רפורמת החשמל
הם לא וירטואליים. הם בעלים של תחנות כח שמספקים חשמל לרשת. את החשמל שהם מייצרים הם מוכרים לך, כאשר חברת החשמל רק "משנעת" אותו אליך. כמובן שתמיד תקבל חשמל גם אם התחנה הפרטית תפסיק לעבוד. אני מניח שבמקרה זה חברת החשמל גובה כסף מהספק הפרטי.30/11/2022 21:30yaronkle כתב: אני לא מבין איך כל הסיפור הזה עובד. מה מספקים הוירטואליים? הרי הם לא מייצרים חשמל. הם לא אחראיים על התשתית......
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46341
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
אתה מטעה....13/01/2023 14:05zeevib כתב: הם לא וירטואליים. הם בעלים של תחנות כח שמספקים חשמל לרשת. את החשמל שהם מייצרים הם מוכרים לך, כאשר חברת החשמל רק "משנעת" אותו אליך. כמובן שתמיד תקבל חשמל גם אם התחנה הפרטית תפסיק לעבוד. אני מניח שבמקרה זה חברת החשמל גובה כסף מהספק הפרטי....
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
מישהו יודע מה התכניות של סלקום?
השמועות אומרות 10% הנחה לכל שעות היום.
לא היה לי זמן לבדוק עדיין אבל אם זה נכון זה נשמע הכי משתלם כרגע בהשוואה לאחרים.
השמועות אומרות 10% הנחה לכל שעות היום.
לא היה לי זמן לבדוק עדיין אבל אם זה נכון זה נשמע הכי משתלם כרגע בהשוואה לאחרים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
כל הרפורמה הזו מאוד משונה, בלשון המעטה. אני יכול להבין הפרטה ותחרות בין תחנות כח, ושחברת החשמל תתמקח בינהן על המחיר. אבל מרגע שהחשמל על הרשת הארצית, אין שום משמעות ללקוחות הקצה. על מה המפעילים הוירטואליים האלה אמורים להתחרות? על מערכת הסליקה? לחברת החשמל עולה בדיוק אותו דבר לספק לשני לקוחות קצה באותה שכונה. אולי אם חברת החשמל תרשה למפעילים לתת שירות ללקוחות הקצה תהיה איזושהי משמעות, די שולית, בתיקון תקלות - אבל אני בספק אם חברת החשמל תסכים שמפעילים יתעסקו לה בארונות, ובסיכוי גדול תקלה תיזרק בין חברת החשמל למפעיל, כמו שקרה עם תקלות האינטרנט.
המטרה של הרפורמה היא להביא לתחרות בחלק הייצור של החשמל, והיא די בדרך לשם. חברת החשמל תישאר מונופול טבעי באספקה.22/01/2023 12:23dr0r כתב: כל הרפורמה הזו מאוד משונה, בלשון המעטה. אני יכול להבין הפרטה ותחרות בין תחנות כח, ושחברת החשמל תתמקח בינהן על המחיר. אבל מרגע שהחשמל על הרשת הארצית, אין שום משמעות ללקוחות הקצה. על מה המפעילים הוירטואליים האלה אמורים להתחרות? על מערכת הסליקה? לחברת החשמל עולה בדיוק אותו דבר לספק לשני לקוחות קצה באותה שכונה. אולי אם חברת החשמל תרשה למפעילים לתת שירות ללקוחות הקצה תהיה איזושהי משמעות, די שולית, בתיקון תקלות - אבל אני בספק אם חברת החשמל תסכים שמפעילים יתעסקו לה בארונות, ובסיכוי גדול תקלה תיזרק בין חברת החשמל למפעיל, כמו שקרה עם תקלות האינטרנט....
זה אומר שספק חשמל פרטי כמו פזגז יכול לקנות ייצור חשמל בהנחה מחברה אחרת ולעביר אותו לך דרך חברת החשמל. הוא גם יכול לקנות חשמל מוזל מחברת החשמל עצמה כי הוא בעצמו גוף גדול ואז למכור לך.
מפעיל וגופים גדולים יכלו גם בעבר להתמקח על מחיר החשמל ולקבל הנחות. ההבדל זה שעכשיו הם יכולים למכור חשמל ללקוחות קצה קטנים.
- dr0r
-
- חבר ותיק

זה העניין שלא ברור. זה לא שאפשר "לצבוע" את החשמל שהולך ללקוח הקצה. החשמל פשוט נכנס לרשת, יחד עם כל השאר. סלקום למשל בכלל לא קשורה לייצור, אז יש כאן רק עוד גוף, שסוחר במכסות חשמל וגוזר קופון בדרך. תחרות בייצור זה דבר מאוד הגיוני, אבל לחברת החשמל יש יותר כח מיקוח מול יצרנים מאשר לכל ספק וירטואלי קטן. הסיבה היחידה שישתלם לחברת החשמל למכור bulk במחיר מוזל היא עודפי ייצור בשעות שפל - אבל זה אמור להתקזז עם העלות העודפת בשעות העומס, וחוץ מזה חברת החשמל יכולה לגלגל את ההוזלה ישירות ללקוחות הקצה.
