פרסום באמאזון דילים - כונן NAS WD RED 3TB בכ174שח
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
Amir64 - בוא נסכים שלא להסכים. בכל המקורות רשום בפירוש שלמשתמש ביתי לא אמורה להיות בעיה (ושוב, הבאתי לכך ציטוטים מדוייקים). פירמוט הוא דבר חד פעמי ולגבי בנייה מחדש, אין לך שום אסמכתה לטענה של "רוב הסיכויים שהוא יכשל", כמו שאין לך אסמכתה לטענה הראשית של "לרב המשתמשים יש בעיה". לרב המשתמשים זה לא מצדיק תשלום מחיר כפול. אתה טוען שכן, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
הנה - בניה מחדש עובדת. קצת איטית יותר לרב, אבל שוב - המחיר כפול!
-
Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
דוגמאות לבעיות:
https://community.wd.com/t/wd60efax-fai ... ver/264283
https://www.synoforum.com/threads/probl ... efax.5699/
משתמש אקראי בפורום REDDIT זו אסמכתא למשהו?
משתמש אקראי בפורום REDDIT זו אסמכתא למשהו?
-
Amir64
-
- גורו

נכון, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.17/01/2023 12:42Huber כתב: Amir64 - בוא נסכים שלא להסכים. בכל המקורות רשום בפירוש שלמשתמש ביתי לא אמורה להיות בעיה (ושוב, הבאתי לכך ציטוטים מדוייקים). פירמוט הוא דבר חד פעמי ולגבי בנייה מחדש, אין לך שום אסמכתה לטענה של "רוב הסיכויים שהוא יכשל", כמו שאין לך אסמכתה לטענה הראשית של "לרב המשתמשים יש בעיה". לרב המשתמשים זה לא מצדיק תשלום מחיר כפול. אתה טוען שכן, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
...
הבעיה המרכזית היא שאין לאדם הממוצע את המידע לפיו יוכל להחליט את השיקולים שלו, או את ניהול הסיכונים שלו.
רואה פרסום לדיסק זול שמיועד ל- NAS ואומר קדימה נקנה.
רוב האנשים בכלל לא יודעים שיש טכנולוגיות שונות במבנה דיסקים עם יתרונות וחסרונות שונים.
למשל עכשיו באמאזון: WD RED יותר זול מ- WD BLUE מקביל, למרות שסדרת RED אמורה להיות טובה יותר מסדרת BLUE שהיא הסדרה הבסיסית.
וברורות הסיבות למה.
המחיר לא כפול.
דיסק RED PLUS בטכנולוגיית CMR עולה עכשיו 110$. ממש לא כפול.
-
Amir64
-
- גורו

נכון, היה יותר זול, וגם יהיה. רק צריך להמתין למחיר להזדמנות
.
.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הדיסקים האלה (SMR) מאד לא מומלצים למערכים מבוססים ZFS או מערכות קבצים דומות. הן לא יודעות להתנהל עם דיסקים כאלה בצורה טובה במיוחד.
- Huber
- חבר במועדון HT

לא. אני די בטוח של אצריך להסביר לך שאם מצאת 1-2 (או אפילו יותר) שנתקלו בבעיה זה אומר /זו בעיה כללית. אני בטוח שאת היכול למצוא גם 1-2 שנקתלו בבעיות עם ה PRO, אז זה אומר שצריך גם להימנע ממנו? וזה תקף לכל דגם/מוצר שתבחר.17/01/2023 13:21Amir64 כתב: דוגמאות לבעיות:
משתמש אקראי בפורום REDDIT זו אסמכתא למשהו?...
-
Amir64
-
- גורו

עצרתי אחרי ה- 2 הראשונים.17/01/2023 15:05Huber כתב: לא. אני די בטוח של אצריך להסביר לך שאם מצאת 1-2 (או אפילו יותר) שנתקלו בבעיה זה אומר /זו בעיה כללית. אני בטוח שאת היכול למצוא גם 1-2 שנקתלו בבעיות עם ה PRO, אז זה אומר שצריך גם להימנע ממנו? וזה תקף לכל דגם/מוצר שתבחר....
והבעיה היא לא תקלות בדיסקים, כמו שאתה מתאר.
הבעיה היא תקלות מערכת בגלל מבנה הדיסקים, למרות שפיזית הם תקינים.
-
Amir64
-
- גורו

