pre infusion

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני מבין שפרט למקרים בודדים, מכונות בעלות אופציית ה־pre infusion מאפשרות זאת רק בחיבור ישיר למקור מים (אגב, במקרה של לה מרזוקו לא ברור לי למה, שכן אם מגדירים באפליקציה שהמכונה מחוברת למקור מים, האפשרות ל־pre infusion נפתחת). אני לא מתכוון לחבר את המכונה שאני עתיד לרכוש למים (שלום בית וכו׳...). אני מבין שמטרה של ה־pre infusion היא להפחית את תופעת הצ׳אנלינג - יש דרך אחרת להפחית את התופעה?

MotiSchenker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שפרה אינפיוז'ן הוא מאפיין שקיים כברירת מחדל במכונות עם משאבה רוטורית, שמתחברות כברירת מחדל לחיבור ישיר למים. במכונות האלה, בגלל החיבור הישיר, ניתן להזרים מים בלחץ שקיים בברז (2 באר?), בלי להפעיל את המשאבה בלחץ העבודה שלה. יחד עם זה, האופציה של פרה אינפיוזן קיימת במכונות רבות, כולל מכונות עם משאבה וויברציונית, שבכלל לא ניתן בחבור ישיר. האפשרות מושגת באמצעות פונצקיה מובנית, שמפעילה את המשאבה לפרק זמן קצר, של שניות בודדות. ככה מעט מים חודרים לראש הבישול ומרטיבים את הקפה, לפני שמצליח להיווצר שם לחץ משמעותי. אחרי המתנה של כמה שניות נוספות המשאבה מופעלת שוב, הפעם לזמן יותר ממושך, במטרה לייצר לחץ עבודה רגיל.
על סמך חוות דעת שראיתי וקראתי, אני לא חושב שיש הבדל משמעותי, אם בכלל, על טעם הקפה ועל איכות הפרה אינפיוזן, בין אם משתמשים במכונה עם משאבה רוטורית ובין אם משתמשים במשאבה וויברציונית. כלכלית, משאבה רוטורית מתאימה יותר לשימוש מסחרי ואילו וויברציונית- לשימוש ביתי.
לעניין שיטות המפחיתות צ'נלינג: 1- wdt שזה ערבוב קפה טחון עם כלי ייעודי. 2- טאמפרינג נכון, שזה אומר בעיקר שאיפה למצב "פלס" תוך הפעלת לעץ עקבי בכל השוטים. 3- שימוש ב puck screen. מניסיוני, שימוש בכל השיטות מפחית צ'נלינג באופן משמעותי, אז כדאי להשתמש בשלושתן כחלק משיגרת הכנת הקפה כל הזמן.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #3 

פרה-אינפיוז'ן קיים בכל מכונה עם ראש E61, ללא תלות בחיבור ישיר.

http://coffeetime.wikidot.com/e61-pre-infusion

מעבר לכך פרה-אינפיוז'ן באמצעות הפעלה קצרה של המשאבה קיים בהרבה מאוד מכונות, כולל כאלה שעולות פחות מ-1000 ש"ח (למשל דלונגי דדיקה). בחלק מהמכונות אפשר לשלוט על אורך הפרה-אינפיוז'ן, רמת הלחץ שמופעל וההפוגה בינו לבין שלב החליטה.

לגבי צ'אנלינג כדאי לפתוח דיון נפרד, ורצוי לצרף סרטון של ההכנה שלך כדי שיהיה יותר קל לזהות מה הסיבה לבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”