כיוון OPV- חווית שירות ותהיות קשורות
-
MotiSchenker
- חבר פעיל

- תגובות: 69
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
לאחר התלבטות ארוכה, החלטתי לטפל בלחץ שמכונת הקפה שלי מפיקה. בעיקרון, בזמן בישול, מד הלחץ הראה 10- 11 באר, כשכל בלוגר שממנו למדתי משהו בענייני קפה, הדגיש את חשיבות שמירת הלחץ בתחום שבין 6 ל 9 באר. מצד שני, כל משווקי מכונות הקפה וגם הטכנאים שדיברתי איתם בעניין זה אמרו וחזרו על כך, שהכל תקין ואין צורך לשנות דבר, כל עוד מד הלחץ נמצא בטווח הירוק (אצלי זה 8 עד 12 באר). בסופו של דבר, החלטתי בכל זאת לשנות- בעיקר כי לא הבנתי ולא השתכנעתי מהסברים ונימוקי הנגד (לא פוסל את האפשרות שאני סתם מטומטם).
תחילה ניסיתי לכוון את הOPV לבד, בהסתמך על סרטוני הדרכה ביו-טיוב ואפילו הצלחתי להגיע לשסתום הOPV עצמו, שנמצא די עמוק בתוך המכונה, אבל כל הניסיונות לכוון אותו עלו בתוהו והבנתי שאני פשוט עלול לשבור אותו לגמרי.
בשלב הזה, פניתי לשי מ we love coffe, שהוא אחד האנשים הנחמדים המנומסים והאכפתיים שיש, שהפנה אותי לקפה רוסו בלוד, שהם היבואן הרשמי של מכונות lelit, כמו זאת שיש לי. חווית השירות שם הייתה אמביוולנטית. מצד אחד, עדן, שמנהלת שם את ענייני המשרד (אני לא בטוח לגבי התפקיד הרשמי שלה, אז סליחה אם טעיתי) הייתה מאד נחמדה ושירותית. מצד שני, התהליך, שמבחינתי היה אמור לקחת שעה- אולי שעה וחצי של עבודה בנחת, לקח עשרה ימים, כי "היה לחץ והטכנאי מטפל במכונות הקפה לפי סדר הבאתן לטיפול". שזה הסבר הגיוני בסך הכל, רק שכשבאתי לאסוף את המכונה, הטכנאי נמנם במשרד. כלומר, אולי הוא עבד קשה כל הלילה, ואולי זה בכלל הפסקת הצהריים שלו, ומי אני שאשפוט בכלל? ובכל זאת, חשבתי שזה משעשע. נקודה נוספת שלא אהבתי, זה שגבו ממני 60 ש"ח יותר ממה שסוכם מראש, כי ביקשתי להחליף שני ברגים. כמובן ששילמתי (לא פוסל שאני סתם פראייר).
אגב, למרות האזהרות וניסיונות להניא אותי מלבצע את השינוי, המכונה עובדת טוב (בינתיים, טפו טפו, בלי עין הרע) וטעם הקפה השתפר לדעתי (אם כי מדובר בחוויה סובייקטיבית לגמרי של אדם אחד, שלא השווא טעם במסגרת טעימה עיוורת ושהיו לו ציפיות מראש לשינוי טעם, ולא ברור אם בכלל הוא מבין משהו).
סיכום ומסקנות:1- כיוון הלחץ לרמה הנכונה אכין משפר את טעם הקפה (הפלא ופלא). 2- להבא, אם אצטרך טכנאי קפה, אבדוק אפשרויות אחרות. אם למישהו יש המלצות לטכנאי קפה האזור דרום השפלה, עדיף אשדוד- אשקלון- אשמח.
נ.ב.- למישהו יש מושג, למה מכונות הקפה מכוונות ללחץ גבוהה מדיי ע"י היצרן ומה יכולה להיות הסיבה לכך, שינסו לשכנע אותי שלא לשנות את הלחץ לפחות מ 9 באר?
