שינוי סיסמת Wifi
עד לא מזמן כל הרכיבים אצלי היו ZWave ולכן הנושא לא הטריד אותי. בחודשים האחרונים הוספתי כמה רכיבים של Shelly, ועכשיו אני מתכוון לקנות עוד כמה רכיבים מבוססים Tasmota ואני מתחיל לתהות מה יקרה ביום שבו ארצה לשנות אצלי סיסמת Wifi
זה לא שאני משנה סיסמאות באופן תכוף אבל זה דבר נכון לעשות מידי פעם ואני פתאום חושש שהתהליך יהיה כואב עד בלתי אפשרי.
זה משהו שיש לו פתרון? קרה לכם שהייתם צריכים להחליף סיסמה או שם רשת בכל הרכיבים?
זה לא שאני משנה סיסמאות באופן תכוף אבל זה דבר נכון לעשות מידי פעם ואני פתאום חושש שהתהליך יהיה כואב עד בלתי אפשרי.
זה משהו שיש לו פתרון? קרה לכם שהייתם צריכים להחליף סיסמה או שם רשת בכל הרכיבים?
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
לא מכיר פתרון שמעדכן סיסמאות בכל הטסמוטות בבת אחת אבל יש כלי TasmoAdmin שמאפשר לבצע עידכוני תוכנה והגדרות מממשק אחד אולי אפשר גם לעדכן סיסמא.
https://github.com/TasmoAdmin/TasmoAdmin
אפשר להגדיר רשת WIFI (SSID) נפרדת רק לטסמוטות/רכיבי בית חכם.
רצוי ומומלץ להחליף לסיסמא ארוכה במיוחד מעל 30 תווים (מקסימום 63) מוסיף קצת ביטחון ופחות לחץ להחליף סיסמאות פעם בכמה זמן...
https://github.com/TasmoAdmin/TasmoAdmin
אפשר להגדיר רשת WIFI (SSID) נפרדת רק לטסמוטות/רכיבי בית חכם.
רצוי ומומלץ להחליף לסיסמא ארוכה במיוחד מעל 30 תווים (מקסימום 63) מוסיף קצת ביטחון ופחות לחץ להחליף סיסמאות פעם בכמה זמן...
הגישה האישית שלי היתה להפריד מראש את הרשת שמשרתת את הרכיבים החכמים מהרשת שמשרתת את דיירי הבית.
המודם/ראוטר של הסיבים הוא זה שמייצר את רשת ה- IOT, קו אחד שלו הולך ל- WAN של ראוטר נוסף שהוא זה שמייצר את הרשת שאליה מתחברים המחשבים והטלפונים הניידים.
יש טופולוגיות נוספות שמאפשרות להפריד רשתות אבל הצורה הזו אפשרה לי בצורה פשוטה, ללא רכיבים יקרים מדי כמו פיירוול וסוויץ חכם, לייצר הפרדה כך שהרכיבים החכמים לא יכולים בצורה פשוטה "להתפרץ" לי לרשת הביתית.
לעניין החלפת הסיסמא- אני מניח שהמוטביציה להחליף מדי פעם סיסמא היא למנוע ממישהו להתלבש לך על הרשת.
אם ככה הפרדת הרשתות בסגנון שהצעתי יכולה לעזור.
בראוטר של הרכיבים החכמים אפשר לשמור על הגדרות "הדוקות" של חלוקת כתובות כדי לא לאפשר למישהו נוסף לקבל שירות-
חלוקת כתובות קבועות לפי MAC, הגבלת שירות לפי MAC (לא יודע אם יש כזה דבר) או אפילו סתם הגבלת הכתובות הזמינות ל- DHCP לפי מס' הרכיבים.
זה אמנם מחייב בכל הגדרת רכיב חדש לבצע התאמות בהגדרות האלה אבל זה כמעט לא מאפשר למישהו סתם להיכנס לך לרשת.
