בהמשך לפוסט הקודם שלי בו ביקשתי המלצה על מכונה ומטחנה, כעת אני מבקש להתרכז רק במטחנה משום ששם ההתלבטות שלי.
ראשית, תודה רבה לכל המגיבים - התלבטתי מאוד (והאמת היא שאני עדיין מתלבט) אם ״להקשיב״ להמלצות ולקחת סט ״זול״ יותר בתור התחלה, שכן אולי הסט אליו אני מכוון הוא over kill בשבילי בשלב הזה של החיים (כלומר, עם כל הרצון שלי לקנות ולצרוך קפה ״טוב״, אולי סט הכישורים הנוכחי שלי כיום - אפס - או כפי שיהיה לאחר כמה חודשי שימוש במכונה - ״מתחיל״, לא מצדיק רכישת סט במחיר אותו הקצבתי). כרגע, אני חושב שאשאר עם ה״בחירה״ שלי למכונה - La Marzocco Linea Micra (אלא אם מישהו מכם סבור שבמחיר הזה קיימת מכונה ״עדיפה״, שאז אשמח לשמוע איזה ולמה - בעיקר למה, טכנית).
לגופו של עניין - מטחנה:
מכיוון שמדובר באותו הפורום, אני רוצה לחזור לעבר שלי בפורום הסטריאו ותופעות ה"דמיון״ שחזרו על עצמן כדי להמחיש את הנקודה שלי. אני לא רוצה ״לרדוף״ אחרי משהו שלא קיים ולשחק ב״נדמה לי״. כלומר, אני לא רוצה לשכנע את עצמי שאני שכבלים ב־10,000 ₪ טובים יותר מכבלים בעלות של 1,000 ₪ (שמחוברים לסט שעולה 40,000 ₪) וזה־זה מה שיפתח את שערי שמיים ויחשוף אותי לטעמים שלא הייתי מקבל אלמלא המטחנה הזאת. רוצה לומר, אני רוצה לשדך למכונה מטחנה טובה, אבל להשאיר את הדמיונות בצד. אם ההבדל בין מטחנה שעולה 2,000 ₪ למטחנה שעולה 6,000 ₪ הוא בכך שההפרש בין הגרגרים בראשונה הוא גדול יותר במיקרון אחד מהשנייה ודה־פקטו אין לזה כל משמעות בעולם (ואם יש, אין לי שום דרך להרגיש את ההבדל הזה, אלא אם כן הכל מסביב ״מושלם״ - כמו מים), אז אני לא שם - לא מעניין אותי (לא ״ציודופיל״). אם לחזור לדוגמה של הכבלים - יכול להיות שיש הבדל בין כבלים שעולים 20,000 ₪ (וסליחה שאני נתפס רק לעלות - זה לצורך הנקודה) לכבלים שעולים 2,000 ₪, אבל במערכת סטריאו שעולה 60,000 ₪ בחדר לא מטופל לא יהיה לזה שום משמעות (שימו לב שאני לא כותב כלום על סגנון המוזיקה של - יכול להיות שאני כן ארצה להפתח לקפה ייחודי ״דורש״ ציוד טוב - אם בכלל יש כזה דבר קפה שדורש ציוד טוב - כאמור, קחו בחשבון שאני לא באמת מכיר את התחום, כרגע, למרות שאני שואב בשעות האחרונות הרבה מאוד ידע מהאינטרנט - אולי חלקו לא נכון / לא רלוונטי / נכתב על־ידי מומחים בעיני עצמם).
אז מה אני רוצה? המלצה: איזו מטחנות כדאי לי לשקול לשדך למכונה האמורה? כך שמצד אחד המטחנה לא תהיה צוואר הבקבוק של המכונה, ומצד שני לא תהיה over kill.
עריכה - אין לי בעיה עם SD, להפך. בשים לב לכך שהטעם שלי ושל אישתי מאוד שונה, אני מעדיף, אבל זאת רק הערת אגב.
תודה