תחילה ניסיתי לכוון את הOPV לבד, בהסתמך על סרטוני הדרכה ביו-טיוב ואפילו הצלחתי להגיע לשסתום הOPV עצמו, שנמצא די עמוק בתוך המכונה, אבל כל הניסיונות לכוון אותו עלו בתוהו והבנתי שאני פשוט עלול לשבור אותו לגמרי.
בשלב הזה, פניתי לשי מ we love coffe, שהוא אחד האנשים הנחמדים המנומסים והאכפתיים שיש, שהפנה אותי לקפה רוסו בלוד, שהם היבואן הרשמי של מכונות lelit, כמו זאת שיש לי. חווית השירות שם הייתה אמביוולנטית. מצד אחד, עדן, שמנהלת שם את ענייני המשרד (אני לא בטוח לגבי התפקיד הרשמי שלה, אז סליחה אם טעיתי) הייתה מאד נחמדה ושירותית. מצד שני, התהליך, שמבחינתי היה אמור לקחת שעה- אולי שעה וחצי של עבודה בנחת, לקח עשרה ימים, כי "היה לחץ והטכנאי מטפל במכונות הקפה לפי סדר הבאתן לטיפול". שזה הסבר הגיוני בסך הכל, רק שכשבאתי לאסוף את המכונה, הטכנאי נמנם במשרד. כלומר, אולי הוא עבד קשה כל הלילה, ואולי זה בכלל הפסקת הצהריים שלו, ומי אני שאשפוט בכלל? ובכל זאת, חשבתי שזה משעשע. נקודה נוספת שלא אהבתי, זה שגבו ממני 60 ש"ח יותר ממה שסוכם מראש, כי ביקשתי להחליף שני ברגים. כמובן ששילמתי (לא פוסל שאני סתם פראייר).
אגב, למרות האזהרות וניסיונות להניא אותי מלבצע את השינוי, המכונה עובדת טוב (בינתיים, טפו טפו, בלי עין הרע) וטעם הקפה השתפר לדעתי (אם כי מדובר בחוויה סובייקטיבית לגמרי של אדם אחד, שלא השווא טעם במסגרת טעימה עיוורת ושהיו לו ציפיות מראש לשינוי טעם, ולא ברור אם בכלל הוא מבין משהו).
סיכום ומסקנות:1- כיוון הלחץ לרמה הנכונה אכין משפר את טעם הקפה (הפלא ופלא). 2- להבא, אם אצטרך טכנאי קפה, אבדוק אפשרויות אחרות. אם למישהו יש המלצות לטכנאי קפה האזור דרום השפלה, עדיף אשדוד- אשקלון- אשמח.
נ.ב.- למישהו יש מושג, למה מכונות הקפה מכוונות ללחץ גבוהה מדיי ע"י היצרן ומה יכולה להיות הסיבה לכך, שינסו לשכנע אותי שלא לשנות את הלחץ לפחות מ 9 באר?
-
MotiSchenker
- חבר פעיל

Lelit pl81t
-
MotiSchenker
- חבר פעיל

כן, זה מה שהבנתי מסרטוני ההדרכה ביו-טיוב. באחד מהם מציעים לחמם את השסתום, כדי להמיס את הדבק. אני חששתי לפעול ככה, כי קל מאד לפגוע באש בחלקי פלסטיק שמסביב. כשניסיתי עם מעט כוח, כמו שהצעת, הרגשתי שאני הורס את ההברגה. אני באמת חסר בטחון בכל מה שקשור לעבודות כאלה וחששתי שאני עלול להרוס את החלק.
בכל מקרה, זה כבר מאחוריי.
יש לך, אולי, רעיונות בנוגע לתהיות שהעליתי? אשמח לקרוא את חוות דעתך.
בכל מקרה, זה כבר מאחוריי.
יש לך, אולי, רעיונות בנוגע לתהיות שהעליתי? אשמח לקרוא את חוות דעתך.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
התאוריה היחידה ששמעתי שעושה קצת היגיון ללחץ הגבוה בברירת המחדל היא תאימות לפודים, אבל גם זה לא מאוד משכנע כי לא נראה לי שהרבה אנשים קונים מכונה ברמה כזו כדי להשתמש בה עם פודים.
