חימום תת רצפתי
-
dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
מישהו התנסה בחיבור חימום תת רצפתי ל-Home Assistant?
קיבלתי הצעה להתקנת מערכת מ-ס.פ.ו. דומוטק, ונראה שיש להם כמה אפשרויות:
1. מערכת בית חכם משלהם (שאצטרך לעשות לה reverse engineering).
2. ״בקר שליטה״ למערכת בית חכם (כנראה בנוי ל-KNX, אבל לא הצלחתי לקבל תשובה מבוססת).
3. תרמוסטטים אנלוגיים מרוחקים, לשליטת on/off בלבד.
קיבלתי הצעה להתקנת מערכת מ-ס.פ.ו. דומוטק, ונראה שיש להם כמה אפשרויות:
1. מערכת בית חכם משלהם (שאצטרך לעשות לה reverse engineering).
2. ״בקר שליטה״ למערכת בית חכם (כנראה בנוי ל-KNX, אבל לא הצלחתי לקבל תשובה מבוססת).
3. תרמוסטטים אנלוגיים מרוחקים, לשליטת on/off בלבד.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
אין לי ניסיון אבל זה נשמע כמו ניהול דוד חשמלי לחימום מיים.
אפשר לממש עם:
מודול ממסר כל שהוא שתואם את הספק גופי החימום או בתוספת ממסר במידה ולא עומד בהספק, במידה ויש מספר חדרים ונדרשת בקרה נפרדת אז מודול פר חדר.
חישן/חישני טמפרטורה ds18b20 ממוקמים ברצפה במקום הטרמוסטטים האנאלוגים המוצעים ואת כל השאר תבנה באוטומציה או בentities של מזגן על מצב חימום, במידה ויש מספר חדרים ונדרשת בקרה נפרדת אז חישן פר חדר. במידה ונדרש אפשר להשתמש בכמה חישנים הממוקמים במקומות שונים ולסכם את המדידה לחישן אחד (יש אופציה כזאת ב HA)
דוגמא למשהוא שבניתי למקרר יין
switch.wine_cooler מפעיל את יחידת הקירור במקרר היין
sensor.winecooler_ds18b20_temperature חישן הטמפרטורה במקרר היין
הממשק נראה כמו מזגן (מצורפת תמונה) אפשר להדליק ולכבות ולכוון טמפרטורת מטרה, במקרה שלך זה יהיה על חימום
זה מה שהוספתי ב configuration.yaml
אפשר לממש עם:
מודול ממסר כל שהוא שתואם את הספק גופי החימום או בתוספת ממסר במידה ולא עומד בהספק, במידה ויש מספר חדרים ונדרשת בקרה נפרדת אז מודול פר חדר.
חישן/חישני טמפרטורה ds18b20 ממוקמים ברצפה במקום הטרמוסטטים האנאלוגים המוצעים ואת כל השאר תבנה באוטומציה או בentities של מזגן על מצב חימום, במידה ויש מספר חדרים ונדרשת בקרה נפרדת אז חישן פר חדר. במידה ונדרש אפשר להשתמש בכמה חישנים הממוקמים במקומות שונים ולסכם את המדידה לחישן אחד (יש אופציה כזאת ב HA)
הממשק נראה כמו מזגן (מצורפת תמונה) אפשר להדליק ולכבות ולכוון טמפרטורת מטרה, במקרה שלך זה יהיה על חימום
זה מה שהוספתי ב configuration.yaml
climate:
- platform: generic_thermostat
name: Wine Cooler
heater: switch.wine_cooler
target_sensor: sensor.winecooler_ds18b20_temperature
min_temp: 11
max_temp: 27
ac_mode: true
target_temp: 14
cold_tolerance: 0.3
hot_tolerance: 0.3
min_cycle_duration:
seconds: 5
initial_hvac_mode: 'cool'
precision: 0.5
min_cycle_duration:
precision: 0.5
- Darklord
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 213
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
אנחנו עם מערכת חימום תת רצפתי עם בקר דיגיטלי בכל חדר. האמת שלא ממש רואה צורך התממשקות לבית חכם. מגדירים פעם אחת את זמני ההפעלה ואת הטמפרטורה הרצויה וזהו. מפעילים בחורף שמתחיל להיות קר ומכבים באביב.
-
dr0r
-
- חבר ותיק

אוקיי, התפתחות - מצאתי את התרמוסטט שלהם (פלאי Google Lens) באמאזון. נראה שאפשר פשוט להעיף אותו, בהנחה שאפשר לקרוא את חיישן הטמפרטורה:
https://www.amazon.co.uk/Underfloor-Hea ... B08QJKX2HY
https://www.amazon.de/dp/B07P5KX1FQ
https://www.amazon.co.uk/Underfloor-Hea ... B08QJKX2HY
https://www.amazon.de/dp/B07P5KX1FQ
27/02/2023 0:07Grappa כתב: אין לי ניסיון אבל זה נשמע כמו ניהול דוד חשמלי לחימום מיים.
אפשר לממש עם:
זה מה שהוספתי ב configuration.yamlclimate:
min_cycle_duration:
precision: 0.5...
-
dr0r
-
- חבר ותיק

