ברוס לי - האדם והאגדה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46322
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
כלומר הטענה שלך זה שאם ברוס לי היה מתאמן עבור תחרות MMA, הוא היה מנצח?
אתה מפספס אז את כל הנקודה בדיון, כי כבר היום יש עשרות אלפי אנשים שמתאמנים ב- MMA ומנצחים בקרבות כאלו מתחרים אחרים ראויים, אז לנצח את ברוס לי? כנראה הקרב הכי קל שהיה להם.
כל הרעיון הוא לשים את ברוס לי כיום בזירה, עם הידע שיש לו - ואז הוא לא אתגר לאף אחד.
אתה מפספס אז את כל הנקודה בדיון, כי כבר היום יש עשרות אלפי אנשים שמתאמנים ב- MMA ומנצחים בקרבות כאלו מתחרים אחרים ראויים, אז לנצח את ברוס לי? כנראה הקרב הכי קל שהיה להם.
כל הרעיון הוא לשים את ברוס לי כיום בזירה, עם הידע שיש לו - ואז הוא לא אתגר לאף אחד.
זיו הטענה שלך כזו חד משמעית נובעת או מיהירות או מבורות
ברוס לי היה מגדולי הלוחמים בעולם לא סתם לוחם MMA
ושלט בכמה אומניות לחימה אפילו איגרוף !!!!!
מי אתה שתקבע ???
עוד מעט תגיד השכנה ממול תפגוש אותו ברחוב בעיטה לביצים והוא ייתקפל בכאבים כי הוא לוחם עתיק לא מתאים לימינו ....
ממש הארה מצידך
תודה שהחכמת אותנו
ברוס לי היה מגדולי הלוחמים בעולם לא סתם לוחם MMA
ושלט בכמה אומניות לחימה אפילו איגרוף !!!!!
מי אתה שתקבע ???
עוד מעט תגיד השכנה ממול תפגוש אותו ברחוב בעיטה לביצים והוא ייתקפל בכאבים כי הוא לוחם עתיק לא מתאים לימינו ....
ממש הארה מצידך
תודה שהחכמת אותנו
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ADICT,
תקרא קצת יותר לעומק את הטענות.
מה לעשות שכיום בקרבות MMA לא משחקים טניס שולחן או מכבים סיגריות (צריך לצפות בוידאו לפני שאתה מדביק, לא לשים את הראשון שיוצא לך בגוגל).
מה לעשות שכיום בקרבות MMA לא משחקים טניס שולחן או מכבים סיגריות (צריך לצפות בוידאו לפני שאתה מדביק, לא לשים את הראשון שיוצא לך בגוגל).
Re:
מצטער לאכזב אותך אבל כן נכנסתי לווידאו ...28/09/2021 11:17ziv_r כתב: ADICT,
מה לעשות שכיום בקרבות MMA לא משחקים טניס שולחן או מכבים סיגריות (צריך לצפות בוידאו לפני שאתה מדביק, לא לשים את הראשון שיוצא לך בגוגל)....
הטניס שולחן לא העניין אלא השליטה באומנות הלחימה בריפלקסים בתנועות
לא כל לוחם כרסתן עם שרירים מטומטמים ללא קואורדינציה יוכל לעמד מולו
טענות ? טענות של מי ? אתה פשוט מנסה להיות חד משמעי כהרגלך בעל יידע נרחב בכל תחום בעולם בתחומים שרחוקים מלהיות כאלו
תנועה מהירה לניטרול הלוחם שמולו יכולה להיעשות בקלות על ידי ברוס לי עם כל השרירים והקעקועים שלו של הלוחם maa שלך ואני לא מזלזל באף אחד
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

...
ראיתי למה לא הנה תראה ...
אני חושב מספיק הכושר הגופני של ברוס לי לעומת הלוחמים האלו יכריע את הקרב עוד מתחילתו
אבל מי אני אתה יודע הכל
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אתם מנסים להשוות בין לוחמים או בין אומנויות?
כי בשביל להשוות ביניהם צריך לגרום לאחד מהם להלחם לפי החוקים של השני.
מזכיר קצת את הדיון שלפני הקרב בין מקגרגור למייוותר, שם קונור פשוט לחם לפי חוקי האגרוף.
