חיבורי חשמל רבים על נקודה אחת
איכשהו הגעתי למצב שיש לי בסביבות 26 מכשירים שמחוברים דרך לנקודה אחת (דרך 3 מפצלים). מדובר במכשירי שמע, מדיה, מחשוב (טלוויזיה, רסיבר, נגן בלוריי, מחשב הארדיסקים וכו׳). לא משהו שזולל יותר מדי חשמל וכמובן שלא כולם דלוקים בו זמנית.
כמה זה חמור (אם בכלל) והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל על המצב?
אין לי עוד נקודת חשמל שקרובות לאיזור ואין לי תלת פאזי בבית. הוספתי לנקודה הראשונית מגן מתח עם השייה, אבל זה מן הסתם לא קשור לעומס שיש עליו.
כמה זה חמור (אם בכלל) והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל על המצב?
אין לי עוד נקודת חשמל שקרובות לאיזור ואין לי תלת פאזי בבית. הוספתי לנקודה הראשונית מגן מתח עם השייה, אבל זה מן הסתם לא קשור לעומס שיש עליו.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
השאלה היחידה היא לאיזה עומס הנקודה בנויה ומה ההספק הכולל של כל המכשירים המחוברים אליה אם האחרון גדול מהראשון או קרוב מאד אליו עלולה להיות בעיה אם לא אז יכול להיות שלא...
אבל רצוי שחשמלאי יתן לכך את הדעת ...
אבל רצוי שחשמלאי יתן לכך את הדעת ...
לא מדוייק, בוא נעשה סדר.
* חוק החשמל אוסר שרשור של מפצלי חשמל (רב שקעים).
* ישנה הנחיה כללית שאומרת ששימוש של כבל מעריך ומפצלים לטווח ארוך מהווים פיתרון זמני,
וההנחיה אומרת להימנע מפתרונות "זמנים" לשימוש לטווח ארוך היות וזה שינוי יעוד שיוצר סיכון מתמשך, נכון זה לא איסור אבל זו אזהרה שכדי לזכור ולנהוג בהתאם
* חוק החשמל אוסר שרשור של מפצלי חשמל (רב שקעים).
* ישנה הנחיה כללית שאומרת ששימוש של כבל מעריך ומפצלים לטווח ארוך מהווים פיתרון זמני,
וההנחיה אומרת להימנע מפתרונות "זמנים" לשימוש לטווח ארוך היות וזה שינוי יעוד שיוצר סיכון מתמשך, נכון זה לא איסור אבל זו אזהרה שכדי לזכור ולנהוג בהתאם
ממליץ לך כך :04/01/2022 23:49sgrimbl כתב: אז מה הפתרון לטווח הארוך אם אני צריך לחבר כל כך הרבה מכשירים במקום אחד?...
ראשית לבדוק את החוטים בשקע המדובר האם הם חוטים של 1.5 או שמנים יותר (חשמלאי)
לבדוק את הפקק עליו השקע יושב ואילו שקעים נוספים מחוברים לאותו שקע, זה שאילו בשקע לא צורכים הרבה לא אומר שהקו הנל לא יושב על קן של מיבש כביסה לדוגמא
ובסוף בנוסף או רק זה - אם אתה רוצה פתרון זול ולביצוע בעצמך מה שאני עשיתי זה רכשתי שתי שורות של כמה שקעים שאתה צריך ושרשתי אותן וקבעתי אותן לקיר כמו רב שקע אבל בצורה מסודרת ולא מעביר למעביר למעביר.
חציבה בקיר או התקנה על הטייח קופסת אופסי/אדא בוקס עם 5 מקום מאפשרת עד 10 שקעים.04/01/2022 23:49sgrimbl כתב: אז מה הפתרון לטווח הארוך אם אני צריך לחבר כל כך הרבה מכשירים במקום אחד?...
ומין הסתם להוסיף קידים בקו אם כרגע אין 2.5ממ
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
איך הצלחת להגיע ל-26 מכשירים??
כמה מהם מתחברים ב-USB (או חיבור עגול של 5v שאפשר לחבר ל-USB)?
כדאי לאחד אותם לשנאי בודד. יש מפצלים שכוללים גם שנאי USB מובנה, כמו זה.
זה בנוסף כמובן לבדיקה שהחוטים בקיר מסוגלים להעביר 16A, ואולי הוספת גידים נוספים.
זה בנוסף כמובן לבדיקה שהחוטים בקיר מסוגלים להעביר 16A, ואולי הוספת גידים נוספים.
גם אצלי לא הייתה בעיה לדו ספרתי :10/01/2022 19:50dr0r כתב: איך הצלחת להגיע ל-26 מכשירים??
זה בנוסף כמובן לבדיקה שהחוטים בקיר מסוגלים להעביר 16A, ואולי הוספת גידים נוספים....
פרוססור
מגבר צד ימין
מגבר צד שמאל
מגבק סנטר ואחוריים
דיסק
מזרים פופקורן
מזרים רוקו
מולטי סידי 300 של סוני
שני רמקולים סונוס
שלושה NAS
דיסק רשת בודד
ראוטר
סוויץ 24 פורט
ועוד....
