חיבור -OUT של מגע יבש
יש לי דלת חכמה של SDS
יש כניסה של מגע יבש ( שעם זה אני סוגר ופותח את הדלת )
כמו שידוע במגע יבש אין לי סטטוס אמיתי מה קורה באמת בדלת
מתקין של הדלת אמר לי שיש מעבר לכניסה של המגע היבש גם יציאות מה שסימנתי באדום
הוא הסביר שברגע שאני מחבר את היציאות של למעלה למודול ברגע שהדלת נעולה זה נותן " קצר " במגעים הדלת נעולה , שיש נתק הדלת לא נעולה
ואז אני יכול לדעת מה הסטטוס של הדלת
יש כניסה של מגע יבש ( שעם זה אני סוגר ופותח את הדלת )
כמו שידוע במגע יבש אין לי סטטוס אמיתי מה קורה באמת בדלת
מתקין של הדלת אמר לי שיש מעבר לכניסה של המגע היבש גם יציאות מה שסימנתי באדום
הוא הסביר שברגע שאני מחבר את היציאות של למעלה למודול ברגע שהדלת נעולה זה נותן " קצר " במגעים הדלת נעולה , שיש נתק הדלת לא נעולה
ואז אני יכול לדעת מה הסטטוס של הדלת
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
אני מבין שאנחנו בחידון בשלבים.....
לאן אתה רוצה לחבר את זה? לבקר בית חכם? עם איזה רכיב?
כדי להבין מה צריך לעשות יש צורך בדגם מדויק כולל לינק ל PDF או מפרט וכמה שיותר פרטים...
בעיקרון לפי מה שמופיע בתמונות יש לך גם כניסות (INPUT) וגם יציאות (OUTPUTS), זאת אומרת שאתה גם יכול לשלוט על פתיחה וסגירה וגם לקבל סטטוס של המנעול (מה שסימנת באדום)
לאן אתה רוצה לחבר את זה? לבקר בית חכם? עם איזה רכיב?
כדי להבין מה צריך לעשות יש צורך בדגם מדויק כולל לינק ל PDF או מפרט וכמה שיותר פרטים...
בעיקרון לפי מה שמופיע בתמונות יש לך גם כניסות (INPUT) וגם יציאות (OUTPUTS), זאת אומרת שאתה גם יכול לשלוט על פתיחה וסגירה וגם לקבל סטטוס של המנעול (מה שסימנת באדום)
היי ...
סליחה זאת לא הייתה הכוונה ...
יש לי HA
ואשמח להכוונה עם איזה מודול ניתן לקבל סטטוס של המנעול
SHELLY -- ZWAVE -- ZIGBEE
וכמובן איך לחבר
זה המנעול שיש לי
https://lock8200.co.il/?lead_source=1ad ... g_EALw_wcB
סליחה זאת לא הייתה הכוונה ...
יש לי HA
ואשמח להכוונה עם איזה מודול ניתן לקבל סטטוס של המנעול
SHELLY -- ZWAVE -- ZIGBEE
וכמובן איך לחבר
זה המנעול שיש לי
https://lock8200.co.il/?lead_source=1ad ... g_EALw_wcB
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
הלינק לא מספק פרטים טכניים אלא רק בולשיט שיווקי.
שלח לינק למסמך ממנו גזרת את הטבלאות בנוסף תעלה תמונה ברורה של טרמינל החיבורים.
אפשר להשתמש במודולים של SHELLY וגם בבינארי סנסור ב ZWAVE או במשהוא דומה ב ZIGBEE.
העיניין הוא אבטחת מידע, כל המודולים האלו לא מתקשרים בצורה מוצפנת ברמה הדרושה למנעול.
אני הייתי מחווט ישירות לGPIO של ה raspberry pi זה הכי מאובטח שיכול להיות.
לדעתי אם מתעלמים מעיניין אבטחת המידע הכי קל ופשוט ב SHELLY יש מודולים שעובדים במתח נמוך כמו Shelly Uni שוגלו להשתמש באספקת הכוח מהמנעול
שלח לינק למסמך ממנו גזרת את הטבלאות בנוסף תעלה תמונה ברורה של טרמינל החיבורים.
אפשר להשתמש במודולים של SHELLY וגם בבינארי סנסור ב ZWAVE או במשהוא דומה ב ZIGBEE.
העיניין הוא אבטחת מידע, כל המודולים האלו לא מתקשרים בצורה מוצפנת ברמה הדרושה למנעול.
אני הייתי מחווט ישירות לGPIO של ה raspberry pi זה הכי מאובטח שיכול להיות.
לדעתי אם מתעלמים מעיניין אבטחת המידע הכי קל ופשוט ב SHELLY יש מודולים שעובדים במתח נמוך כמו Shelly Uni שוגלו להשתמש באספקת הכוח מהמנעול
תשתמש בתמונה הזו כרפרנס (לא זוכר איפה מצאתי אותה ברשת):
ה-REED SWITCH זה ה-output מהמנעול
הכפתור (אם יש לך) זה ה-Input למנעול (לפתיחת דלת מרחוק), מחובר במקביל ל-SHELLY - כדי לאפשר פתיחה של הדלת ממקום אחר בבית או ע"י ה-SHELLY.
ה-SHELLY אמנם תומך במגע יבש, אבל אצלי הוא מוגדר ב-12VDC.
ב-HA יהיו שני אוביקטים - אחד לפעולה (פתיחת/סגירת דלת) והשני לידיעה (האם הדלת לא/נעולה, אם חיברת ליציאת נעילה או לא/סגורה אם חיברת ליציאת מצב כנף)
מבחינת הגנה - אני חסמתי את ה-SHELLY מלצאת החוצה מהרשת על ידי הגדרת MAC בראוטר. לא הגנה מוחלטת כמובן. אפשר גם לצרוב עם טסמוטה...
** מסכים עם @Grappa לגבי ה-GPIO ב- RPI, אז יש לך שליטה מלאה והקוד המלא הוא שלך בלי שטויות.
הכפתור (אם יש לך) זה ה-Input למנעול (לפתיחת דלת מרחוק), מחובר במקביל ל-SHELLY - כדי לאפשר פתיחה של הדלת ממקום אחר בבית או ע"י ה-SHELLY.
ה-SHELLY אמנם תומך במגע יבש, אבל אצלי הוא מוגדר ב-12VDC.
ב-HA יהיו שני אוביקטים - אחד לפעולה (פתיחת/סגירת דלת) והשני לידיעה (האם הדלת לא/נעולה, אם חיברת ליציאת נעילה או לא/סגורה אם חיברת ליציאת מצב כנף)
מבחינת הגנה - אני חסמתי את ה-SHELLY מלצאת החוצה מהרשת על ידי הגדרת MAC בראוטר. לא הגנה מוחלטת כמובן. אפשר גם לצרוב עם טסמוטה...
** מסכים עם @Grappa לגבי ה-GPIO ב- RPI, אז יש לך שליטה מלאה והקוד המלא הוא שלך בלי שטויות.