לא אני קבעתי שזו בעיה כללית.17/01/2023 15:05Huber כתב: לא. אני די בטוח של אצריך להסביר לך שאם מצאת 1-2 (או אפילו יותר) שנתקלו בבעיה זה אומר /זו בעיה כללית. אני בטוח שאת היכול למצוא גם 1-2 שנקתלו בבעיות עם ה PRO, אז זה אומר שצריך גם להימנע ממנו? וזה תקף לכל דגם/מוצר שתבחר....
בית משפט קבע בתביעות ייצוגיות נגד היצרן שמדובר בבעיה כללית ובהטעיית ציבור הרוכשים, ולכן החברה שילמה פיצוי לרוכשים.
כולל החובה לרשום על הדיסקים בסדרת ה- NAS באיזו טכנולוגיה הם, כדי להזהיר רוכשים עתידיים.
לפני החובה הזו החברה הסתירה מהרוכשים את המידע הזה, גם בצורה אקטיבית בצורת סירוב לספק את המידע בפניות אליה.
- Huber
- חבר במועדון HT

נכון. אבל שוב - איזה נאס ביתי אתה מכיר שמשתמש ב ZFS?17/01/2023 14:08TheCoolest כתב: הדיסקים האלה (SMR) מאד לא מומלצים למערכים מבוססים ZFS או מערכות קבצים דומות. הן לא יודעות להתנהל עם דיסקים כאלה בצורה טובה במיוחד....
- Huber
- חבר במועדון HT

"אדם מממוצע" לא מחזיק נאס בבית, מסכים איתי? מי שמשתמש בנאס הוא לרב משתמש שכן יודע בגדול לחפש ולמצוא מידע. או לפחות להתייעץ בפורומים. ופה בדיוק הבעיה שלי עם הת'ד הזה, הוא מטעה. הוא יוצא מנקודת הנחה ראושונת ש SMR זה אסון ואין שום מקרים בהם אפשר להשתמש בדיסקים כאלו. וכבר הסברתי למה זה לא אנכון, לא אוהב לחזור על עצמי.17/01/2023 13:40Amir64 כתב: נכון, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
הבעיה המרכזית היא שאין לאדם הממוצע את המידע לפיו יוכל להחליט את השיקולים שלו, או את ניהול הסיכונים שלו.
רואה פרסום לדיסק זול שמיועד ל- NAS ואומר קדימה נקנה.
רוב האנשים בכלל לא יודעים שיש טכנולוגיות שונות במבנה דיסקים עם יתרונות וחסרונות שונים.
...
בקיצור ולסיכום, כשהמחיר של ה RED הוא כחצי מהמחיר של ה PRO - בהחלט נכנס השיקול הכספי לתמונה ובהחלט יש מצב בו למשתמש עם נאס ביתי ממוצע ששתקציב הוא שיקול אצלו יכול לשקול דיסק SMR (ושוב, הראיתי כבר למה).
- Huber
- חבר במועדון HT

אתה מערבב 2 נושאים. התביעה הייתה על הטעיית הצרכנים. קרי לא צוין בשום מקום שזה דיסק SMR. זה כבר לא המקרה כיום. הת'רד הזה מתחיל במשפט "לא לגעת. לא מומלץ לקנייה" וזה כבר לא קשור בכלל לתביעה ומטרתה. אז לא רואה את הקשר של הנושא הזה לנושא עליו אנחנו דנים.17/01/2023 15:13Amir64 כתב: לא אני קבעתי שזו בעיה כללית.
בית משפט קבע בתביעות ייצוגיות נגד היצרן שמדובר בבעיה כללית ובהטעיית ציבור הרוכשים, ולכן החברה שילמה פיצוי לרוכשים.
כולל החובה לרשום על הדיסקים בסדרת ה- NAS באיזו טכנולוגיה הם, כדי להזהיר רוכשים עתידיים.
לפני החובה הזו החברה הסתירה מהרוכשים את המידע הזה, גם בצורה אקטיבית בצורת סירוב לספק את המידע בפניות אליה....
-
Amir64
-
- גורו

