מודול shelly למיתוג נפרד של מאוורר ותאורה
אני מעוניין להפריד בין המתג של מאוורר התקרה למתג התאורה שלו לשם כך אני צריך להוסיף חוט פאזה נוסף מהמתג למאוורר.
להבנתי יחידה בודדת של shelly 2.5 לא תהיה מתאימה להכנסה באותה קופסא שבה יהיו 2 המתגים , אחד למאוורר ואחד לתאורה כי הפאזה במוצא שלהם תהיה משותפת.
יש פתרון אסטטי כלשהו מעבר לקופסא 4 מקום עם 2 מתגים (אחד למאוורר ואחד לתאורה ) ו 2 דמי שמאחוריהם 2 יחידות shelly 2.5 ?
להבנתי יחידה בודדת של shelly 2.5 לא תהיה מתאימה להכנסה באותה קופסא שבה יהיו 2 המתגים , אחד למאוורר ואחד לתאורה כי הפאזה במוצא שלהם תהיה משותפת.
יש פתרון אסטטי כלשהו מעבר לקופסא 4 מקום עם 2 מתגים (אחד למאוורר ואחד לתאורה ) ו 2 דמי שמאחוריהם 2 יחידות shelly 2.5 ?
שלי 2.5 יכול למתג שתי פאזות, מספיק אחד כדי לשלוט בכיבוי והדלקה של התאורה והמאורר.
צריך פאזה מכל מתג אל המודול ומהמודול אל המאורר / תאורה. אם אין לך חוט פאזה כזה תצטרך להשחיל.
אצלי היה יותר נוח לחבר את המודול בבסיס של מאורר התקרה (עי שם יש 0) אבל מבחינת חשמל אין הבדל בין זה לבין לשים את המודול בקופסא
צריך פאזה מכל מתג אל המודול ומהמודול אל המאורר / תאורה. אם אין לך חוט פאזה כזה תצטרך להשחיל.
אצלי היה יותר נוח לחבר את המודול בבסיס של מאורר התקרה (עי שם יש 0) אבל מבחינת חשמל אין הבדל בין זה לבין לשים את המודול בקופסא
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
השאלה גם אם מספיק לך מיתוג on-off למאוורר. בד״כ למאוורר יש שליטה במהירות. האפשרות הכי פשוטה היא להחליף את המודול שבבסיס המאוורר ב-iFan03, ואז לשלוט בו עם מפסק מגע (ולבטל את המפסק המקורי. אם אתה מבצע השחלות, יש מתגי מגע מבוססי ESP שכנראה שאפשר לצרוב עליהם Tasmota, או לשים iFan למאוורר ומודול כמו Shelly להדלקה וכיבוי בלבד (שישלוט בערוץ השני על ה-iFan דרך הבקר).