יש לי כאן 2 מטרות:
1. להיפטר מהבקר המכוער בחדר (יש בקרי מגע הרבה יותר יפים, אבל הם גם עולים בהתאם). את הלוגיקה של שמירה על טמפרטורה HA יעשה בקלות.
2. לכבות את החימום בסלון כשהולכים לישון, ואת הכל כשיוצאים מהבית. זו מערכת מבוססת חשמל, לא מים. מצד אחד, לוקח לה הרבה פחות זמן לחמם כל חדר; מצד שני, חשבון החשמל שלי יתפח אם היא תפעל כשלא נדרש.
1. להיפטר מהבקר המכוער בחדר (יש בקרי מגע הרבה יותר יפים, אבל הם גם עולים בהתאם). את הלוגיקה של שמירה על טמפרטורה HA יעשה בקלות.
2. לכבות את החימום בסלון כשהולכים לישון, ואת הכל כשיוצאים מהבית. זו מערכת מבוססת חשמל, לא מים. מצד אחד, לוקח לה הרבה פחות זמן לחמם כל חדר; מצד שני, חשבון החשמל שלי יתפח אם היא תפעל כשלא נדרש.
- Darklord
- חבר פעיל מאוד

אנחנו נכנסו לבית פרטי חדש לפני מספר חודשים ועשינו שם חימום תת רצפתי חשמלי בכל החדרי שינה. יש לנו בקר מגע בכל חדר, אני לא חושב שהעלות כזו גבוהה.
בהדלקה ראשונית אתה צריך לתת למערכת להתחמם מאפס וזה יכול לקחת חצי יום ויותר. אחר כך אתה מעביר את המערכת למוד עבודה על טיימר שבה יש טמפ' comfort לדוגמא 23 מעלות וטמפ' מינימום לדוגמא 16 מעלות. ויש לך הגדרה באילו שעות המערכת מייצרת את טמפ' ה-comfort (לדוגמא 16:30 עד 22:30 ומ-5:00 עד 7:00). מחוץ לשעות האלו המערכת עדיין יכולה לעבוד כדי לשמר את הטמפ' מינימום. ככה שאין פה באמת מצב של on/off. אתה מדליק בתחילת החורף ומכבה באביב.
בהדלקה ראשונית אתה צריך לתת למערכת להתחמם מאפס וזה יכול לקחת חצי יום ויותר. אחר כך אתה מעביר את המערכת למוד עבודה על טיימר שבה יש טמפ' comfort לדוגמא 23 מעלות וטמפ' מינימום לדוגמא 16 מעלות. ויש לך הגדרה באילו שעות המערכת מייצרת את טמפ' ה-comfort (לדוגמא 16:30 עד 22:30 ומ-5:00 עד 7:00). מחוץ לשעות האלו המערכת עדיין יכולה לעבוד כדי לשמר את הטמפ' מינימום. ככה שאין פה באמת מצב של on/off. אתה מדליק בתחילת החורף ומכבה באביב.
-
dr0r
-
- חבר ותיק

אני מקבל שזה מה שמתאים לך, אצלנו זה קצת יותר מורכב, כי לעיתים קרובות אנחנו עובדים מהבית.
העלות של בקר מגע היא לא בשמיים, אבל בכל מקרה החיבור ל-HA רק יוריד את העלויות, וזה גם פרוייקט נחמד. צריך רק לראות איך מחברים את ה-NTC thermistor למערכת. ראיתי שזה נתמך ע״י ESPHome, רק שיהיו לי 8 כאלה...
העלות של בקר מגע היא לא בשמיים, אבל בכל מקרה החיבור ל-HA רק יוריד את העלויות, וזה גם פרוייקט נחמד. צריך רק לראות איך מחברים את ה-NTC thermistor למערכת. ראיתי שזה נתמך ע״י ESPHome, רק שיהיו לי 8 כאלה...
-
dr0r
-
- חבר ותיק

יש כאלה (בפרט האדריכל שלי) שיאמרו שלשים צנרת מים בלחץ באורך מאות מטרים מתחת לריצוף הדירה זו התאבדות... 
כן, החימום הרבה יותר יקר. אבל משמעותית יותר מהיר, וההתקנה עולה פחות מחצי. אני גר בתל אביב, אז לא באמת צריך לחמם כל החורף את כל הבית, בעיקר אמבטיות וקצת פחות את חדרי השינה. זה בהחלט הופך את ההחלטה על הדלקה וכיבוי למשמעותית.

