הגנה מפני השארת כלים על כיריים אינדוקציה מבלי לכבות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

קרה לנו במשפחה כבר פעמיים שחשבנו שכיבינו את הלהבה הנכונה וטעינו (זה קורה כשיש עוד להבה פעילה שצריכה להמשיך לעבוד). אתמול אפילו לא היו שאריות במחבת (לא נוצר עשן) וגילינו את זה רק אחרי שעה(!)

מבחינת הסיטואציה אצלנו - אם יש כלי שאמור להישאר לבישול ארוך - אז זה תמיד רק על להבה אחת, כלומר לא יהיו שניים שאמורים להישאר להרבה זמן.

הרעיון שלי לזיהוי והתרעה הוא שימוש במודד זרם וזיהוי אם יש צריכה מעל X (בניסוי אזהה מה הצריכה של בישול בלהבה אחת נמוכה לעומת יותר מלהבה אחת) למשך יותר מ-10 דקות. אם כן - שלח הודעת חירום לטלפון.

ברור שכשמבשלים בפועל, ונמצאים ליד הכיריים, עם כמה להבות, יווצרו התרעות שווא - מוכן לחיות אם זה.

מה אתם אומרים?
יש לכם רעיונות אחרים?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #2 

שים לב שהכיריים בחיבור תלת-פאזי, אז הניטור יותר מסובך - אתה צריך משהו כמו Shelly 3EM.
באופן כללי, ה-best practice הוא פשוט להזיז את המחבת או הסיר לאיזור בישול אחר, ואז הכיריים מכבים לבד את האיזור הישן.

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

זה מה שאכן בדר"כ נעשה (+ כיבוי יזום), אבל פעמיים (מתוך מאות פעמים) לא קרה וזה מאוד מסוכן..
תלת-פאזי - אכן. מה ההבדל למעשה מלהשתמש ב-3 מנטרים בודדים לעומת כזה שמיועד לתלת?
מישהו מכיר את המוצר הזה ? (למרות שהוא לא משמעותית זול יותר מה-SHELLY)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול להשתמש ב 3 יחידות Shelly Plus 2PM כדי לנטר הספק ב 3 פאזות כל יחידה תחובר בנפרד לכל פאזה.
למרות שכל יחידה יכולה למדוד 2 מקורות זרם עדיין היחידה מודדת רק מקור מתח אחד ולכן נדרשים 3 (המתח בכל פאזה קצת שונה).
כמובן שזה יוצג בממשק כ 3 מקורות הספק שונים ותצטרך לבצע סיכום של כל 3 המקורות כדי לדעת את ההספק הנצרך.

לדעתי במקרה של הכיריים מספיק לך לנטר מה קורה בפאזה אחת כדי להבין שהכיריים נשארו פעילים, למיטב הבנתי הכירים משתמשים בכל 3 הפאזות לכל "להבה" וצריכת הזרם ב3 הפאזות אמורה להיות שווה בכל תצורה של הדלקת הלהבות.
אפשר לבדוק את זה בקלות אם יש לך יכולת למדוד את הזרם בכל פאזה בבית.

עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זה שיש מצב שצריכת הזרם היא לא קבועה אלא בפולסים ארוכים כשרוחב הפולס והמרווחים קובעים את הטמפרטורה (גובה הלהבה)

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

05/01/2023 21:01  
Grappa כתב:
כמובן שזה יוצג בממשק כ 3 מקורות הספק שונים ותצטרך לבצע סיכום של כל 3 המקורות כדי לדעת את ההספק הנצרך.
...
מסתבר שגם ה-SHELLY 3EM מציג 3 מקורות וצריך לסכום בתוכנה, לפחות לפי מה שראיתי בוידאו הזה
Grappa כתב:
לדעתי במקרה של הכיריים מספיק לך לנטר מה קורה בפאזה אחת כדי להבין שהכיריים נשארו פעילים, למיטב הבנתי הכירים משתמשים בכל 3 הפאזות לכל "להבה" וצריכת הזרם ב3 הפאזות אמורה להיות שווה בכל תצורה של הדלקת הלהבות.
...
רעיון טוב. ואז בעצם אפשר להשתמש ב- Shelly Plus 1PM יחיד?
Grappa כתב:
אפשר לבדוק את זה בקלות אם יש לך יכולת למדוד את הזרם בכל פאזה בבית.
...
יש לי מולטימטר ביתי סטנדרטי, 10A מקס' בלי פיוז, הפאזות הן של 25A
ההספק הכללי של הכיריים הוא: 7.4 KW. האם החישוב הבא נכון?
7400W חלקי 230V חלקי 3 פאזות = 10.7A
ואז המודד שלי לא מספיק.
Grappa כתב:
עוד דבר שצריך לקחת בחשבון זה שיש מצב שצריכת הזרם היא לא קבועה אלא בפולסים ארוכים כשרוחב הפולס והמרווחים קובעים את הטמפרטורה (גובה הלהבה)
...
אוקי, את זה אני יכול לסדר בקוד.

חוץ מזה, אם אני מבין נכון, את ה-SHELLY PLUS צריך לחבר בטור עם אחת הפאזות ואילו את ה-EM3 ודומיו במקביל? האם טור עדיף על מקביל, או הפוך?
אם אני הולך על מדידת פאזה בודדת - האם זה בסדר להעביר פאזה אחת דרך ה-SHELLY כששאר הפאזות לא?