(שאגב מזל שנגמר איך שנגמר כי נוצרה לאנשים אשליה שקונור הוא אלוהים, וש mma זה אגרוף או לחלופין ג'יו ג'יטסו)
לא מאמין שברוס לי היה מנצח את לוחמי ה mma הגדולים כיום, בדיוק כפי שאני לא מאמין שהם היו יכולים עליו בתחרות בתחום שלו.. פשוט לא ניתן להשוואה
אולי אם היו בונים תחרות מיוחדת שיכולה לשפוט אובייקטיבית מי לוחם טוב יותר, היה ניתן להשוות..
(עוצמות, דיוק, זריזות, סיבולת, וכו)
בכל מקרה נשאר לנו רק לדמיין
כי בשביל להשוות ביניהם צריך לגרום לאחד מהם להלחם לפי החוקים של השני.
מזכיר קצת את הדיון שלפני הקרב בין מקגרגור למייוותר, שם קונור פשוט לחם לפי חוקי האגרוף.
(שאגב מזל שנגמר איך שנגמר כי נוצרה לאנשים אשליה שקונור הוא אלוהים, וש mma זה אגרוף או לחלופין ג'יו ג'יטסו)
לא מאמין שברוס לי היה מנצח את לוחמי ה mma הגדולים כיום, בדיוק כפי שאני לא מאמין שהם היו יכולים עליו בתחרות בתחום שלו.. פשוט לא ניתן להשוואה
אולי אם היו בונים תחרות מיוחדת שיכולה לשפוט אובייקטיבית מי לוחם טוב יותר, היה ניתן להשוות..
(עוצמות, דיוק, זריזות, סיבולת, וכו)
בכל מקרה נשאר לנו רק לדמיין
ב MMA יש חתירה למגע, בקראטה זה לא כך.
לפי דעתי כל עוד נלחמים מרחוק, ברוס לי קורע כל לוחם MMA מהסיבה הפשוטה שלאף אחד היום אין רפלקסים מהירות תגובה זריזות וסיבולת, כמו שיש לברוס לי, אם אתה מפיל אותו ומכריע אותו על הקרקע זה סיפור אחר, הטכניקה עובדת פה חזק אל תתנו לשרירנים המנופחים להטעות אתכם, כל עוד אין חתירה למגע ולסיים את זה על הקרקע, מי יכול עליו בכלל ...
לפי דעתי כל עוד נלחמים מרחוק, ברוס לי קורע כל לוחם MMA מהסיבה הפשוטה שלאף אחד היום אין רפלקסים מהירות תגובה זריזות וסיבולת, כמו שיש לברוס לי, אם אתה מפיל אותו ומכריע אותו על הקרקע זה סיפור אחר, הטכניקה עובדת פה חזק אל תתנו לשרירנים המנופחים להטעות אתכם, כל עוד אין חתירה למגע ולסיים את זה על הקרקע, מי יכול עליו בכלל ...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35085
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
בקרב MMA אף אחד לא יתן לו לעמוד מרחוק,
יצמדו אליו, וכל לוחם עם ידע בסיסי בהאבקות או ג'ו ג'יטסו ישים אותו על הגב ובזה יגמר הסיפור
כמובן שיש ב-MMA נוקאאוטים מרהיבים אבל זה לא קורה ברוב המוחלט של הקרבות
יצמדו אליו, וכל לוחם עם ידע בסיסי בהאבקות או ג'ו ג'יטסו ישים אותו על הגב ובזה יגמר הסיפור
כמובן שיש ב-MMA נוקאאוטים מרהיבים אבל זה לא קורה ברוב המוחלט של הקרבות
ברוס לי משחק פינג פונג ומכבה סיגריה עם נונצ'קו?
זה ממש נושא ללעג, זה ממש לא הוא.
בחייו ברוס עשה מספר ראיונות ומפגנים של כוח, לא יותר מזה.
מעבר לכך, אנשים מעטים באמת מכירים את הסיפור האמיתי, חלקם חיים היום כמו: צ'ק נוריס, דן אסיאנטו וכו... הם יוכלו לספר לכם מי הוא היה באמת.
ברוס לי היה שחקן קולנוע ואמן אומנות לחימה. אל תכניסו אותו כלל לזירה מול לוחם אמיתי שזה מקצועו האמיתי.
