מדיח כלים ושקע חכם
אהלן,
אני תוהה האם אני יכול בבטחה לחבר את מדיח הכלים דרך שקע חכם.
המדיח של Bosch- אין לי את החוברת אבל לפי המידע באינטרנט שלו מדורג AAA, לא הצלחתי למצוא נתון של צריכת זרם מקסימלית.
השקע עצמו הוא שקע מאלי אקספרס, מוגדר עד 16A.
למישהו יש ידע בנושא?
תודה מראש.
אני תוהה האם אני יכול בבטחה לחבר את מדיח הכלים דרך שקע חכם.
המדיח של Bosch- אין לי את החוברת אבל לפי המידע באינטרנט שלו מדורג AAA, לא הצלחתי למצוא נתון של צריכת זרם מקסימלית.
השקע עצמו הוא שקע מאלי אקספרס, מוגדר עד 16A.
למישהו יש ידע בנושא?
תודה מראש.
בדיוק מה שאני מנסה להבין- עד כמה נחשב מדיח צרכן כבד?...
הסיבה היא בקרת נזילות..
אני רוצה לשים חיישן הצפה מתחת לכיור ולכבות את המדיח במידה ויש נזילה.
אני עושה אותו דבר עם למכונת הכביסה אבל שם כבר יש לי מודול Shelly1PM בחיבור בריא אז אני לא מודאג.
בארון של הכיור אני פחות רוצה להתקין כל מיני דברים אז האופציות הן או לחבר את המדיח עם שקע חכם (הכי פשוט וזול) או להתקין מודול ShellyPRO בארון חשמל על הקו של המדיח.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
הנזילה יכולה להיות גם מהצנרת של הכניסה למכונה או בצנרת הפנימית שלא קשורה לפעולת המדיח
גם אני משתמש בחיישני הצפה (רצפת פרקט) בכל הבית, תחת כל ברז או מקור מים
הפיתרון שלך צריך להיות ברז חשמלי נשלט שיושב על השיבר
בעיקרון אני ממש נגד לשים משהו בין החיבור של המדיח (או מכונת כביסה או מייבש) לבין השקע!
יום אחד זה ישרף וזה רק עניין של זמן.
ואם כבר שקע חכם רק כזה עם חיבור מקורי לשקע תקע הישראלי - בשום אופן לא כזה שדורש מתאמים
יש לי שקע חכם של שיואמי אבל עם מחבר אמריקאי ואני משתמש בו עם מתאם למנורה.. אז זה איכשהו נסבל.
המדיח שותה חשמל בעיקר בקטע של החימום והיבוש
גם אני משתמש בחיישני הצפה (רצפת פרקט) בכל הבית, תחת כל ברז או מקור מים
הפיתרון שלך צריך להיות ברז חשמלי נשלט שיושב על השיבר
בעיקרון אני ממש נגד לשים משהו בין החיבור של המדיח (או מכונת כביסה או מייבש) לבין השקע!
יום אחד זה ישרף וזה רק עניין של זמן.
ואם כבר שקע חכם רק כזה עם חיבור מקורי לשקע תקע הישראלי - בשום אופן לא כזה שדורש מתאמים
יש לי שקע חכם של שיואמי אבל עם מחבר אמריקאי ואני משתמש בו עם מתאם למנורה.. אז זה איכשהו נסבל.
המדיח שותה חשמל בעיקר בקטע של החימום והיבוש
תודה רבה.
כמה מחשבות-
1. כמובן שאני חושב גם על לסגור את הברז הראשי. מסכים בהחלט שזה מכסה יותר מקרים, כולל למשל נזילה מצינור לברז בלי קשר למכשיר חשבמלי כזה או אחר. אשמח לקבל המלצות לברז נשלט שיודע להתממשק ל- HA או OH.
2. עדיין חושב שיש ערך גם להפסקת פעולת המכשיר (מדיח, מכונה). למשל נניח שהנזילה היא בדרך היציאה של המים. בשלב הזה פעולת השאיבה מוציאה את מים שכבר נמצאים במכשיר החוצה. כלומר סגירת הברז לא תפסיק את הנזילה אלא הפסקת פעולת המכשיר.
3. שקע- כמובן שאני משתמש רק בתקע שקע מתאים לשקעים הישראלים. אסור לבנות על זה מגדל מתאמים ובטח שחייבים לשמור על רציפות הארקה. מסכים לגמרי.
האם מישהו יודע להמליץ על שקע חכם אמין יותר?
יש סיבה להאמין למשל שהתקע של סוויצ'ר, שלכאורה קיבלת תו תקן ישראלי, יהיה אמין יותר?
תודה
כמה מחשבות-
1. כמובן שאני חושב גם על לסגור את הברז הראשי. מסכים בהחלט שזה מכסה יותר מקרים, כולל למשל נזילה מצינור לברז בלי קשר למכשיר חשבמלי כזה או אחר. אשמח לקבל המלצות לברז נשלט שיודע להתממשק ל- HA או OH.
2. עדיין חושב שיש ערך גם להפסקת פעולת המכשיר (מדיח, מכונה). למשל נניח שהנזילה היא בדרך היציאה של המים. בשלב הזה פעולת השאיבה מוציאה את מים שכבר נמצאים במכשיר החוצה. כלומר סגירת הברז לא תפסיק את הנזילה אלא הפסקת פעולת המכשיר.
3. שקע- כמובן שאני משתמש רק בתקע שקע מתאים לשקעים הישראלים. אסור לבנות על זה מגדל מתאמים ובטח שחייבים לשמור על רציפות הארקה. מסכים לגמרי.
האם מישהו יודע להמליץ על שקע חכם אמין יותר?
יש סיבה להאמין למשל שהתקע של סוויצ'ר, שלכאורה קיבלת תו תקן ישראלי, יהיה אמין יותר?
תודה