לגבי הבורג, אם הביט יושב בדיוק הייתי מפעיל יותר כוח והולך למעבדה רק במקרה (עם סבירות נמוכה מאוד לדעתי) שדפקתי משהו. אם הביט לא יושב בדיוק לא הייתי משתמש בו והייתי קונה את הביט הנכון, ואולי גם מברג דפיקה על הדרך.
לשמחתי אין לי הרבה ניסיון עם מעבדות. לקחתי את המכונה הקודמת שלי לאילן אזולאי בתל אביב והייתי מרוצה מהשירות. אני יודע שהרבה ממליצים על אנדריי מאספרסימו, אבל נראה שהתמחור שלו גבוה יותר.
לגבי הבורג, אם הביט יושב בדיוק הייתי מפעיל יותר כוח והולך למעבדה רק במקרה (עם סבירות נמוכה מאוד לדעתי) שדפקתי משהו. אם הביט לא יושב בדיוק לא הייתי משתמש בו והייתי קונה את הביט הנכון, ואולי גם מברג דפיקה על הדרך.
לשמחתי אין לי הרבה ניסיון עם מעבדות. לקחתי את המכונה הקודמת שלי לאילן אזולאי בתל אביב והייתי מרוצה מהשירות. אני יודע שהרבה ממליצים על אנדריי מאספרסימו, אבל נראה שהתמחור שלו גבוה יותר.
עם מעט ידע טכני אפשר לעשות הכל בבית, כל עוד יודעים מה בדיוק עושים.
אצלי עם BBE (ברוויל) פתחתי את המכונה וכיוונתי את הלחץ כמה וכמה פעמים.
פעם ראשונה היעד היה לכוון ללחץ של 9 בר ולהפתעתי הטעם יצא חמוץ. בדיעבד הבנתי כי יצרן
בכוונה מכוון ללחץ גבוהה כאשר במכונה יש vibratory pump פשוט וזול כפי שיש
במכונות חצי אוטומטיות תוצרת Breville, Rancillo ,Gaggia והדגמים הפשוטים של לליט.
כך שמבחינה זו לחץ של 12 בר במצב חצי אוטומטי נחשב לסביר.
במקרה שלי לאחר ניסוי והטעיה הגעתי לכיוונון הקרוב לברירת המחדל של היצרן.
אולם עתה השליטה על המכונה היא ידנית לגמרי (אין מצב של לחץ ושכח). ההגדרות
החצי אוטומטיות לא מאפשרות להפיק את רוב הטעמים מהפולים ללא צ׳נלינג וללא
כל קשר לכמות ואיכות טחינה. באמצעות שליטה ידנית כיום יכול להוציא 40גר׳
אספרסו ב 55-45 שניות ללא צ׳נלינג ובטעם משופר, בכפוף למגבלות המכונה.
אצלי עם BBE (ברוויל) פתחתי את המכונה וכיוונתי את הלחץ כמה וכמה פעמים.
פעם ראשונה היעד היה לכוון ללחץ של 9 בר ולהפתעתי הטעם יצא חמוץ. בדיעבד הבנתי כי יצרן
בכוונה מכוון ללחץ גבוהה כאשר במכונה יש vibratory pump פשוט וזול כפי שיש
במכונות חצי אוטומטיות תוצרת Breville, Rancillo ,Gaggia והדגמים הפשוטים של לליט.
כך שמבחינה זו לחץ של 12 בר במצב חצי אוטומטי נחשב לסביר.
במקרה שלי לאחר ניסוי והטעיה הגעתי לכיוונון הקרוב לברירת המחדל של היצרן.
אולם עתה השליטה על המכונה היא ידנית לגמרי (אין מצב של לחץ ושכח). ההגדרות
החצי אוטומטיות לא מאפשרות להפיק את רוב הטעמים מהפולים ללא צ׳נלינג וללא
כל קשר לכמות ואיכות טחינה. באמצעות שליטה ידנית כיום יכול להוציא 40גר׳
אספרסו ב 55-45 שניות ללא צ׳נלינג ובטעם משופר, בכפוף למגבלות המכונה.