשקול הוא מטחנת סינגל דוז שבה שוקלים מנות בודדות עם משקל חיצוני ואז טוחנים כל מנה בנפרד. גם כאן אפשר לקבל את אותו משקל בעקביות וללא תלות בעובי הטחינה או סוג הפולים, אבל התהליך טיפה יותר מסורבל. היתרון הוא שאפשר לשמור על הפולים במיכל עם מעט אוויר או עם וואקום. גם המחיר נמוך משמעותית. מטחנה כמו DF64 למשל עולה פחות מחצי מה-Libra ונותנת איכות טחינה דומה, אבל חווית שימוש שונה.
ואם ללכת על מכונה עם מחליף חום, אז הייתי בודק אם ה-Nuova Simonelli Oscar II שנמכרת בארץ מגיע עם OPV, ואם הוא מכוון ל-9 בר. יש דיווחים מחו"ל שבגירסה העכשווית זה המצב. אם כן, זה פותר את הבעיה העקרית עם המכונה הזו, שמבחינות אחרות נותנת הרבה מאוד בשביל המחיר שלה. אני מניח ש- welovecoffee.co.il יכולים להביא אותה לסניף שלהם באילת, ושם היא אמורה לעלות כ-3200 ש"ח.
לגבי מטחנה, כדאי לבדוק איתם אם יש להם אפשרות להביא את ה-Eureka Mignon Libra לאילת. אם כן אז ביחד עם המכונה הנ"ל זה משאיר לך בדיוק 800 ש"ח בתקציב לאביזרים אחרים. המטחנה הזו בעקרון מאוד דומה ל-Specialita של אותו יצרן, אבל כוללת שקילה אוטומטית. זה מאפשר לך לקבל בעקביות את אותו משקל של שוט, גם אם אתה משנה את עובי הטחנה או את הפולים. מטחנות עם טיימר פחות עקביות מהבחינה הזו.
כיוון אחר שכדאי לשקול הוא מטחנת סינגל דוז שבה שוקלים מנות בודדות עם משקל חיצוני ואז טוחנים כל מנה בנפרד. גם כאן אפשר לקבל את אותו משקל בעקביות וללא תלות בעובי הטחינה או סוג הפולים, אבל התהליך טיפה יותר מסורבל. היתרון הוא שאפשר לשמור על הפולים במיכל עם מעט אוויר או עם וואקום. גם המחיר נמוך משמעותית. מטחנה כמו DF64 למשל עולה פחות מחצי מה-Libra ונותנת איכות טחינה דומה, אבל חווית שימוש שונה.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 17/04/2023 22:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
וודאי התכוונת לopv (ולא pid)17/04/2023 17:21boren כתב:
ואם ללכת על מכונה עם מחליף חום, אז הייתי בודק אם ה-Nuova Simonelli Oscar II שנמכרת בארץ מגיע עם PID, ואם הוא מכוון ל-9 בר. יש דיווחים מחו"ל שבגירסה העכשווית זה המצב. אם כן, זה פותר את הבעיה העקרית עם המכונה הזו, שמבחינות אחרות נותנת הרבה מאוד בשביל המחיר שלה. אני מניח ש- welovecoffee.co.il יכולים להביא אותה לסניף שלהם באילת, ושם היא אמורה לעלות כ-3200 ש"ח....
אבל מעניין, התחילו לייבא לארץ את האוסקר 2 המחודשת? (ידועה כ22 לגרסה הרגילה ופרופשונאל פאק לגרסה מתקדמת יותר)
אם כן, זה ממש כדאי, השיפורים בה זה לא רק הopv, כל בקרת הזרימה שופר בה כך שיש יציבות טרמית גבוה יותר בראש, ואין יותר את החללים שנוצרים במחליף שנבע מכך שהזרימה בראש מהירה מהזרימה אל תוך המחליף בגרסאות המכונה הותיקות.
וגם הסטימר משופר, לא מתחמם כלל למגע ביד.
אם מגיע הגרסת פרו, אז גם הפרסוסטאט משופר, SIRAI - ניתן לכוון לחץ הדוד.
ב3200 זו אחלה עסקה
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
Specialita מטחנה טובה אבל יש לה כמה בעיות.