נלך רחוק יותר, אני לא הייתי מהמר עליו בשום קרב זירה או רחוב, השיטה שלו ישנה מאוד ולא אגרסיבית,
יותר קולנועית מאשר קרבות קרב מגע. מבחינת מימדים פיזים, הוא שקל 60 קילו ונמוך קומה, סטנדרטי לסיני עם שגעון גדלות שרצה לכבוש את העולם.
(אם הוא היה חי כיום, בטח היה נוסע ברכב גדול)
אני אוהב את ברוס ואת סרטיו, אבל הוא היה שחקן קולנוע ופה נגמר הסיפור.
צ'אק נוריס הוא לוחם אמיתי עם קבלות, הוא לוחם גדול יותר בסרטיו ובמציאות.
בחייו ברוס עשה מספר ראיונות ומפגנים של כוח, לא יותר מזה.
מעבר לכך, אנשים מעטים באמת מכירים את הסיפור האמיתי, חלקם חיים היום כמו: צ'ק נוריס, דן אסיאנטו וכו... הם יוכלו לספר לכם מי הוא היה באמת.
ברוס לי היה שחקן קולנוע ואמן אומנות לחימה. אל תכניסו אותו כלל לזירה מול לוחם אמיתי שזה מקצועו האמיתי.
נלך רחוק יותר, אני לא הייתי מהמר עליו בשום קרב זירה או רחוב, השיטה שלו ישנה מאוד ולא אגרסיבית,
יותר קולנועית מאשר קרבות קרב מגע. מבחינת מימדים פיזים, הוא שקל 60 קילו ונמוך קומה, סטנדרטי לסיני עם שגעון גדלות שרצה לכבוש את העולם.
(אם הוא היה חי כיום, בטח היה נוסע ברכב גדול)
אני אוהב את ברוס ואת סרטיו, אבל הוא היה שחקן קולנוע ופה נגמר הסיפור.
צ'אק נוריס הוא לוחם אמיתי עם קבלות, הוא לוחם גדול יותר בסרטיו ובמציאות.
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
גם אני חובב ומתאמן באומנות לחימה טאקוונדו. ברוס לי הינו המודל לרב אומן שהגיע לרמה גבוהה ביותר.
אין אומן לחימה ברמה שלו.
אומנות הלחימה שהוא פיתח הינה jeet kown do.
חבר שלי מתאמן בשיטה זו וישנם מספר מכונים שמאמנים בשיטה זו.
אין אומן לחימה ברמה שלו.
אומנות הלחימה שהוא פיתח הינה jeet kown do.
חבר שלי מתאמן בשיטה זו וישנם מספר מכונים שמאמנים בשיטה זו.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
קראתי שאתמול היה יום ההולדת שלו - אז הנה:
היום לפני 81 שנה נולד אחד השחקנים פורצי הדרך אם לא הגדול שבהם, בז'אנר סרטי אומניות הלחימה, ברוס לי.
ברוס לי היה אמן לחימה ושחקן קולנוע אמריקאי ממוצא סיני נודע. נחשב עד היום לאחד מגדולי שחקני הקונג פו בכל הזמנים.
הפקות הסרטים בהשתתפותו, בהוליווד והונג קונג, העלו את אמנויות הלחימה הסיניות המסורתיות לפופולריות רבה בשנות השבעים של המאה העשרים. ברוס לי לא היה היחיד שעסק בהפקת סדרות וסרטים חדשניים הקשורים באמנויות לחימה באותה העת, אך מפני שסרטיו היו נגישים ומותאמים לקהל המערבי, סרטיו זכו לתפוצה ופופולריות רבה הרבה יותר מאחרים, והשפעתו התרבותית הייתה נרחבת הרבה יותר. סגנון הסרטים והכיוון שאליהם הם פנו נתנו את הטון לאופיים של סרטי אמנויות לחימה רבים שבאו לאחריהם.
בשנת 1973 בחודש מאי, בזמן צילומי סרט שהיה אמור לצאת לאקרנים בשם "משחק המוות", לי נמצא על ידי קולגה שוכב ומפרכס. הוא הועבר לבית החולים אליזבת' בהונג קונג, מקום צילום הסרט, והתאושש לחלוטין. הרופאים המקומיים מצאו שהייתה חריגה כלשהי ("abnormality") בפעילותו המוחית. לאחר שהדבר נאמר לו, נסע לי מיד לארצות הברית לבדיקות רפואיות מקיפות יותר, אולם הרופאים האמריקנים אמרו לו לאחר אלה שהוא בריא מאוד, ועל כן חזר להונג קונג להמשך צילומי הסרט.
