מחפש לקנות אלקטרה מיקרו קאסה
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אם השיקול המרכזי הוא עיצוב אז אני יכול להבין את המעבר הזה, אבל אם אתה רוצה לקבל אספרסו יותר טוב אז אני מעריך שתוספת של מד לחץ לראש החליטה תהיה משמעותית יותר מקפיץ ההחזרה של האלקטרה. ואת זה אני כותב כאחד ששדרג מאלקטרה ל-Flair 58 ידנית לגמרי שכוללת מד לחץ כזה. אין שום סיכוי שאחזור בחזרה לאלקטרה, גם לא החלפה ראש בראש.
גם האלקטרה וגם היורופיקולה מאתגרות את המשתמש במידה דומה כשזה מגיע ליציבות טמפרטורה (במיוחד בין שוטים), אבל אם החלטת לעבור מיורופיקולה לאלקטרה אני מניח שאתה מודע לנושא הזה ויכול לחיות איתו.
גם האלקטרה וגם היורופיקולה מאתגרות את המשתמש במידה דומה כשזה מגיע ליציבות טמפרטורה (במיוחד בין שוטים), אבל אם החלטת לעבור מיורופיקולה לאלקטרה אני מניח שאתה מודע לנושא הזה ויכול לחיות איתו.
- boren
-
- חבר מביא חבר

הלחץ לא צריך להיות יציב ב-100%. אם המחוג מראה תזוזות קלות כשאתה מנסה לייצר לחץ קבוע זה לא באמת משנה שום דבר, וכמובן שהיתרון הגדול הוא דווקא בפרופילים של לחץ משתנה שבהם המחוג ממש לא צריך להיות קבוע.
הדמיון היחיד בין האלקטרה, הפאבוני והפלייר הוא היותן מכונות מנוף. הן שונות מהותית אחת מהשניה. מה שיתאים לאחד לא יתאים לאחר. האלקטרה תתן מנות די עקביות והרבה יותר קלה לשימוש. האחרות מאפשרות יותר משחקים ופחות עקביות.
- boren
-
- חבר מביא חבר

לאלקטרה יש עקביות בפרופיל הלחץ, אבל מבחינת טמפרטורה בין שוטים היא אחת המכונות הכי פחות עקביות. יש מכונות שעולות עשירית שיותר יציבות ממנה. מהבחינה הזו יש לה הרבה מהמשותף עם מכונות מנוף-דיפר אחרות כמו הלה-פאבוני.
תסלח לי אבל אין לזה שום משמעות. המכונה מוציאה קפה מעולה ובעקביות. היא לא תתאים למי שמכין יותר משלוש מנות ברצף, ולמחפשי המשחקים והדיוק בטמפרטורה ולחץ לסוגי קפה מיוחדים. היא כן תתאים למי שמחפש קפה טוב וייחודי. הרבה יותר פשוטה לשימוש ממכונות מנוף לא-מקצועיות אחרות.
- boren
-
- חבר מביא חבר

בטח שיש לזה משמעות. כבר השוט השני הרבה יותר חם מהראשון. אני יודע שהייתה לך אלקטרה לא פחות שנים משהייתה לי, אבל התגובה הזו פשוט הזויה בעיני. זה כאילו שאנחנו לא מדברים על אותה מכונה.
ולגבי פשטות שימוש, פלייר 58 יכולה להוציא בחצי מהזמן פי כמה יותר שוטים ועם יציבות טמפרטורה טובה יותר. אז אולי ייקח לך עוד שעה או שעתיים נוספות להיות מספיק מיומן כדי להצליח בזה, אבל עם האלקטרה לא תצליח לקבל את זה גם אחרי אלפי שעות שימוש. לא סתם אני אומר שלא הייתי חוזר לאלקטרה מהפלייר גם אם היית משלם לי.
ולגבי פשטות שימוש, פלייר 58 יכולה להוציא בחצי מהזמן פי כמה יותר שוטים ועם יציבות טמפרטורה טובה יותר. אז אולי ייקח לך עוד שעה או שעתיים נוספות להיות מספיק מיומן כדי להצליח בזה, אבל עם האלקטרה לא תצליח לקבל את זה גם אחרי אלפי שעות שימוש. לא סתם אני אומר שלא הייתי חוזר לאלקטרה מהפלייר גם אם היית משלם לי.