ואגב כתובות קבועות בדרך כלל מומלץ ואפילו לפעמים נדרש בחלק ממערכות בית חכם כמו openHAB או HomeAssistant.
ולגבי הרשת הביתית- שם עדיין תוכל להשאיר הגדרות גמישות יותר ומדי פעם להחליף סיסמא אבל זה הרבה פחות כאב ראש מלבצע הגדרה מחדש של כל הרכיבים.
המודם/ראוטר של הסיבים הוא זה שמייצר את רשת ה- IOT, קו אחד שלו הולך ל- WAN של ראוטר נוסף שהוא זה שמייצר את הרשת שאליה מתחברים המחשבים והטלפונים הניידים.
יש טופולוגיות נוספות שמאפשרות להפריד רשתות אבל הצורה הזו אפשרה לי בצורה פשוטה, ללא רכיבים יקרים מדי כמו פיירוול וסוויץ חכם, לייצר הפרדה כך שהרכיבים החכמים לא יכולים בצורה פשוטה "להתפרץ" לי לרשת הביתית.
לעניין החלפת הסיסמא- אני מניח שהמוטביציה להחליף מדי פעם סיסמא היא למנוע ממישהו להתלבש לך על הרשת.
אם ככה הפרדת הרשתות בסגנון שהצעתי יכולה לעזור.
בראוטר של הרכיבים החכמים אפשר לשמור על הגדרות "הדוקות" של חלוקת כתובות כדי לא לאפשר למישהו נוסף לקבל שירות-
חלוקת כתובות קבועות לפי MAC, הגבלת שירות לפי MAC (לא יודע אם יש כזה דבר) או אפילו סתם הגבלת הכתובות הזמינות ל- DHCP לפי מס' הרכיבים.
זה אמנם מחייב בכל הגדרת רכיב חדש לבצע התאמות בהגדרות האלה אבל זה כמעט לא מאפשר למישהו סתם להיכנס לך לרשת.
ואגב כתובות קבועות בדרך כלל מומלץ ואפילו לפעמים נדרש בחלק ממערכות בית חכם כמו openHAB או HomeAssistant.
ולגבי הרשת הביתית- שם עדיין תוכל להשאיר הגדרות גמישות יותר ומדי פעם להחליף סיסמא אבל זה הרבה פחות כאב ראש מלבצע הגדרה מחדש של כל הרכיבים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
guest network זה הפיתרון. על הדרך זה גם יגן עליך מפריצות אפשריות ב iot devices האלה.
@oferlaorמה הכוונה ב Guest network?
פשוט רשת משנית כמו שהציעו החברים האחרים או שאתה מתכוון לרשת שאני מאפשר לאורחים להתחבר אליה (זאת בדרך כלל רשת שהסיסמה שלה משותפת עם יותר אנשים)?
איפה נמצא ה Home Assistant בתצורה כזאת? לא מרגיש לי נכון לשים אותו ב Guest Network אבל אם יש הפרדה בין הרשתות אז איך הוא יוכל לדבר עם רכיבי ה iot?
פשוט רשת משנית כמו שהציעו החברים האחרים או שאתה מתכוון לרשת שאני מאפשר לאורחים להתחבר אליה (זאת בדרך כלל רשת שהסיסמה שלה משותפת עם יותר אנשים)?
איפה נמצא ה Home Assistant בתצורה כזאת? לא מרגיש לי נכון לשים אותו ב Guest Network אבל אם יש הפרדה בין הרשתות אז איך הוא יוכל לדבר עם רכיבי ה iot?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
מה שהייתי עושה זה בונה רשת WiFi נוספת ונפרדת אבל רק בתנאי שהראוטר מאפשר לך לפצוח קשר בין הרכיבים השונים. זה כמובן משתנה לפי כמה השירותים שלך צריכים לדבר זה עם זה ישירות. ה HA שלך יכול לשבת באותה רשת אבל אז צריך לייצר ״חור״ בין שתי הרשתות כדי שתוכל לדבר איתו.