פיזיותרפיה
שלום לכולם,
אמא שלי עשתה ניתוח קצר,שבאותו היום הולכים הביתה לאחר הניתוח,שקשור למניסקוס בברך.
הבעיה היא שאין תורים פנויים עד לחודש הבא אצל פיזיותרפיסטים,ולכן הייתי שמח לשמוע אם מישהו עבר ניתוח דומה,ולאחר כמה ימים הוא התחיל את הפיזיותרפיה ואיזה תרגילים עשה?
תודה מראש לכל העונים!":)
אמא שלי עשתה ניתוח קצר,שבאותו היום הולכים הביתה לאחר הניתוח,שקשור למניסקוס בברך.
הבעיה היא שאין תורים פנויים עד לחודש הבא אצל פיזיותרפיסטים,ולכן הייתי שמח לשמוע אם מישהו עבר ניתוח דומה,ולאחר כמה ימים הוא התחיל את הפיזיותרפיה ואיזה תרגילים עשה?
תודה מראש לכל העונים!":)
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אשתי סובלת מקרע במניסקוס ואחרי ששלמה 1000 שח לרופא מומחה פרטי, המליץ לה להתרחק מניתוח ולבחור באופציה של פיזיוטרפיה. היא עושה את זה באופן פרטי גם כי בקופות החולים לא יודעים כיצד לבצע את הטיפול נכון. אחרי חצי שנה היא חזרה לדרוך על הרגל כמעט ללא הגבלה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46318
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
@יהלי ב
בקרעים רחבים בהם יש כאבים חמורים, הגבלה בתנועה, נפיחות ואפילו מצבים של נעילת ברך, PT לא יעשה שום דבר. למעשה, PT לא מרפא, הוא בסך הכל מחזק בעיקר את שרירי מכופפי ופושטי הברך, קצת תרגילי פרופריוספציה ועוזר לחזור לטווחי תנועה מלאים.
רופא לרוב לא מנתח לפני שמוצו האלטרנטיבות ואם פותח השרשור הגיע לזה, כנראה שלא היתה ברירה.
@VicArt
הרופא המנתח הביא לך דף הנחיות עם תרגילים אותו אתה אמור להביא ל- PT. אתה יכול לגגל את התרגילים ולהתחיל לבצע אותם עצמאית. בדף ההנחיות גם רשום איזה תרגילים להוסיף ככל שמתרחק הזמן מתאריך הניתוח.
אין לך את הדף או שהוא הלך לאיבוד? פנה חזרה לרופא המנתח ותבקש העתק (זה דף סטנדרטי לכולם).
לא בא לך לחזור לרופא? גוגל לפניך, פרוטוקול שיקום לניתוח כזה הוא סטנדרטי.
בקרעים רחבים בהם יש כאבים חמורים, הגבלה בתנועה, נפיחות ואפילו מצבים של נעילת ברך, PT לא יעשה שום דבר. למעשה, PT לא מרפא, הוא בסך הכל מחזק בעיקר את שרירי מכופפי ופושטי הברך, קצת תרגילי פרופריוספציה ועוזר לחזור לטווחי תנועה מלאים.
רופא לרוב לא מנתח לפני שמוצו האלטרנטיבות ואם פותח השרשור הגיע לזה, כנראה שלא היתה ברירה.
@VicArt
הרופא המנתח הביא לך דף הנחיות עם תרגילים אותו אתה אמור להביא ל- PT. אתה יכול לגגל את התרגילים ולהתחיל לבצע אותם עצמאית. בדף ההנחיות גם רשום איזה תרגילים להוסיף ככל שמתרחק הזמן מתאריך הניתוח.
אין לך את הדף או שהוא הלך לאיבוד? פנה חזרה לרופא המנתח ותבקש העתק (זה דף סטנדרטי לכולם).
לא בא לך לחזור לרופא? גוגל לפניך, פרוטוקול שיקום לניתוח כזה הוא סטנדרטי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
אם יש לכם ביטוח משלים אמור להיות לך אפשרות לפנות לפיזיו פרטי. בוודאי במקרה כזה.
אם לא, חפש פיזיו פרטי בכל מקרה. פשוט תגיע פחות תכוף.
בכל מקרה הפיזיו בקופ״ח הוא מהז׳אנר של עשה זאת בעצמך. הם מסתכלים, מעירים ומדריכים. פיזיו פרטי זה חיה אחרת, הם עושים תרגילים אחרים והם ביחד איתך בסיפור.
אם לא, חפש פיזיו פרטי בכל מקרה. פשוט תגיע פחות תכוף.
בכל מקרה הפיזיו בקופ״ח הוא מהז׳אנר של עשה זאת בעצמך. הם מסתכלים, מעירים ומדריכים. פיזיו פרטי זה חיה אחרת, הם עושים תרגילים אחרים והם ביחד איתך בסיפור.
תודה לכולם על התשובות והניסיון לעזור
אשאל את אמי אם קיבלה דף עם הנחיות ,במידה ולא אנסה להשיג אותו דרך הרופא המנתח/האינטרנט.
@יהלי לצערי אחרי מספר רופאים,כולם אמרו שדחוף צריך לבצע ניתוח.
@oferlaor כן,מכיר את זה..
עברתי ניתוח אחרי התנגשות בזמן נסיעה על אופניי הרים,ובשני הפעמים נתקלתי בתופעה של "עשה זאת בעצמך"
זיו ושלגון תודה! אנסה למצוא את הדף,ואם אין לה אז אשיג אותו דרך הרופא)

אשאל את אמי אם קיבלה דף עם הנחיות ,במידה ולא אנסה להשיג אותו דרך הרופא המנתח/האינטרנט.
@יהלי לצערי אחרי מספר רופאים,כולם אמרו שדחוף צריך לבצע ניתוח.
@oferlaor כן,מכיר את זה..
עברתי ניתוח אחרי התנגשות בזמן נסיעה על אופניי הרים,ובשני הפעמים נתקלתי בתופעה של "עשה זאת בעצמך"
זיו ושלגון תודה! אנסה למצוא את הדף,ואם אין לה אז אשיג אותו דרך הרופא)
- giacomo72
-
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- שם מלא: giacomo adda
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אחרי ניתוח קפסולציה בכתף קבלתי הנחיות ראשונות באסותא מהפיזיוטרפיסטיט וגם מהרופא המנתח עד שקבלתי תור בקופת חולים.
תבדקו עם הרופא המנתח.
לאירוע אחר בברך קבלתי תור אחרי חצי שנה הלכתי לפיזיוטרפיסט פרטי דרך הביטוח(אומנם החזר לא גבוע) איזה 2 פגישות ונתן לי כלים לפיזיוטרפיה עד התור בקופת חולים. תשקול גם את זה
תבדקו עם הרופא המנתח.
לאירוע אחר בברך קבלתי תור אחרי חצי שנה הלכתי לפיזיוטרפיסט פרטי דרך הביטוח(אומנם החזר לא גבוע) איזה 2 פגישות ונתן לי כלים לפיזיוטרפיה עד התור בקופת חולים. תשקול גם את זה