התקנת Home Assistant על DS220+

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

יש ברשותי DS220+ ואני בימים אלו בודק כדאיות האם ואיך כדאי לי להתקין עליו HA.
ראיתי שישנן 2 אופציות, לפי המאמר הבא - https://www.home-assistant.io/installat ... nology-nas

1. ע"י מכונה וירטואלית - ראיתי שיש מינימום משאבים שהם 2 vcpu, שני ג'יגה ראם (לא בעיה כי רכשתי סטיק 8 ג'יגה לחיזוק) ו-32 ג'יגה פנויים (כמובן שלא בעיה).

2. ע"י docker - לא מכיר, אף פעם לא יצא לי לעבוד עם זה אך יש מדריך מפורט ואני בא מעולם המחשבים אז אין לי חשש טכני.

האם למישהו יצא לעבוד עם אחת או שתי השיטות הללו? מה כדאי לי? מה מבחינת משאבים יותר כדאי?
אני בגדול בתחילת הדרך של בית חכם ומנסה להבין איזה פתרון עם איזו תצורה כדאי לי - HA על גבי הנאס + דונגל זיגבי (זה הרכיב היחיד שיש לי שדלוק תמיד. יש לי גם NUC לשימוש קלאסי של גלישה והורדות מידיי פעם בלבד, רוב הזמן הוא כבוי), או על תצורה "רגילה" של Tuya עם האב.

תודה לעוזרים!

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

התקנת Home Assistant על גבי Synology DS220+

שליחה #2 

היי חברים,

אז התכנון הוא להתקין HA על שרת NAS מדגם DS220+ של סינולוג'י.
השאלה היא - האם ללכת על Docker או על מכונה וירטואלית?
יתרונות מול חסרונות.
לגבי VM אני רק לא סגור לגבי המשאבים מבחינת כוח עיבוד, ראיתי שהדרישה המינימאלית היא 2 vCPU ולנאס יש 2 cores. לא הצלחתי להבין האם זה ישים או שכל המשאבים שיש ש- HA דורש זה מה שיש לנאס להציע ולכן זה הופך ללא רלוונטי.
בנוסף, על VM ראיתי ש-HA יהיה מסוג supervised. דיל ברייקר או לא?
בנוסף #2 - דונגל זיגבי, המליצו לי על דונגל שמתחבר ישירות ל- ethernet ולא לנאס כדי למקסם ביצועים. על מה מומלץ ללכת?

תודה רבה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46320
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

Re: התקנת Home Assistant על גבי Synology DS220+

שליחה #3 

עדיף דוקר מכיוון שזה ידרוש הרבה פחות משאבים מה- NAS.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

Re: התקנת Home Assistant על גבי Synology DS220+

שליחה #4 

מצטרף לזיו. דוקר יעיל בהרבה. בהצלחה 👍
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #5 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

03/02/2023 14:26  
shmizan כתב:
@Dannino ההבדל מוסבר כאן:
https://www.home-assistant.io/installat ... on-methods
למי שאף פעם לא עבד עם HA אז זה לא הכי ברור, אבל ההבדלים הכי גדולים (לרעת הקונטיינר) הם:
1. יכולת להתקין add ons שהם רכיבים שונים מ-integrations. לדוגמה, התקנת vscode server שמצומד ל-HA שלך, כדי לערוך את הקונפיגורציה בצורה נורמלית (https://i.imgur.com/6htAdU2.png)
2. מערכת עדכונים מובנית.