כחודש לאחר שובו להונג קונג, ב-20 ביולי 1973, הוא שהה בבית ידידה קרובה והתלונן על כאב ראש חזק. לאחר שהביאה לו כדור נגד כאב ראש, שייתכן שהיה אלרגי אליו, הוא לקה מיד במפרצת במוחו, וידידתו מצאה אותו מחוסר הכרה על מיטתה. הוא מת בדרך אל בית החולים, ונקבר בסיאטל. לאחר מותו נמצא שמוחו התנפח ומשקלו עלה בלמעלה ממאה גרם, וזאת אף שלא היה סימן לחבלות חיצוניות על ראשו או מקום אחר בגופו, וכן לא היו סימנים לבקטריות במוח.
כעבור עשרים שנה (ב-1993), נקבר לידו בנו ברנדון לי, אשר נהרג בתאונה בעת צילומי סרט "העורב" (נורו לעברו כדורים אמיתיים מתוך אקדח שהיו אמורים להיות בו כדורי סרק).
**כמה עובדות מעניינות שאולי לא ידעתם על ברוס לי:**
במהלך השנים לי הדריך שחקנים רבים באמנויות לחימה, ואלו הפכו לחבריו הקרובים. בין השחקנים שהדריך היו צ'אק נוריס, סטיב מקווין וג'יימס קובורן - מי שנשאו את ארונו ביום הלוויתו.
צ'אק נוריס הפך לסמל בפני עצמו, אמנם לא רבים יודעים שאת ההופעה הראשונה שלו בתעשיית הקולנוע קיבל מברוס לי
בנוסף לכל, לי היה רקדן מקצועי וזכה בתחרות הריקוד "צ'ה צ'ה" בהונג קונג בשנת 1958
הוא היה גם אמן סקיצות מבריק ואהב מאוד לצייר
במהלך צילומי סרטו "הדרקון", אחד הניצבים הזמין את לי לקרב והובס בתוך 30 שניות בלבד
ג'קי צ'אן היה ניצב במספר סרטים בכיכובו של ברוס לי. במהלך אחד מהם צ'אן נפצע קשות לאחר שלי הכה בו עם בו (כלי נשק מעץ הנמצא בשימוש באסיה)
כוכב האקשן אהב מאוד לקרוא, ובספרייתו נמצאו מעל ל-2,000 ספרים
הוא היה מסוגל לחטוף מטבע מכף ידו של אדם בטרם הספיק לסגור אותה
לי היה ידוע במשטר האימונים המשונה שלו, שכלל בין היתר שכיבות סמיכה כאשר הוא נתמך באגודל או באצבע של יד אחת בלבד
תרגיל נוסף כלל השלכת גרגירי אורז ותפיסתם באמצעות מקלות אכילה
היום לפני 81 שנה נולד אחד השחקנים פורצי הדרך אם לא הגדול שבהם, בז'אנר סרטי אומניות הלחימה, ברוס לי.
ברוס לי היה אמן לחימה ושחקן קולנוע אמריקאי ממוצא סיני נודע. נחשב עד היום לאחד מגדולי שחקני הקונג פו בכל הזמנים.
הפקות הסרטים בהשתתפותו, בהוליווד והונג קונג, העלו את אמנויות הלחימה הסיניות המסורתיות לפופולריות רבה בשנות השבעים של המאה העשרים. ברוס לי לא היה היחיד שעסק בהפקת סדרות וסרטים חדשניים הקשורים באמנויות לחימה באותה העת, אך מפני שסרטיו היו נגישים ומותאמים לקהל המערבי, סרטיו זכו לתפוצה ופופולריות רבה הרבה יותר מאחרים, והשפעתו התרבותית הייתה נרחבת הרבה יותר. סגנון הסרטים והכיוון שאליהם הם פנו נתנו את הטון לאופיים של סרטי אמנויות לחימה רבים שבאו לאחריהם.
