שלי 2.5 לתריס 24V
ממסר מגע יבש זה ממסר שבו הקלט מבודד מהעומס הממותג ואז אפשר לדוגמא למתג 24 וולט מתח ישר עם כניסה שמקבלת 220 וולט מתח חלופין.
אפשר לקנות בחנויות חשמל / אלקטרוניקה.
שים לב שפונקציית הכיול של המודול כנראה לא תעבוד כי הממסר מבודד את המודול מהמנוע.
אפשר לקנות בחנויות חשמל / אלקטרוניקה.
שים לב שפונקציית הכיול של המודול כנראה לא תעבוד כי הממסר מבודד את המודול מהמנוע.
תודה על העזרה.
מבחינת הכיול פחות בעיה, נגדיר פעם אחת ידנית.
לגבי זיהוי חסימות גם לא קריטי כי זה תריס וניצאני בתוך הזכוכית ככה שלא אמור להיות משהוא שיפריע לו.
לגבי הרכיב הזה בדקתי בכמה חנויות לא הבינו על מה אני מדבר.
יש חנות מוכרת או אתר שאפשר להזמין?
מבחינת הכיול פחות בעיה, נגדיר פעם אחת ידנית.
לגבי זיהוי חסימות גם לא קריטי כי זה תריס וניצאני בתוך הזכוכית ככה שלא אמור להיות משהוא שיפריע לו.
לגבי הרכיב הזה בדקתי בכמה חנויות לא הבינו על מה אני מדבר.
יש חנות מוכרת או אתר שאפשר להזמין?
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
לא מצליח להבין מהשירטוט שלך איך אתה מחובר.
Shelly2.5 יכול לעבוד ישירות גם במתח של 24VDC אבל מנגנון מדידת ההספק לא יהיה פעיל כך שיהיה קשה להגיע למשהוא כמו 65% פתיחה.
אפשר לפתור את זה ע"י צריבת טסמוטה והגדרת זמני עליה וירידה בטסמוטה.
כשעובדים עם מנוע DC יש צורך להפוך את הקיטוב של המנוע (חיבורי + ו -) כדי שינוע בכיוון השני, הממסרים המובנים ב Shelly לא מאפשרים לבצע זאת בגלל חוסר במגענים.
כדי לפתור את זה אפשר להשתמש בממסר חיצוני, מצורף שירטוט חיבורים מפרויקט דומה שביצעתי בעבר.
השתמשתי בממסר הזה :
https://www.aliexpress.com/item/3280074 ... 4c4dShsK4Z
אבל לדעתי אפשר להשתמש בממסר פשוט יותר (במקרה שלי היה צורך בעבודה עם זרם גבוה במיחוד).
Shelly2.5 יכול לעבוד ישירות גם במתח של 24VDC אבל מנגנון מדידת ההספק לא יהיה פעיל כך שיהיה קשה להגיע למשהוא כמו 65% פתיחה.
אפשר לפתור את זה ע"י צריבת טסמוטה והגדרת זמני עליה וירידה בטסמוטה.
כשעובדים עם מנוע DC יש צורך להפוך את הקיטוב של המנוע (חיבורי + ו -) כדי שינוע בכיוון השני, הממסרים המובנים ב Shelly לא מאפשרים לבצע זאת בגלל חוסר במגענים.
כדי לפתור את זה אפשר להשתמש בממסר חיצוני, מצורף שירטוט חיבורים מפרויקט דומה שביצעתי בעבר.
השתמשתי בממסר הזה :
https://www.aliexpress.com/item/3280074 ... 4c4dShsK4Z
אבל לדעתי אפשר להשתמש בממסר פשוט יותר (במקרה שלי היה צורך בעבודה עם זרם גבוה במיחוד).
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
@Grappaהתרשים שהעלאתי נשלח מהיבואן של שלי שכבר ביצע עבודה כזו. בתקווה שהחשמלאי שלי ידע לבצע את זה.
