מתג דיגיטלי לדוד חשמל

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #1 

שלום
באמצע מעבר לדירה חדשה
מהו המוצר המומלץ היום עבור מתג דיגיטלי WIFI שמחובר לדוד? במקום המתג הכפול הארוך (עם שעון טיימר וכפתור הדלקה מתחתיו)
לא כל כך מכיר את המוצרים הקיימים כיום, אבל במזגנים כבר שמתי בכולם את האלקטרה ה1כ"ס שמחוברים ל WIFI, ובסלון יש 6 כ"ס מיני מרכזי גם עם יכולת WIFI
יש אפליקציה גלובלית שאוכל לחבר את כל ה"חכמים" למיניהם במקום אחד מרוכז?
תודה
רמי

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

אין תובנות בנושא לאף אחד ? אשמח לדעת אחרי ניסיון של אנשים ממה להזהר, מה כדאי, מה פחות

תודה

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 514 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #3 

@gmb - אחד הפתרונות הותיקים הוא ה Switcher. עובד אצלי מזה 3 שנים עם אפס בעיות. נתמך ע"י אלקסה וגוגל הום (מניח שלכך התכוונת ב"אפליקציה גלובלית").
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

זה מותקן אצלי כבר שנים ועובד מצוין:

https://www.ebay.com/itm/123999566157

לפני זה היה: https://www.switcheat.co.il/ ולא החזיק מעמד יותר מדי.

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אחד ממליץ על ה SWITCHER, אחד פחות... במה ה TUYA יותר טוב או פחות טוב מהסוויצ'ר? במה הסוויצ'ר לא החזיק מעמד? כנראה זה אחד משניהם יהיה

תודה
רמי

eyalpo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 531
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #6 

switchheat ו switcher זה לא אותו מוצר

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 514 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #7 

03/10/2022 14:01  
gmb כתב:
אחד ממליץ על ה SWITCHER, אחד פחות... במה ה TUYA יותר טוב או פחות טוב מהסוויצ'ר? במה הסוויצ'ר לא החזיק מעמד? כנראה זה אחד משניהם יהיה

תודה
רמי
...
תשמע -- בסה"כ מדובר במתג 'חכם' סטנדטי. נקודת התורפה ברוב הפתרונות האלו היא האפליקציה והתמיכה (או לא) של פלטפורמות כמו Alexa, Google, HA, SmartThings וכד'. ה Switcher הוא כאמור מוצר די ותיק ודי יציב שלפחות במקרה שלי עובד מצויין כבר מספר שנים.
הממשק של האפליקציה ודאי היה יכול מהוקצע יותר וצימוד ראשוני למכשירים מבוססי iOS לפעמים דורש כמה נסיונות אבל בשביל מתג בעלות של כ 200 שקל :!: באמת שקשה להתלונן...
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

chenta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #8 

@gmb

אצלי אישית גם מותקן סוויצ'ר V3 כבר כמעט 3 שנים ועובד מעולה.

אבל זה לא אומר שאין עוד אופציות טובות. אני לא יודע להמליץ לך על Tuya לדוד כי לא ניסיתי, וכנראה שכל מי שיש לו פיתרון שהוא מרוצה ממנו לא ידע להמליץ לך על האחרים.
לגבי סוויצ'ר- שמעתי גם על בעיות עם מוצרים ישנים אבל מאז V2 לדעתי הוא מאוד יציב.