כן, החימום הרבה יותר יקר. אבל משמעותית יותר מהיר, וההתקנה עולה פחות מחצי. אני גר בתל אביב, אז לא באמת צריך לחמם כל החורף את כל הבית, בעיקר אמבטיות וקצת פחות את חדרי השינה. זה בהחלט הופך את ההחלטה על הדלקה וכיבוי למשמעותית.
- Darklord
- חבר פעיל מאוד

לכל אחד יש שיקולים אחרים ומה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר. כן חשוב שתדע שבמערכת חימום תת רצפתי (חשמל או מים) לוקח למערכת זמן להתחמם והחימום הראשוני הוא ממש לא מספר שעות בודדות. במערכת מבוססת חשמל, החימום הראשוני בפרט עולה הרבה כסף ולכן כל חשיבה על ניהול המערכת שמבוססת על כיבוי כאשר לא נמצאים בבית בסוף תייצר לך עלות יותר גבוהה. תבקש מהחברה שמתכננת לך את המערכת שתחשב לך את העלות של ההפעלה הראשונית ואת העלות של הפעלה מתמשכת על בסיס timer.
בזמן הבניה של הבית שלנו שכרנו בית שהיתה בו מערכת חימום תת רצפתי מבוססת מים בכל הבית. החימום בחדרי שינה היה מאוד יעיל, אבל בסלון ובחללים פתוחים היו ימים שהיה צריך להפעיל בנוסף מזגן.
זו הסיבה העיקרית שבגללה בבית החדש עשינו חימום רצפתי (חשמלי) רק בחדרי שינה. חימום חדרי אירוח לא משתלם וגם לא נותן מענה איכותי.
בזמן הבניה של הבית שלנו שכרנו בית שהיתה בו מערכת חימום תת רצפתי מבוססת מים בכל הבית. החימום בחדרי שינה היה מאוד יעיל, אבל בסלון ובחללים פתוחים היו ימים שהיה צריך להפעיל בנוסף מזגן.
זו הסיבה העיקרית שבגללה בבית החדש עשינו חימום רצפתי (חשמלי) רק בחדרי שינה. חימום חדרי אירוח לא משתלם וגם לא נותן מענה איכותי.
- Grappa
- חבר ותיק

מדקה וחצי חיפוש בגוגל..... (לא מכיר את המוצר)
טרמוסטט שנראה טוב עם WIFI
https://heatmisershop.co.uk/heatmiser-n ... hermostat/
ממשק ל HA
https://www.home-assistant.io/integrations/heatmiser/
טרמוסטט שנראה טוב עם WIFI
https://heatmisershop.co.uk/heatmiser-n ... hermostat/
ממשק ל HA
https://www.home-assistant.io/integrations/heatmiser/
-
dr0r
-
- חבר ותיק

נראה שאת תרמוסטט המגע הפשוט שלהם (שהם מוכרים ב-500 ₪) אפשר לקנות ב-AliExpress ב-$22, וב-$36 יש גירסה שלו עם WiFi...
https://www.aliexpress.com/item/1005001594477784.html
https://www.aliexpress.com/item/1005001594477784.html
- Grappa
- חבר ותיק

גדול !!!01/03/2023 10:05dr0r כתב: נראה שאת תרמוסטט המגע הפשוט שלהם (שהם מוכרים ב-500 ₪) אפשר לקנות ב-AliExpress ב-$22, וב-$36 יש גירסה שלו עם WiFi...
https://www.aliexpress.com/item/1005001594477784.html...
שווה לנסות, וודא שיש אפשרות לרכוש גם רגש טמפרטורה שמתאים למוצר וזה ייתחבר ל HA.
הייתי רוכש אחד ובודק
לי יש מערכת תתרצ מים של סאפו ואני מנהל אותה דרך הבקר עם ממסרים וחיישני DS18B20. חלק מהיתרונות - יכולת למקם את מדידת הטמפ' בצורה יותר אפקטיבית וכמובן נסתרת, שליטה מתוכנתת בטמפ בלילה בחדרי שינה (לתת לה לרדת יותר מבמשך היום), רזולוציה יותר טובה של פתח/סגור מהתרמוסטט שלהם (לי יש את הדומו 110, אאלט עובד על 2 מעלות הפרש, אני עובד על מעלה ולפעמים גם חצי), וגם גישה ידנית יותר נוחה לשינוי טמפ באיזורים השונים.
נחמד ועובד טוב, אבל הכי חשוב, מעבר למשחקים של הבית החכם, אין כמו חימום תת רצפתי
נחמד ועובד טוב, אבל הכי חשוב, מעבר למשחקים של הבית החכם, אין כמו חימום תת רצפתי
כן.
מערכת של פיברו, כמה עשרות / מאות בודדות של שורות קוד בLUA. הברזים נשלטים ע"י פברו סוויצים והסנסורים על ידי פיברו סמרט אימפלנט (יש לי כמה סנסורים בכל איזור ואני ממצע).
תדאג שסאפו יעשו מה שפחות בייפסים (מבחינתם כל הבית בייפס).
מערכת של פיברו, כמה עשרות / מאות בודדות של שורות קוד בLUA. הברזים נשלטים ע"י פברו סוויצים והסנסורים על ידי פיברו סמרט אימפלנט (יש לי כמה סנסורים בכל איזור ואני ממצע).
תדאג שסאפו יעשו מה שפחות בייפסים (מבחינתם כל הבית בייפס).