האם K-PRO מתאימה לאספרסו?
-
hadario
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- שם מלא: עומר הדרי
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום, רציתי לשאול אם במקרה מישהו כאן התנסה עם הסדרה K של 1zpresso עבור אספרסו (יש לי K-Pro אבל להבנתי ה-burr הוא זהה לכל הסדרה).
כרגע אני משתמש בה לפילטר ומאוד מרוצה, תוהה אם אצטרך לרכוש אחת נוספת אם ארצה להכין גם אספרסו.
אני אוהב קליות בהירות-בינוניות בדרך כלל, מעדיף בהירות על פני גוף. תוהה אם התוצאה בכוס טובה, אם יש מספיק גרנולריות ברמות הטחינה ואם אני אצטרך לשבור את היד כל בוקר.
תודה מראש!
כרגע אני משתמש בה לפילטר ומאוד מרוצה, תוהה אם אצטרך לרכוש אחת נוספת אם ארצה להכין גם אספרסו.
אני אוהב קליות בהירות-בינוניות בדרך כלל, מעדיף בהירות על פני גוף. תוהה אם התוצאה בכוס טובה, אם יש מספיק גרנולריות ברמות הטחינה ואם אני אצטרך לשבור את היד כל בוקר.
תודה מראש!
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
יש לי K Plus שמשתמשת באותן סכינים כמו ה-K Pro. היא מצויינת לאספרסו והחיסרון העקרי שלה בהקשר הזה הוא הקפיצות הגדולות יחסית בין רמות שונות של עובי הטחינה (22 מיקרון). בפועל זו לא בעיה משמעותית וקל לקבל תוצאות מעולות עם פולים בקליה בינונית ומעלה. עם פולים בקליה בהירה הטחינה הופכת לקשה ואני מעדיף להשתמש במטחנות ידניות שבהן האיזון הוא יותר לכוח ופחות למהירות, למשל 1Zpresso JX Pro ו-Kingrinder K2.
-
hadario
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- שם מלא: עומר הדרי
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
יופי, אז נשמע שממש לא חובה לקנות מטחנה חדשה מראש?13/11/2022 4:55boren כתב: יש לי K Plus שמשתמשת באותן סכינים כמו ה-K Pro. היא מצויינת לאספרסו והחיסרון העקרי שלה בהקשר הזה הוא הקפיצות הגדולות יחסית בין רמות שונות של עובי הטחינה (22 מיקרון). בפועל זו לא בעיה משמעותית וקל לקבל תוצאות מעולות עם פולים בקליה בינונית ומעלה. עם פולים בקליה בהירה הטחינה הופכת לקשה ואני מעדיף להשתמש במטחנות ידניות שבהן האיזון הוא יותר לכוח ופחות למהירות, למשל 1Zpresso JX Pro ו-Kingrinder K2....
באיזה טווח קליקים בערך אתה טוחן לאספרסו עם ה-kplus?
תודה!
- MotiSchenker
- חבר פעיל

- תגובות: 69
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
נראה לי שזה תלוי ברמת הציפיות שלך ונכונות להתעסק עם שקילת האספרסו. לי יש jmax, שאמור להיות מותאם במיוחד להכנת אספרסו. יש לו מרווח מאד צפוף בין קליקים- פחות מ 9 מיקרון, לעומת 22 ב k, מה שאמור לאפשר התאמת דרגת טחינה מדוייקת יותר. למרות זאת, עם פולים בדרגת קליה בינונית ומטה, כל קליק שינה לי את זמן ההכנס בלפחות 4 שניות. לפעמים גם ב 7. אני מניח שאם אתה מכין אספרסו עם משקל מתחת לכוס, אז תוכל להסתדר, אבל זה קצת טרחה. ואם תעשה חיפוש בגוגל 1zpresso kpro grinding chart- תקבל תרשים עם הכוונה לדרגת הטחינה המתאימה. לצערי לא הצלחתי להדביק קישור.