בקיצור שום בעיה
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
להגיע לדו ספרתי אפשר, אבל 26 זה 10 יותר ממה שפירטת - כשיש לך כמות לא סבירה של מגברים ו-NAS בסלון.12/01/2022 10:56kobbi כתב: גם אצלי לא הייתה בעיה לדו ספרתי :
פרוססור
מגבר צד ימין
מגבר צד שמאל
מגבק סנטר ואחוריים
דיסק
מזרים פופקורן
מזרים רוקו
מולטי סידי 300 של סוני
שני רמקולים סונוס
שלושה NAS
דיסק רשת בודד
ראוטר
סוויץ 24 פורט
ועוד....
בקיצור שום בעיה
...
רוב הדברים האלה צריכים לשבת בארון התקשורת. אשתי היתה הורגת אותי הרבה לפני שהייתי מגיע לכמות הזו בסלון - וזה כשהיא הסכימה שאתקין רמקולים מדפיים של 46 ס"מ.
בכל מקרה, כנראה שלפחות חצי מהמכשירים הנ״ל יכולים להתחבר לשנאי USB בודד.
זכית בתואר - עקשן12/01/2022 12:32dr0r כתב: להגיע לדו ספרתי אפשר, אבל 26 זה 10 יותר ממה שפירטת - כשיש לך כמות לא סבירה של מגברים ו-NAS בסלון.![]()
רוב הדברים האלה צריכים לשבת בארון התקשורת. אשתי היתה הורגת אותי הרבה לפני שהייתי מגיע לכמות הזו בסלון - וזה כשהיא הסכימה שאתקין רמקולים מדפיים של 46 ס"מ.
בכל מקרה, כנראה שלפחות חצי מהמכשירים הנ״ל יכולים להתחבר לשנאי USB בודד....
כתבתי לדוגמא, יש עוד הרבה
ויש תקעים ליד במרחק של שני מטר ואליהם עוד כגון טלויזיה, שני רמקולי סונוס נוספים, סאב סונוס, מטען לשלט חכם, סאב של מערכת הקולנוע....
היום נדרשים הרבה שקעים באזורים הללו ולא היתי מבקש מהקבלן שיכין לי 30 שקעים אלא מתקין בעצמי שקעים על הקיר. הכי חשוב זה לדאוג מראש לקו אחד לפחות נפרד על פקק 16 אמפר.
ארון תקשורת ?? כן אם היתי גר בוילה שבניתי היתי בונה חדר תקשורת אבל אני לא
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... mainSearch
בבקשה... שווה כל שקל.
ניתן לוותר על חיבורי ה USB, אלו בדר"כ מטענים נחותים והם סתם תופסים מקום יקר
עריכה. מה שמופיע למעלה עם חיבור מתח מעט שונה - תבוד מה מתאים לך
https://www.aliexpress.com/item/3293274 ... mainSearch
זה מה שיש לי... קצת יותר יקר אבל הכל מתחבר אליו - ארה"ב, אירופאי, ישראלי, אנגלי וסיני
בבקשה... שווה כל שקל.
זה מה שיש לי... קצת יותר יקר אבל הכל מתחבר אליו - ארה"ב, אירופאי, ישראלי, אנגלי וסיני
המצב שלי לא כל כך שונה משל @kobbi10/01/2022 19:50dr0r כתב: איך הצלחת להגיע ל-26 מכשירים??
זה בנוסף כמובן לבדיקה שהחוטים בקיר מסוגלים להעביר 16A, ואולי הוספת גידים נוספים....
כמעט ואין חיבורי USB.
6 הארדיסקים חיצוניים
אני אישית לא היתי מחבר מגברים ו NAS לדבר הזה.13/01/2022 13:37ahersko כתב: https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... mainSearch
בבקשה... שווה כל שקל.
זה מה שיש לי... קצת יותר יקר אבל הכל מתחבר אליו - ארה"ב, אירופאי, ישראלי, אנגלי וסיני...
למה ? כי זה בדרך כלל אשפה סינית עם חיוט גרוע ומגעים פשוטים מאד.
בקיצור לא לצרכני חשמל חזקים אלא לדברים קטנים.
אין אפילו פרוט לגבי כמהנ אמפר זה מחזיק
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
זה אכן Zבל אבל Zבל שעובד סבבה כבר 5 שנים ויש לי מגדל בכל חדר (של 2-3 קומות) שמחוברים אליו מחשבים, XBOX וכד... אף פעם לא היו בעיות
כמו שכתבתי, מדדתי הספק נומנלי כשהמגבר עובד עם הטלווזיה בעוצמה ממוצעת, סדר גודל של 300W לא משהוא מפחיד
לא מחובר לזה קומקום או תנור 10A או 2300W זה אובר קיל לרוב המשתמשים הביתיים שמחברים ציוד IT אודיו ווידאו למפצל כזה.
אופציה שניה זה לרכוש מתאם אודיופילי שהופק משמן נחשים עם בידוד טרמי AAA בעבור 100 דולר לגרם... אני פחות מתחבר לאפשרות הזאת
כמו שכתבתי, מדדתי הספק נומנלי כשהמגבר עובד עם הטלווזיה בעוצמה ממוצעת, סדר גודל של 300W לא משהוא מפחיד
לא מחובר לזה קומקום או תנור 10A או 2300W זה אובר קיל לרוב המשתמשים הביתיים שמחברים ציוד IT אודיו ווידאו למפצל כזה.
אופציה שניה זה לרכוש מתאם אודיופילי שהופק משמן נחשים עם בידוד טרמי AAA בעבור 100 דולר לגרם... אני פחות מתחבר לאפשרות הזאת