הרבה מהבעיות פתרו עם הדפסת 3D
אבל יקר להשלים את החסרונות
לדוגמא
https://www.etsy.com/il-en/listing/1444 ... ck=1&sts=1
לדוגמא
https://www.etsy.com/il-en/listing/1444 ... ck=1&sts=1
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
@javabean
כן, התכוונתי כמובן ל-OPV
מקור המידע שלי לשינוי הוא הפוסט הזה:
https://www.home-barista.com/espresso-m ... 84934.html
לא יודע אם אפשר להסיק מזה משהו לגבי האוסקר 2 שנמכרת בארץ, אבל כדאי לבדוק.
כן, התכוונתי כמובן ל-OPV

מקור המידע שלי לשינוי הוא הפוסט הזה:
https://www.home-barista.com/espresso-m ... 84934.html
לא יודע אם אפשר להסיק מזה משהו לגבי האוסקר 2 שנמכרת בארץ, אבל כדאי לבדוק.
מגניב, לא ידעתי שזה קיים.17/04/2023 22:42zovirax כתב: Specialita מטחנה טובה אבל יש לה כמה בעיות.
לדוגמא
https://www.etsy.com/il-en/listing/1444 ... ck=1&sts=1...
אתה משתמש בזה ? זה מאפשר חזרה מדוייקת לכיוון שהשתמשת בו ?
יש לי את המיניון ליברה וזה הדבר היחיד שמפריע לי
שלום חברים, תודה רבה לכולם על התגובות, לאחר שעות של קריאה וצפייה של ביקורות, נסגרתי על מכונה - Lelit MaraX - PL62X.
חימום ראשוני מהיר יחסית, קטנה, זולה ועם המון פיצ׳רים.
המכונה עצמה עולה 4230 ש״ח באילת כך שנשאר לי תקציב של כ2000 ש״ח למטחנה + עוד כ-700 ש״ח לציוד מסביב (כמובן שעדיף לחסוך אם אפשר).
כמות הקפה שנכין ביום היא לא גבוהה, לדעתי משהו כמו 2 כוסות, וגם זה לא כל יום. כנראה שמטחנת SingleDose תהיה עדיפה על ה Specialita? כדי לשמור על טריות הקפה.
כמו כן, נוחות השימוש היא חשובה והייתי רוצה לא להתעסק עם המטחנה יותר מדי..
אשמח לשמוע המלצות גם על מטחנה (דעות על בחירת המכונה גם יתקבלו בברכה).
תודה!
חימום ראשוני מהיר יחסית, קטנה, זולה ועם המון פיצ׳רים.
המכונה עצמה עולה 4230 ש״ח באילת כך שנשאר לי תקציב של כ2000 ש״ח למטחנה + עוד כ-700 ש״ח לציוד מסביב (כמובן שעדיף לחסוך אם אפשר).
כמות הקפה שנכין ביום היא לא גבוהה, לדעתי משהו כמו 2 כוסות, וגם זה לא כל יום. כנראה שמטחנת SingleDose תהיה עדיפה על ה Specialita? כדי לשמור על טריות הקפה.
כמו כן, נוחות השימוש היא חשובה והייתי רוצה לא להתעסק עם המטחנה יותר מדי..
אשמח לשמוע המלצות גם על מטחנה (דעות על בחירת המכונה גם יתקבלו בברכה).
תודה!
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

היי @idon889
יש לי את ה Specialita ואני עובד איתה כ singel dose
בשימוש שלי אני מעדיף את ה SD , כי אני תמיד מקבל פולים יותר טריים, לא מצטברים במכונה שאריות
של הטחינה הקודמת, הביזבוז קפה הוא מינימלי.
כמובן ש Specialita לא נועדה ל SD אבל אין לי כוונה להחליף מטחנה , וקניתי לה מה שצריך שתשמש כ SD
אז כמובן שמראש עדיף לקנות מטחנה יעודית למטרה. בקיצור מאוד ממליץ SD
יש לי את ה Specialita ואני עובד איתה כ singel dose
בשימוש שלי אני מעדיף את ה SD , כי אני תמיד מקבל פולים יותר טריים, לא מצטברים במכונה שאריות
של הטחינה הקודמת, הביזבוז קפה הוא מינימלי.
כמובן ש Specialita לא נועדה ל SD אבל אין לי כוונה להחליף מטחנה , וקניתי לה מה שצריך שתשמש כ SD
אז כמובן שמראש עדיף לקנות מטחנה יעודית למטרה. בקיצור מאוד ממליץ SD
היי
אם אתה שותה שתי כוסות קפה ביום טוב, כדאי לשקול את התקציב למטחנה שאתה רוצה. לדעתי לא כדאי להוציא יותר מ 2000 שקלים על מטחנה וגם זה לא מעט!