בשנת 1973 בחודש מאי, בזמן צילומי סרט שהיה אמור לצאת לאקרנים בשם "משחק המוות", לי נמצא על ידי קולגה שוכב ומפרכס. הוא הועבר לבית החולים אליזבת' בהונג קונג, מקום צילום הסרט, והתאושש לחלוטין. הרופאים המקומיים מצאו שהייתה חריגה כלשהי ("abnormality") בפעילותו המוחית. לאחר שהדבר נאמר לו, נסע לי מיד לארצות הברית לבדיקות רפואיות מקיפות יותר, אולם הרופאים האמריקנים אמרו לו לאחר אלה שהוא בריא מאוד, ועל כן חזר להונג קונג להמשך צילומי הסרט.
כחודש לאחר שובו להונג קונג, ב-20 ביולי 1973, הוא שהה בבית ידידה קרובה והתלונן על כאב ראש חזק. לאחר שהביאה לו כדור נגד כאב ראש, שייתכן שהיה אלרגי אליו, הוא לקה מיד במפרצת במוחו, וידידתו מצאה אותו מחוסר הכרה על מיטתה. הוא מת בדרך אל בית החולים, ונקבר בסיאטל. לאחר מותו נמצא שמוחו התנפח ומשקלו עלה בלמעלה ממאה גרם, וזאת אף שלא היה סימן לחבלות חיצוניות על ראשו או מקום אחר בגופו, וכן לא היו סימנים לבקטריות במוח.
כעבור עשרים שנה (ב-1993), נקבר לידו בנו ברנדון לי, אשר נהרג בתאונה בעת צילומי סרט "העורב" (נורו לעברו כדורים אמיתיים מתוך אקדח שהיו אמורים להיות בו כדורי סרק).
**כמה עובדות מעניינות שאולי לא ידעתם על ברוס לי:**
במהלך השנים לי הדריך שחקנים רבים באמנויות לחימה, ואלו הפכו לחבריו הקרובים. בין השחקנים שהדריך היו צ'אק נוריס, סטיב מקווין וג'יימס קובורן - מי שנשאו את ארונו ביום הלוויתו.
צ'אק נוריס הפך לסמל בפני עצמו, אמנם לא רבים יודעים שאת ההופעה הראשונה שלו בתעשיית הקולנוע קיבל מברוס לי
בנוסף לכל, לי היה רקדן מקצועי וזכה בתחרות הריקוד "צ'ה צ'ה" בהונג קונג בשנת 1958
הוא היה גם אמן סקיצות מבריק ואהב מאוד לצייר
במהלך צילומי סרטו "הדרקון", אחד הניצבים הזמין את לי לקרב והובס בתוך 30 שניות בלבד
ג'קי צ'אן היה ניצב במספר סרטים בכיכובו של ברוס לי. במהלך אחד מהם צ'אן נפצע קשות לאחר שלי הכה בו עם בו (כלי נשק מעץ הנמצא בשימוש באסיה)
כוכב האקשן אהב מאוד לקרוא, ובספרייתו נמצאו מעל ל-2,000 ספרים
הוא היה מסוגל לחטוף מטבע מכף ידו של אדם בטרם הספיק לסגור אותה
לי היה ידוע במשטר האימונים המשונה שלו, שכלל בין היתר שכיבות סמיכה כאשר הוא נתמך באגודל או באצבע של יד אחת בלבד
תרגיל נוסף כלל השלכת גרגירי אורז ותפיסתם באמצעות מקלות אכילה
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
תודה Huber
מאוד מעניין
מאוד מעניין
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

אם זכור לי נכון עלתה פה טענה שכל לוחם MMA כיום ינצח מישהו כמו ברוס לי. אז הנה בחור שהתאמן אצל נזירי שאולין (בגדול קונג פו) ומנגב את הרצפה עם לוחמי MMA.
מרשים.
מרשים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

רק כמה חבל שהוא נלחם בקיקבוקסינג ולא בקונג פו.
צריך לראות את הוידאו, לא רק לדקלם את הכותרת שלו
צריך לראות את הוידאו, לא רק לדקלם את הכותרת שלו

-
Huber
- חבר במועדון HT

ziv_r - איך הנחת שלא ראיתי? ראיתי כל שניה ונדהמתי מהמיומנות שלו.
אפא ציינתי איך הוא נלחם? ציינתי רק במה הוא התאמן.
לא תמיד חייב להגיב.
אפא ציינתי איך הוא נלחם? ציינתי רק במה הוא התאמן.
לא תמיד חייב להגיב.