היי,
אני מחפש דרך יצירתית לשלוח פקודה לבקר של shelly על בסיס אירוע שיסמל הגעה הביתה.
לצורך הדוגמא נחשוב על בקר שמחובר לגוף תאורה והייתי רוצה שידלק.
אירוע הכי פשוט שאני יכול לחשוב עליו, על פי מיקום המכשיר, להגדיר איזשהו רדיוס מסביב לבית, כאשר כניסה ויציאה ממנו מסמלים הגעה/עזיבה של הבית. למרות הפשטות זה לאו דווקא הפתרון האופטימלי מבחינתי כי אני לא חובב מתן הרשאות לגבי המיקום שלי.
הפתרון שחשבתי עליו אך איני יודע אם בר ביצוע או נתמך הוא יצירת אירוע כזה בעת חיבור לרשת wifi (מסויימת, לא כל אחת שקיימת אי שם בעולם).
ברשותי מכשיר אייפון אם זה מקל על הבעיה דרך אפליקציית Home ובנוסף יש לי אפשרות להשתמש במכשירי google mini nest או מכשירי אלקסה.
אם אני זוכר נכון, לגוגל יש תרחיש של הגעה/עזיבה של הבית אך זה דורש פעולה מצידי (משהו כמו google I am home) ואני מחפש משהו שיקרה בלי שאצטרף לבצע פעולה.
תודה לעוזרים
שליחת פקודה לבקר shelly על בסיס אירוע
יש ב IOS פיצר שנקרא אוטומציות (תחת האפליקציה Shortcuts)
שם אתה יכול להגדיר תרחישים שקורים באירועים מסוימים (זה תומך גם בהגעה הביתה וגם בחיבור לרשת WIFI מסוימת). השאלה אם אתה יכול משם לתת פקודה ל shelly שלך בלי שהוא יבקש אישור. אתה צריך לבחור את הפעולה ואם זה נתמך אז יש לך שם אופציה של "Ask Before Running" שאתה יכול לכבות.
שם אתה יכול להגדיר תרחישים שקורים באירועים מסוימים (זה תומך גם בהגעה הביתה וגם בחיבור לרשת WIFI מסוימת). השאלה אם אתה יכול משם לתת פקודה ל shelly שלך בלי שהוא יבקש אישור. אתה צריך לבחור את הפעולה ואם זה נתמך אז יש לך שם אופציה של "Ask Before Running" שאתה יכול לכבות.