הספשיאליטה היא מטחנה מצוינת! שקטה ויעילה.
יש בה איבוד מסוים של קפה, אני מעריך שהאיבוד מסתכם בכ 2 גרם.
האם תרגיש את זה? אני חושב שלא.
אין לי נסיון עם SD אבל התהליך של שקילת הפולים בכל פעם לא נראה לי ידידותי.... אבל זה אני
אם אתה שותה שתי כוסות קפה ביום טוב, כדאי לשקול את התקציב למטחנה שאתה רוצה. לדעתי לא כדאי להוציא יותר מ 2000 שקלים על מטחנה וגם זה לא מעט!
הספשיאליטה היא מטחנה מצוינת! שקטה ויעילה.
יש בה איבוד מסוים של קפה, אני מעריך שהאיבוד מסתכם בכ 2 גרם.
האם תרגיש את זה? אני חושב שלא.
אין לי נסיון עם SD אבל התהליך של שקילת הפולים בכל פעם לא נראה לי ידידותי.... אבל זה אני
תודה רבה! אני באמת מכין לי רשימה של כל הציוד הנלווה וארכוש עוד היום מאמזון/עלי.03/05/2023 11:36zovirax כתב: תתחדש
הכי קריטי - לטפל במים
כאן תמצא המלצות לציוד
viewtopic.php?f=71&t=352985...
לגבי הטיפול במים, אשמח לדעת בדיוק מה אני צריך
האם מדובר בקנקן בריטה רגיל, שאני צריך להעביר את המים ממנו למיכל במכונה? או בפילטרים מסוג Brita AquaGusto שצריך לזרוק לתוך המיכל?
בנוסף ראיתי שרצוי להוסיף פילטרים של 90 OSCAR בנוסף לפילטרים של הבריטה
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

יש סיכוי שיספיק לך .
אני בחרתי באוסמוזה הפוכה ועירבוב מינרלים
viewtopic.php?f=71&t=372647#p3235976+
חשוב לרכוש סטיקים של קושיות המים וגם חומציות ph
ולוודא שאתה בטווח
יש עוד פתרונות כמו bwt.
אני בחרתי באוסמוזה הפוכה ועירבוב מינרלים
viewtopic.php?f=71&t=372647#p3235976+
חשוב לרכוש סטיקים של קושיות המים וגם חומציות ph
ולוודא שאתה בטווח
יש עוד פתרונות כמו bwt.
תודה,
אני גר בדירה שכורה והטיפול שלי במים יהיה ״ידני״, לא אחבר את הצינור ישירות למכונה.
לפי מה שהבנתי, אני צריך לטפל במים עם 2 סוגי פילטרים:
1. בריטה
2. אוסקר
לגבי האוסקר, זה די פשוט, פשוט הפילטר נמצא במיכל המים.
לגבי הבריטה, האם הכוונה היא לקנקן בריטה שאני מעביר את המים לתוך המיכל כל פעם? או שמדובר בפילטר שנזרק למיכל מים כמו עם האוסקר?
אני גר בדירה שכורה והטיפול שלי במים יהיה ״ידני״, לא אחבר את הצינור ישירות למכונה.
לפי מה שהבנתי, אני צריך לטפל במים עם 2 סוגי פילטרים:
1. בריטה
2. אוסקר
לגבי האוסקר, זה די פשוט, פשוט הפילטר נמצא במיכל המים.
לגבי הבריטה, האם הכוונה היא לקנקן בריטה שאני מעביר את המים לתוך המיכל כל פעם? או שמדובר בפילטר שנזרק למיכל מים כמו עם האוסקר?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

18/04/2023 15:33guy_g כתב: מגניב, לא ידעתי שזה קיים.
אתה משתמש בזה ? זה מאפשר חזרה מדוייקת לכיוון שהשתמשת בו ?
יש לי את המיניון ליברה וזה הדבר היחיד שמפריע לי...
קניתי את הבורר ממוכר ישראלי
ניתן לראות המוצר פה:
https://www.etsy.com/il-en/listing/1471 ... rv-2&sts=1
אבל צריך להזמין ממנו ישירות כי מהחנות הוא לא שולח לישראל.
https://www.facebook.com/reisher
מרגיש איכות טובה, קל להרכבה