מבקש המלצה
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
תבדוק אם אפשר לבצע את ה-slayer mod במכונה הזו כמו שאפשר בדגם שמתחת (ה-Dual Boiler). אם כן, אז זה כמו לקבל מכונה חדשה עם יכולות שונות לגמרי.
תודה על ההמלצה אבל אני לא רוצה לנתח את המכונה, פעם שפותחים ומתחילים לפשפש ולשנות אין לדעת אילו צרות יתחילו.
חשבתי על הכיוון של הרוקט אפרטמנטו או אם לקפוץ אז אולי לליט ביאנקה?
יש לא מעט אופציות והמבחר קצת מבלבל
רעיונות? כיוונים?
תודה
חשבתי על הכיוון של הרוקט אפרטמנטו או אם לקפוץ אז אולי לליט ביאנקה?
יש לא מעט אופציות והמבחר קצת מבלבל
רעיונות? כיוונים?
תודה
- boren
-
- חבר מביא חבר

מבחינת יציבות טמפרטורה, גם האמפרטמנטו וגם הביאנקה (וכל מכונה אחרת עם ראש E61) יהיו שנמוך מהמכונה שלך. מבחינת נוחות עבודה (פלאש קירור וכו') האפרטמנטו וכל מכונה אחרת עם מחליף חום תהיה שנמוך. לביאנקה יש בקרת זרימה, אבל אם המכונה שלך דומה ל-Dual Boiler אז אתה יכול לקבל את זה ע"י שינוי חיבורי הצינורות במכונה ומבלי להוציא כסף על אביזרים נוספים. אם אתה לא טכני, זה משהו שטכנאי יכול כנראה לבצע ברבע שעה עבודה.
אם המכונה שלך תקינה, לא הייתי נפרד ממנה כל כך מהר. אם בא לך משהו חדש, אז מציע שתעיף מבט בפוסט הזה:
viewtopic.php?p=3211468#p3211468
אם המכונה שלך תקינה, לא הייתי נפרד ממנה כל כך מהר. אם בא לך משהו חדש, אז מציע שתעיף מבט בפוסט הזה:
viewtopic.php?p=3211468#p3211468
תודה על התגובה
ראיתי וידאו על השינוי של ה Slayer Mod לא מסובך אבל מה זה נותן? שליטה על כמות המים הנכנסת לראש?
ומה קורה למים החמים אם אני רוצה אמריקנו? לפי הוידאו האופציה של מים חמים לא קיימת לאחר השינוי
או שאני טועה?
ראיתי וידאו על השינוי של ה Slayer Mod לא מסובך אבל מה זה נותן? שליטה על כמות המים הנכנסת לראש?
ומה קורה למים החמים אם אני רוצה אמריקנו? לפי הוידאו האופציה של מים חמים לא קיימת לאחר השינוי
או שאני טועה?
- boren
-
- חבר מביא חבר

זה נותן אפשרות לשנות את קצב הזרימה של המים בזמן החליטה. יש פרופילים שונים עם מטרות שונות. אפשר למשל למתן את החמיצות של פולים בקליה בהירה וכך לקבל אספרסו יותר עשיר בטעם ויותר מאוזן. זה אגב היתרון העקרי של הביאנקה והחידוש שהיא הביאה בהשוואה למכונות E61 אחרות עם דוד כפול (כיום אפשר לרכוש את הקיט הזה בנפרד).
ה-slayer mod אכן מחליף את האופציה למים חמים. אבל אפשר פשוט להוציא מים חמים ישירות מהראש של המכונה (ללא קפה בסלסלה) או להשתמש בקומקום / בר מים.
ה-slayer mod אכן מחליף את האופציה למים חמים. אבל אפשר פשוט להוציא מים חמים ישירות מהראש של המכונה (ללא קפה בסלסלה) או להשתמש בקומקום / בר מים.
היי, תודה על התגובה המפורטת. לפי הוידאו, המוד לא מסובך אבל אם לומר את האמת, אני אדם שיטחי ומושפע בעיקר ממראה הביאנקה
שקוסם לי.
נראה לי קצת חילול הקודש לקחת מכונה כמו האורקל ולסרס אותה בברוטליות שכזו למרות שיש לא מעט שעשו זאת. אני כנראה הומניסט מטבעי.....
מצד שני, להתחיל עם תהליך המכירה גם לא ממש בא לי אז אולי אמשיך לשבת על הגדר.
יש חנויות שעושות טרייד? אולי זה יפתור חלק מהדילמה.
תודה ושבת שלום
נראה לי קצת חילול הקודש לקחת מכונה כמו האורקל ולסרס אותה בברוטליות שכזו למרות שיש לא מעט שעשו זאת. אני כנראה הומניסט מטבעי.....
מצד שני, להתחיל עם תהליך המכירה גם לא ממש בא לי אז אולי אמשיך לשבת על הגדר.
יש חנויות שעושות טרייד? אולי זה יפתור חלק מהדילמה.
תודה ושבת שלום
- boren
-
- חבר מביא חבר

