התייעצות בנוגע לאיחסון

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים, אני מחפש פיתרון לספרית הסרטים שלי, כרגע יש זוג כוננים חיצוניים של WD בנפח 2TB כל אחד ועליהם מאוחסנים הסרטים (כונן אחד כמעט מלא (בכוונה השארתי 22GB פנויים, בכונן השני יש לא מעט מקום איחסון עדיין).

אין צורך בהזרמה ביתית של הסרטים כי הכוננים מחוברים באופן קבוע למחשב הסלוני ושם גם נמצאת המערכת ק"ב.

העניין הוא שכל כונן מחובר לכניסת USB (ואין הרבה כאלה במארז שלי) והכוננים "זרוקים" (מונחים) על המחשב הסלוני במזנון (לא אסטתי לטעמי אבל הצלחתי להתרגל אז זה לא מטריד אותי).

הרעיון שחשבתי עליו בהתחלה היה לרכוש מפצל USB3.0 עם 7 כניסות USB וכניסת ומתח חשמלי ואכן רכשתי אחד של ORICO אבל זה לא צלח, או שיש בעיה במתח החשמלי שהמפצל מקבל או שהשנאי לא עובד כמו שצריך - לא נכנסתי לזה.

לאחרונה חשבתי האם יהיה יותר נכון לרכוש תחנת עגינה עם 4 מפרצים לכוננים פנימיים ולחבר אותה בכבל USB יחיד למחשב, ככה הכוננים יהיו בתוך המזנון ולא "זרוקים" מעל המחשב ובמידת הצורך אוסיף כוננים לפי כמות המקום שנשאר לי.

יש טעם להכנס לזה לדעתכם או שיותר קל להוסיף כל פעם כונן חיצוני נוסף (למשל לרכוש עכשיו כונן 4TB, להעביר לשם את כל הסרטים ובהמשך להוסיף עוד כונן במידת הצורך?)

אור
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

איזה מחשב סלוני?
אי אפשר לשים בו דיסק פנימי אחד לאכסון הסרטים? למה חיצוני ב- USB?
אם אתה רואה שנפח האכסון שאתה צריך הוא בכיוון עליה, למה לחשוב בקטן על דיסק חדש 4TB?
למה לא לקנות 8/10/12 טרה יחיד ולהיות שקט להרבה זמן?

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #3 

מותקנים במחשב דיסק אחד SSD 256GB שעליו יש את המערכת הפעלה ודיסק נוסף של טרה שעליו יש מסמכים, תמונות, מוסיקה וכד'.

המארז הוא fractal node 304 לינק: https://www.fractal-design.com/products ... /node-304/

האמת שאחרי שפתחתי את השירשור חשבתי עם עצמי למה מראש התחלתי עם כונן חיצוני ולא פנימי והגעתי להבנה שהניידות זה מה שניצח, אם בא לי לקחת איתי את הסרטים ממקום למקום - אני לוקח את הכונן החיצוני ולכן בגדול זה יותר נוח שהסרטים נמצאים עליו ולא בתוך המחשב עצמו, מה שמוביל אותי למסקנה שאולי מפצל USB3.0 עם מקור מתח חיצוני (כמו D-link או Orico) יפתרו לי את העניין ואוכל להשאר עם הכוננים החיצוניים ולהוסיף עוד בהתאם.
אני רק צריך לאלתר איזו קופסה שבה אוכל להניח את הכוננים בצורה מסודרת אחד ליד השני ולסגור את הסיפור.
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”