מצאתי כמה סוגים של מודדים באתר הסיני הידוע, אשמח לשמוע חוו"ד, אולי מישהו התקין אחד מהם?
1. https://www.aliexpress.com/item/1005004845740618.html
2. https://www.aliexpress.com/item/1005004433806704.html
3. https://www.aliexpress.com/item/1005004696586348.html
4. https://www.aliexpress.com/item/1005005032716092.html
5. https://www.aliexpress.com/item/1005004912270353.html

לא ברור לי כרגע איזה מהיחידות הנ"ל (אם בכלל) אפשר לצרוב עם טסמוטה. אני מעדיף לא להכניס עוד פרוטוקול הביתה (TUYA)...

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ה SHELLY 3EM מבצע גם סיכום של ההספק אתה יכול לראות את זה בממשק WEB של המודול ואם זה שם זה יעבור לבקר.

לדעתי אפשר להשתמש בשלי בודד, מקסימום תרכוש עוד 2 זה יצא יותר זול מה 3EM ולא יהיו לך בעיות של מכס ושטויות כאלו כשזה יגיע.

המודד שלך לא מתאים, צריך אמפרמטר צבת.

המודדים של SHELLY והרבה אחרים משתמשים למדידת זרם בחישן מגנטי שעוטף את המוליך וכך הוא מודד (אפשר לראות אותם בוידאו ובתמונות של הליניקים הסיניים), לצורך חישוב ההספק (זרםXמתח=הספק) ואספקת כוח עבודה למודד יש לחבר את הפאזה הנמדדת כולל אפס למודד, במידה ומודדים 3 פאזות אז 3 הפאזות יחוברו.

אין טעם ללכת על משהוא אחר משלי במיוחד כשלדעתי מספיקה לך יחידה בודדת ואתה יודע בוודאות ששלי עובד עם הבקר.

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אין ספק שאני מעדיף להכניס SHELLY מוכר ואמין לארון חשמל מאשר איזה יצרן סיני עלום שם... פשוט לא הייתי בטוח לגבי ההבדל בין שתי השיטות (וה-3EM באמת יקר).

כמו שהצעת, אתחיל עם SHELLY 1PM. רק לוודא - האם זו הדרך הנכונה לחווט - זה ארון החשמל שלי וזו אחת הפאזות של הכיריים:
ה-SHELLY סוגר בברירת המחדל את הסוויטצ'? או שצריך לגשר בין ה-L הפנוי ל-SW?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מתנצל התבלבלתי בדגמים וגם בילבלתי אותך.
התכוונתי ל Shelly EM !!

https://www.shelly.cloud/en/products/sh ... m-120a-50a

שים לב להנחיות איך לחווט.

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אוקי, עכשיו ברור יותר ;)
אבל למה בעצם לא להשתמש ב-PM ? הוא אמנם עד 16A לעומת עד 50A ב-EM, אבל לפי החישוב שעשיתי למעלה, כל פאזה במקרה של הכיריים יכולה לצרוך עד 11A. והוא משמעותית יותר זול. אני משער שחייבים להשתמש ב-EM כשרוצים למדוד צריכת חשמל כללית על פאזה שמשמשת להרבה מכשירי חשמל או ב-3EM על כלל הבית, לא?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

יש מצב שזה יעבוד בסדר עם PM אני פשוט לא מרגיש נוח להשאיר עומס כזה קבוע על מחברים קטנים כאלו ודרך ממסר קטנטן במודול.

במידה ועובדים עם PM אז הכיריים צריכים להיות ממותגים דרך הממסר של הPM זאת אומרת שהפאזה הנמדדת עוברת דרך המודול והממסר שבתוך המודול.
מה ייקרה אם הממסר ינותק באיתחול או כתוצאה מאירוע אחר? הכיריים יעבדו ללא פאזה, האם זה יכול לגרום נזק?
הייתי חושב על להלחים באופן קבוע את הרגליים של מתג הממסר בתוך המודול באמצעות מוליך עבה והלחמה טובה (חיבור דומה במקום אחר יבטל את יכולת מדידת הזרם)

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

ככלל לא הייתי מעביר עומס כבד דרך מודול קטן כזה, בין אם מדובר בכיריים, תנור, מדיח או דוד.
אבל במקרה הזה זה תקלה במודול יכולה בהחלט לגרום לנזק לכיריים, כי הפאזות האחרות ימשיכו לעבוד.

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@Grappa , @dr0r, הבנתי, תודה על האינפוט. מקבל את דעתכם, אין פה מקום למשחק.

דרך אגב, @dr0r, לגבי הדוד - אני בדיוק בדרך לשם - התכוונתי להשתמש ב-Shelly 2.5 כדי לנתק את הפאזה והאפס. אם לא דרך מודול כזה, אז דרך מה?
עדכון:
תתעלם - טעות שלי - שכחתי שמומלץ להשתמש במגען...

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

09/01/2023 11:41  
Qua964 כתב:
@Grappa , @dr0r, הבנתי, תודה על האינפוט. מקבל את דעתכם, אין פה מקום למשחק.

דרך אגב, @dr0r, לגבי הדוד - אני בדיוק בדרך לשם - התכוונתי להשתמש ב-Shelly 2.5 כדי לנתק את הפאזה והאפס. אם לא דרך מודול כזה, אז דרך מה?
עדכון:
תתעלם - טעות שלי - שכחתי שמומלץ להשתמש במגען...
...
במקום מגען אתה יכול להשתמש ב-Shelly 2 Pro, תראה פה.

Qua964 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

תודה, אבדוק את זה. ראיתי גם שהתכתבת עם מישהו שהשתמש בשני SHELLY1:
viewtopic.php?f=24&t=268048&start=45#p3113306
הקיצור, כשאגיע לזה - צריך לראות גם מה הגיוני מבחינת ההתקנה (אני לא יכול להשחיל עוד חוטים...)

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”