מנסה להבין יותר לגבי RAID

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
Klayhamn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אהלן -

מתנצל מראש על המגילה -

לאחרונה שבקו חייו של אחד הדסיקים שלי - למזלי יש לי גיבוי ענין למידע קריטי + הצלחתי להציל מתוכו את רוב המידע כי הוא לא סתם "נעלם" לגמרי אלא הלך וגסס בקצב הולך וגובר. איבדתי אולי 10% של מידע לא קריטי, אבל עדיין - היה מספיק טראומטי כדי שאתחיל לחשוב על גיבויים, NAS, עננים וכיו"ב.

אני די סגור על רכישה של מוצר NAS מדף (אין לי בעיה לבנות אחד בעזרת חומרה ישנה, כבר בניתי פעם ראוטר בצורה הזו, אבל אין לי באמת מספיק מקום בדירה וזה גם בטח יעלה לי בסוף אקסטרה כסף בגלל שהמחשב הישן [שהוא בלתי שמיש לחלוטין כרגע], הוא בן 10 בערך),
וספציפית עם מקום ל-4 דיסקים

(אני כרגע עם דיסקים פנימיים של 6TB ו-4TB + דיסק חיצוני של 4TB - והם מלאים לחלוטין, אז - גם נגמר לי המקום, וגם אני צריך לגבות את כולו, לכן אני גם צריך לפחות 16TB של גיבוי וגם לקנות עוד מקום אחסון)

חשבתי בהתחלה על לקנות רק שני דיסקים של 16TB ולעשות ביניהם MIRRORING (כ-REDUNDANCY)
אבל אז התחלתי לקרוא על RAID 5 וחשבתי אולי פשוט לקנות 4 דיסקים נניח של 8 או 10 TB ולעשות עליהם RAID5 מה שיתן לי נניח 24 או 30 TB עם סבילות-כשל של דיסק )

====
אחרי כל ההקדמה הזו - מה שאני מנסה בעיקר להבין -
כולם מדברים המון על מה "לבנות קדימה" - איך לתכנן את ה-NAS, את ה-RAID, את הגיבויים וכו' - אבל מעט מאוד מדברים על מה בפועל קורה בזמן של כשל ואיך טכנית זה אמור לעבוד ---
האם לדוגמא במוצר כמו של SYNOLOGY למשל - תהיה לי אינדיקציה ברורה שאחד הדיסקים נכשל? והאם ב-RAID5 הכל ימשיך לפעול כרגיל עד שאלך ואקנה עוד דיסק?

ומה אם במקום 4 דיסקים נניח אחליט לקנות רק 2 דיסקים ענקיים (16TB נני) ב-MIRRORING, ואחר כך אחליט להוסיף עוד נפח - אז האם אפשר פשוט לחבר עוד דיסק ו-"להוסיף" אותו ל-RAID? האם יש בכלל פרוצדורה כזו? האם צריך "לבנות" הכל מחדש, ואם כן - זה אומר שאני צריך נפח שקול שיכול להחזיק את כל התוכן הזה בזמן שהכל נבנה מחדש?

====
ואולי - בכלל, מספיק סתם להסתפק ב-NAS כגיבוי פשוט למידעי הקיים על המחשב עצמו (בלי RAID) -
ולשלוח את כל הגיבוי לענן בצורה עיתית, למשהו בסגנון של BACKBLAZE או WASABI?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

בסינולוג'י יש ציפצוף כשאחד הדיסקים מתקלקל. קרה לי פעם אחת. החלפתי דיסק, הוספתי אותו ל RAID והכל חזר לקדמותו.
ממה שקראתי. אפשר להוסיף דיסקים ב RAID 5 ו RAID 6 אבל לא ב 1. הוספת דיסק בודד זה הפיכת ה RAID ל 5 והוספת שניים ל RAID 10.

winner
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

ב-RAID1 יש שני דיסקים בלבד - משקפים אחד את השני
RAID5 - מינימום 3 דיסקים, הוספת דיסקים תלויה בסוג הבקר
בכל מקרה , במקרה של נפילת דיסק ב-RAID, ממשיך לעבוד (ב-RAID5 תהיה איטיות מכיוון שמשחזר את המידע החסר תוך כדי קריאה)
החלפת דיסק תקול תלויה בסוג הבקר - יש בקרים שתומכים בהחלפה חמה בלי כיבוי ויש כאלו שמצריכים כיבוי, יש כאלו שבונים את ה-RAID מחדש אוטומטית וכאלו שמצריכים בניה ידנית.
יש גם מערכות שתומכות ב-Hot spare - דיסק שלא משתתף ב-RAID ונכנס לפעולה במקרה של נפילה - נותן זמן להחלפת הדיסק התקול מכיוון של-RAID 1 או 5 שנפל בוו דיסק כבר אין יתירות ונפילה של דיסק נוסף תגרום לאיבוד מידע.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”