כמה שיקולים שיכולים להנחות אותך לבחור מוצר כזה או אחר-
1. סוויצ'ר הוא בעל תו תקן ישראלי. כמובן שהוא לא היחידי ויש אנשים שיטענו שזה חרטא, אבל אם זה חשוב לך אז תבחר מוצר שיש לו כזה תקן. ל- Tuya כנראה שאין (מקווה שאני לא טועה בעניין הזה).
2. כדי למתג דוד חשמלי בצורה תקנית בישראל אתה צריך מיתוג כפול- גם של הפאזה וגם של האפס. בגלל זה מתג "טיפש" של דוד הוא שונה משל תאורה- הוא כפול וממתג את שני הקווים האלה. גם במקרה הזה- ניתוק של פאזה בלבד גם ימתג את הדוד אך לא יהיה תקני בישראל. אם זה משהו שחשוב לך אז תוודא שהמודול שאתה קונה דואג לזה.
3. ממשק שליטה- ציינת שאתה רוצה מערכת לשליטה על כל המוצרים החכמים. אז כדאי לוודא שהמודול נתמך ע"י המערכת שאתה בוחר. בעולם הזה יש כמה ז'אנרים-
3.1. ל- Tuya יש האקו סיסטם של Smartlife. זאת האפליקציה שדרכה את שולט על הכל. יש להם הרבה מוצרים שיכולים להיכנס לשם אבל למיטב ידעתי לא כל דבר ובייחוד של דברים של Tuya.
3.2. יש את גוגל הום (ואלקסה די דומה לזה אך אין לי ניסיון אישי)- יכול לאגד בתוכו מגוון רחב של מוצרים. אולי גם של Tuya אבל ממש לא רק. סוויצ'ר נתמך שם, והרבה מאוד דברים אחרים. כל מוצר שתומך יטרח להצהיר את זה על עצמו כך שדי בקלות תוכל לזהות את זה.
3.3. ויש את עולם ה- openHAB או HomeAssistant שהם כבר רמה עמוקה הרבה יותר של בית חכם. אלה יתמכו בהרבה יותר מוצרים ותהיה לך הרבה יותר גמישות לייצר ממשקי שליטה ותרחישי הפעלה (אוטומציות למיניהן). לרוב זה דורש קצת יותר התעסקות אבל זה בעיקר יותר מפחיד למי שרק מתחיל מבאמת מסובך. ספציפית לשתי הדוגמאות האלה, סוויצ'ר למשל הרבה יותר נתמך מאשר Tuya.

בסופו של דבר יש פה הרבה עניין- של טעם ויהיה לך קשה לקבל המלצה אובייקטיבית שתאפשר לך להחליט. תצטרך להתנסות...
מקווה שעזרתי, תשאל אם יש עוד משהו שמעניין אותך.
בהצלחה

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

לא, דווקא עזרת מאוד
על פניו לא נראה שיש חסרונות לסוויצ'ר
אבחר בו.
תודה!

עוד שאלה קטנה, באתר שלהם מופיע רק ה V2, אין את ה V3, או שאני טועה? מה הדגם האחרון שהם הוציאו (אני צריך לקופסא מלבנית ארוכה לגובה)

תודה שוב פעם
רמי

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #10 

באתר יש את הV3 ואת הV2 וגם את הדגם החדש Switcher Long שהוא כנראה V4.

https://switcher.co.il/?gclid=Cj0KCQjwk ... F7EALw_wcB

הV3 לא מתאים לך מבחינת הגודל "אני צריך לקופסא מלבנית ארוכה לגובה"
הV2 והגדם החדש V4 כן מתאימים.
אפשרות נוספת היא לסגור חלק מהחור בקיר ואז גם הV3 יתאים, לV3 יש שתי גרסאות 1. "מתאים לקופסה עגולה 55", 2. "מתאים לקופסא 3 מקום (גוויס/ ניסקו/ ביטוצ’ינו וכו’)".
לי יש את הV3 ועובד יפה.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #11 

הדגמים יתאימו לקופסא של ניסקו?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4775
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 762 פעמים

שליחה #12 

הטאצ' מתאים גם לניסקו (נקראת קופסת 3).

* שים לב, למרות שהתמיכה שלהם טוענת שאין בעיה אם רשתות שהוט פייבר 4K יוצר, יש בעיה. אצלי הם מחוברים לרשתות שה-AP יוצרים, ככה שאין ענין. ניסתי להתחבר לרשתות שהפייבר 4K יוצר ולא הצלחתי. חברות אחרות משווקות מוצר יעודי לפייבר 4K. לא ברור לי בכלל למה יש עם זה בעיה ולא מצאתי את הזמן לברר את זה.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #13 

איזה דגם זה הטאצ'?

מעניין אם יתחבר ל AX3 Pro הסיני.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4775
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 762 פעמים

שליחה #14 

https://switcher.co.il/%D7%9E%D7%95%D7% ... %A8-touch/

אין סיבה שלא יתחבר לכל ראוטר (כמובן שבהפרדת רשתות ל-2.4). אני בטוח שיש גם איזה משהו קטן לשחק איתו בהגדרות של הפייבר 4K אבל לא היה לי את הזמן ובכל מקרה אני לא משתמש בו ליצירת רשתות אלחוטיות.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”