התקנת ניקוז לאמבטיה מודבקת

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

עקב תלונות נזילה בתקרת השכן המתגורר מתחת לדירת בני, גיליתי כי ביצעו עבודת הדבקת אמבטיה לא טובה. הניקוזים לא חופפים ובמרחק של כ-10 ס"מ ועם הפרשי גובה של כ-5 ס"מ בין האמבטיה המודבקת למקורית.בנוסף הפרשי הגובה נתמכים רק באמצעות קצף שגם הוא וגם החול מסביבו רטובים.
פירקתי את האמבטיה המודבקת, ואני רוצה לחתוך בדיסק את איזור ניקוז האמבטיה הישנה ולהכין ניקוז אשר ייתחבר ישירות לאמבטיה המודבקת מעל.
צרפתי תמונה של האמבטיה לאחר הסרת האמבטיה המודבקת.
עוד כשנה הורסים את הבנין במסגרת פינוי/בינוי ואני רוצה לטפל בבעיית הנזילה בצורה הפשוטה ביותר כרגע.
מספר שאלות :
1. מהו גודל פתח ניקוז אמבטיה סטנדרטי ? צול וחצי ?
2. האם ניתן לרכוש יציאת ניקוז (סיפון ?) ללא אביק ? אין לאמבטיה המודבקת יציאה לאביק.
3. האם יש ניקוז לאמבטיה עם חיבור שהוא שרשורי ? (ייקל עלי להתחבר לצנרת הקיימת)
4. האם עץ סנדביץ בגובה ההפרש בין האמבטיות ייספק תמיכה טובה לתחתית האמבטיה המודבקת ? אם כן, האם כדאי להדביקו עם סופר 7 לתחתית האמבטיה המודבקת ? או לבטן אותו לאמבטיה המקורית ?

תודה

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #2 

כמה כבר יעלה להתקין אמבטיה חדשה ?
או שאתה מחפש הרפתקאות שיעלו לך בעוד פירוק נוסף ותיקונים אצלך ואצל השכנים ?

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

16/07/2022 17:24  
Arie10 כתב:
כמה כבר יעלה להתקין אמבטיה חדשה ?
או שאתה מחפש הרפתקאות שיעלו לך בעוד פירוק נוסף ותיקונים אצלך ואצל השכנים ?
...
להערכתי הגסה התקנת אמבטיה חדשה תעלה בסביבות 5000 שח.
אם עוד שנה הורסים את הבית, למה לא לנסות להשקיע כמה שעות ולחסוך כמה אלפי שקלים ?

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #4 

לפי השאלות שלך נראה שאתה מתעסק בעצמך...
אם כך, תתקין בעצמך גם את האמבטיה החדשה... זה לא מדע טילים.
כן תצטרך לסגור את החזית עם בלוק 7 ועליו תדביק קרמיקה.

לפי מה שאני מבין/רואה, כל העסק כנראה גם כך לא ילך לתחרות הבינלאומית הקרובה לעיצוב אמבטיות, שתתקיים בקרוב במילאנו.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #5 

מכיוון שזה פתרון שגם ככה צריך להיות זמני ויש רצון להשקיע כמה שפחות כסף, אז למה שלא תשים מקלחון פינתי? תסגור את כל מה שיש עכשיו עם קרמיקה ואם אתה ממש חושש לגבי הריצוף הנזילה מתחת לרצפות של המקלחון, תוסיף אגנית.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

תודה על התשובות.
אני לא מת על לשבור קירות ולהדביק קרמיקות. גם בגלל שמדובר בבית ישן בן כ-50 שנה, אני רוצה כמה שפחות להרוס כי לך תדע מה זה עלול להרוס/לחתוך. להשקיע באגנית וקרמיקות זה סיפור של כ-750 שח בחומרים לפחות לא כולל הובלה.
חתכתי את איזור הניקוז של האמבטיה הישנה לראות מה מותקן שם ולצורך גישה נוחה ליציאה שהולכת לסיפון.
הייתה לי בעיה של יציאה שמאוד קרובה לניקוז (כ-10 ס"מ + הפרשי גובה של כ-5 ס"מ) וכשהייתי בחנות טמבור גדולה בכפ"ס קיבלתי טיפים לא כל כך יעילים, כמו להפוך את הכיוון של האמבטיה ולהשתמש בצינור שרשורי ארוך, כדי שהחיבור יהיה בזווית קלה יותר לחיבור, או לחצוב ברצפה ולהתחבר לסיפון המקורי עם צינור שרשורי....
בסוף הצלחתי באמצעות שילוב של סיפון עם 2 יציאות של ליפסקי, צינור גמיש וזווית 90 מעלות לייצר ניקוז שנראה לי שיעבוד טוב לשנים הקרובות.
כל הסיפור כולל איטום ורובה ייסגר ב-10 שעות עבודה ורכיבים שעלו פחות מ-150 שח. אני מחשיב את זה כפתרון טוב ויעיל.

תודה
2.jpg
1.jpg

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #7 

זה לא יעבוד טוב לשנים הקרובות...
יש סיבה לתקנים של ניקוז כמו לא לעשות זוויות 90 אלא 45 ולא להשתמש בצינור שרשורי. אני לא ממש מבין מה הולך שם וגם לא בטוח שהסיפון עמוק מספיק כדי פעפוע גזים של ביוב.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

17/07/2022 19:36  
ChinggisKhan כתב:
זה לא יעבוד טוב לשנים הקרובות...
יש סיבה לתקנים של ניקוז כמו לא לעשות זוויות 90 אלא 45 ולא להשתמש בצינור שרשורי. אני לא ממש מבין מה הולך שם וגם לא בטוח שהסיפון עמוק מספיק כדי פעפוע גזים של ביוב.
...
איזה פעפוע גזים ? זה לא בור ספיגה של שירותים. זה ניקוז אמבטיה שהולך לנקודת בקורות במרחק 60 ס"מ ויוצא מהדירה.
הכי קל במקום לתת עצה מעשית להגיד זה לא טוב זה לא לפי התקן.....אם גם לבעלי מקצוע אין תמיד פתרון לפי התקן או שזה לא משתלם, זה יכול להיות פתרון נכון לתקופה לא ארוכה.
יש פתרונות שהם לא לפי התקן שהתקנתי לפני כ-20 שנה אצלי בבית שעובדים נהדר עד היום.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #9 

אם לא תהיה לך רטיבות ולא יעלה ריח של ביוב אחלה. אם יהיו, עבודה כפולה. יכול להיות שמבחינתך זה הימור משתלם. לי באופן אישי יום עבודה נוסף שאולי אצטרך להשקיע בעתיד הוא סיכון שאני לא רוצה לקחת.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”