איזה מנעול חכם הכי טוב היום?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73215
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #21 

noamcohen - כמו שאמרת, כל אחד והצרכים שלו.

אני לא רוצה לפתוח כל הזמן לילדים כשאני בבית - אז "אם לא, יש מישהו בבית", לא אופציה חיובית מבחינתי, לא בא לי להיות השוער של הבית. אם המוצר מאפשר פתיחה עצמאית ללא תלות במי שבבית, הרבה יותר טוב לי. לגבי "תמיד צריך שיהיה עליך מפתח למקרה חירום" - מבחינתי מנעול חכם אמור למנוע ממנו בדיוק את זה, להסתובב עלי כל הזמן אם מפתח. מה שאני אעשה זה לשים אחד אצל שכן ואחד אצל קרוב משפחה ובא לציון גואל - כמה פעמים כבר קורים מקרי חירום כאלו כשבהם 2 "אנשי הקשר" לא יהיו זמינים?

noamcohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #22 

הכל טוב ויפה רק שים לב -

א. מי פתח את הדיון.

ב. שאלתי בפירוש - איזה מנעול נחשב הכי אמין ובטוח?
לא איזה הכי מתאים לילדים.

ג. שאתה בכוח נכסת את הדיון לכיוון שנוח לך למרות שאני התייעצתי מהשיקולים שעניינו אותי.

אז בבקשה ממך, אם יש לך שיקולים אחרים - תפתח דיון נפרד עם התמקדות בספסיפיקציה שיותר חשובה לך.
כי אחרת אתה מונע ממני לקבל את התשובה הטובה ביותר לשאלה שלשמה אני פתחתי את הדיון.
תודה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #23 

noamcohen - דיון בפורום הוא כזה שבו אתה לא תמיד מקבל בדיוק מה שאתה מחפש אלא שפע של מידע (במקרה הטוב, לעיתים אתה מקבל כלום) ממנו אתה יכול להסיק מה שמתאים לך. הנה קיבלת לפחות 2 אופציות שמהם אתה יכול לבחור מה שמתאים לצרכים שלך. אם הייתי פונה בגישה שלך כל פעם שאני מתייעץ (ואני יכול לתת לך כמה וכמה דוגמאות מהתקופה האחרונה ממני ישירות), הדיונים שלי היה שוממים.

שאלת מי הכי בטוח ואמין? מבטיח לך שאף אחד פה לא יכול לתת לך תשובה כי אף אחד פה לא באמת עשה כזו השוואה בעצמו (ע"ע התגובות הת'רד).

אז הבנתי, את הפידבק שלי אתה לא רוצה, זכותך, ואתה מוזמן להתעלם מהם. מצד שני זה פורום פתוח ואתה לא באמת יכול לבקש ממני לא להגיב כי איכשהו זה לא נוח לך או לא תואם בדיוק את השקפת העולם שלך על איך דיון צריך להתנהל. תאמין לי שאם זה היה כך חווית הגלישה שלי ברשת הייתה הרבה יותר חיובית.

מה שכן, מבטיח לך שלהבא לא אגיב לך ולא אנסה לעזור לך בדיונים הבאים (לא מבטיח שלא אגיב בהם בכלל - אחרי הכל שוב, פורום פתוח וובמקרה של הת'רד הנוכחי זה מידע שמעניין גם אותי, אבל מידע ממני לא תקבל).

noamcohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

לא ביקשתי לא להגיב, אבל כן יש היגיון לתת תשובה לשאלה שנשאלה בתחילת הדיון
לאחר מכן אפשר להגיד אוקי, אם מחפשים ספסיפיקציה אחרת (לדוגמה עבור ילדים) איזה אפשרויות יש ומה היתרונות/חסרונות שלהן

לי זה הרגיש כאילו נטען כלפי ש״מנעול טוב יותר x, כי יש לו טביעת אצבע״
למרות שאני בכלל לא ציינתי בשום מקום שזה מעניין אותי...

לגבי אמינות,
עצם העובדה שמערכת 1 מפרסמת במפורש שהיא מגיע עם צילינדר שנחשב אמין ובטוח מאוד, זה יתרון.
אז נכון שזה לא מובהק סטטיסטית כי אין מדגם מספיק גדול כדי לבדוק את זה, אבל זה כן אינדיקטור טוב.
בטח אם משווים לצילינדרים אחרים שנראים כמו מפתח פשוט בהרבה.

אני תמיד שמח לתשובות מחוץ לקופסא, הבעיה שהרגיש פה שלקחת את הדיון למקום של - ״הכי טוב״ = הפיצ׳רים שאתה מחפש.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #25 

אני לא יודע מה הכי טוב. באמת. הצעתי אופציה שאני מכיר, כי זה מה שאני מכיר וזה מה שאני שוקל (כמו שאר האנשים שהגיבו פה והציעו את הפתרונות שהם מכירים אני מניח). ונתתי את "2 הסנט" שלי לגבי מה חיובי/שלילי לגבי כל אחד מההצעות. מזה אתה יכול לקחת מה שנראה לך כמובן.

יותר מזה אני לא יכול לעשות, כי שוב, כמו רובנו אם לא כולנו פה, לא היה לי את היכולת לעשות השוואה ישירה בין 2 המוצרים.

אם אתה חושב ש"עצם העובדה שמערכת 1 מפרסמת במפורש שהיא מגיע עם צילינדר שנחשב אמין ובטוח מאוד" זה הכי חשוב לך וזה מה שאתה צריך - נפלא, יש לך מענה, לא? מצד שני (ותסלח לי, אבל שוב, זה טבעו של דיון, לא?) - מה ההבדל בין זה לבין מערכת שמתלבשת על מנעול קיים שנחשב אמין בטוח מראש?

ד"א - גם אני לא נעול על האופציה שהצעתי לך, וגם אני מחפש בטחון, אבל במקביל גם נוחות, אולי יותר לכיוון נוחות ממך אני מניח.

noamcohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

02/03/2022 14:52  
Huber כתב:
אם אתה חושב ש"עצם העובדה שמערכת 1 מפרסמת במפורש שהיא מגיע עם צילינדר שנחשב אמין ובטוח מאוד" זה הכי חשוב לך וזה מה שאתה צריך - נפלא, יש לך מענה, לא? מצד שני (ותסלח לי, אבל שוב, זה טבעו של דיון, לא?) - מה ההבדל בין זה לבין מערכת שמתלבשת על מנעול קיים שנחשב אמין בטוח מראש?
...
מבחינת בטיחות - מבחינתי יש לשתיהן את אותו הציון. ככה שעל סמך זה בלבד אני לא יכול לתת לאחת יתרון.
מה שכן, מאחר ולשתי המערכות אותו ציון ״אבטחה״ מבחינתי, אני לוקח לשיקול דברים נוספים שחשובים לי -
זמן סוללה בין טעינות
אפליקציה ותמיכה בבית חכם
נתונים טכניים אחרים אם נראה לי שהם חשובים מספיק... וכו׳

רק על סמך אלו, אני חושב שאנטר עדיף על נוקי.
ואני מנסה להסתמך על ניסיון של אנשים שיש להם את המערכות כדי להבין אם אני צודק בהנחות ובנתונים שאני מחזיק.
יש מי שיבוא ויטען שלדעתו נוקי עדיף כי הוא זול יותר, או מסיבה אחרת.. זכותו
02/03/2022 14:52  
Huber כתב:
ד"א - גם אני לא נעול על האופציה שהצעתי לך, וגם אני מחפש בטחון, אבל במקביל גם נוחות, אולי יותר לכיוון נוחות ממך אני מניח.
...
נוחות זה דבר יחסי.
אתה מחפש פיצ׳רים מסויימים שאתה מגדיר נוחות, בעוד אני רואה בהם יותר מטרד מאחר וכמו שהסברתי - אני מעדיף מראה מחוץ לבית של מנעול רגיל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #27 

הבנתי. אז נמשיך לפי השיקולים שציינת.

זמן סוללה - בדקת מה זמן הסוללה בכל אחד מהמערכות (גם אותי זה מעניין, אני כרגע חוקר את הנושא ברשת, לבנתיים הצלחתי להבין שהנוקי מחזיק בין 6-10 חודש בין טעינות ממקור אחד, וה ENTR כ 3 חודש לפי מידע סופק פה, מחפש עוד מידע לגביו ולגבי השאר, מי שיש לו מוזמן לחלוק)? כי אני לא רואה בדיון תשובה לזה וציינת שעפ"י זה כבר העדפת אחד על השני. איך? על פניו נראה שהמצב הפוך והנוקי מחזיק יותר זמן.

נמשיך. ציינת שאתה מעדיף מראה מחוץ לבית של מנעול רגיל - נכון? למיטב הבנתי הנוקי הוא היחיד שעונה על הדרישה הזו, כל שאר המוצרים מותקנים בצד החיצוני של הדלת ובכלל לא נראים כמו מנעול רגיל. הנוקי יושב (למיטב הבנתי, תקנו אותי אם אני טועה) בצד הפנימי של הדלת, כך שהדלת מבחוץ נראית רגילה. אז לפי דבריך רק הנוקי עונה על הצורך הנ"ל. אני טועה?

ד"א - אם חשובה לך אינטגרציה עם בית חכם (גם אצלי זה שיקול), רכוש את גירסת ה PRO שמגיעה עם ה WIFI מובנה, סוללות נטענות מובנה והכי חשוב תמיכה ב Amazon Alexa ו Google Assistant:

https://nuki.io/en/smart-lock/

שוב, כל מה שאני רושם זה ממידע שאספתי ברשת - מוזמנים לתקן אותי.
nuki-smart-lock-generation-3-pro-scaled.jpg
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 02/03/2022 15:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

noamcohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

אנטר היא מערכת פנימית, חיצונית זה נראה כמו דלת רגילה, בוודאות.

ולגבי זמן הסוללה, אני הבנתי הפוך ממך...
שנוקי נותן זמן סוללה של מקסימום 4 חודשים (בגרסת הפרו) ורק אם עובדים עם המתאם בנוסף.
בכל קונפיגורציה אחרת שלו, הוא נותן זמן סוללה משמעותית פחות טוב.

אבל גם אני מסתמך רק על דברים שקראתי ברשת.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #29 

צודק, אז גם האנטר וגם הנוקי עונים לך על הצורך הזה.

לגבי זמן סוללה, לפי מידע ברשת האנטר אכן 3 חודש:

https://www.wisebuy.co.il/proreview.asp ... 7%A4%D7%A7.

נוקי טוענים שעם סוללות רגילות יחזיק 6 חודש (כפול מהאנטר) ועם הסוללות הנטענות שלהם - 12 חודש (פי 4 זמן מהאנטר). הפרש משמעותי, לא?

https://support.nuki.io/hc/en-us/articl ... ower-Pack-

noamcohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

תקרא פה - https://support.nuki.io/hc/en-us/articl ... onsumption
זה בתנאים אופטימליים (חיבור bt למתאם שלהם לדוגמה, שלא מגיע בערכה של ה-pro)

קראתי קצת חווית של שימוש של אנשים בפייסבוק, והרוב טוענים שהזמן האמיתי הוא כ-חודשיים-שלושה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14349
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #31 

02/03/2022 16:07  
Huber כתב:
צודק, אז גם האנטר וגם הנוקי עונים לך על הצורך הזה.

לגבי זמן סוללה, לפי מידע ברשת האנטר אכן 3 חודש:

https://www.wisebuy.co.il/proreview.asp ... 7%A4%D7%A7.

נוקי טוענים שעם סוללות רגילות יחזיק 6 חודש (כפול מהאנטר) ועם הסוללות הנטענות שלהם - 12 חודש (פי 4 זמן מהאנטר). הפרש משמעותי, לא?

https://support.nuki.io/hc/en-us/articl ... ower-Pack-
...
קחו בחשבון שזמן סוללה משתנה בהתאם לתדירות השימוש כמובן.
מי שיש לו 5 נפשות בבית שנכנסים ויוצאים 3 פעמים ביום, יאלץ להחליף סוללות פי 3 לערך מזוג שיוצאים ונכנסים רק פעמיים ביום לדוגמא.
לכן הסוללות יכולות להחזיק גם פי 3 למשמש X מאשר למשתמש Y.

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #32 

אני עם nuki pro 3 וזמן סוללה של אזור ה- 3 חודשים יותר ריאלי. טענתי לפני חודש ועכשיו הוא על 68%.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78775
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5376 פעמים

שליחה #33 

אני עם אנטר כבר כמה חודשים. המערכת די אמינה, אכן כל כמה שבועות צריך לטעון והטעינה טיפה מוזרה (חיבור סטנדרטי אבל מטען מיוחד שחייבים להשתמש בו).

הקודן לפעמים לא מצליח להגיע למנעול אבל זה עובד לרוב. גם הקודן רגיש לרטיבות ולפעמים אי אפשר להקליד את הקוד.

אבל מה שהכי מציק זה הטמטום של ה swipe התנועה שנדרשת לפתוח את הדלת. לא תמיד זה עובד (קשה להבין למה), בלתי אפשרי ללמד אף אחד לפתוח את הדלת. זה ממשק משתמש הזוי. מספיק כפתור גדול בקדמה ובמקום זה המציאו ממשק לא נוח, לא ברור ובלתי אפשרי ללמידה.