התרשים שהעלאת נראה הרבה יותר פשוט.
מצורף תמונה של הקופסאת תקשורת שאליה מתחברים התריסים. מדובר על 2 תריסים ונציאנים בתוך הזכוכית שמגיעים לקופסה הזו. האם התרשים ששלחת יתאים למערכת שלי?
התרשים שהעלאת נראה הרבה יותר פשוט.
מצורף תמונה של הקופסאת תקשורת שאליה מתחברים התריסים. מדובר על 2 תריסים ונציאנים בתוך הזכוכית שמגיעים לקופסה הזו. האם התרשים ששלחת יתאים למערכת שלי?
- Grappa
- חבר ותיק

לא מצליח להבין הרבה מהתמונה.
מזהה ספק 24VDC 5A.
ומזהה 2 בקרים 24VDC לא מוכרים שכנראה הגיעו עם המערכת, רואה גם אופציה ל REMOTE ......
לדעתי אפשר לחבר את הShelly2.5 ללא ממסר ישירות לכניסת הבקרים היכן שמחוברים הצהוב/ירוק כחול חום שכנראה משמשים כפיקוד ממפסק ההפעלה ובמקביל אליו (לא מצליח להבין איזה חשמלאי משתמש בצבע צהוב/ירוק של הארקה עבור מוליך פיקוד).
במקרה זה ה Shelly2.5 צריך להיות מחובר ל24VDC ולא למתח הרשת, ראה הנחיות בדף המוצר איך לחבר למתח נמוך.
מזהה ספק 24VDC 5A.
ומזהה 2 בקרים 24VDC לא מוכרים שכנראה הגיעו עם המערכת, רואה גם אופציה ל REMOTE ......
לדעתי אפשר לחבר את הShelly2.5 ללא ממסר ישירות לכניסת הבקרים היכן שמחוברים הצהוב/ירוק כחול חום שכנראה משמשים כפיקוד ממפסק ההפעלה ובמקביל אליו (לא מצליח להבין איזה חשמלאי משתמש בצבע צהוב/ירוק של הארקה עבור מוליך פיקוד).
במקרה זה ה Shelly2.5 צריך להיות מחובר ל24VDC ולא למתח הרשת, ראה הנחיות בדף המוצר איך לחבר למתח נמוך.
- Grappa
- חבר ותיק

בתרשים הראשון נעשה שימוש במנוע DC עם כניסה נפרדת להעלאה וכניסה נפרדת להורדה בדומה למנועי AC 230V
לא נראה לי שזה המקרה אצלך.
התרשים הזה מתיחס לשימוש במודול במתח נמוך DC 24-60V
בתרשים השני המודול מחובר למעגל 230V וכדי להתאים את מתח היציאה של המודול ל 24VDC יש שימוש בממסר כפול (מעגל ירוק /כתום) שממיר את יציאת המודול מ 230V ל מיתוג 24VDC.
אפשר להשתמש בתרשים הראשון ולחבר את יציאות המודול Q1 ו Q2 ישירות לכניסות הלחצנים/מפסקים ביחידות הלבנות ואת המפסק/לחצן לחבר לכניסות המודול SW1 ו SW2
לא נראה לי שזה המקרה אצלך.
התרשים הזה מתיחס לשימוש במודול במתח נמוך DC 24-60V
בתרשים השני המודול מחובר למעגל 230V וכדי להתאים את מתח היציאה של המודול ל 24VDC יש שימוש בממסר כפול (מעגל ירוק /כתום) שממיר את יציאת המודול מ 230V ל מיתוג 24VDC.
אפשר להשתמש בתרשים הראשון ולחבר את יציאות המודול Q1 ו Q2 ישירות לכניסות הלחצנים/מפסקים ביחידות הלבנות ואת המפסק/לחצן לחבר לכניסות המודול SW1 ו SW2
@Grappa
אתה מתכוון לחבר כמו בתרשים הראשון פשוט לקחת את ה+ וה- מה24V ומהשלי לרכיב פיקוד ללא ממסר?
