רפורמת החשמל

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #41 

zeevib
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #42 

30/11/2022 21:30  
yaronkle כתב:
אני לא מבין איך כל הסיפור הזה עובד. מה מספקים הוירטואליים? הרי הם לא מייצרים חשמל. הם לא אחראיים על התשתית...
...
הם לא וירטואליים. הם בעלים של תחנות כח שמספקים חשמל לרשת. את החשמל שהם מייצרים הם מוכרים לך, כאשר חברת החשמל רק "משנעת" אותו אליך. כמובן שתמיד תקבל חשמל גם אם התחנה הפרטית תפסיק לעבוד. אני מניח שבמקרה זה חברת החשמל גובה כסף מהספק הפרטי.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46341
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #43 

הם לא בעלים של שום תחנות כח.

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #44 

13/01/2023 14:05  
zeevib כתב:
הם לא וירטואליים. הם בעלים של תחנות כח שמספקים חשמל לרשת. את החשמל שהם מייצרים הם מוכרים לך, כאשר חברת החשמל רק "משנעת" אותו אליך. כמובן שתמיד תקבל חשמל גם אם התחנה הפרטית תפסיק לעבוד. אני מניח שבמקרה זה חברת החשמל גובה כסף מהספק הפרטי.
...
אתה מטעה....

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #45 

מישהו יודע מה התכניות של סלקום?
השמועות אומרות 10% הנחה לכל שעות היום.
לא היה לי זמן לבדוק עדיין אבל אם זה נכון זה נשמע הכי משתלם כרגע בהשוואה לאחרים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #46 

כל הרפורמה הזו מאוד משונה, בלשון המעטה. אני יכול להבין הפרטה ותחרות בין תחנות כח, ושחברת החשמל תתמקח בינהן על המחיר. אבל מרגע שהחשמל על הרשת הארצית, אין שום משמעות ללקוחות הקצה. על מה המפעילים הוירטואליים האלה אמורים להתחרות? על מערכת הסליקה? לחברת החשמל עולה בדיוק אותו דבר לספק לשני לקוחות קצה באותה שכונה. אולי אם חברת החשמל תרשה למפעילים לתת שירות ללקוחות הקצה תהיה איזושהי משמעות, די שולית, בתיקון תקלות - אבל אני בספק אם חברת החשמל תסכים שמפעילים יתעסקו לה בארונות, ובסיכוי גדול תקלה תיזרק בין חברת החשמל למפעיל, כמו שקרה עם תקלות האינטרנט.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1857
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #47 

זה מה שחסר לנו.
הפסקת חשמל בחורף וחברת החשמל לא מתקנת את הבעיה כי אני מחובר לסלקום.

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #48 

22/01/2023 12:23  
dr0r כתב:
כל הרפורמה הזו מאוד משונה, בלשון המעטה. אני יכול להבין הפרטה ותחרות בין תחנות כח, ושחברת החשמל תתמקח בינהן על המחיר. אבל מרגע שהחשמל על הרשת הארצית, אין שום משמעות ללקוחות הקצה. על מה המפעילים הוירטואליים האלה אמורים להתחרות? על מערכת הסליקה? לחברת החשמל עולה בדיוק אותו דבר לספק לשני לקוחות קצה באותה שכונה. אולי אם חברת החשמל תרשה למפעילים לתת שירות ללקוחות הקצה תהיה איזושהי משמעות, די שולית, בתיקון תקלות - אבל אני בספק אם חברת החשמל תסכים שמפעילים יתעסקו לה בארונות, ובסיכוי גדול תקלה תיזרק בין חברת החשמל למפעיל, כמו שקרה עם תקלות האינטרנט.
...
המטרה של הרפורמה היא להביא לתחרות בחלק הייצור של החשמל, והיא די בדרך לשם. חברת החשמל תישאר מונופול טבעי באספקה.
זה אומר שספק חשמל פרטי כמו פזגז יכול לקנות ייצור חשמל בהנחה מחברה אחרת ולעביר אותו לך דרך חברת החשמל. הוא גם יכול לקנות חשמל מוזל מחברת החשמל עצמה כי הוא בעצמו גוף גדול ואז למכור לך.
מפעיל וגופים גדולים יכלו גם בעבר להתמקח על מחיר החשמל ולקבל הנחות. ההבדל זה שעכשיו הם יכולים למכור חשמל ללקוחות קצה קטנים.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

