בעיות בתפעול CEADO E5P

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Amirgf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אשמח לעזרתכם/עצתכם בקשר למטחנה CEADO E5P. נקנתה לפני כ- 10 חודשים.

1. עד לאחרונה השתמשתי בה כדי לטחון לבריקה. לפני כשבוע התחלתי לטחון טחינה דקה יותר עבור יורופיקולה. הבעיה היא שיש אגירה שלדעתי היא לא סבירה. אני שוקל 7 גרם לצורך הכנת SINGLE, אבל אחרי יוצא לי קפה טחון במשקל של 5 גרם, וגם זה אחרי שאני משתמש במפוח מסיליקון שאני מלביש על המכונה (single dose upgrade). האם לדעתכם זה סביר? מישהי נתקל בבעיה כזו? האם זו בעיה במטחנה או נובעת משימוש לא נכון/ניקיון בתדירות נמוכה מידי (מנקה את המטחנה כל חודש בערך לפי סרטון שראיתי ביוטיוב, ראו להלן קישור, למרות שאני לא מבצע את כל השלבים בסרטון).

2. פירקתי את המכונה לצורך ניקיון (בהתאם לסרטון בקישור הבעיה שאני לא מצליח לכייל את המטחנה ל- "0". כאשר אני מסובב את "המחוג" עד לדרגה הנמוכה ביותר (כך שהדיסקיות צמודות זו לזו) מד הטחינה הוא "1" (ניסיתי לשנות את זה כמו בסרטון אבל אני לא מצליח להגיע ל"0" (הגעתי פעם ל- 4 ל- 6 וכיוצ"ב). האם מישהו נתקל בבעיה כזו? אשמח לעצה בנושא כי ברור לי שאני עושה משהו לא נכון. זה לא אמור להשפיע על הטחינה עצמה אבל זה סתם מציק.

תודה מראש לעונים

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

ל-E5P יש אגירה של כ-2.5 עד 3 גרם. אם סינגל דוזינג זה מה שאתה מעדיף, cut your losses, תמכור אותה וקנה מטחנה שיותר מתאימה לצרכים שלך.

באופן אישי מעולם לא הבנתי עבור מי המטחנה הזו מיועדת, כי בהעדר טיימר (או שקילה אוטומטית) היא גם לא אופטימלית למי שלא מעוניין בסינגל דוזינג ורוצה לטחון ישר מההופר. אנשים מצפים לקבל עקביות עם טחינה "לפי העין"?

dedk
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

גם לי יש מתחנה הזו ואכן יש את הבעיה של "0" אבסולוטי . זה בסדר ...לא מתרגש מזה ... boren צודק שלא תוכל להשתמש בה בטור סינגל דוזינג קלאסי אבל כן אפשר
להשתמש בה בתור שקילה "לאחר" .. אני תוכן לכוסית שכבר יודע בערך כמה ניכנס בה , ולאחר פעמיים שלוש של שקילה מגיע למשקל האופטימלי .. זה כיאילו תהליך
הפוך בסדר פעולה מתהליך בסינגל דוזינג ... לדעתי ומניסיוני , במחיר שלה אין מה שמתקרב אליה ברמת התחינה ...וד"א ,לא חסר היום בשוק מתחנות של חברות ידועות בלי טיימר ולא מבין למה הוספה שלו מקפיצה את המחיר בצורה כה דראסטית ..אבל שוב , בתור מי ,ששותה כוס אחד בבוקר ובערב , אישית לא רואה לנכון לשלם כפול לטיימר ..
נכון שיש יוריקה ספציאליסטה באותו מחיר, אבל לדעתי היא לא ברמה של ceado e5p

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”