שאר הדברים יהיו זהים בין דרכי ההתקנה.
אני חושב שלמשתמשים חדשים, שרוצים להוציא את המקסימום מ-HA ומהבית החכם שלהם, התקנה כ-HA OS היא עדיפה, אבל כנראה שזה פשוט לא יהיה אפשרי עבורך, כי אתה בחרת בקופסה נורא חלשה.
אגב, אם תעמיס הרבה דברים על ה-HA שלך הוא יהיה איטי גם בקונטיינר וגם ב-VM.
אבל - אני לא צופה שמשתמש חדש יעמיס כל כך הרבה בתקופה הראשונה שלו עם המערכת, אז אתה אמור להיות בסדר.
...
היי,

ראשית תודה רבה על ההסבר המפורט ועל הקישור.
אני ממש בצומת דרכים ולא יודע מה לעשות...חלק ממליצים על דוקר, חלק ממליצים על VM כדי להנות מכל האפשרויות שאין בדוקר, חלק אומרים שהקופסה שלי ממש חלשה ועדיף מיני PC. בקבוצה אחרת בפייסבוק אומר מישהו שהוא עם דגם כמו שלי משנה קודמת והכול עובד לו חלק.
הכול כמובן גם בהיקף השימוש שלי...אני כרגע הולך להפעיל כמה דברים בסיסיים כמו חיישנים. לא משהו אינטנסיבי נכון לשלב זה.

כשאעבור בע"ה לבית משלי אז המצב יהיה אחרת...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46320
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #7 

אין לך יותר מידי אופציות, אז לא ברור למה אתה מתמהמה 🙂

תתחיל בדוקר, הכי חשוב שתתחיל להתנסות ועוד שבוע-שבועיים, כבר תדע עצמאית מה הכי טוב עבורך.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה #8 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

04/02/2023 10:35  
shmizan כתב:
ב-2 האפשרויות מדובר בוירטואליזציה, ומבחינתך זה אומר שאתה יכול להרים ולהוריד את זה בשניה.
לא הכי ברור ממה שכתבת, אבל אם מישהו כתב לך שהוא עם דגם כמו שלך ומריץ ב-VM אז לא הייתי חושב פעמיים.
בכל מקרה ה-OS הוא גם ככה just enough ולא אמור להיות תובעני בקטע רצחני, לכן הייתי מתחיל מזה, ונהנה מה-add ons.
רוב הקונפיגורציות הן גם ככה קבצי yaml שאין בעיה להעביר אח"כ לקונטיינר, אם הקופסה לא תסחוב.
לגבי mini pc, לא הייתי הולך לכיוון הזה כל עוד יש לך מגרש משחקים כלשהו שאתה יכול לבדוק את הפלטפורמה עליו.
אם תראה כי טוב ושאהבת, וגם ככה יש לך עוד כל מיני שימושים אחרים שיכולים להצדיק שרת ביתי קטן, בהחלט הייתי הולך על mini pc בשלב מאוחר יותר (הקופסה שלך בהחלט חלשה, לצערי הטנקים הרועשים הללו נדחפים כאן כמו תרופות, אבל לפחות שדרגת לו זיכרון וזה בהחלט יעזור).
...
תודה רבה.
צודק, שכחתי לציין שהבחור מריץ על דוקר ולא על VM. ויותר מזה, הוא מריץ עוד מספר דברים על הדוקר ועובד לו חלק.
הבנתי אותך אני אקרא על ההבדלים בין core ל- os ואתחיל באמת עם דוקר.

לגבי mini pc - לא יודע אם ציינתי אבל יש לי אחד כרגע בשימוש רגיל לחלוטין בסלון (i7 דור 8)- גלישה מידיי פעם והורדות של סרטים. הוא לא דולק באופן קבוע גם מהפן האבטחתי (הפחד שדרכו ייגשו לי לנאס ויצפינו\ימחקו) וגם מהפן הטכני שלא מדובר ב- PC עם מארז כמו שצריך ומערכת קירור נורמאלית אז אני חושש שיתחמם יתר על המידה וגם כי באמת אין סיבה שיהיה דלוק תמיד.
נגיד ולנושא האבטחתי אני יכול לדאוג עם רכישה קטנה של אנטי-וירוס כלשהו שיתן לי הגנה.
מהפן הטכני??...לא יודע, הוא לא סגור בארון, אלא הוא במזנון שפתוח מאחור ומלמטה. אולי אני סתם אוכל סרט לגביו??..
ראיתי גם כאלו שהמליצו\קנו מיני PC במיוחד לדבר הזה - הצעד הכי טוב לדעתי אבל זה עוד השקעה פה של 500-600 ש"ח שכרגע לא בא לי להוציא.