לא צריך ״לצבוע״ כי אין הבדל בין קוט״ש של תחנת כוח אחת לשנייה. מספיק להגיד שחברה א׳ קנתה כמות מסויימת של יכולת יצור וסיפקה אותו לחברת האספקה שחילקה אותו ללקוחות.23/01/2023 12:38dr0r כתב: זה העניין שלא ברור. זה לא שאפשר "לצבוע" את החשמל שהולך ללקוח הקצה. החשמל פשוט נכנס לרשת, יחד עם כל השאר. סלקום למשל בכלל לא קשורה לייצור, אז יש כאן רק עוד גוף, שסוחר במכסות חשמל וגוזר קופון בדרך. תחרות בייצור זה דבר מאוד הגיוני, אבל לחברת החשמל יש יותר כח מיקוח מול יצרנים מאשר לכל ספק וירטואלי קטן. הסיבה היחידה שישתלם לחברת החשמל למכור bulk במחיר מוזל היא עודפי ייצור בשעות שפל - אבל זה אמור להתקזז עם העלות העודפת בשעות העומס, וחוץ מזה חברת החשמל יכולה לגלגל את ההוזלה ישירות ללקוחות הקצה....
וזה בדיוק העניין - חברת החשמל קרובה מאוד לייצר פחות מ- 50% מהחשמל במשק כשהשאר מיוצר ע״י יצרני חשמל פרטיים.
עמוד 4 כאן לדוגמא: https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MM ... _19424.pdf
אז ספק פרטי יכול לקנות חשמל מיצרן פרטי בהנחה, או מחברת החשמל עצמה בהנחה, ולמכור ללקוחות שלו במחיר נמוך יותר מהמחיר המפוקח של רשות החשמל.
מי שעושה את החלוקה בפועל זאת חברת החשמל כי במקטע החלוקה אין הגיון כלכלי להכניס תחרות, אבל בייצור ובמכירה לקוחות הקצה יש הגיון לתחרות.
מה בעצם ההבדל בין זה לרפורמה שאיפשרה למפעילים וירטואליים למכור שרותי סלולר? בסוף הם גם משתמשים בתשתית שלהם ולפי הבנתי לא פורסים בעצמם שום תשתית שלהם.22/01/2023 12:23dr0r כתב: כל הרפורמה הזו מאוד משונה, בלשון המעטה. אני יכול להבין הפרטה ותחרות בין תחנות כח, ושחברת החשמל תתמקח בינהן על המחיר....
- dr0r
-
- חבר ותיק

יש הבדל גדול מאוד במבנה ההוצאות. באופן בסיסי הרעיון ב-VMOs הוא השתתפות בעלות תחזוקת הרשת, שהיא קבועה וגבוהה, עם תוספת נמוכה יחסית בגלל הגדלת העומסים. ההוצאה פר לקוח ברשת היא שולית, בהינתן ששירות הלקוחות נופל על ה-VMO. לכן המבנה הזה יכול להשתלם לשני הצדדים, כי ה-VMO לא מגדיל מאוד את הוצאות המפעיל הראשי.23/01/2023 23:47eyalpo כתב: מה בעצם ההבדל בין זה לרפורמה שאיפשרה למפעילים וירטואליים למכור שרותי סלולר? בסוף הם גם משתמשים בתשתית שלהם ולפי הבנתי לא פורסים בעצמם שום תשתית שלהם....
במקרה של חברת החשמל זה ממש לא ככה. הוצאות ההולכה זהות וכבדות לכל לקוח, בין אם הוא משלם לה ישירות או למפעיל וירטואלי, ולפחות בתיאוריה יש לה יותר כוח קניה לקבל הנחות מהיצרנים מאשר לכל אחד אחר.
יש כמה סיבות אפשריות שבגללן המבנה הזה יכול להחזיק מים. אף אחת מהן לא טובה:
1. חברת החשמל לא יודעת לנהל מו״מ מול היצרנים.
2. חברת החשמל כ-יצרן מאוד לא יעילה / חתומה על הסכמי רכישת גז או פחם במחיר מופקע, ויש סבסוד צולב.
3. מכריחים את חברת החשמל לסבסד את המפעילים (למכור להם הולכה מתחת למחיר העלות).
4. מחיר החשמל שנקבע ע״י הרשות גבוה מדי.
5. המפעילים מפסידים כסף כדי להיכנס לשוק.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
מה התשלום הקבוע?28/01/2023 12:16asafalfa כתב: 10% אבל לא כולל התשלום הקבוע ...
יש כאלה שאתה מקבל אחוז נמוך יותר שעולה כל שנה אבל גם אין תשלום קבוע על החזקת תשתית. (כמו אלקטרה)...
אתה יכול לעלות קובץ עם ההצעה שלהם עם כל הפרטים?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
לא מדויק, אלקטרה כן גובים את התשלום הקבוע, אבל אם אתה לקוח שלהם גם בשירותי אספקת גז אתה מקבל 10 ש״ח הנחה נוספת.28/01/2023 12:16asafalfa כתב: 10% אבל לא כולל התשלום הקבוע ...
יש כאלה שאתה מקבל אחוז נמוך יותר שעולה כל שנה אבל גם אין תשלום קבוע על החזקת תשתית. (כמו אלקטרה)...
ההצעה של סלקום משתלמת יותר, כיוון והם מציעים 10% הנחה ותשלום קבוע של 30 ש״ח במקום כ45 ש״ח בחברת החשמל.
התשלום הקבוע זה 30 ש"ח?...
כי בחשבון החשמל הרגיל שלי של חברת חשמל יש תשלום קבוע של 35 ש"ח לחודש (כולל מע"מ), אז לא נראה שהם גובים משהו חריג.
גם אלקטרה אמורים לגבות את זה