הכנה לבית חכם בדירת קבלן - קופסאות עמוקות בקיר בלוקים

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
אסף_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום
אחרי שיחה עם הקבלן ובקשה לקופסאות עמוקות למודולים של שלי, הקבלן אמר שלא ניתן לעשות קופסאות עמוקות על קיר בלוקים של 10 ס"מ וצריך קיר של מינימום 15 ס"מ וזה לא מאושר.
מישהו מכיר את המגבלה הזאת? הגיוני שקופסאות בעומק 65 לא מתאימות לקיר של 10 ס"מ? לא מצאתי מידע על זה ברשת

Qua964
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

האמת, לא נשמע הגיוני - הרי בבלוק 10 אין מחיצה אמצעית (על הצלע הארוכה), אז מה זה משנה אם עומק הקופסא הוא 50 או 65? בכל מקרה זה לא מגיע לצלע "האחורית" בבלוק ובאמצע יש רק אויר.
*אבל* אין לי כמובן שום ידע מקצועי בנושא ולא הסמכה לשום דבר בתחום הבניה...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46347
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #3 

@אסף_ב
תתפוס את החשמלאי של הבניין ותשלם לו ישירות על העבודה.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #4 

קבלני בניין אוהבים לומר לא על כל דבר שקצת קשה להם. הם עובדים במאסות, עם כוח אדם יותר זול ורמת גימור יותר נמוכה, והרווח השולי על האקסטרות האלה לא מצדיק את העניין מבחינתם. מאותה סיבה הם לא יסכימו לעשות לך גרונג, חימום תת רצפתי, קירות גבס, או ריצוף 120x120 - גם תמורת תשלום מופקע.
אני בשלב מסויים התייאשתי מהם ועברתי לדירת מעטפת. הכל ריצוף סוג ב׳, בלי קירות פנים, בלי אמבטיות ובלי מטבח, ואכנס עם קבלן פרטי אחרי טופס 4. הם אגב ממש לא אהבו את זה, ופתאום הסכימו לעשות כל מיני דברים שאמרו לי עליהם קודם לא, אבל כבר לא רציתי לשמוע מהם.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”