היום דיברתי עם מתקין של החברה שמתקינה את התריסים הוא הסביר שהמתגים מחוברים לרכיב שלהם במגע יבש.
אשמח להסבר האם מגע יבש פירושו 24v או שזה משהוא אחר לחלוטין?
אתה מתכוון לחבר כמו בתרשים הראשון פשוט לקחת את ה+ וה- מה24V ומהשלי לרכיב פיקוד ללא ממסר?
היום דיברתי עם מתקין של החברה שמתקינה את התריסים הוא הסביר שהמתגים מחוברים לרכיב שלהם במגע יבש.
אשמח להסבר האם מגע יבש פירושו 24v או שזה משהוא אחר לחלוטין?
- Grappa
- חבר ותיק

נסה חבר את 2 ה ON (חץ ימינה וחץ שמאלה) בקופסאות הלבנות ליציאות Q1 Q2 בShelly2.5.
את ה L ב Shelly2.5 חבר למינוס - 24VDC
את ה N ב Shelly2.5 חבר לפלוס + 24VDC
ותבדוק אם אתה מצליח לשלוט על העלאה והורדה מהאפליקציה או ממשק ה WEB של ה Shelly
את ה L ב Shelly2.5 חבר למינוס - 24VDC
את ה N ב Shelly2.5 חבר לפלוס + 24VDC
ותבדוק אם אתה מצליח לשלוט על העלאה והורדה מהאפליקציה או ממשק ה WEB של ה Shelly
- Grappa
- חבר ותיק

הממסר שבתוך השלי מבצע מיתוג/חיבור למינוס.04/02/2022 16:49dor123 כתב: @Grappa
תודה על העזרה אנסה את זה ואעדכן.
אם הרכיב מקבל מגע יבש ואני יחבר אותו לשלי שמוציא 24 יש מצב שהרכיב ישרף? או במילים אחרות יש איזה שהוא סיכון בבדיקה הזאת?...
נראה שבכניסת המפסק ביחידות שלך נדרש גם מיתוג למינוס.
ליתר ביטחון אתה יכול לבדוק עם מד מתח ש ביציאת ה COM ביחידות שלך יש גם מינוס.
לרוב במעגלים כאלה יש נגדי הגבלת זרם מובנים במעגל כדי למנוע קצר במקרה של חיבור בקיטוב הפוך.
@Grappa
@dr0r
עשיתי בדיקה עם מד מתח ויש ביציאות הcom מתח 24v.
חיברתי את השלי כפי שתיארת אבל זה לא צלח. השלי עשה רעש של הפעלה אבל התריס לא זז.
חיברתי כך:
עשיתי גישור עם מהדק מהכניסה של ה+\- ברכיב וחיברתי לשלי, + לN וה- לאחד מהL בשלי.
O1 בשלי חובר לCOM איפה שמחובר הכבל החום.
O2 בשלי חובר לNO התחתון איפה שמחובר הכבל הצהוב.
יש למישהוא מושג מה הטעות שעשיתי או שזה באמת לא יכול לעבוד עם השלי 2.5?
@dr0r
עשיתי בדיקה עם מד מתח ויש ביציאות הcom מתח 24v.
חיברתי את השלי כפי שתיארת אבל זה לא צלח. השלי עשה רעש של הפעלה אבל התריס לא זז.
חיברתי כך:
עשיתי גישור עם מהדק מהכניסה של ה+\- ברכיב וחיברתי לשלי, + לN וה- לאחד מהL בשלי.
O1 בשלי חובר לCOM איפה שמחובר הכבל החום.
O2 בשלי חובר לNO התחתון איפה שמחובר הכבל הצהוב.
יש למישהוא מושג מה הטעות שעשיתי או שזה באמת לא יכול לעבוד עם השלי 2.5?