גם במחשב נייח הדיסק עושה לפעמים בעיות.17/01/2023 15:20Huber כתב: "אדם מממוצע" לא מחזיק נאס בבית, מסכים איתי? מי שמשתמש בנאס הוא לרב משתמש שכן יודע בגדול לחפש ולמצוא מידע. או לפחות להתייעץ בפורומים. ופה בדיוק הבעיה שלי עם הת'ד הזה, הוא מטעה. הוא יוצא מנקודת הנחה ראושונת ש SMR זה אסון ואין שום מקרים בהם אפשר להשתמש בדיסקים כאלו. וכבר הסברתי למה זה לא אנכון, לא אוהב לחזור על עצמי.
בקיצור ולסיכום, כשהמחיר של ה RED הוא כחצי מהמחיר של ה PRO - בהחלט נכנס השיקול הכספי לתמונה ובהחלט יש מצב בו למשתמש עם נאס ביתי ממוצע ששתקציב הוא שיקול אצלו יכול לשקול דיסק SMR (ושוב, הראיתי כבר למה)....
מי שמשתמש בתוכנות העושות כתיבות מרובות נפגע מביצועי הדיסק הזה, גם אם הוא עובד.
למה אתה הולך לסדרת PRO? מה הקשר שלה לעניין?
בכוונה מתעלם מסדרת PLUS, שנולדה במיוחד בגלל הרעש שנוצר כשעלו על העניין ש- WD מוכרת דיסקים SMR בסדרת NAS?
-
Amir64
-
- גורו

אתה מנסה להטעות ולשנות את הראייה על העניין, מסיבות לא מובנות. או שכן...17/01/2023 15:22Huber כתב: אתה מערבב 2 נושאים. התביעה הייתה על הטעיית הצרכנים. קרי לא צוין בשום מקום שזה דיסק SMR. זה כבר לא המקרה כיום. הת'רד הזה מתחיל במשפט "לא לגעת. לא מומלץ לקנייה" וזה כבר לא קשור בכלל לתביעה ומטרתה. אז לא רואה את הקשר של הנושא הזה לנושא עליו אנחנו דנים....
הטעיית הצרכנים היא מכירה של דיסקים SMR בתוך סדרה של דיסקים ל- NAS (לרוב במערכת RAID כל שהיא).
החלק החשוב בתביעה זו אי ההתאמה של המוצר למשימה שהחברה מציגה שהדיסק מיועד לה.
הטעיית הצרכנים היא לא אם כתוב SMR או לא.
יש ליצרנים אחרים גם דיסקים SMR (וגם ל- WD, בסדרה הכחולה) ואף אחד לא חשב לתבוע אותם על זה, ועדיין הם לא מפרסמים בהם את העובדה שמדובר ב- SMR.
- Huber
- חבר במועדון HT

לא התעלמת מכלום - זו טעות הקלדה, ה PLUS עולה כפול מה רגיל כרגע ב 6 טרה (כבר הראיתי את זה).17/01/2023 15:37Amir64 כתב: גם במחשב נייח הדיסק עושה לפעמים בעיות.
מי שמשתמש בתוכנות העושות כתיבות מרובות נפגע מביצועי הדיסק הזה, גם אם הוא עובד.
למה אתה הולך לסדרת PRO? מה הקשר שלה לעניין?
בכוונה מתעלם מסדרת PLUS, שנולדה במיוחד בגלל הרעש שנוצר כשעלו על העניין ש- WD מוכרת דיסקים SMR בסדרת NAS?...
עזוב - אנחנו טוחנים מיים. אני אמרתי מה שאמרתי וגיביתי הכל באסמכתות. שכל אחד יקח מזה מה שבא לו.
בהצלחה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
השרשור הזה רק ממחיש את חוסר התוחלת במניעת תגובות הפורום הדילים
עם כל ההערכה שיש לי כלפי מי שטורח לפרסם שם, רצוי גם לא להיות כל כך רגיש לכל דעה שמובעת לגבי דיל, ביקורת או דעה על מוצר או דיל אינה דעה או ביקורת על מפרסם הדיל
משום מה גם כאן וגם בעבר כל שרשור כזה הפך מהר מאד לויכוח בין המפרסם לבעל/י דעות אחרות וזה לא אמור להיות כך...
עם כל ההערכה שיש לי כלפי מי שטורח לפרסם שם, רצוי גם לא להיות כל כך רגיש לכל דעה שמובעת לגבי דיל, ביקורת או דעה על מוצר או דיל אינה דעה או ביקורת על מפרסם הדיל
משום מה גם כאן וגם בעבר כל שרשור כזה הפך מהר מאד לויכוח בין המפרסם לבעל/י דעות אחרות וזה לא אמור להיות כך...
- Huber
- חבר במועדון HT