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

04/02/2023 10:14  
ziv_r כתב:
אין לך יותר מידי אופציות, אז לא ברור למה אתה מתמהמה 🙂

תתחיל בדוקר, הכי חשוב שתתחיל להתנסות ועוד שבוע-שבועיים, כבר תדע עצמאית מה הכי טוב עבורך.
...
חצי מסכים איתך - הניסוי וטעיה הוא באמת נכון. אני בעד להתחיל מראש למה שהכי אופטימאלי כדי שהכי יהיה קרוב למציאות.
שלחו לי סרטון ביוטיוב שמסביר את ההבדלים וגורם לך להסיק את המסקנה של איזה סוג של סביבת HA מתאים עבורך, אממה כפי שציינתי יש את עניין המשאבים שמשחק פה תפקיד ויש להתחשב גם בו.
לכן אני שואל ומתעניין לגבי כל האופציות הקיימות עבורי ומנסה להבין מה הכי נכון לפי המצב הקיים אצלי.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה #11 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dannino פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

04/02/2023 20:22  
shmizan כתב:
אולי לא הייתי ברור בתגובה שלי, אבל התכוונתי שתנסה להתחיל עם HA OS על VM ותראה אם "סוחב" או לא.
לדעתי HA היא לא מערכת פשוטה, וכדאי להקל על הכניסה לתחום ולהפוך אותה לחלקה ככה הניתן, ואת זה תקבל באמצעות שימוש ב-add ons שמציעה האופציה הזאת.

כן כן את זה הבנתי :) אני פשוט מההתחלה חושש אני אני יודע שאני מוגבל פה במשאבים עוד בדרישות המינימאליות. דוקר כנראה ברוב הסיכויים יעבוד יותר חלק להבנתי, נכון? כי הוא צורך פחות.
נגיד והתחלתי עם VM, יהיה אחרי זה קל לעבור לדוקר? יש אפשרות של ייצוא הגדרות והחלתן בתצורה השניה?

הדבר הנכון לעשות מבחינת אבטחת מידע היא להגדיר FIREWALL על הראוטר שלך כמו שצריך. אם אתה לא מרגיש מספיק בנוח להשאיר אותו דלוק בצורה רצופה, זה שיקול שלך (קח בחשבון שאם הוא לא מאובטח, זה נכון גם לזמן שאתה כן מפעיל אותו).
ה-mini pc הוא מחשב לכל דבר ואין לו בעיה להיות דלוק ברציפות, יש בקרת טמפ' במעבד ומאוורר כמו בכל מחשב אחר, הסר דאגה מליבך..
...
ברור, אני גם עוסק בתחום אז יש לי עם מי להתיעץ בנושא האבטחתי. ברמת ה- FW לצערי יש מובנה והוא כמובן מופעל בראוטר אבל אין לי עליו שליטה, פשוט מופעל וזהו.
הבנתי אותך, אז אני סתם חושש אתה אומר לגבי זמן הפעולה הממושכת שלו.

הסוגיה הנוספת היא דונגל - מה אני מזמין? הבנתי שיש כאלה שאת היכול לחבר לנאס וצריך להתקין דרייבר או, אופציה שיותר מוצאת חן בעיני היא דונגל שמתחבר ישירות ל- ethernet והוא למעשה עצמאי. השאלה אם בדונגל ה"עצמאי" שי צורך בהתעסקות עם קוד\עדכוני firmware למיניהם....או שזה פלאג & פליי, כי אם זה נראה לי פחות בא לי להתעסק.
הדונגל שמתחבר לנאס הנבתי שעובד חלק ואני מניח שהתקנת דרייברים לא סיפור.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”