דרוש גנרטור. -איך מתחילים?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

אני גר בבית תלת פאזי, צמוד קרקע, ביישוב שיותר מידי פעמים חוטף הפסקות חשמל. או הפרעות חשמל (פאזה אחת או שתיים נופלות).
לאחרונה התדירות נהיתה גבוהה פשוט זוועה.

רוב ההפסקות עמוק בלילה. ורובן קצרות.
אבל לפעמים גם בערב (לא בלילה). -וזה מאוד מעיק. אני מפחד לחשוב מה יהיה בחורף...

ולעיתים רחוקות ההפסקות נמשכות כל הלילה... עד הבוקר/לפנות בוקר.

-פשוט נמאס.

חשבתי על גנרטור. משיטוט קצר בגוגל איבדתי אזימוט.

אפשר עזרה סקירה קצרה על מה יש? מה קיים כיום בשוק? אילו סוגי מוצרים?
מה מומלץ? מה היתרונות והחסרונות של כל דבר?

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4200
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

האם זה ישוב מוכר וחוקי?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #3 

יש לא מעט ישובים, בעיקר במגזר החקלאי, שסובלים מהבעיה. בין היתר בגלל העומסים הגדולים שמייצרות חוות סולאריות.
פתרון של גנרטור גיבוי הוא לא זול בכלל ולרוב משתמשים בו רק במשקים ועסקים ולא בבתים פרטים שבהם מערכות אל-פסק יכולות לתת פתרון סביר מבחינת מחיר.

chenta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #4 

קודם כל אני מתבאס בשבילך. ממש מרגיז כשזה המצב.
יש לי משפחה שגרה במושב וגם שם לא מעט הפסקות חשמל. יותר בחורף אבל ממש לא רק.
(ואגב מושב בהחלט חוקי ולגטימי, לא שזה משנה למשהו לצורך התשובה).

אני אקדים ואומר שאני לא מומחה ולא יודע להמליץ על משהו ספציפי אבל מהמעט שאני מכיר כדאי שתמקד את השאלה, קודם כל לעצמך כדי שתדע את מי לשאול ומה לשאול.

יש הבדל בין גנרטור גיבוי מלא לבית (שאולי מופעל אוטומטית בנפילת מתח)- שזה אכן פתרון מאוד יקר ולרוב מתקינים אותו במכדלים, בנייני משרדים וכו. לבין גנרטור שיופעל ידנית בהתאם לצורך ויספק חשמל לציוד חיוני ספציפי.
למשל אבא שלי חיבר גנרטור לחדר העבודה כך שבנפילת מתח הוא יכול להמשיך לעבוד- המחשב, הראוטר, וכו. במקרה הזה הוא בדק שכשנופל לו החשמל האינטרנט ממשיך לעבוד בהנחה שהראוטר עובד. אבל זה לא בהכרח נכון בכל מקום.

פתרון אל פסק הוא פשוט וזול יותר אבל גם יותר מוגבל באנרגיה ולכן ההתאמה שלו היא בהתאם למה שתרצה שימשיך לעבוד.

אז לסיכום העצה שלי היא שתתחיל בלהגדיר מה אתה רוצה שימשיך לעבוד במקרה של הפסקת חשמל, תסכום את צריכת ההספק שאתה צריך לפי כל ציוד, זה כפול משך זמן הפסקת חשמל יגדיר את סך האנרגיה שאתה צריך זמינה בהספקת חשמל. ואז כשתמצא בעל מקצוע שמבין בגנרטורים או בפתרונות אנרגיה הוא יוכל להתאים לך את הפתרון.

מקווה שעזרתי גם אם לא ידעתי לתת תשובה ספציפית לשאלה.

בהצלחה ובאמת שליבי איתך.

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #5 

28/09/2022 18:57  
amitbak כתב:
האם זה ישוב מוכר וחוקי?
...
:) מושב קטן אוכלוסיה 3 ספרות בלבד.
אבל כן... כמובן מושב חוקי, ובית חוקי, וחשבון חשמל חוקי.

@chenta

נראה לי שאני מכוון למשהו שיופעל ידנית, בהתאם לצורך ויספק חשמל לציוד חיוני ספציפי.
השאלה "לאיפה לחבר ועל מה לוותר?" היא אכן שאלה קשה. כשבניתי את הבית גם לא תיכננתי מראש בהתחשב בעניין הזה. (=יש ביזור של יעדים. המקרר במטבח. הסלון למטה. החדרי שינה והראוטר למעלה).

chenta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #6 

29/09/2022 9:31  
two-times כתב:
כשבניתי את הבית גם לא תיכננתי מראש בהתחשב בעניין הזה. (=יש ביזור של יעדים. המקרר במטבח. הסלון למטה. החדרי שינה והראוטר למעלה).
...
טוב זה רק אומר שזה יהיה קצת יותר קשה (=קצת יותר יקר) אבל לא בלתי אפשרי.
לדעתי חשמלאי טוב ידע להפריד לך מעגלים בצורה כזאת שהמינימום שאתה רוצה יוכל להיות מוזן מגנרטור במקרה הצורך.
אני מניח שחשמלאי טוב ידע גם לסדר את חיבור הגנרטור לארון כך שזה לא באמת משנה שהציוד מפוזר ברחבי הבית- הכל מוזן מהארון בסופו של דבר.
אבל חיבור לגנרטור לארון לא נשמע לי פשוט אז אולי לא כל חשמלאי יודע לעשות את זה. מהמעט שאני מבין (וזה באמת מעט) יש כאן מה להבין כדי לעשות את זה בצורה תקנית, בטוחה, שתגן על הציוד ולא פחות חשוב על תושבי הבית.

אז שוב זה מחזיר אותנו לחלק הקשה ביותר של המיפוי.... גם לטובת הבנת האנרגיה הדרושה וגם לבחינת הפרדת המעגלים בארון.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #7 

אני לא מכיר בן אדם אחד שעשה הפרדה ומזין חלק מהבית בגנרטור.
אצלנו יש משקים עם יחידות קירור גדולות, ככה שהם פשוט הביאו גנרטורים עצומים (גודל של מכולה) שמשמשים לחלופה לכל המשק כולל הבית הפרטי.
עבור בית פרטי בלבד, לדעתי, זה תהליך יקר ומסובך שלא שווה את העלות תועלת.

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #8 

יכול להיות שלפזר כמה ups-ים בבית כדי להגן על הצרכנים הקריטיים יהיה יותר פשוט לביצוע

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2184
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #9 

מה שבאמת יפתור לך את הבעיה זה Tesla Powerwall, או אחד המתחרים כמו Panasonic EverVolt או LG Chem RESU. אני לא יודע מה מהם אפשר להשיג בארץ.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”