החורף קרב ובא. מהו מפסק הדוד החכם המומלץ ביותר כיום?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Fungus
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

מקפיץ.

עזרה בבקשה הנושא דחוף.

Gadi_K
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: גדי

שליחה #22 

למישהו יש פה ניסיון עם dolphin-boiler ?
https://www.dolphinboiler.com

עקרונית, מייתר את הצורך במפסק המותקן בתוך הבית. המערכת מותקנת בסמוך לדוד עם חיישן טמפרטורה שמושחל למיכל המים והכל נשלט בעזרת אפליקציה. נציג של החברה טוען כי המערכת גם לומדת ויודעת להעריך כמה זמן הדוד צריך לעבוד כדי להגיע לטמפרטורת היעד בהתאם למספר המשתמשים.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #23 

אני נעשה סקפטי כשחברות מתעקשות להכניס AI למקומות שאין באמת צורך. ברוב המקרים זה סתם קישקוש יחצני, וזה גורם לי לפקפק בשאר המוצר.
לפי החוק חובה מפסק כפול בתוך הבית, ומפסק פאקט בצמוד לדוד. אני משער שהמערכת שלהם נמצאת מאחורי 2 המפסקים, ופשוט משאירים אותם ״דולקים״ כל הזמן. זה אומר שאין לך מפסק פיזי להדליק או לכבות את הדוד, הכל דרך האפליקציה שלהם. יותר גרוע מזה - השליטה היא אך ורק דרך השרתים שלהם. אם האינטרנט בבית שלך נפל, או שהשרת שלהם נפל, אין לך מים חמים. ה-״פתרון״ שהם נותנים הוא חיבור מודם סלולרי, בתשלום חודשי על תוכנית גלישה - פשוט בדיחה.

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #24 

יכול להיות שהפתרון זה טרמוביט בלי להחליף את הדוד אם הם עדיין מוכרים את זה. בכל בטרמוביט יש מד ומד מעלות...

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #25 

21/01/2022 20:04  
Fungus כתב:
מקפיץ.
עזרה בבקשה הנושא דחוף.
...
עם סוויטצ'ר שנתיים. אין בעיה.
מינימום 15 דקות. זמן פעולה בקפיצות של 15 דקות.
יש הגדרה לזמן מקסימום כיבוי אוטומטי.
אין חיישן טמפרטורה.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

הכי טוב ובטוח זה לשים Shelly Pro 2 בארון החשמל, כפי שהסברתי כאן. מי שרוצה יכול להשחיל חיישנים לדוד ולקשר אותם לסצנות בבקר כמו HA.
Switcher חברה שמזלזלת בלקוחות שלה, לא הייתי מתקרב אליה עם מקל. תשאלו כל מי שקנה את הדור הראשון שלהם, ונשארו עם לבנה ברגע ש-Switcher החליטו להחליף את ה-API שלהם.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #27 

29/01/2022 10:58  
jagheadg כתב:
עם סוויטצ'ר שנתיים. אין בעיה.
מינימום 15 דקות. זמן פעולה בקפיצות של 15 דקות.
יש הגדרה לזמן מקסימום כיבוי אוטומטי.
אין חיישן טמפרטורה.
...
אתה מטעה.זמן פעולה בקפיצות 15 דקות ניתן רק במתג הפיזי שלהם.
בסוויצ'ר התוכנה כ"כ גרועה ברמות.
למשל לא ניתן להגדיר כיבוי אוטומטי גלובלי מתחת לשעה ודקה מאחר ולא ניתן לבחור את הספרה 0 שבאופן אירוני מתאר את החברה הזאת.
גם הגדרת טיימר מתנגשת עם כיבוי אוטומטי גלובלי, לא חשבו אפילו לתת אופציה למשתמש להחריג ולהחליט בעצמו ולשנות זאת.
הרי יש מצבים חריגים שאתה רוצה להדליק את הדוד ליותר זמן מהכיבוי האוטומטי הגלובלי.
מזל שיש אינטגרציה לאלקסה אז ניתן ליצור תרחישים או פקודות להדלקה \ כיבוי של הדוד.
למשל הגדרתי שכשאני אומר HOT WATER הדוד ידלק ואלקסה מכריזה שהדליקה את הדוד בעברית קלוקלת :lol:

ממליץ להתרחק ממוצרי החברה העלובה הזאת.
6 שנים והם לא תיקנו את באג הגדרת הטיימר הגלובלי,
*לא ניתן לבחור את הספרה 0 בשעות או בדקות, זה גלילה מעצבנת סטייל אפל.

חפשו משהו שיתן לכם אופציה להגדיר גם בסביבה לוקאלית וללא תלות בלעדית בענן,
כך שכשהחברה תעלם, מה שאני מאחל לסוויצ'ר, אפילו שיש לי אותו עובד, לא תשארו עם מתג מנוטרל.
להבנתי חלק מהמתגים הסינים עם TUYA מאפשרים החלפת קושחה לכזאת שתומכת ברשת הביתית
וקישור למערכות אוטומציה לוקאליות כגון HA או ורה בנוסף לשליטה באופן רגיל מהאפליקציה כמו בסוויצ'ר.

