מחיר של פטיפון
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
כמה עולה בערך פטיפון למתחילים?
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
חדש כ 2000 ש"ח
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

ביד שניה מה צריך לבדוק?
ואיך בודקים?
ואיך בודקים?
ניראה שאת מיתעניינת בפטפונים אז הינה שירשור עים מידע של רמקול ועוד כמה על פטפונים..
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=17307
.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=17307
.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
החל מ-400 ש"ח לטורנס בסיסי (נניח 145 או 160), לבדוק בעיקר חופשים בצירים של המנוע והזרוע, לבדוק איזה ראש מותקן עליו והאם נדרשת החלפתו. מומלץ לבצע את הקנייה בחנות שמתמצאת בנושא (למשל "אודיופיל" בחיפה או "פיוז" בגבעתיים), מומלץ לא לקנות בשוק הפשפשים שכן הסיכוי למצוא שם משהו טוב באמת שואף לאפס.
אישית אני ממליץ להשקיע כ-1000 ש"ח מימימום על משהו בסגנון של טורנס 166 וכו'. כמה שיותר צעיר ככה עדיף...
אישית אני ממליץ להשקיע כ-1000 ש"ח מימימום על משהו בסגנון של טורנס 166 וכו'. כמה שיותר צעיר ככה עדיף...
יאיר אני חולק עליך.
לדעתי ה-160 טוב משמעותית מה-166, הפלטה הפנימית עשוייה מתכת ולא פיברגלס, הציר יותר עבה 10מ"מ לעומת 7מ"מ, ומהתרשמות אישית שלי ה-166 פשוט רך מדי מבחינת הקפיצים, בשורה התחתונה ה-160 יותר מסיבי. הדבר הקריטי היחיד הוא שהציר של המנוע יהיה ישר(מכיוון שב-160 אין את העמוד שמונע מהפלטה לפגוע בציר המנוע) ושהמנוע לא יעשה רעשים (דבר שניתן לבדוק בהצמדה של האוזן לבסיס). מעבר לכך את קפיצים ניתן להחליף בקלות ובעלות אפסית (4$), ומבחינת הזרוע ניתן למצוא את כל הווריאציות. אני הייתי ממליץ על ה-160 או ה-145 במידה וניתן למצוא אחד במצב טוב.
לדעתי ה-160 טוב משמעותית מה-166, הפלטה הפנימית עשוייה מתכת ולא פיברגלס, הציר יותר עבה 10מ"מ לעומת 7מ"מ, ומהתרשמות אישית שלי ה-166 פשוט רך מדי מבחינת הקפיצים, בשורה התחתונה ה-160 יותר מסיבי. הדבר הקריטי היחיד הוא שהציר של המנוע יהיה ישר(מכיוון שב-160 אין את העמוד שמונע מהפלטה לפגוע בציר המנוע) ושהמנוע לא יעשה רעשים (דבר שניתן לבדוק בהצמדה של האוזן לבסיס). מעבר לכך את קפיצים ניתן להחליף בקלות ובעלות אפסית (4$), ומבחינת הזרוע ניתן למצוא את כל הווריאציות. אני הייתי ממליץ על ה-160 או ה-145 במידה וניתן למצוא אחד במצב טוב.
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

