shmizan כתב:
תיעוריית הקונספירציה היחידה כאן, היא שהנציגים המסכנים בשכר מינימום, אומרים כל הזמן (או רוב הזמן) את האמת, ובכלל לא אומרים לך מה שיגרום לך לסיים הכי מהר את השיחה
והיא שלך
...
בהקשר לנציגי שירות מהרמות הראשונות שנתקלים בהם בהרבה ארגונים. הם די מדקלמים או לפי תסריט מוכן מראש או על פי מה שהודרכו לענות. אין להם כמעט יכולת החלטה עצמאית והם יודעים שהשיחות מוקלטות לצורך בקרה פנימית כך שגם אם ירצו לא יכולים להגיד משהו אחר ובמקרה של ספק או שאלה שלא הדריכו אותם לגביה הם מתיעצים עם נציג בכיר יותר.
לכן מה שנאמר סביר להניח שהוא ה-"אמת" הארגונית שגם אם היא שקר או לא מדוייקת ברוב המקרים אין להם אפילו יכולת לדעת את זה כי זה מעבר לתחומי הידע שלהם.
עצוב אבל כל התחום הזה של שירות לקוחות הביא בני אדם למצב שכבר תיכף יהיה קשה להבדיל בינם לבין בוט. מסיבה זו מקבלים שכר נמוך ונמדדים כל הזמן כי לא קשה למצוא מחליפים, תהליך ההכשרה קצר ולא דורש יותר מדי יכולת חשיבה.
אני ממש לא מוציא מההקשר, אני בכוונה הצגתי קבוצות נוספות שחולקות אותו שכר על מנת להראות לך עד כמה הטענה שלך מגוחכת בה אתה מאמין לאדם רק על בסיס תלוש השכר שלו. מכיוון שזוהי טענה פרטית שלך, כל אחד באמונותיו יחיה.
סקפטיות זה טוב שיש וזה בריא, הבעיה שאתה מראש שולל דברים של אדם על בסיס תלוש המשכורת שלו.
אתה צריך לשאול את עצמך איך הגעת למצב שאתה כל כך חסר אמונה באנשים.
@shmizan בנית כאן קונספירציה רצינית, על בסיס די מפוקפק.
הפריסה עד כה היתה כמעט רק לבניינים חדשים. אני גר באחת השכונות היקרות בתל אביב, ורק לבניין אחד ברחוב שלי יש מונים חכמים (כי זה בניין חדש). כנ״ל ברחוב של ההורים שלי בהרצליה, רק בניינים שעברו פינוי-בינוי קיבלו מונים חכמים. מעבר לכך הכתובות המופיעות ספורדיות, למי שכנראה החליט לשלם על זה.
באשר לקובץ הפריסה העתידי - כן, כל הישובים שם הם בין אשדוד לחדרה. רק שלא מופיעים שם גם כמה ישובים באמצע, כמו איזו עיר קטנה ששמה מתחיל ב-ת׳, וכן 2 השכנות הצמודות לה ממזרח. אז לא הייתי בונה תיאוריות סביב הקובץ הזה.
dr0r כתב:
@shmizan בנית כאן קונספירציה רצינית, על בסיס די מפוקפק.
באשר לקובץ הפריסה העתידי - כן, כל הישובים שם הם בין אשדוד לחדרה. רק שלא מופיעים שם גם כמה ישובים באמצע, כמו איזו עיר קטנה ששמה מתחיל ב-ת׳, וכן 2 השכנות הצמודות לה ממזרח. אז לא הייתי בונה תיאוריות סביב הקובץ הזה.
...
לא ברור לי למה מנסים להציג את זה באופן שלילי (קונספירציה).
הסתמכתי על מקרה עבר ידוע עם מונופול אחר, על נסיון מהמציאות עם הרבה חברות בישראל ועל רשימה שהם עצמם מספקים (שלא זייפתי) .
אני מניח שלא נתקלת אף פעם בחברה עסקית שמצהירה "יש לנו שירות גרוע ואתה הולך לחכות חצי שעה\שעה על הקו..." ומצד שני אולי כן נתקלת בכאלה שהצהירו שהשירות שלהם טוב ובפועל לא היה כזה.
עצם הסתירה שיש כרגע בין ההצהרות למציאות ושמתקיים סוג של אפליה\תיעדוף לא ברור בין ישובים שונים מספיק בפני עצמו לשער שיש סיכוי שגם בנושא השירות העתידי עלול להיות תיעדוף לא ברור.
זו השערה יותר סבירה לדעתי מאשר ההשערה הנגדית. שצריך לזכור שגם היא השערה כי גם אין עובדות שמצביעות על כך שהם חלק מל"ו עסקים צדיקים בישראל. בניגוד למשפט הפלילי, בתחום זה אין חפות מאשמה עד שיוכח אחרת.
לא נראה לי שמישהו כאן חושב שחברת החשמל צדיקה או משהו בסגנון. אבל הרשימה העתידית הזו היא בהגדרה חלקית. לא נראה לי הגיוני שתוכנית הפריסה שלהם ל-2023 לא כוללת את תל אביב, גבעתיים ורמת גן (ובאותה מידה גם לא את חיפה). סביר יותר להניח שפשוט הקובץ נחתך להם באמצע. אז לפני שבונים תיאוריות על אפליה, צריך להשיג את הרשימה המלאה.
dr0r כתב:
לא נראה לי שמישהו כאן חושב שחברת החשמל צדיקה או משהו בסגנון. אבל הרשימה העתידית הזו היא בהגדרה חלקית. לא נראה לי הגיוני שתוכנית הפריסה שלהם ל-2023 לא כוללת את תל אביב, גבעתיים ורמת גן (ובאותה מידה גם לא את חיפה). סביר יותר להניח שפשוט הקובץ נחתך להם באמצע. אז לפני שבונים תיאוריות על אפליה, צריך להשיג את הרשימה המלאה.
...
שאלתי בפירוש למה יישובים מסויימים לא נמצאים ברשימה ומתי יתווספו והתשובה הייתה שלא ידוע מתי. אם הרשימה אמורה לכלול את כל היישובים אז התשובה הייתה צריכה להיות שונה, שאולי יש טעות ברשימה ויבדקו\יעדכנו.
אני נותן להם את הקרדיט שלפחות להעלות קובץ שלם לאתר הם מסוגלים וגם אם קרתה טעות היו מתקנים כבר מזמן
gildmor כתב:
שאלתי בפירוש למה יישובים מסויימים לא נמצאים ברשימה ומתי יתווספו והתשובה הייתה שלא ידוע מתי. אם הרשימה אמורה לכלול את כל היישובים אז התשובה הייתה צריכה להיות שונה, שאולי יש טעות ברשימה ויבדקו\יעדכנו.
אני נותן להם את הקרדיט שלפחות להעלות קובץ שלם לאתר הם מסוגלים וגם אם קרתה טעות היו מתקנים כבר מזמן
...
עכשיו אתה נותן להם יותר מדי קרדיט...
אני לא חושב שהפקידה שדיברה איתך בכלל ידעה על מה היא מדברת, והיא בטח שלא טרחה להעביר את העניין למישהו שכן מבין.
מקרה קלאסי של התער של הנלון. אל תניח זדון, כשטיפשות היא הסבר מספק.