שימוש בסיבים תשתית בזק על נתב פרטי
שלום לכולם,
אני גר בבית פרטי גדול יחסית (250 מ״ר) בעל שלוש קומות ומשתמש בתשתית DSL של בזק
המהירות בלשון המעטה מחרידה אבל השקעתי במערכת מש של tp link וככה לפחות יש לי כיסוי בכל הבית
קיבלתי טלפון מבזק ואמרו לי שחיברו לי את הבית לתשתית סיב, והציעו לי ראוטר+מודם שלהם
אני מעדיף להשתמש בראוטר הפרטי שלי כמובן כדי להמשיך את שיטת המש שעובדת מצוין וגם עלתה לי לא מעט כסף
מה נדרש ממני לקנות כדי להשתמש בציוד שלי? ואם ניתן בכלל לעומת הוט לדוגמא שנועלים את הלקוח רק לציוד שלהם
תודה רבה לכולם
אני גר בבית פרטי גדול יחסית (250 מ״ר) בעל שלוש קומות ומשתמש בתשתית DSL של בזק
המהירות בלשון המעטה מחרידה אבל השקעתי במערכת מש של tp link וככה לפחות יש לי כיסוי בכל הבית
קיבלתי טלפון מבזק ואמרו לי שחיברו לי את הבית לתשתית סיב, והציעו לי ראוטר+מודם שלהם
אני מעדיף להשתמש בראוטר הפרטי שלי כמובן כדי להמשיך את שיטת המש שעובדת מצוין וגם עלתה לי לא מעט כסף
מה נדרש ממני לקנות כדי להשתמש בציוד שלי? ואם ניתן בכלל לעומת הוט לדוגמא שנועלים את הלקוח רק לציוד שלהם
תודה רבה לכולם
23/07/2022 21:21ArchDevil כתב: אתה צריך לקנות מתאם סיב, עולה סביבות ה90₪ בKSP ואז בנוסף לקנות מבזק מודול SFP בעלות של 180₪.
עוד אופציה לקנות מודם ZTE F601 עם קושחה מתאימה באיזור ה50₪ (AliExpress) ואז אתה יכול להשתמש בציוד פרטי ע"ג תשתית בזק....
תודה על התשובה
מה בעצם ״הקאצ׳״ עם ה ZTE? אם הוא בחמישים שקל פותר לי מה שמתאם סיב+מודול בזק יעלה פי 3?
אני עכשיו במאבקים איתם לקנות את המתאם SFP (שהפסיקו לספק אותו מאז שהם החליפו לראוטר חדש ונורא), על אף שהם התחייבו שהם מביאים לי אותו בהתקנה.
עד שאקנה את המתאם, אתם יודעים אולי איזה הגדרות אני צריך לשים בנתב שלי (DIR-825) כדי להתחבר לספק של בזק?
הצלחתי למצוא בכמה מקומות להגדיר PPPoE, (עם כתובת סטטית, שאני מקבל מה-TP-Link MC220L, להבנתי) ולהכניס שם משתמש וסיסמא, אבל יש עוד המון הגדרות.
עד שאקנה את המתאם, אתם יודעים אולי איזה הגדרות אני צריך לשים בנתב שלי (DIR-825) כדי להתחבר לספק של בזק?
הצלחתי למצוא בכמה מקומות להגדיר PPPoE, (עם כתובת סטטית, שאני מקבל מה-TP-Link MC220L, להבנתי) ולהכניס שם משתמש וסיסמא, אבל יש עוד המון הגדרות.
אתה לא צריך למלא פרטים של כתובות סטטיות, רק שם משתמש וסיסמה, שאר ההגדרות שישארו על ברירת המחדל,
אם אתה גר קרוב לאיזור הדרום (קרית מלאכי) אז יש לי גם ZTE בגרסה המתאימה שאוכל למכור לך אותו במחיר עלות ביחד עם כבל ומתאם נקבה-נקבה שיתאים אל חיבור בזק או ממיר סיב של טיפילינק MC220L V4 שאוכל למכור לך אותו ב50,
שני המתאמים מתאימים למהירות מקסימלית של עד 1 גיגה בלבד
שניהם בעיקרון ללא שימוש עקב מעבר אל סיבים של סלקום וקבלת ממיר סיב שלהם (הם לא מוכנים לאקטב שום ממיר סיב של כל חברה אחרת
)
אם אתה גר קרוב לאיזור הדרום (קרית מלאכי) אז יש לי גם ZTE בגרסה המתאימה שאוכל למכור לך אותו במחיר עלות ביחד עם כבל ומתאם נקבה-נקבה שיתאים אל חיבור בזק או ממיר סיב של טיפילינק MC220L V4 שאוכל למכור לך אותו ב50,
שני המתאמים מתאימים למהירות מקסימלית של עד 1 גיגה בלבד
שניהם בעיקרון ללא שימוש עקב מעבר אל סיבים של סלקום וקבלת ממיר סיב שלהם (הם לא מוכנים לאקטב שום ממיר סיב של כל חברה אחרת