dr0r כתב:
@Lior98 לא גבו, נפלתי על טכנאי נחמד שעידכן לי בחינם.
אתה יכול לנסות לעדכן. כעקרון מקבלים עדכונים למפות ל-3 שנים מרכישת ה-SD (לרוב ברכישת הרכב), כך שסביר שזה כבר פג מזמן...
...
כשאתה צודק אתה צודק...
חיברתי את ה sd card והמפות שלו הן משנת 2014!
והתאריך האחרון של המנוי היה בסוף 2017
זה הבדל משמעותי מבחינת התאריך
אבל זה מבקש ממני לעשות או מנוי ל3 שנים
או לרכוש חד פעמי את העדכון הנוכחי (שעולה 500₪ וזה ממש לא משתלם)
האם יש דרך לעקוף את זה?
האם חייבים שהמנוי יהיה בתוקף על מנת להתקין
או שיש אפשרות של פריצה?
נראה לך שיהיה איזשהו קישור של המפות ברשת?
@Lior98 הם ממש נוראים. כשאתה קונה את המפות אתה מקבל SD Card, וברגע שהתוכנה ברכב קולטת אותו היא חותמת אותו, כך שלא תוכל להשתמש בו ברכב אחר...
כאמור, עדיף לך בהרבה לשלם על התקנת AA. או לקנות את הציוד ולהתקין לבד.
dr0r כתב:
@Lior98 הם ממש נוראים. כשאתה קונה את המפות אתה מקבל SD Card, וברגע שהתוכנה ברכב קולטת אותו היא חותמת אותו, כך שלא תוכל להשתמש בו ברכב אחר...
כאמור, עדיף לך בהרבה לשלם על התקנת AA. או לקנות את הציוד ולהתקין לבד.
...
הבנתי...
כנראה שאני היחיד שעדיין מקובע על ה built in של המאזדה.
כנראה שאקשיב לעצתך וארכוש aa.
אני מעדיף שלא לעשות בעצמי בשביל שיהיה אחריות ולפי מה שהסתכלתי צריך קצת לפרק מהרכב.
אני על גרסא 70.0.0.100, חלק אמרו שאפשר גם בגרסה הזאת להשתמש ב aa, שזה פשוט להחליף רק את החומרה של ה hub האם זה נכון?
והאם ללכת למוסך מורשה של מאזדה זה משתלם להחלפה?
המכשיר מאלי אקספרס עולה כ 230 ש"ח
אצל מוסך מורשה יוכלו לגבות מחיר פי כמה וכמה על ההחלפה הזאת
תודה
כפי שכל מי שקנה/התקין את המערכת הרשמית של CP/AA של מאזדה כבר הבין, יש לה 2 בעיות מעצבנות:
1. אין תמיכה ב-Wireless (להבנתי זה נתמך עבור CP ב-CMU חדשים, החל מ-2023).
2. מאזדה משום מה החליטו למנוע באופן טוטאלי שימוש במסך המגע ב-AA, והאפשרות היחידה היא ה-joystick המעצבן.
יש הרבה מאוד מוצרים שאמורים לענות על #1. קניתי אחד מהם, דרך AliExpress, בשם CarlinKit 4.0.
ההתקנה היתה טריוויאלית, רק נדרשתי להתחבר ב-Bluetooth למכשיר ו-AA עלה. מאותו רגע הקישור מאוד יציב, ומתחבר בתוך שניות מהתנעת הרכב.
הבונוס הגדול: המוצר מתחזה ל-CP בחיבור לרכב (גם אם הוא ממסר את AA), ולכן מסך המגע פועל כשהרכב בעצירה!
@Arie10 כן! כל עוד הרכב עומד (או נוסע מאוד לאט). אתה מקבל על המסך את המקלדת הנורמלית (כלומר לא הרצועה את הארוכה של כל האותיות, שמיועדת למסכים ללא מגע), ויכול להקליד כתובת. אין ל-AA כל דרך לדעת אם ברגע נתון המגע פעיל או לא, ולכן זו תמיד המקלדת, אבל אפשר להשתמש ב-joystick גם איתה.
רציתי לעדכן על שימוש של כמה ימים עם CarlinKit 4.0
השימוש שלי הוא ב CX30 חדשה שקיבלתי ממש לפני כמה ימים.
מכיון שאין ברכב שלי מסך מגע- הכל נשלט רק מ joystick המעצבן.
אז נכון שכרגע מתאפשר שימוש ברוב הפקודות ב WAZE, אבל ברוב המקרים התנועה בכלל לא חלקה.
אתה מסובב את הגלגל של ה joystick והתגובות לרוב מאוד איטיות !
הקטע של הקלדה על גבי מקלדת דבילי לחלוטין, שכן הוא מאפשר מעבר מאות לאות רק ע"י סיבוב ה joystick ולא ניתן לרדת/לעלות שורות במקלדת. זה נורא מעצבן, שכן חייבים לעבור אות, אות.
אבל שיא האכזבה היא בגזרת איכות הדיבור בשיחת טלפון רגילה.
בעוד שאני שומע די טוב את הצד השני, הצד השני מתלונן על איכות ירודה וקיטועים בשיחה. זה ממש לא מקובל.
