האם כדאי לחזור לרכב על אופניים "חשמליים" בגיל 66 ??
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1601
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
בתור ילד רכבתי המון על כבישים ראשיים ובכל מיני מקומות ומעולם לא נפלתי איתם ולא פגע בי רכב. מאז עברו הרבה שנים ובפעם האחרונה שרכבתי, זה היה לפני כ-20 שנה במהלך טיול להולנד (ואז גם התהפכתי איתם..).
כעת, יש את הטרנד של אופניים חשמליים ולמרות שטוענים שלרכב על אופניים זה לא משהו ששוכחים, אני תוהה אם צריך להתחשב במגבלות הגיל או שזה רק עניין של התרגלות ואחזור להיות "כמו פעם".
אשמח אם יש פה עוד אנשים עם תהייה דומה (ומסקנה).
ג'יימס
כעת, יש את הטרנד של אופניים חשמליים ולמרות שטוענים שלרכב על אופניים זה לא משהו ששוכחים, אני תוהה אם צריך להתחשב במגבלות הגיל או שזה רק עניין של התרגלות ואחזור להיות "כמו פעם".
אשמח אם יש פה עוד אנשים עם תהייה דומה (ומסקנה).
ג'יימס
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ישלמו לי ואני לא אעלה על אופניים חשמליים או קורקינט חשמלי- לדעתי זו התאבדות שהמועד שלה עוד לא ידוע
ואין כאן עניין של גיל
ואין כאן עניין של גיל
כמו פעם זה בטוח לא יהיה, גם התנועה בדרכים היא לא כמו פעם וצריך לקחת את זה בשיקול מאד ברצינות.
למי שלא יודע, יש כל מיני סוגים של אופניים חשמליים, אני חושב שהוא מתכוון לאופניים מהסוג הראשון כמו שמתואר פה, שנפוצים בארצות כמו הולנד אבל אני לא בטוח כמה זה פשוט למצוא אותם פה.01/12/2022 21:39עופרפולק כתב: להפך אתה צריך אופניים רגילות זה אם אתה רוצה לעשות כושר ולהתאמץ קצת . אופניים חשמליות ולעשן סיגריות זה על אותו משקל . לא עשית פה כלום ....
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
-
JamesStone
- חבר ותיק

Re: כמה תשובות וחידוד השאלה..
מתנצל שלא הבהרתי. אני מתכוון לאופניים שחייבים לדווש בהם ולא את אלו עם ידית "הגז". מהפעם שחוויתי נסיעת מבחן באופניים חשמליים לדיווש, היתרון של המנוע החשמלי בא לידי ביטוי בעליות. האפקט הוא שלמרות שאתה בעליה, התחושה היא שאתה במישור..
לגבי מטרתי:
1. אני גר בשכונה בחיפה, שהיציאה ממנה היא עליה תלולה במיוחד.
2. אם אני יוצא עם הכלבים לטיול, אני מתעייף (במיוחד בעליות) והתוצאה היא שהכלבים מבצעים טיול שהוא קצר מדי מבחינתם (נשאר להם עוד מרץ)
3. היציאה מהשכונה לכל מקום באיזור הוא 2 אוטובוסים "במינימום" שאם נתחשב בזמני ההמתנה, זה בד"כ שעה פלוס מינוס.
לגבי "אי אפשר למצוא", יש חנות בת"א שעדיין מחזיקה סוג מסוים של אופניים חשמליות כאלה (איכותיות במיוחד) במחיר שהוא "שליש" מהמחיר המקורי שלהם (13,000 ש"ח).
ועדיין השאלה המקורית נותרה בעינה, האם זה יתאים לגילי..
או לחילופין אפשר לשאול:
האם מישהו מכיר אדם מבוגר שלאחר הפסקת רכיבה של כמה עשרות שנים,
חזר לרכב ושרד..
ג'יימס
לגבי מטרתי:
1. אני גר בשכונה בחיפה, שהיציאה ממנה היא עליה תלולה במיוחד.
