מחפש רכיב חשמלי - 2 מגע יבש

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
ahiel פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #1 

שלום, יש לי מפסק מקרר שמחוברים אליו ארבע חוטים (הוא נועד למפסק שבת במקרר) ברגע שלוחצים עליו יש לו מגע יבש כפול  כך שהוא מחבר בין שני זוגות החוטים כל אחד בנפרד. כמובן שכל אחד מהם שולט על מעגל אחר (ומתח אחר, אחד המנורה ואחד למוח של המקרר)...אני מחפש רכיב שאפשר לתת לו פקודה אחת והוא ישלוט על שתי מגעים יבשים כך שזה יחסוך לי לחבר אליו שני מגעים חכמים.למישהו יש רעיון לרכיב כזה?
במקרר הישן שלי היה רק מגע אחד יבש....

eyalpo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 531
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

איפה בדיוק אתה מתכוון לשים את הרכיב הזה? בעקרון יש את זה https://www.shelly.cloud/knowledge-base ... lly-pro-2/
אבל לא בטוח שזה ישים בחיבור למקרר.
מסקרנות - באיזה דגם מקרר מדובר? מה בדיוק עושה המפסק?

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #3 

אתה יכול לחבר ממסר מגע יבש אחד למגען שיאפשר לך לקצר שני מעגלים בו"ז. ככה גם הממסר לא יצטרך לעמוד בהספקים גבוהים.

ahiel פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@eyalpo התכוונתי למשהו טיפש (מדובר במפסק שמכבה את האור במקרר - לעבור למצב שבת אוטומטית בכניסת שבת).

@DudeShemesh לא הבנתי איך מגען אחד יתמוך בשתי מעגלים, אין לי בעיה של הספקים מדובר על רכיבים אלקטרוניים לא עומס גדול.

eyalpo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

לא הבנתי מה הכוונה במשהו "טיפש"? לא חושב שיש הבדל בין מה ששלחתי לך ל Shelly 1 עם תמיכה במגע יבש, פשוט צורת התקנה שונה (לא יודע אם זה מסתדר לך להתקין דבר כזה מאחורי המקרר למשל).
השאלה גם מה המתחים שיש לך? אתה צריך משהו שיעבוד על 220V?

ahiel פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@eyalpo אני לא צריך חיבור wifi וכד׳. המתחים אני מניח שאחד ac220 ואחד 12-24dc ראיתי שם שזה לא תומך ב-DC

בטוח ש- @Grappa יוכל לעזור פה :)

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #7 

02/11/2022 10:02  
ahiel כתב:
@DudeShemesh לא הבנתי איך מגען אחד יתמוך בשתי מעגלים, אין לי בעיה של הספקים מדובר על רכיבים אלקטרוניים לא עומס גדול.
...
יש מגענים שיודעים לקצר שני מעגלים.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #8 

לא מבין בעיניני שבת ולא ברור לי מה קורה עם המפסק והמקרר ולמה יש 2 מעגלים.
בעיקרון אם זו הזנת החשמל הראשית למקרר והיא מופרדת לאור ומדחס אפשר לחבר יחד אותם למפסק אחד בדיוק כמו שמחברים 2 נורות למפסק אחד.
במידה וההזנה לאור לא מגיע ממתח הרשת אלא אילתור ומגיע ממתח בתוח המקרר אז צריך לברר מהו המתח ובמידה ומדובר ב 12-24 DC אז Shelly 1 יכול בקלות לעבוד במתח הזה. במקרה כזה תזדקק ל 2 יחידות Shelly אחת שתעבוד על מתח הרשת ואחת לאור.
נדמה לי שראיתי פעם במקרר מתוצרת מקומית קומבינה מיכנית שנועלת את חיישן הפתיחה של המקרר לשבת.

אם אתה רוצה שהמפסק יתנתק אוטומטית לשבת ויחזור אחרי אתה צריך שעון שבת (שצריך לכוון אותו לפי עונות השנה) או לחלופין מפסק חכם שמחובר ל NTP ומתעדכן אוטומטי וזה כבר פתרון מול בקר (למרות שאפשר לממש את זה בטסמוטה כולל חוקים ללא בקר )
המודולים של Shelly הם פתרון מעולה בתנאי שהם מתאימים להספק המקרר.

ahiel פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@DudeShemesh יש מצב ללינק או דוגמא לאחד כזה?
@Grappa יש מפסק אחד (כשדלת המקרר נפתחת) ובמקרר הישן זה היה שולט במעגל אחד (והיה לי פיבארו switch ששלט בזה), ועכשיו אני רואה שיש שם מפסק אחד עם שני מעגלים....
אחד זה נראה חוט דקיק (משהו כמו ללוח אלקטרוני), ואחד זה לאור ועובד עם מתח רשת... לא בא לי להוסיף עוד רכיב חכם בשביל משהו אחד כזה...

eyalpo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

02/11/2022 12:48  
ahiel כתב:
@eyalpo אני לא צריך חיבור wifi וכד׳.
...
ה wifi לא הופך את המתג ליותר חכם מהפיבארו שהיה לך. הפיבארו עובד zwave וזה עובד wifi - זה כל ההבדל.
לא ברור לי איפה בדיוק אתה מתכוון למקם את המתג הזה אבל אם יש לך מקום לה ששלחתי למעלה ויש שם מתח 220 אז נראה שהוא יכול למתג לך את שני המעגלים ביחד.
הוא לא תומך ב DC בתור המתח שמפעיל את הרכיב אבל הוא ימתג כל מתח שתעביר דרכו (יש לו input ו output שלא תלויים במתח של הרכיב)

(הכל בהנחה שאני מבין נכון את הדיאגרמות שהם שמו שם.. :roll: )

ahiel פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@eyalpo הבעיה היא שהרכיב לא תומך במתח DC (ככה הם כתבו..)

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”