אין לצערי...
אבל אם אני מחברת מגבר לפני (מה שכתבו בשירשור אחר) אז אפשר לחבר אותו לכניסות RCA רגילות.
אבל אם אני מחברת מגבר לפני (מה שכתבו בשירשור אחר) אז אפשר לחבר אותו לכניסות RCA רגילות.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
לחבר פטיפון פשוט:
http://fuse.shopy.co.il/products/31201
חנות עם מוצרים של פטיפונין ופטיפונים:
http://www.hodmahat.com/?ID=3
וגם
http://www.phono.co.il/radiostar/
שניהם 10 דק' הליכה אחד מהשני.
http://fuse.shopy.co.il/products/31201
חנות עם מוצרים של פטיפונין ופטיפונים:
http://www.hodmahat.com/?ID=3
וגם
http://www.phono.co.il/radiostar/
שניהם 10 דק' הליכה אחד מהשני.
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
ענבר,InbarHovav כתב:כמה עולה בערך פטיפון למתחילים?...
אני מאוד ממליץ לך על טורנס 160 ולא עלה 166 (אני ישמח אם מישהו יסביר במה ה 166 טוב יותר),לפני כשנה ומשהו שיפצתי טורנס 160 והתוצאות ממש יפות.
אז בתור אחת שחובבת DIY ה160 יהווה אחלה פרוייקט ובנוסף והטורנס פטיפון מעולה גם בקנה מידה של פטיפונים ב 2K.
תחפשי אחד במצב בסיסי טוב,מנוע מסתובב ,ציר ישר,זרוע לא שבורה/עקומה וכ'.
אני ממליץ להחליף את החיווט המקורי וכמובן ראש אחר ,יש גם כאלה שאומרים שזרוע אחרת (SME) מעלה אותו כמה רמות למעלה.
כאן תוכלי לראות את הפרוייקט שלי
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... pic&t=8252
יש להיזהר כשאומרים "פטפון למתחילים".
מה שוקרה זה שלא משקיעים הרבה, כיוון שההגיון הבריא אומר שאנחנו רוצים "להתחיל", אבל אז התוצעה מזעזעת, והעניין נזנח.
אני, באופן אישי, נכסתי לתחום לא כמתחיל - אלא הזמנתי את ה- פטפון באותה עת - LP12 תוך ידיעה שאני הולך להיכנס להשקעות מאסיביות של עשרות אלפי שקלים. ולא התאכזבתי, ואני עד היום בתחום - ולא מספיק לשדרג ולשדרג ולהגיע לרמות גבוהות מאוד יחסית.
פטפון יכול בפוטנציאל שלו - לתת תוצאה ששום דבר לא יתקרב אליה לעולם! אבל זה דורש השקעה מאסיבית, תחזוקה, השקעה בתקליטים יקרים, שדרוגים, כיוונים ועוד.
עוד דבר = אם אנחנו רוצים להתחיל כי מצאנו בבויעדם כמה תקליטים שרוטים שהודפסו בישראל לפני 40 שנה, אז מהר לזנוח את הרעיון כי גם בפטפון טוב - התוצאה תהיה יותר ממזוויעה.
מה שוקרה זה שלא משקיעים הרבה, כיוון שההגיון הבריא אומר שאנחנו רוצים "להתחיל", אבל אז התוצעה מזעזעת, והעניין נזנח.
אני, באופן אישי, נכסתי לתחום לא כמתחיל - אלא הזמנתי את ה- פטפון באותה עת - LP12 תוך ידיעה שאני הולך להיכנס להשקעות מאסיביות של עשרות אלפי שקלים. ולא התאכזבתי, ואני עד היום בתחום - ולא מספיק לשדרג ולשדרג ולהגיע לרמות גבוהות מאוד יחסית.
פטפון יכול בפוטנציאל שלו - לתת תוצאה ששום דבר לא יתקרב אליה לעולם! אבל זה דורש השקעה מאסיבית, תחזוקה, השקעה בתקליטים יקרים, שדרוגים, כיוונים ועוד.
עוד דבר = אם אנחנו רוצים להתחיל כי מצאנו בבויעדם כמה תקליטים שרוטים שהודפסו בישראל לפני 40 שנה, אז מהר לזנוח את הרעיון כי גם בפטפון טוב - התוצאה תהיה יותר ממזוויעה.
The Black Wax
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
ריק.
אתה כל כך צודק שזה מפחיד , חבר טוב שלי רכש פטיפון מעפן ב-200 שקל והיתאכזב , לפני שבוע בא אלי לשמוע פטיפון ומצא את עצמו מגייס תקציב לפטיפון איכותי.
לכן אני גם משנה את האג'נדה שלי ואומר , אין פטיפון למתחילים , יש פטיפון לא מספיק טוב.
אתה כל כך צודק שזה מפחיד , חבר טוב שלי רכש פטיפון מעפן ב-200 שקל והיתאכזב , לפני שבוע בא אלי לשמוע פטיפון ומצא את עצמו מגייס תקציב לפטיפון איכותי.
לכן אני גם משנה את האג'נדה שלי ואומר , אין פטיפון למתחילים , יש פטיפון לא מספיק טוב.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
נמר יקר, לאחר השקעה של 31 אלף שקלים בפטפון, אני עדיין לא שבע רצון מהתוצאה באופן מוחלט. אצטרך, לפי מה שנראה כרגע, תוספת של עוד 20 אלף לפחות (ראש MC איכותי+PHONO STAGE מהשורה הראשונה), בכדי להגיע לתוצאה שאני שואף להגיע, וגם אז בספק.
למרות שכל מי שמגיע אליי לשמוע לא ממש מבין למה אני לא מרוצה , והתוצאה ברמה גבוהה מאוד, תאמין לי.
לפיכך, אסכים איתך בפה מלא.
דרך אגב - איזה פונוסטייג' יש לך?
למרות שכל מי שמגיע אליי לשמוע לא ממש מבין למה אני לא מרוצה , והתוצאה ברמה גבוהה מאוד, תאמין לי.
לפיכך, אסכים איתך בפה מלא.
דרך אגב - איזה פונוסטייג' יש לך?
The Black Wax
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

בינתיים פונו בוקס SX של פרוג'קט.
אוטוטו אני משדרג את הפטיפון לנוטינגהם אנלוג , אני פשוט מאוהב בפטיפון הזה , כרגע יש לי RPM5 שאני די מרוצה ממנו , אבל אני רוצה יותר.
אוטוטו אני משדרג את הפטיפון לנוטינגהם אנלוג , אני פשוט מאוהב בפטיפון הזה , כרגע יש לי RPM5 שאני די מרוצה ממנו , אבל אני רוצה יותר.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

אייל עדיין לא המליץ אבל כאשר אני אסגור את העיסקה באופן סופי אני משער שאני אבחן כמה סוגים ואז אחליט.
כרגע אני די עסוק בהכנה לרמקולים החדשים.
אני מאמין שתוך חודש אני אשדרג את הפטיפון.
כרגע אני די עסוק בהכנה לרמקולים החדשים.
אני מאמין שתוך חודש אני אשדרג את הפטיפון.
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

31K שקל לפטיפון
,
אני לא רוצה לעבור את ה1000 ש"ח,
שאני אומרת פטיפון למתחילים אני מתכוונת פטיפון טוב אבל לא יקר להחריד.
אני לא רוצה לעבור את ה1000 ש"ח,
שאני אומרת פטיפון למתחילים אני מתכוונת פטיפון טוב אבל לא יקר להחריד.