עבור מתגי תאורה ותריסים, מה עדיף קופסאות גוויס 3 או 4 מקום ?
אני בשלב שינויי דיירים בדירת קבלן ומתכנן עדכון תשתיות חשמל , מעביר 0 לכל המתגים, מפריד בין קופסאות מתגי תריסים חשמליים למתגי תאורה.
מעוניין לדחוף מודולים של Shelly בתוך הקופסאות.
כדי לפשט את ההגדרות מול הקבלן ולשמור על אחידות, אשמח לעזרה במקרים הבאים :
1.עבור 2 מתגי תאורה צמודים האם גוויס 3 מקום מתאים כך שיהיה מודול דמי בודד שמאחוריו אכניס shelly ?
או גוויס 4 מקום עם שימוש ב 2 מתגים + 2 דמי ?
2.עבור מתג לתריס בודד אני אשים גוויס 3 מקום. במידה ויש 2 מתגי תריס באותו מקום האם לשים בתוך גוויס 4 מקום או לבקש מהקבלן להפריד כל מתג תריס לגוויס 3 מקום בודד ?
3. במקום שיש 3 מתגי תאורה צמודים האם להפריד ל 2 קופסאות גביס 3 מקום או 4 מקום ?
מעוניין לדחוף מודולים של Shelly בתוך הקופסאות.
כדי לפשט את ההגדרות מול הקבלן ולשמור על אחידות, אשמח לעזרה במקרים הבאים :
1.עבור 2 מתגי תאורה צמודים האם גוויס 3 מקום מתאים כך שיהיה מודול דמי בודד שמאחוריו אכניס shelly ?
או גוויס 4 מקום עם שימוש ב 2 מתגים + 2 דמי ?
2.עבור מתג לתריס בודד אני אשים גוויס 3 מקום. במידה ויש 2 מתגי תריס באותו מקום האם לשים בתוך גוויס 4 מקום או לבקש מהקבלן להפריד כל מתג תריס לגוויס 3 מקום בודד ?
3. במקום שיש 3 מתגי תאורה צמודים האם להפריד ל 2 קופסאות גביס 3 מקום או 4 מקום ?
מבחינה אסטטית עדיף 3 מקום.
כן חשוב לבקש קופסאות עמוקות ולפעמים גם זה לא מספיק וצריך להסביר לחשמלאי לא לשים הרבה כבלי חשמל בתוך הקופסא (לי יש מקרה של קופסא עמוקה אבל ממוקמת במקום שעוברים דרכה חוטים להרבה מתגים והיא עדיין עמוסה)
כן חשוב לבקש קופסאות עמוקות ולפעמים גם זה לא מספיק וצריך להסביר לחשמלאי לא לשים הרבה כבלי חשמל בתוך הקופסא (לי יש מקרה של קופסא עמוקה אבל ממוקמת במקום שעוברים דרכה חוטים להרבה מתגים והיא עדיין עמוסה)
אפשר למקם מודול שלי 2.5 כדי שיתפוס מקום של מפסק ולא מאחורי המפסקים.
צילמתי דוגמא אצלי, מפסק תריס + מודול שלי 2.5 בקופסא 3 מקומות. בטצ׳ינו ולא גוויס אבל זה אותו עיקרון.
אז לדעתי:
1. לשני מתגים + שלי 2.5 אחד ששולט על שניהם קופסא 3 מספיקה, עדיף עמוק.
2. לשני מתגי תריס תיקח 4 מקומות כי צריך שני מודולים, שוב עמוק.
3. ל- 3 מתגים צמודים עדיף להפריד לשני 3 כי צריך שני מודולים. אפשר אולי יהיה לדחוף לתוך 4 עמוק אבל עלול להיות בעיייתי.
צילמתי דוגמא אצלי, מפסק תריס + מודול שלי 2.5 בקופסא 3 מקומות. בטצ׳ינו ולא גוויס אבל זה אותו עיקרון.
אז לדעתי:
1. לשני מתגים + שלי 2.5 אחד ששולט על שניהם קופסא 3 מספיקה, עדיף עמוק.
2. לשני מתגי תריס תיקח 4 מקומות כי צריך שני מודולים, שוב עמוק.
3. ל- 3 מתגים צמודים עדיף להפריד לשני 3 כי צריך שני מודולים. אפשר אולי יהיה לדחוף לתוך 4 עמוק אבל עלול להיות בעיייתי.
תודה לכולם על העזרה.
אני חושב שכדי שיהיה אחידות אבקש מהקבלן לשים בכל המקומות קופסאות גוויס 3 מקום עמוקות עם מקסימום 2 מתגים עליהם (אחד יהיה דמי ללא שימוש ובמקומו אכניס shelly)
רק במקרה ויש צורך ב 2 מתגי תריס באותה קופסא אבקש גוויס 4 מקום עמוקה ואשאיר 2 מקומות דמי .
1. רק לוודא האם מתג סטנדרטי שמספק הקבלן לתריס חשמלי תופס 1 מקום ? או שיש מצב שהוא תופס 2 מקום ?
2. בנוסף קראתי באיזה מקום שמומלץ להכין באזור הכניסה לבית קופסא 3 מקום שמקבלת אפס ופאזה כדי שתשמש מעיין מתג מרכזי להגדרת תרחישים.
לא ברור לי אם יש לי צורך בזה. אשמח אם מישהו יכול לתת קצת מידע בנושא.
אני חושב שכדי שיהיה אחידות אבקש מהקבלן לשים בכל המקומות קופסאות גוויס 3 מקום עמוקות עם מקסימום 2 מתגים עליהם (אחד יהיה דמי ללא שימוש ובמקומו אכניס shelly)
רק במקרה ויש צורך ב 2 מתגי תריס באותה קופסא אבקש גוויס 4 מקום עמוקה ואשאיר 2 מקומות דמי .
1. רק לוודא האם מתג סטנדרטי שמספק הקבלן לתריס חשמלי תופס 1 מקום ? או שיש מצב שהוא תופס 2 מקום ?
2. בנוסף קראתי באיזה מקום שמומלץ להכין באזור הכניסה לבית קופסא 3 מקום שמקבלת אפס ופאזה כדי שתשמש מעיין מתג מרכזי להגדרת תרחישים.
לא ברור לי אם יש לי צורך בזה. אשמח אם מישהו יכול לתת קצת מידע בנושא.
אל תבקש מראש מתג דמי כי בדרך כלל השלי יכול להכנס מאחורי המפסק בקופסה עמוקה בלי שום בעייה. תמיד אפשר לקנות אחר כך דמי ולשים בעצמך (עולה גרושים) ואפשר להזיז את המתג מהמרכז הצידה בקלות.
1. מתג תריס סטנדרטי תופס מקום אחד
2. יש כאלה שעושים מתג לכיבוי הבית לפני יציאה (כיבוי כל האורות, סגירת התריסים, סגירת מזגנים וכו') אותו מתג יכול גם לשמש להדלקה כשחוזרים
1. מתג תריס סטנדרטי תופס מקום אחד
2. יש כאלה שעושים מתג לכיבוי הבית לפני יציאה (כיבוי כל האורות, סגירת התריסים, סגירת מזגנים וכו') אותו מתג יכול גם לשמש להדלקה כשחוזרים
אני מנסה להבין את מתג כיבוי הבית לפני יציאה.
אני אמור לבקש מהקבלן למקם ליד היציאה מהבית קופסת גוויס 3 מקום עמוקה נניח עם 2 מתגים שתקבל פאזה ואפס שלא יחוברו לעומס כלשהו ? המתג יחובר ישירות לshelly ?
לא כל כך ברור החיבור החשמלי
אני אמור לבקש מהקבלן למקם ליד היציאה מהבית קופסת גוויס 3 מקום עמוקה נניח עם 2 מתגים שתקבל פאזה ואפס שלא יחוברו לעומס כלשהו ? המתג יחובר ישירות לshelly ?
לא כל כך ברור החיבור החשמלי
כן
כשאתה מחבר שלי בצורה רגילה, המתג מחובר לאחת ה"כניסות" של השלי ואתה מחבר כבל אחד מה"יציאה" של שלי לכיוון הנורה (או כל מכשיר אחר). במקרה הזה אתה פשוט מוותר על החיבור למנורה. המתג יפעיל את השלי ואתה תוכל להגדיר , מה אתה רוצה שיקרה כשהכפתור נלחץ
כשאתה מחבר שלי בצורה רגילה, המתג מחובר לאחת ה"כניסות" של השלי ואתה מחבר כבל אחד מה"יציאה" של שלי לכיוון הנורה (או כל מכשיר אחר). במקרה הזה אתה פשוט מוותר על החיבור למנורה. המתג יפעיל את השלי ואתה תוכל להגדיר , מה אתה רוצה שיקרה כשהכפתור נלחץ
אתה גם יכול לוותר על זה בכלל ולשים שלט רחוק על סוללות שיפעיל סצנות כאלה. אפשר להדביר אותו על הקיר:
https://www.aliexpress.com/item/1005004468608844.html
לי יש משהו כזה ליד המיטה, עם סוללות שמחזיקות כבר 3 שנים ומשתמש בו לכל מיני אוטומציות כלליות כי זה יותר מהיר מלפתוח טלפון
כל זה בהנחה כמובן שיש לך מערכת בית חכם מרכזית כמו Home Assistant
(המוצר למעלה הניתן כדוגמה בלבד. אין לי שום ניסיון איתו ואני לא ממליץ עליו)
https://www.aliexpress.com/item/1005004468608844.html
לי יש משהו כזה ליד המיטה, עם סוללות שמחזיקות כבר 3 שנים ומשתמש בו לכל מיני אוטומציות כלליות כי זה יותר מהיר מלפתוח טלפון
כל זה בהנחה כמובן שיש לך מערכת בית חכם מרכזית כמו Home Assistant
(המוצר למעלה הניתן כדוגמה בלבד. אין לי שום ניסיון איתו ואני לא ממליץ עליו)
כמובן לחיצה ארוכה רלוונטית רק אם זה לחצן.. וזה מזכיר לי - אם יש לך אפשרות תבקש כפתורי לחצן (momentary) ולא מתג (toggle)03/11/2022 14:39eyalpo כתב: מודול shelly 2 בודד יכול להתחבר לשני מתגים אז זה אמור להספיק.
אתה גם יכול להגיד אוטומציות שונות ללחיצה קצרה ולחיצה ארוכה אז אתה מקבל עוד אפשרויות...
אחרת המצב של הלחצן לא מסונכרן עם מצב הנורה וזה יכול לעצבן קצת (בעיקר למי שסובל מ OCD.. כמוני
מהניסיון שלי, רוחב הקופסא פחות משנה (כמובן שרחב יותר מקל, אבל אם האסתטיקה מפריעה, אז זה פחות קריטי). עומק הקופסא לעומת זאת משנה מאוד מאוד. תבקש קופסאות עמוקות ושהקבלן יתאמץ קצת, וימקם אותן עמוק יותר ממה שהוא רגיל. אצלי יש עוד איזה 1/2 ס"מ ברוב המקומות וזה עושה הבדל גדול.
טיפ שני - עד כמה שאפשר - שהחוטים שהחשמלאי מריץ בין הקופסאות יכנסו ויצאו מאחת הפינות בקופסא ולא באמצע (כמו שבדרך כלל הם עושים, ואז זה קצת מקשה על דחיפת המודול מאחורי המתג).
טיפ שלישי - שהחשמלאי ישאיר לך לפחות 20 ס"מ מכל חוט שיוצא מכל קופסא - אחכ כבר תקצאר קצת את מה שתרצה, אם תרצה.
טיפ רביעי - תקנה כבל מאריך עבה שהחוטים בו בפנים הם 12 או 10 AWG, תפרק את החוטים הרכים מתוך הכבל מאריך ותשתמש בהם כדי לחבר את המודול לאפס, לפאזה ולמתג - יהיה לך אח"כ הרבה יותר קל לדחוף את המודולים למקום.
טיפ שני - עד כמה שאפשר - שהחוטים שהחשמלאי מריץ בין הקופסאות יכנסו ויצאו מאחת הפינות בקופסא ולא באמצע (כמו שבדרך כלל הם עושים, ואז זה קצת מקשה על דחיפת המודול מאחורי המתג).
טיפ שלישי - שהחשמלאי ישאיר לך לפחות 20 ס"מ מכל חוט שיוצא מכל קופסא - אחכ כבר תקצאר קצת את מה שתרצה, אם תרצה.
טיפ רביעי - תקנה כבל מאריך עבה שהחוטים בו בפנים הם 12 או 10 AWG, תפרק את החוטים הרכים מתוך הכבל מאריך ותשתמש בהם כדי לחבר את המודול לאפס, לפאזה ולמתג - יהיה לך אח"כ הרבה יותר קל לדחוף את המודולים למקום.
אם אתה מעוניין רק במפסקים למיתוג מרוחק אתה יכול להשתמש ב- Shelly i3 / Shelly plus i403/11/2022 14:32ami4455 כתב: הבנתי תודה.
אז אם אני רוצה לתכנן מתג כיבוי מרכזי של התאורה ומתג מרכזי של סגירת חלונות החשמל אצטרך גוויס של 3 מקום עם מודול shelly בודד או גוויס 4 מקום עם 2 מודולי shelly ?...
https://www.shelly.cloud/shelly-plus-i4/
יש להם רק כניסות ללא יציאות וככה אתה יכול להשתמש במודול אחד ל- 3 / 4 מפסקים בהתאמה
hsafra אני מחפש פתרון שבו יהיו לי 2 מתגים קפיציים (momentary) נפרדים לפתיחה וסגירה של התריסים ל 2 קומות נפרדות + מתג אחד קפיצי לכיבוי והדלקה מרכזית של התאורה.
כלומר סה"כ 3 מתגים.
אשמח לעזרה במציאת פתרון יעיל
כלומר סה"כ 3 מתגים.
אשמח לעזרה במציאת פתרון יעיל
מה ישלוט בתריסים ובתאורה עצמם? יהיו מודולים? אתה מתכנן להוסיף בקר שליטה כמו HA?04/11/2022 16:17ami4455 כתב: hsafra אני מחפש פתרון שבו יהיו לי 2 מתגים קפיציים (momentary) נפרדים לפתיחה וסגירה של התריסים ל 2 קומות נפרדות + מתג אחד קפיצי לכיבוי והדלקה מרכזית של התאורה.
כלומר סה"כ 3 מתגים.
אשמח לעזרה במציאת פתרון יעיל...