בקיצור, ההתקן הזה מציע פתרון לכמה בעיות אקוטיות במאזדה, אבל הוא פותר אותן בצורה עקומה ולא מספקת.
לא ממליץ !!!
עוד משהו ששכחתי, המסך המוצג הרבה יותר קטן מהמסך שמוצג ע"י חיבור ישיר למערכת (לא דרך ההתקן).
זה כנראה בגלל שההתקן לא מותאם למסך הרחב שיש לי ברכב. אני פשוט מפסיד בין 30-40 אחוז מכלל המסך.
יש שם בעיות תאימות של רזולוציות כנראה.
@Arie10 מה זאת אומרת אין לך מסך מגע? הקטע הוא שה-CarlinKit גורם למסך המגע לעבוד, כי הוא מתחזה ל-CarPlay ולא ל-AndroidAuto (אבל רק בעמידה, אלא אם תצליח להתקין את ה-Touchscreen tweak של MZD-AIO-TI). דווקא לא היו לי בכלל בעיות בשיחות טלפון.
באשר לרזולוציה, אם תתחבר למודול כ-wifi (כלומר לא דרך AA), ותיכנס בכרום ל-192.168.50.2, תוכל לשחק עם הגדרות הרזולוציה.
@IsportaR מסכים, אבל אני לא עומד למכור את הרכב שלי בגלל זה.
מה לעשות שב CX30 אין מסך מגע. יש מסך יחסית רחב (לא ריבועי כמו בשאר דגמי מאזדה), אבל הוא לא מגע.
זה מעניין הקטע של להתחבר אליו באמצעות IP. אבל אני לא יודע איזה רזולוציה לשים לו שתתאים למסך הרחב שיש לי ברכב.
נכון להיום מאוד קשה לבחור רכב. הרכב המדובר הוא מהעבודה (ליסינג), אם זה היה תלוי בי לא היתי לוקח מאזדה, אבל האפשרויות היו נורא מעטות. כן רציתי מאוד אלנטרה, אבל לא היו במלאי.
יש שם תכנון קצת שונה.
הם החליפו את המסך למסך מאוד רחב ודחפו אותו הרחק מהנהג. יחסית קשה להגיע אליו ולכן הוא גם לא מגע.
אני מסכים שמגע עדיף הרבה יותר מאשר אלף לחיצות/סיבובים של הגלגלת...אבל זה מה שיש ועם זה צריך לנצח.
אגב, המסך (כנראה) בעל רזולוציה משמעותית גבוהה יותר מאשר במאזדה 2 או CX5. התמונה המתקבלת פשוט מצויינת ואי אפשר להשוות למסכים הריבועיים מהדגמים האחרים של מאזדה.
היתה לי קודם איוניק והמולטימדיה היתה מצוינת. רציתי לקחת אלנטרה, אבל אין מלאים.
Arie10 כתב:
יש שם תכנון קצת שונה.
הם החליפו את המסך למסך מאוד רחב ודחפו אותו הרחק מהנהג. יחסית קשה להגיע אליו ולכן הוא גם לא מגע.
אני מסכים שמגע עדיף הרבה יותר מאשר אלף לחיצות/סיבובים של הגלגלת...אבל זה מה שיש ועם זה צריך לנצח.
אגב, המסך (כנראה) בעל רזולוציה משמעותית גבוהה יותר מאשר במאזדה 2 או CX5. התמונה המתקבלת פשוט מצויינת ואי אפשר להשוות למסכים הריבועיים מהדגמים האחרים של מאזדה.
היתה לי קודם איוניק והמולטימדיה היתה מצוינת. רציתי לקחת אלנטרה, אבל אין מלאים.
...
באופן כללי הם מאוד אנטי מגע. גם כשיש מסך מגע הם מבטלים אותו כשהרכב בתנועה, וחוסמים אותו לגמרי ב-AA (אבל כן מאפשרים ב-CP). שכרתי קרוב ל-100 מכוניות בעשור האחרון, ותמיד מסך המגע עבד ב-AA. כלומר כל עוד AA קיים - היו לי 2 מקרים לאחרונה שלא היה (פיאט טיפו לא מאובזרת בכלל במילאנו, ו-BMW X1 במינכן).
האמת...במאזדה ה AA הוא מהיותר גרועים שקיימים בשוק.
יש לנו בחברה לא מעט רכבים מכל הסוגים והמינים ובמאזדה זה השיא !
מישהו שם צריך לנסוע לקוריאה וללמוד מהם איך עושים עבודה טובה.
עדכון לגבי CarlinKit 4.0
לא ממליץ להתקרב לחברה הזו !!!
רשמתי כבר כאן את החסרונות של הרכיב הזה.
אני מנסה כבר כמה שבועות להחזיר אותו חזרה ליצרן והם משגעים אותי כל פעם עם כל מיני דרישות אינסופיות.
יש הרגשה שהם לא מעוניינים שיחזירו להם את המוצר.
S9+
AA לא עובד ב CX5
גם שכמותקן גרסה ישנה במכשיר זה מבקש ישר עדכון ל AA
ואז כותב לתת הרשאות לאפליקציה למרות שיש את כל ההרשאות
או כותב לא ניתן בזמן נהיגה אפילו שהרכב לא בנהיגה
נראה כמו באג
CP עובד תקין בכל דגמי המכשירים