המלצה על מטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

בהמשך לפוסט הקודם שלי בו ביקשתי המלצה על מכונה ומטחנה, כעת אני מבקש להתרכז רק במטחנה משום ששם ההתלבטות שלי.
ראשית, תודה רבה לכל המגיבים - התלבטתי מאוד (והאמת היא שאני עדיין מתלבט) אם ״להקשיב״ להמלצות ולקחת סט ״זול״ יותר בתור התחלה, שכן אולי הסט אליו אני מכוון הוא over kill בשבילי בשלב הזה של החיים (כלומר, עם כל הרצון שלי לקנות ולצרוך קפה ״טוב״, אולי סט הכישורים הנוכחי שלי כיום - אפס - או כפי שיהיה לאחר כמה חודשי שימוש במכונה - ״מתחיל״, לא מצדיק רכישת סט במחיר אותו הקצבתי). כרגע, אני חושב שאשאר עם ה״בחירה״ שלי למכונה - La Marzocco Linea Micra (אלא אם מישהו מכם סבור שבמחיר הזה קיימת מכונה ״עדיפה״, שאז אשמח לשמוע איזה ולמה - בעיקר למה, טכנית).

לגופו של עניין - מטחנה:

מכיוון שמדובר באותו הפורום, אני רוצה לחזור לעבר שלי בפורום הסטריאו ותופעות ה"דמיון״ שחזרו על עצמן כדי להמחיש את הנקודה שלי. אני לא רוצה ״לרדוף״ אחרי משהו שלא קיים ולשחק ב״נדמה לי״. כלומר, אני לא רוצה לשכנע את עצמי שאני שכבלים ב־10,000 ₪ טובים יותר מכבלים בעלות של 1,000 ₪ (שמחוברים לסט שעולה 40,000 ₪) וזה־זה מה שיפתח את שערי שמיים ויחשוף אותי לטעמים שלא הייתי מקבל אלמלא המטחנה הזאת. רוצה לומר, אני רוצה לשדך למכונה מטחנה טובה, אבל להשאיר את הדמיונות בצד. אם ההבדל בין מטחנה שעולה 2,000 ₪ למטחנה שעולה 6,000 ₪ הוא בכך שההפרש בין הגרגרים בראשונה הוא גדול יותר במיקרון אחד מהשנייה ודה־פקטו אין לזה כל משמעות בעולם (ואם יש, אין לי שום דרך להרגיש את ההבדל הזה, אלא אם כן הכל מסביב ״מושלם״ - כמו מים), אז אני לא שם - לא מעניין אותי (לא ״ציודופיל״). אם לחזור לדוגמה של הכבלים - יכול להיות שיש הבדל בין כבלים שעולים 20,000 ₪ (וסליחה שאני נתפס רק לעלות - זה לצורך הנקודה) לכבלים שעולים 2,000 ₪, אבל במערכת סטריאו שעולה 60,000 ₪ בחדר לא מטופל לא יהיה לזה שום משמעות (שימו לב שאני לא כותב כלום על סגנון המוזיקה של - יכול להיות שאני כן ארצה להפתח לקפה ייחודי ״דורש״ ציוד טוב - אם בכלל יש כזה דבר קפה שדורש ציוד טוב - כאמור, קחו בחשבון שאני לא באמת מכיר את התחום, כרגע, למרות שאני שואב בשעות האחרונות הרבה מאוד ידע מהאינטרנט - אולי חלקו לא נכון / לא רלוונטי / נכתב על־ידי מומחים בעיני עצמם).

אז מה אני רוצה? המלצה: איזו מטחנות כדאי לי לשקול לשדך למכונה האמורה? כך שמצד אחד המטחנה לא תהיה צוואר הבקבוק של המכונה, ומצד שני לא תהיה over kill.

עריכה - אין לי בעיה עם SD, להפך. בשים לב לכך שהטעם שלי ושל אישתי מאוד שונה, אני מעדיף, אבל זאת רק הערת אגב.

תודה :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

לשימוש ביתי, אך ורק סינגל דוז, סכינים שטוחות 64ממ ומעלה או קונית איכותית כלשהי כמו ניש.
שימוש ביתי כלומר לא מכינים יותר מ 2 מנות ברצף בשימוש ממוצע. תחפור קצת, אין יותר מידי אופציות, ותראה מבחנים השוואתיים. אין מוצרים גרועים, ההבדלים בעיקר במראה, מחיר, שירות וקצת פיצרים.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה!
למעשה, יש לי שתי אופציות (לרכישה בישראל):
Ceado E5SD
Eureka Single Dose Oro
יש גם מטחנות זולות יותר כמו ה־DF64 ויקרות כמו ה־Ceado E37Z. הבנתי שהניש טובה (הרבה יוטיוב…), אבל באתר של Weber כתבו כל ההבדלים בין סכין שטוחה לבין טחינה בשיטה כמו בניש, ועל־פניו סכין שטוחה ״עדיפה״. פספסתי משהו ברמת מחיר של האורקה / צ׳יאדו?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

בתוך אחד שיש לו Eureka לא SD
החיסרון העיקרי הוא הסקלה של הכיוון.
הוא קטן נורא. רגיש לכל תזוזה קטנה, קשה "לשמור" עובי טחינה

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

11/03/2023 15:43  
zovirax כתב:
בתוך אחד שיש לו Eureka לא SD
החיסרון העיקרי הוא הסקלה של הכיוון.
הוא קטן נורא. רגיש לכל תזוזה קטנה, קשה "לשמור" עובי טחינה
...
כן, זאת ביקורת שחוזרת הרבה.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לצורך העניין, אני רואה שיש ל־Eureka Atom מערכת ״Blowup״ שלמעשה מרוקנת את המטחנה משאריות. השאלה היא האם טכנית יש הבגל כלשהו בין ה־ORO SD לבין האטום מבחינת ״איכות טחינה״ שמצדיק את האטום? בשני המקרים, הסכינים הם 65.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

לORO גם יש מפוח כזה....

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #8 

בניגוד למכונה על מטחנה עדיף לא להתפשר גם אם אתה רק מתחיל. לדעתי כדאי לשים יד על הטוב ביותר שניתן להשיג במסגרת התקציב.

כעקרון, סכינים שטוחות טובים לפולים בקלייה בהירה. קלייה בינונית עד כהה עדיף סכינים קוניות (נושא הפתוח לויכוחים). מכאן עדיף קודם לדעת מהם הטעמים העדיפים עליך. גודל סכינים קוניות הוא לא המשתנה החשוב ביותר כמו איכות ואריכקטורה.

כמו כן, ישנם מטחנות המיועדות רק לאספרסו וישנן כאלו היכולות לטחון לכל הטווחים מקפה קר (גס) ועד לקפה טורקי (דק).

במידה והגמישות יחד עם איכות בנייה חשובים, אפשר להמליץ על ARCO Coffee Grinder שהיא גם מטחנה חשמלית וגם ידנית - בהחלט יתרון אם צריך לטחון מוקדם בבוקר בלי להעיר את בני הבית או רוצים לקחת את המטחנה מחוץ לבית, למשל לטחון קפה בעובדה. מבחינת איכות הטחינה היא קרובה מאד לניש. יחד עם זאת, ישנם שני חסרונות האחד היא רועשת והשנייה, אחרי הטחינה היא זקוקה לאיזה ׳פליק׳ או שניים כדי למנוע אגירה עד לרמה אפסית כמעט - כמות האגירה היא נושא חשוב בפני עצמו שיש גם לקחת בחשבון.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”