בעלי חיבורי מהמעגל עד לאתר סטטי של HTML
קישור לפרוייקט ArthurCam.com

תמונה להמחשה ArthurCam
השראה, 'המצלמה של ארז'
לפני עשרות שנים נתקלתי בפרוייקט שנקרא "המצלמה של ארז"
הפרוייקט נתן שליטה להדליק ולכבות לו 2 מנורות בחדר דרך אתר האינטרנט, לפי מה שחקרתי, הוא השתמש בחיבור LPT והאתר הציג פעם אפליקציית JAVA ופעם אפליקציית FLASH עבור הסטרימינג.
נכנסתי לפרוייקט הזה מדי פעם ואהבתי להדליק ולכבות לו את המנורות בחדר (הוצבה גם פעם אחת הודעה שביקשה ממני לכבות את המנורות כי שעת צהריים והוא רוצה לישון
קישור להודעה בפורום FRESH
קישור לפרוויקט מהארכיון
[אוסיף אחר כך עוד קישורים לפורומים חיצוניים אם אמצא]
אני אישית תכננתי לכתוב את הדוקומנטציה לפרוייקט (אצטרך לתרגם לאנגלית), מאוד אשמח להשתמש בפלטפורמה הזאתי לעשות זאת (יהיה מאוד ארוך, אבל אשים הרבה תמונות)
למי שמעוניין לחקור איך עשיתי את זה, יתכן ואעשה דאבל פוסטינג בשביל זה
התקנה, כל הציוד המוחשי
הפרוייקט בפועל התחלק ל2 פרוייקטים:
- עבודה עם (COM) SERIAL PORT (כמו שעבדו פעם)
- עבודה עם IOT (שזה Internet Of Things, אפרט בהמשך)
- Arduino Uno
- Arduino MKR WiFi 1010
נרכשו המצלמות הבאות לתיעוד בפועל, סטרימינג בזמן אמת
- Logitech C922 PRO HD הפרוייקט יושם בהתחלה עם המצלמה הזו
- Logitech Brio 4K נרכש עבורי לשימושים אישיים שלי, אם הפרוייקט קיבל מצלמה טובה אז גם לי מגיע
- Ezviz C3N כיום הפרוייקט מיושם עם מצלמת IP שהתחילה בחיבור רשת (דרך Ethernet) היום היא מחוברת עם WIFI מצלמה מאוד טובה ביחס למחיר וביחס למצלמות ה USB אבל חלשה יותר לתחום שלה (אבטחה)
הייתי צריך להדביק על מצלמת ה IP עדשות של מצלמת PRO כדי שתעציג תמונות של חפץ שמונח קרוב אליה וסנוור של מנורה, השתמשתי בעדשות +2 ו UV FILTER (בהתחשב בעובדה שהמצלמה עצמה מכילה fish eye lens )
וכן, יש עדשות בצבע סגול
תמונות נוספות של שלבי הפיתוח
ניסיונות, אימונים ומעט הצצה למסך המחשב שלי בזמן הלמידה
גרסת ה Serial Port הייתה הראשונה שפותחה על Arduino Uno והיא היית הכי מאתגרת מבחינת תכנות.
לא ציפיתי שאצטרך ללמוד כל כך הרבה על עולם הסטרימינג ובנוסף אוסיף עלי את מצלמת ה IP רק בגלל שאני רציתי קצת פרטיות ולהרחיק את הארדואינו ממני
*לא פשוט לערוך פוסט יחסית ארוך, לכן אוסיף פוסט נוסף בהמשך להודעה הזו.
אתם יכולים להנות מהפרוייקט ולשלוח לי הערות
אשמח גם להערות במה הייתם רוצים שאתמקד בדוקומנטצייה או בתיאור כאן
בסוף צורפה הדוקומנטצייה לקטעי הקוד השונים בגיט, כנראה לכל שפה או תכונה איזו תיקיה משלה, אז רק אני מבין מה הולך שמה
https://github.com/w3arthur/ArthurCam.com