2. אם אני יוצא עם הכלבים לטיול, אני מתעייף (במיוחד בעליות) והתוצאה היא שהכלבים מבצעים טיול שהוא קצר מדי מבחינתם (נשאר להם עוד מרץ)
3. היציאה מהשכונה לכל מקום באיזור הוא 2 אוטובוסים "במינימום" שאם נתחשב בזמני ההמתנה, זה בד"כ שעה פלוס מינוס.
לגבי "אי אפשר למצוא", יש חנות בת"א שעדיין מחזיקה סוג מסוים של אופניים חשמליות כאלה (איכותיות במיוחד) במחיר שהוא "שליש" מהמחיר המקורי שלהם (13,000 ש"ח).
ועדיין השאלה המקורית נותרה בעינה, האם זה יתאים לגילי..
או לחילופין אפשר לשאול:
האם מישהו מכיר אדם מבוגר שלאחר הפסקת רכיבה של כמה עשרות שנים,
חזר לרכב ושרד..
ג'יימס
לא מכיר מישהו מבוגר שחזר לרכוב, אבל הקטע עם הכלבים לא ברור.
אתה מתכוון לטייל עם כלבים כשאתה על אופניים?
לו אני הייתי שוקל לרכוב על אופניים, הייתי עושה את זה רק על מסלולי אופניים מסודרים, לא הייתי מעיז לרדת לכביש.
צריך גם לזכור שכל נפילה בגיל מבוגר יכולה להסתיים בנזק חמור יותר ממישהו צעיר שנופל.
לו אני הייתי שוקל לרכוב על אופניים, הייתי עושה את זה רק על מסלולי אופניים מסודרים, לא הייתי מעיז לרדת לכביש.
צריך גם לזכור שכל נפילה בגיל מבוגר יכולה להסתיים בנזק חמור יותר ממישהו צעיר שנופל.
-
JamesStone
- חבר ותיק

1. הסבר "כלבים"06/12/2022 9:32avngas כתב: לא מכיר מישהו מבוגר שחזר לרכוב, אבל הקטע עם הכלבים לא ברור.
צריך גם לזכור שכל נפילה בגיל מבוגר יכולה להסתיים בנזק חמור יותר ממישהו צעיר שנופל....
אני יוצא עם הכלבים שלי לטייל בשעות מאוד מאוחרות (חצות ואילך). הם רצים ללא רצועה ומאוד נהנים מהחופש. השכונה כפי שציינתי בנויה על צלע הר ומלבד שניים שלושה רחובות, רוב השאר בנויים על שיפועים שונים.
לכן, אני מגביל את הטיול לרחובות המישוריים (+/-).
אם אוכל לנצל את האופניים כדי לנסוע במקומות התלולים, מבחינת הכלבים זה צ'ופר.
2. "מסלולי אופניים" - אין בשכונה שלי מסלולי אופניים. בכלל לא.
3. "נפילה". הנתון הזה ידוע והוא הבסיס להתלבטות שלי.
4. אשתי אומרת לי שאני לא עושה "מספיק ספורט" (לדעתה עבודה בגינה זה לא נחשב)
אופניים יכולים לסגור אולי את הפינה הזו..
ג'יימס
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
אם אתה בסה״כ במצב גופני סביר ולא סובל מסחרחורות, בעיות שיווי משקל וכד׳ אז לדעתי (הבלתי מקצועית כמובן) זה רעיון מצויין !
מניח שלא תתפרע עם overclocking למנוע ושאר ירקות
קסדה טובה ותקנית ורכיבה שקולה לא מסוכנים בהרבה מסתם הליכה על מדרכות ארצנו.
מניח שלא תתפרע עם overclocking למנוע ושאר ירקות
קסדה טובה ותקנית ורכיבה שקולה לא מסוכנים בהרבה מסתם הליכה על מדרכות ארצנו.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !