שלום לכולם
לאחרונה נראה שMATTER תופס תאוצה
תהיתי אם זה משהו שצריך תמיכה בו בST. לרובינו יש STV2 נראה לי שזה גם לא האחרון וגם לפני מכירת העסק של ההאבים לחברה חיצונית.
יש למישהו מידע האם נצטרך\נקבל עדכון?
ובלי קשר, איך אתם חושבים שMATTER ישפיע עלינו ובעיקר על מי שמושקע בZWAVE
תודה
smart things v2 and matter
ממבט שטחי על Matter כרגע. כדאי להמתין עד שיהיו מכשירים אמיתיים ולדעתי עדיף להישאר עם מכשירים שידוע שהם עובדים....
היו תקנים שלא תפסו בעבר. אני מניח ומקווה שבמקרה הזה זה לא ככה. אבל אין מה לרוץ אחרי זה.
זה בערך כמו הפרוטוקול של זיגבי (יש הבדלים מעטים בשכבות האמצעיות לש הרשת) בתור משתמש אתה לא תראה שום הבדל בתוצאה הסופית.
ואם אתה כבר מושקע במשהו אחר שעובד, חבל סתם להחליף בלי יתרון (או יתרון משמעותי) למשהו חדש שעדיין בחיתוליו.
גם כרגע לא נראה לי נכון לקנות עכשיו רכיבים של Matter. הם לא בשלים מספיק...
היו תקנים שלא תפסו בעבר. אני מניח ומקווה שבמקרה הזה זה לא ככה. אבל אין מה לרוץ אחרי זה.
זה בערך כמו הפרוטוקול של זיגבי (יש הבדלים מעטים בשכבות האמצעיות לש הרשת) בתור משתמש אתה לא תראה שום הבדל בתוצאה הסופית.
ואם אתה כבר מושקע במשהו אחר שעובד, חבל סתם להחליף בלי יתרון (או יתרון משמעותי) למשהו חדש שעדיין בחיתוליו.
גם כרגע לא נראה לי נכון לקנות עכשיו רכיבים של Matter. הם לא בשלים מספיק...
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
באופן כללי Matter הוא היורש של Zigbee. זה פרוטוקול IP, שמבוסס בעיקר על Zigbee ו-Thread (בכל זאת, נכתב ע"י גוגל).
ההתחלה תמיד קשה. אני משער שברגע ש-Tuya יתחילו להוציא רכיבים, תהיה הצפה.
סמסונג גם שותפים, ואני לא רואה אותם נשארים מאחור. מצד שני, אני לא יודע אם הרדיו של STv2 מספיק בשביל לתמוך ב-Matter באופן מלא. אני כבר מזמן נטשתי אותו ועברתי ל-HA.
ההתחלה תמיד קשה. אני משער שברגע ש-Tuya יתחילו להוציא רכיבים, תהיה הצפה.
סמסונג גם שותפים, ואני לא רואה אותם נשארים מאחור. מצד שני, אני לא יודע אם הרדיו של STv2 מספיק בשביל לתמוך ב-Matter באופן מלא. אני כבר מזמן נטשתי אותו ועברתי ל-HA.
תודה על התשובות
חדשות טובות, v2 ומעלה יקבלו עדכון
עוד פרטים פה
https://news.samsung.com/global/samsung ... perability
חדשות טובות, v2 ומעלה יקבלו עדכון
עוד פרטים פה
https://news.samsung.com/global/samsung ... perability