העיצוב של הביאנקה אכן יפה ומרשים, בעוד האורקל מאוד דומה לכל המכונות האחרות של ברוויל, כולל אלה שעולות רבע ממנה. אבל מבחינת ביצועים, האורקל עם המוד הנ"ל לא רק שלא תיפול מהביאנקה, אלא אף עולה עליה בזכות יציבות הטמפרטורה העדיפה.
וממש לא הייתי מגדיר את המוד הנ"ל כסירוס, להיפך. מקבלים מכונה על סטרואידים עם יכולות משופרות. המוד נקרא על שם Slayer בדיוק כי הוא הופך את הברוויל למכונה שמזכירה ביכולתה את המכונות שלהם (שמתחילות אגב מ-10,000 דולר).
וממש לא הייתי מגדיר את המוד הנ"ל כסירוס, להיפך. מקבלים מכונה על סטרואידים עם יכולות משופרות. המוד נקרא על שם Slayer בדיוק כי הוא הופך את הברוויל למכונה שמזכירה ביכולתה את המכונות שלהם (שמתחילות אגב מ-10,000 דולר).
- eldadv363
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: אלדד
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
האם אתה רוצה למכור את המכונה?27/01/2022 21:05zvir26 כתב: יש לי מכונה של Sage Oracle מכונה מצוינת!
אבל בא לי לשנות.
אני שותה בעיקר אספרסו ואמריקנו, לעיתים רחוקות מכין הפוך לאורח.
שותה 2 או 3 כוסות ביום
מחפש מכונה כיפית ואיכותית אבל לא אוטומטית!
יש המלצות?
תודה...
אני מתלבט בקשר למכירה בעיקר לאחר התגובה של Boren אבל יש מישהו כאן בלוחות שמוכר מכונה כזאת בדיוק אם אתה מעוניין
אקבל החלטה בשבוע הקרוב
הנה......
viewtopic.php?f=99&t=369084
אקבל החלטה בשבוע הקרוב
הנה......
viewtopic.php?f=99&t=369084
- boren
-
- חבר מביא חבר

לא הזמנתי מהם, אבל ראיתי כמה ביקורות חיוביות בפורומים. ככל הנראה אתר אמין.02/02/2022 7:54zvir26 כתב: אני עדיין מתלבט בהחלפת המכונה, בעיקר בגלל הרצון להתחדש ןהגעתי לחנות בפולין שנראית זולה מהחנות המוכרת ביוון. מכירים?
https://30.coffee/espresso-machines/dom ... o-machines...
יש לי את ה-Sette 270Wi ואני מרוצה ממנה מאוד.אני גם מתלבט בין שתי מטחנות:
Eureka Specialita
Sette 27-wi
הביקורות נותנות יתרון ל Sette אבל היוריקה יפה יותר
יש המלצות בעניין?...
יתרונות ל-270Wi: שקילה אוטומטית, טחינה יותר מהירה, אפשרות קלה לשינוי עובי הטחינה וחזרה לאותה נקודה, אגירה מאוד נמוכה ולכן מתאימה גם ל-single dosing מבלי אביזרים נוספים. טחינה מאוד אוורירית ונטולת גושים, ולכן אין שום צורך ב-WDT.
יתרונות ל-Specialita: שקטה יותר, נמכרת גם בארץ, אין ככל הנראה צורך להחליף גלגלי שיניים לאחר שחיקה (ב-Sette יש דיווחים על צורך בהחלפה אחרי 3 שנים)
עוד הבדל הוא שה-270Wi משתמשת בסכינים קוניות וה-Specialita בסכינים שטוחות. הדיעה המקובלת היא שסכינים קוניות נותנות טעם יותר עשיר ואספרסו עם יותר גוף (יותר "סירופי"), בעוד סכינים שטוחות נותנות הפרדה טובה יותר של טעמים והתאמה טובה יותר גם לקפה פילטר.
באופן אישי הייתי בוחר שוב את ה-270Wi ולא חושב שהייתי מתלבט. היתרון המהותי היחידי שאני רואה ב-Specialita זה שיש לה סכינים שטוחות, וכמישהו שיש לו כבר מטחנות ידניות טובות עם סכינים קוניות מטחנה כזו יכולה אולי להיות משלימה יותר טובה, אבל זה לא היה מספיק כדי להעדיף אותה על ה-270Wi שהיא בעיני אחת הקניות היותר טובות שעשיתי.
ספציפית במקרה שלך, הייתי משדרג את המטחנה ומנסה ליישם את ה-Slayer Mod במכונה. אני לא חושב שתצטרך משהו מעבר לזה. כדי להצדיק את המטחנה שמובנית במכונה אתה יכול לייעד אותה לקפה נטול קפאין