זה העניין שלא ברור. זה לא שאפשר "לצבוע" את החשמל שהולך ללקוח הקצה. החשמל פשוט נכנס לרשת, יחד עם כל השאר. סלקום למשל בכלל לא קשורה לייצור, אז יש כאן רק עוד גוף, שסוחר במכסות חשמל וגוזר קופון בדרך. תחרות בייצור זה דבר מאוד הגיוני, אבל לחברת החשמל יש יותר כח מיקוח מול יצרנים מאשר לכל ספק וירטואלי קטן. הסיבה היחידה שישתלם לחברת החשמל למכור bulk במחיר מוזל היא עודפי ייצור בשעות שפל - אבל זה אמור להתקזז עם העלות העודפת בשעות העומס, וחוץ מזה חברת החשמל יכולה לגלגל את ההוזלה ישירות ללקוחות הקצה.

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #50 

23/01/2023 12:38  
dr0r כתב:
זה העניין שלא ברור. זה לא שאפשר "לצבוע" את החשמל שהולך ללקוח הקצה. החשמל פשוט נכנס לרשת, יחד עם כל השאר. סלקום למשל בכלל לא קשורה לייצור, אז יש כאן רק עוד גוף, שסוחר במכסות חשמל וגוזר קופון בדרך. תחרות בייצור זה דבר מאוד הגיוני, אבל לחברת החשמל יש יותר כח מיקוח מול יצרנים מאשר לכל ספק וירטואלי קטן. הסיבה היחידה שישתלם לחברת החשמל למכור bulk במחיר מוזל היא עודפי ייצור בשעות שפל - אבל זה אמור להתקזז עם העלות העודפת בשעות העומס, וחוץ מזה חברת החשמל יכולה לגלגל את ההוזלה ישירות ללקוחות הקצה.
...
לא צריך ״לצבוע״ כי אין הבדל בין קוט״ש של תחנת כוח אחת לשנייה. מספיק להגיד שחברה א׳ קנתה כמות מסויימת של יכולת יצור וסיפקה אותו לחברת האספקה שחילקה אותו ללקוחות.
וזה בדיוק העניין - חברת החשמל קרובה מאוד לייצר פחות מ- 50% מהחשמל במשק כשהשאר מיוצר ע״י יצרני חשמל פרטיים.
עמוד 4 כאן לדוגמא: https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MM ... _19424.pdf

אז ספק פרטי יכול לקנות חשמל מיצרן פרטי בהנחה, או מחברת החשמל עצמה בהנחה, ולמכור ללקוחות שלו במחיר נמוך יותר מהמחיר המפוקח של רשות החשמל.
מי שעושה את החלוקה בפועל זאת חברת החשמל כי במקטע החלוקה אין הגיון כלכלי להכניס תחרות, אבל בייצור ובמכירה לקוחות הקצה יש הגיון לתחרות.

eyalpo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 531
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #51 

22/01/2023 12:23  
dr0r כתב:
כל הרפורמה הזו מאוד משונה, בלשון המעטה. אני יכול להבין הפרטה ותחרות בין תחנות כח, ושחברת החשמל תתמקח בינהן על המחיר.
...
מה בעצם ההבדל בין זה לרפורמה שאיפשרה למפעילים וירטואליים למכור שרותי סלולר? בסוף הם גם משתמשים בתשתית שלהם ולפי הבנתי לא פורסים בעצמם שום תשתית שלהם.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

