שלום,
נכנסתי לא מזמן לכל התחום המכונות והתחלתי לחקור את כל הנושא, אני אשמח מאוד אם אוכל לקבל המלצות לגבי מטחנה ומכונה עד סביבות ה4000₪
כהתחלה.
תודה רבה
לי יש את ה Lelit LPL81T שמופיעה שם ברשימה. אם יש שאלות לגביה אני אשמח לענות. שים לב שבניגוד ל PL91T שעולה יותר, הראש של ה 81T הוא 57.35 מ"מ ולא 58 מ"מ, כך שרוב ה"ציוד" הסטנדרטי לא מתאים לה.
חייב להגיד שיש חיסרון ענק ב 57.35mm , סתם לדוגמא - בא לי מותג NORMCORE TAMPER שמומלץ ואין.
או עוד מלא אביזרים ב aliexpress...
מוגבל ל 2 סלסלות שיש בשוק.
תוכל למצוא מודעות בלוח בפורום הזה ובאתר yad2, אבל אם אתה לא יודע לבדוק תקינות לא בטוח שכדאי לקנות יד שניה. במיוחד לא מכונה כי היא דורשת יותר תחזוקה ממטחנה.
zovirax כתב:
חייב להגיד שיש חיסרון ענק ב 57.35mm , סתם לדוגמא - בא לי מותג NORMCORE TAMPER שמומלץ ואין.
או עוד מלא אביזרים ב aliexpress...
מוגבל ל 2 סלסלות שיש בשוק.
...
דווקא מבחינת סלסלות לא נתקלתי בבעיה, אבל אולי זה רק אני שמספיקות לו 2. קניתי bottomless filter של Lelit שבא עם סילסילת דאבל, והוספתי סלסלת סינגל (10-14) של IMS. יש גם סט מקורי של Lelit עם כמה גדלים. ויש כמובן את הסלסלות שמגיעות עם המכונה.
מבחינת שאר האביזרים אכן יש דברים בעייתיים - למשל, לא מצאתי בכלל tamper עם קפיץ במידה הזאת בשום מקום.
אופציה טובה יותר אבל דורשת הזמנה משתי חנויות שונות: טמפר self-leveling בקוטר 58.5 (גדול מדי, אבל זול בשביל הידית) ובנפרד הזמינו בסיס בקוטר 57.35. אחרי שתחליפו את הבסיס תקבלו טמפר עם בסיס בקוטר מושלם לסלסלות של לליט.
טמפר: https://www.aliexpress.com/item/1005003265817116.html (בחרו ב-58.5mm Black או ב-58.5mm Grey)
בסיס: https://www.aliexpress.com/item/1005003852562764.html (בחרו באופציה custom וכתבו את הקוטר המבוקש, 57.35 מ"מ, בהזמנה)
מבחינת איכות בניה וייצוב - כן. הוא מצויין. אני משתמש בטמפר כזה עם בסיס 41.5 מ"מ. ויש לי גם Normcore ופורס טמפר בקטרים אחרים.
היתרון של ה-Normcore (בהשוואה לטמפר הנ"ל) הוא שיש לו קפיץ שני שמאפשר לא ללחוץ מאוד חזק ועדיין לקבל עקביות. לעומת זאת בטמפר הזה צריך ללחוץ לחיצה "בריאה" כדי להיות בטוח שלחצת מספיק חזק. הסיבה היא שאין הבדל בעקביות בפועל בין לחיצה חזקה ומאוד חזקה, אבל כן יש הבדל בין לחיצה מספיק חזקה ולא מספיק חזקה.
תודה רבה לכולם על התגובות,
עוד שאלה, לגבי המכונות החלטתי ללכת על המותג rocket, יש הבדלים משמעותיים בין הדגמים של המכונה? בין הappartemento ה giotto ו הcelini?
מותג פחות צריך לעניין אותך לדעתי. לא חסרים מותגים טובים. מה שצריך לעניין אותך זה התאמה לצרכים, וקשה לי לחשוב על מישהו שהדגמים המיושנים הנ"ל יהיו אופטימליים עבורו. מציע שתקרא את זה:
@borenתודה רבה על התגובה, המטרה שלי היא באמת ללכת על מכונה בעלת שני דוודים, השאלה העיקרית היא מבחינת ההבדלים בין הדגמים הספציפים בגלל שהשאיפה היא לקנות יד שניה.
למיטב ידעתי כולן עם מחליף חום ולא דוד כפול. האפרטמנטו דגם חדש יותר, אבל דורש קולינג פלאש מאוד ארוך בהשוואה למכונות מחליף חום מודרניות אחרות (כמו למשל לליט MaraX). אלא אם המחיר מאוד נמוך, נניח פחות מ-2500 ש"ח, לא הייתי רוכש אף אחת מהן. אם הוא כן נמוך הייתי שם יותר משקל על גיל ורמת תחזוקה מאשר על הדגם הספיציפי.