הילדים שלי הם הסיבה ששמתי את זה. הם כמה פעמים שכחו מפתחות ובשעות בלתי אפשריות בלילה היו מתקשרים שאפתח. זה פתר לנו את הבעיה.

אבל הם תלו את השלט על הידית כי הממשק של הפתיחה לא נוח להם.

היה נחמד גם אם היה דרך לפתוח דרך אלקסה.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #34 

מנעול חכם רק נסגר ע"י אלקסה/גוגל
פתיחה קולית זה ממש לא בטיחותי
לא עברתי על כל השרשור אבל יכול להעיד שאני
עם danalock מהדגם הראשון דרך השני ועכשיו השלישי
כולל bridge+numpad
תמיד עובד מצויין סוללה מחזיקה לי שנה כולל פתיחת ידית (לא רב בריח)
נכון שיש מנעולים שדורשים התאמה מסויימת שלא כל אחד רוצה לעשות
אבל יחד עם פעמון ring מהיום שיצא (עדכנתי ל-pro)
לא היתה לי תקלה או אכזבה.

noamcohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

לא כל מוצר חכם צריך למשק לעוזרת קולית...

מספיק שאפשר להגדיר חוקים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78775
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5376 פעמים

שליחה #36 

דווקא לא הייתי מתנגד לפתיחה בקול. נראה לי שקל יחסית לאבטח את זה בקוד (לא לקרוא לזה front door). מנעול ENTR ננעל כל פעם שסוגרים את הדלת אז אין צורך בנעילה.

השאלה איזה עוד יכולות נדרשות למנעול חוץ מזה, פתיחה מרחוק רלוונטית רק בשילוב עם עינית.

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

לנוקי יש ממשק לאלקסה / גוגל הום. פתיחה של הדלת דורשת להגיד קוד

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #38 

02/03/2022 18:18  
טלHD כתב:
קחו בחשבון שזמן סוללה משתנה בהתאם לתדירות השימוש כמובן.
מי שיש לו 5 נפשות בבית שנכנסים ויוצאים 3 פעמים ביום, יאלץ להחליף סוללות פי 3 לערך מזוג שיוצאים ונכנסים רק פעמיים ביום לדוגמא.
לכן הסוללות יכולות להחזיק גם פי 3 למשמש X מאשר למשתמש Y.
...

צודק טל,

סתם מתווכחים על זמן הסוללות.
זה מאוד תלוי בכמה אנשים גרים בבית ואיזה מוד מאופשר במנעול.
לי יש נוקי, ואצלי הדלת ננעלת אוטומטי כמה שניות אחרי שסוגרים אותה, אז למשל לרדת לשים את הזבל בפח כרוך בפעמיים פתיחה-סגירה, כשאני יוצא וכשאני חוזר
אם משאירים את המנועל פתוח אז זה חצי. בקיצור חיי הסוללות נמדד בכמות פתיחות-סגירות ולא בחודשים.
עשיתי חישוב אצלי ונוקי V2 עם סוללות אלקליין שקניתי בסופר, החזיק בערך 1000 פתיחות-סגירות עד שהחלפתי

ואם הטלפון עליך אז יש מוד שהדלת נפתחת אוטומטית (דרך בלוטות') כשאתה מתקרב לדלת בפחות מרדיוס מסויים (אני אישית לא משתמש בזה כי לא מובן לי איך האפליקציה יודעת מאיזה צד אני מתקרב לדלת)
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

hsafra
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

03/03/2022 9:17  
mark13 כתב:
ואם הטלפון עליך אז יש מוד שהדלת נפתחת אוטומטית (דרך בלוטות') כשאתה מתקרב לדלת בפחות מרדיוס מסויים (אני אישית לא משתמש בזה כי לא מובן לי איך האפליקציה יודעת מאיזה צד אני מתקרב לדלת)
...
הטלפון צריך להתרחק יותר ממרחק מוגדר מהמנעול ואז לחזור כדי להפעיל את ה- auto unlock. ברירת המחדל (והמינימום) זה רדיוס של 100 מטר

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #40 

03/03/2022 21:32  
hsafra כתב:
הטלפון צריך להתרחק יותר ממרחק מוגדר מהמנעול ואז לחזור כדי להפעיל את ה- auto unlock. ברירת המחדל (והמינימום) זה רדיוס של 100 מטר
...
חכם
אין לי בבית 100 מטר מהדלת, בקושי 15
אולי אתן לזה ניסין, תודה על ההסבר
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”