23/01/2023 23:47  
eyalpo כתב:
מה בעצם ההבדל בין זה לרפורמה שאיפשרה למפעילים וירטואליים למכור שרותי סלולר? בסוף הם גם משתמשים בתשתית שלהם ולפי הבנתי לא פורסים בעצמם שום תשתית שלהם.
...
יש הבדל גדול מאוד במבנה ההוצאות. באופן בסיסי הרעיון ב-VMOs הוא השתתפות בעלות תחזוקת הרשת, שהיא קבועה וגבוהה, עם תוספת נמוכה יחסית בגלל הגדלת העומסים. ההוצאה פר לקוח ברשת היא שולית, בהינתן ששירות הלקוחות נופל על ה-VMO. לכן המבנה הזה יכול להשתלם לשני הצדדים, כי ה-VMO לא מגדיל מאוד את הוצאות המפעיל הראשי.

במקרה של חברת החשמל זה ממש לא ככה. הוצאות ההולכה זהות וכבדות לכל לקוח, בין אם הוא משלם לה ישירות או למפעיל וירטואלי, ולפחות בתיאוריה יש לה יותר כוח קניה לקבל הנחות מהיצרנים מאשר לכל אחד אחר.

יש כמה סיבות אפשריות שבגללן המבנה הזה יכול להחזיק מים. אף אחת מהן לא טובה:
1. חברת החשמל לא יודעת לנהל מו״מ מול היצרנים.
2. חברת החשמל כ-יצרן מאוד לא יעילה / חתומה על הסכמי רכישת גז או פחם במחיר מופקע, ויש סבסוד צולב.
3. מכריחים את חברת החשמל לסבסד את המפעילים (למכור להם הולכה מתחת למחיר העלות).
4. מחיר החשמל שנקבע ע״י הרשות גבוה מדי.
5. המפעילים מפסידים כסף כדי להיכנס לשוק.

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #53 

אני כבר מחובר לסלקום - אין הרבה מה לומר בנושא - מקבל הנחה וזה נחמד :)

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #54 

27/01/2023 23:03  
asafalfa כתב:
אני כבר מחובר לסלקום - אין הרבה מה לומר בנושא - מקבל הנחה וזה נחמד :)
...
כמה אחוזי הנחה ?

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

10% אבל לא כולל התשלום הקבוע ...

יש כאלה שאתה מקבל אחוז נמוך יותר שעולה כל שנה אבל גם אין תשלום קבוע על החזקת תשתית. (כמו אלקטרה)

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #56 

28/01/2023 12:16  
asafalfa כתב:

יש כאלה שאתה מקבל אחוז נמוך יותר שעולה כל שנה אבל גם אין תשלום קבוע על החזקת תשתית. (כמו אלקטרה)
...
מה התשלום הקבוע?
אתה יכול לעלות קובץ עם ההצעה שלהם עם כל הפרטים?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #57 

asafalfa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #58 

חשוב לציין כי הם עדיין בתקופת הרצה אז זה לא פתוח לכולם.

Adir207
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #59 

28/01/2023 12:16  
asafalfa כתב:

...
לא מדויק, אלקטרה כן גובים את התשלום הקבוע, אבל אם אתה לקוח שלהם גם בשירותי אספקת גז אתה מקבל 10 ש״ח הנחה נוספת.
ההצעה של סלקום משתלמת יותר, כיוון והם מציעים 10% הנחה ותשלום קבוע של 30 ש״ח במקום כ45 ש״ח בחברת החשמל.

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #60 

28/01/2023 20:13  
asafalfa כתב:
image.png
...
התשלום הקבוע זה 30 ש"ח?

כי בחשבון החשמל הרגיל שלי של חברת חשמל יש תשלום קבוע של 35 ש"ח לחודש (כולל מע"מ), אז לא נראה שהם גובים משהו חריג.

גם אלקטרה אמורים לגבות את זה

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”