Dolphin-Boiler
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: דולפין - חימום מים חכם

שליחה #28 

23/01/2022 17:04  
dr0r כתב:
אני נעשה סקפטי כשחברות מתעקשות להכניס AI למקומות שאין באמת צורך. ברוב המקרים זה סתם קישקוש יחצני, וזה גורם לי לפקפק בשאר המוצר.
לפי החוק חובה מפסק כפול בתוך הבית, ומפסק פאקט בצמוד לדוד. אני משער שהמערכת שלהם נמצאת מאחורי 2 המפסקים, ופשוט משאירים אותם ״דולקים״ כל הזמן. זה אומר שאין לך מפסק פיזי להדליק או לכבות את הדוד, הכל דרך האפליקציה שלהם. יותר גרוע מזה - השליטה היא אך ורק דרך השרתים שלהם. אם האינטרנט בבית שלך נפל, או שהשרת שלהם נפל, אין לך מים חמים. ה-״פתרון״ שהם נותנים הוא חיבור מודם סלולרי, בתשלום חודשי על תוכנית גלישה - פשוט בדיחה.
...
הי דרור
הסיבה שאנחנו משתמשים ב AI היא כדי לחשב את טמפרטורת המים בחלק העליון שבדוד לפי מדידה בחלקו התחתון. דבר הכרחי כדי לקבל טמפרטורה שמייצגת באמת את כמות המים החמים בדוד.

המערכת בנויה כך שתמיד אפשר לעבור לשליטה דרך המפסק הפיזי גם אם אין אנטרנט כך שאין מה לדאוג בקשר תקלה

בנוסף יש מערכות מבוססות wifi ללא תשלום חודשי

אנחנו מאפשרים להחזיר את המערכת אחרי חודש אם אתה לא מרוצה ולקבל זיכוי כספי מלא ללא שאלות
כך שנשמח אם תנסה ותרשום חוות דעת אחרי 😎🐬

https://www.dolphinboiler.com/products

avinave
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 278
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #29 

22/04/2022 8:38  
Dolphin-Boiler כתב:

אנחנו מאפשרים להחזיר את המערכת אחרי חודש אם אתה לא מרוצה ולקבל זיכוי כספי מלא ללא שאלות

...
הזמנתי אחד ,מקווה לא להתאכזב

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #30 

Dolphin-Boiler כתב:
הי דרור
הסיבה שאנחנו משתמשים ב AI היא כדי לחשב את טמפרטורת המים בחלק העליון שבדוד לפי מדידה בחלקו התחתון. דבר הכרחי כדי לקבל טמפרטורה שמייצגת באמת את כמות המים החמים בדוד.

המערכת בנויה כך שתמיד אפשר לעבור לשליטה דרך המפסק הפיזי גם אם אין אנטרנט כך שאין מה לדאוג בקשר תקלה

...
אגב אם כבר מדברים עם החברה, אז לדעתי הפתרון הנכון לעבודה עם דוד שלא נמצא קרוב ל-wifi זה RF (מהדוד לרכיב בבית ומשם לאינטרנט)... כדאי לכם לחשוב על זה.
כמו כן האם יש api להתממשק למערכות אחרות (בית חכם)?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

Dolphin-Boiler כתב:
הי דרור

...
תודה על התגובה המפורטת, אבל עלי לומר שזה ממש לא ברור. יש לכם מידע מאוד מוגבל, אין כל היזון חוזר (קריטי לכל מודל), ועל פניו היוריסטיקה פשוטה (שיכולה לרוץ מקומית) תעבוד באותה מידה. זו הסיבה שאמרתי ש-AI לא מתאים פה. הרבה יותר קריטי מידת ושעות השימוש במים, שיכולים להשתנות מיום ליום, וכן מידת החימום של השמש. סביר שחיישן זרימה ביציאה מהדוד היה הרבה יותר שימושי ממודל AI.
מצויין שניתן לשלוט גם ידנית, אבל לטעמי זה לא מספק. מבחינתי קריטי שהמערכת תעבוד מקומית, כולל האוטומציות, גם אם האינטרנט נפל (מה שעדיין קורה מדי פעם). יש לי כיום אוטומציה היוריסטית ב-Home Assistant, בהתבסס על מזג האוויר והיום בשבוע, והתוצאה מספיק טובה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4775
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 762 פעמים

שליחה #32 

הפסקת חשמל שרפה לי היום את שני המתגים של סמארטגרייד. לא ממש עפתי עליהם אבל בזמנו הם היחידים שהתאימו לעבוד עם פייבר 4K. הבנתי שעכשיו גם כרומגן מציעים מוצר שמתאים. מישהו התקין מתגים שלהם ? אשמח לחוות דעת.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2549
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #33 

מה המיוחד במפסקים שלהם ? מה המיוחד בפייבר 4K ?
אני עובד כבר כמה שנים עם מפסק שקניתי ב EBAY, עלה סביב $20 ועושה מצויין את העבודה.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”